Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπ. Δήμαρχο Αριστοτέλη από πολίτη του Δήμου.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Μητσάκα, πολύ ωραία και σωστά τα ερωτήματά σας προς τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών αλλά αν θυμάμαι καλά τώρα είναι υποψήφιος Δήμαρχος.Βέβαια έχετε ΚΑΘΕ δικαίωμα να αναρωτιέστε για ποιό λόγο ο κύριος Πάχτας με τις τότε κινήσεις του βοήθησε στην οικονομική "καταστροφή" της χώρας.
Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι έγινε τότε σε σχέση με αυτό που θέλει να γίνει ο κύριος Πάχτας.Ίσα ίσα σαν Αρναιώτης τον στηρίζω γιατί θέλω ο Δήμαρχος να είναι από την περιοχή μου.Επίσης θέλουμε να μας αποδείξει ο κύριος Πάχτας ότι τόσα χρόνια που ομολογουμένως δεν βοήθησε την Αρναία, έκανε μεγάλο λάθος και είναι η ευκαιρία του να το διωρθώσει. Εσείς κυρία Μητσάκα εφόσον αναρωτιέστε για όλα αυτά στον κύριο Πάχτα, μπορείτε να αναρωτηθείτε για ποιό λόγο ο σημερινός Δήμαρχος Αρναίας κύριος Λαζάρου, όλη την τετραετία γυρνούσε πάνω κάτω με το τζιπ του δήμου, έκανε προσωπικές δουλειές πηγαίνοντας με αυτό το αυτοκίνητο και ΟΧΙ με το δικό του χρεώνοντας τον Δήμο και για ποιό λόγο όλα αυτά τα 4 χρόνια δεν είδαμε ένα έργο της προκοπής?Το μόνο που ακούμε(δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν δεν το δούμε)έίναι ότι ο Δήμος είναι χρεωμένος περίπου 10 εκατομμύρια.Δεν μας το έχει διαψεύσει κανένας τόσο καιρό όπως και το ότι δεν ήταν τόσο χρεωμένος πριν τον κύριο Λαζάρου.Πως γίνεται να χρεώθηκε τόσο πολύ ο Δήμος?Μπορεί να μας το απαντήσει ο νυν Δήμαρχος Αρναίας κύριος Λαζάρου?
Αυτά είναι ερωτήματα κυρία Μητσάκα, για την τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι για την πολιτική γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει η Μαιρούλα. Αν όμως αυτομαστιγωνόταν για τα τόσα που η ίδια έκανε όταν ήταν καφροπασόκα και σύζυγος βουλευτή, θα γινόταν περισσότερο πιστευτή. Η καφρίλα άλλωστε δεν θεραπεύεται. Απλά κατά καιρούς θεραπεύει άλλα αφεντικά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 11:41, το θέμα δεν είναι γενικά η πολιτική αλλά το πως εμπιστευεσαι εναν άνθρωπο και ας είναι απο το μέρος σου με τέτοιο παρελθόν??τι θες να μας πεις??οτι ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για τον τόπο του και έγινε καλό παιδί??

Κυρία Μητσάκα σας αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή σας την προσπάθεια και μακάρι όλοι οι πολίτες να ενεργούσαν καινα σκεφτόταν όπως εσείς!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 12:04 λέω ότι δεν ξέρω αν πραγματικά ενδιαφέρθηκε για τον τόπο ή θέλει να "φάει" αλλά θεωρώ σίγουρο ότι ο Βλαχόπουλος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ενδιαφερθεί για τη Βόρεα Χαλκιδική(έχουμε δείγματα γραφής από ομιλίες του κλπ-μας λυπάται και άλλα) και ο Λαζάρου είχε την ευκαιρία του αλλά δεν την αξιοποίησε κατά τη γνώμη μου.Ο Πάχτας ως Δήμαρχος μπορεί να αποδειχτεί είτε ο καλύτερος είτε ο χειρότερος.Δεν το ξέρω.Ξέρω όμως για τους υπόλοιπους.Προσωπικά τον Πάχτα θα του δώσω την ευκαιρία να μου αποδείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο(όχι μόνο την Αρναία-όλο τον Δήμο).

Ανώνυμος είπε...

" Εκεί ψηλά στον Υμμητό
υπάρχει κάποιο µυστικό
και είναι, πώς να σας το πω,
πολύ µπλεγµένο οµολογώ ..." !!! Αδιόρθωτοι απλά Αρναιώτες ... ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς και τα "παπικά" συγχωροχάρτια δίνονται σωρηδόν ανάλογα με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Η κοπέλα τα είπε απλά χύμα γιατί δεν βλέπει πουθενά κάτι το φρέσκο και καινούριο . Ίσως να φταιει το μυστικό .... ποιος ξέρει ΑΡΑΓΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει η κυρία,σωστά τα λένε και οι ανώνυμοι,γιατι ούτε ο Παχτας έκανε τίποτα σαν υπουργός πέρα από να μοιράζει τα χρήματα της Ε.Ε σε συλλόγους,εκκλησίες,επιχειρηματίας(Στεγγος,Μπομπολας,Αλαφουζος,κλπ) και να διορίζει φίλους στο Δημόσιο,και τώρα καλείται η μεσαία τάξη να πληρώσει αλλά ούτε ο Βλαχοπουλος πρόκειται να κοιτάξει άλλο χωριό πλην της ΙΕΡΙΣΣΟΥ γιατί τον ζούμε 8 συν 4 χρόνια αντιδήμαρχο με μηδενικό έργο στον υπόλοιπο δήμο.Όσον αφορά τον Λαζαρου (ένα τίποτα) αυτός είναι πιονι του κυρίου Βαγιωνα ,ο οποίος Βαγιωνας για να σώσει τα προσχήματα απέναντι στα αφεντικά του και για να μην γίνει περισσότερο ξεφτίλα η ΝΔ,στον δεύτερο γύρο όλοι θα πανε στον Παχτα.ΖΗΤΏ το μνημονιο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "3 Νοεμβρίου 11:41", η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρακράτησε , παράνομα, μέσα στο 2010, 720.000 ευρώ από το Δήμο Αρναίας. Αντί λοιπόν να συνοδειπορείς βάλε μυαλό , σκέψου και άσε τη τη πολιτική...

Ανώνυμος είπε...

μετά την κατάρρευση του κράτους .. σειρά στο ..... Παρακράτος .. κηρία Μαρία Μητατσακα Εύγε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Κα Μητσάκα,κατάπρώτον δεν μονοπωλείτε το αλάθητο της αποδεικτικής γλώσσας!Αλίμονόμας ,αν μόνο εσείος μπορούσατε να χειρίζεστε το λόγο τόόόσο σωστά & όλοι οι ύπόλοιποι να σας καλούμε για μαθήματα εντατικά!Αλλά & στην ουσία αν περάσουμε θα σας δούμε πεί12 τουλάχιστον χρόνια να συνοδεύετε,να υποστηρ'ιζετε και να παλεύετε για τον ανεκδιήγητο πρώην βουλευτή μας!Άρα και σύμφωνα με τη λογική σας είστε το λιγότερο συνυπεύθυνη για όσα στραβά αυτός έκανε για τον τόπο του!Απότην άλλη πάρα πολλές φορές ψηφίσατε αυτό το κόμμα και άρα κι εσείς συνευθύνεστε για τα όσα δεινά επήλθαν στις πλάτες μας!Αιντε γιατί τα κορόιδα ξύπνησαν προ πολλού!Ξέρουμε επίσης πολύ καλ΄;α ότι τετοιου είδους ερωτήματα ΔΕΝ θα υποβάλετε στον κο Βλαχόπουλο!Γιατί αυτός είναι συντοπίτης σας!Ρωτήστε τον λοιπόν αν μπορείτε για τη διαχείριση-την κρυφή έ?-των οικονοκικών του Δήμου σας!Ζητήστε του να σας πει για τις σχέσεις του αντιδημάρχου του με τους προμηθευτές του δήμου!Εχει ενδιαφέρον,πιστέψτε με!Μόνο σας προκαλώ κάντε τις ερωτήσεις σας δημοσίως!Όπως ακριβώς & με τον κο Πάχτα!

Ανώνυμος είπε...

κυρία Μητσάκα έχεται μάλλον δίκαιο γι αυτό που υποστηρίζεται αλλά το πρόβλημα είναι αλλού.
Η εξώριξη του χρυσού θα σταματήσει μια περίοδο ανάπτυξης της περιοχής μας και μετά το κόλπο της Ιερισσού,σειρά θα έχει η Ολυμπιάδα και μετά η Πιάβιτσα.
Ευτυχώς έγινε το μουσείο του κιλιμιού στην Αρναία και έτσι κάτι θα μείνει κι εκεί.
Αγαπητή μου Αρναία μετά την Ιερισσό σειρά σου θά χει ο μαρασμός.
Με το τέλος των μεταλευτικών εργασιών λίγα πράγματα θα μείνουν!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν ζούσαν οι Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλας Στράτος, θα τους ζητούσε η εν λόγω κυρία τα ρέστα για τη Μικρασιατική Καταστροφή σήμερα? (αν κι αυτοι αθωώθηκαν 88 χρόνια μετά)

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν κι ας ψάξουμε αλλού το τι μας φταίει...

Αυτοί που υπαγορέψαν ρητά στην υπογράφουσα την επιστολή (αλλά και η ίδια) για να "χτυπήσουν" άλλο υποψήφιο, ας αναλογιστούν τη ζημία που ήδη κάνουν στον τόπο...Ντροπή και Όνειδος!!!

Ανώνυμος είπε...

περάσαν ώρες ..ο αποδέκτης δημόσιας επιστολής και το χρυσοπληρωμένο επιτελείο ... μούγκα στην στρούγκα

Ανώνυμος είπε...

κύριε 3 νοεμβρίου 3.28 μ.μ. αυτούς τα πρωτοπαλίκαρα που προανέφερες έδρασαν πριν 88 χρόνια όπως λές κι αυτοί που θα είχαν δικαίωμα να κρίνουν ή θα έχουν πεθάνει οι περισσότεροι ή θα βρίσκονται συνταξιούχοι της πείνας να ψωμολιμάνε,οπότε που καιρός για ρέστα.
για τον υποψήφιο κύριο πάχτα όμως έχουμε δικαίωμα όλοι να τον κρίνουμε είτε θετικά είτε αρνητικά γιατί έχουν περάσει μόλις έξι χρόνια. ελεος δηλαδή!

όντως όμως έχουμε λήθη και ξεχνάμε
τότε που ήταν υπουργός αρκετές τετραετίες και διαχειρίζονταν όλα τα πακέτα στήριξης. θα μπορούσε να ρίξει και κανένα ψίχουλο για τη χαλκιδική τη γενέτειρά του. όμως αντίθετα έκανε τα πάντα για άλλους νομούς εκτός από τον δικό του, σε σημείο άνθρωποι της πολιτικής υψηλά ιστάμενοι να διερωτώνται την αιτία της τόσο μέγάλης αποστροφής.

και τώρα που η ελλάδα έχει χρεωκοπήσει, τώρα που σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και μισθούς, τώρα που καταρρέει όλο το πολιτικοοικονομικό σύστημα και κλειδωνίζεται από άκρου σε άκρο,...ορματίζεται τον Ξέρξη, το μουσείο με τα ομοιώματα,τον τουρισμό κ.λ.π. με τί χρήματα όλα αυτά θα γίνουν??? και με ποιά πακέτα στήριξης που δεν θα υπάρξουν άλλα πιά, διότι η Ε.Ε. μας έχει στη μαύρη λίστα? Εδώ κινδυνεύουμε να βγούμε κι από την ευρωζώνη. ας μην είμαστε τόσο αφελείς και μην παρσυρόμαστε. εδώ αξίζει να τραγουδίσουμε....
"Πάει έφυγε το τραίνο ...έφυγες κι εσύ..."
τί γίνεται με την επένδυση χρυσού?
πόσο ρημάδι κι άλλο μπορεί να γίνει αυτός ο τόπος? Ντροπή σε όλους μας και αλοίμονο αν δεν πάρουμε θέση αυτή που αξίζει ο τόπος μας και να εναντιωθούμε σ΄αυτό που ετοιμάζετε να γίνει και να μας σύρει σε μια αποτρόπαια λεηλασία του τόπου μας άνευ προηγουμένου.
αυτά στον κύριο 3.28 μ.μ. με απόλυτη ειλικρίνεια, και δεν σας φταίει η μητσάκα και η κάθε μητσάκα που λέει την άποψή της.

όσο για τον κ. βλαχόπουλο "καληνύχτα
από τα χωριά της ορεινής χαλκιδικής που τόσο....τα συμπαραστάθηκες".

για τον δε κ. Λαζάρου για να "διοικησει κάποιος ένα Δημο πρέπει πρώτα να μαθει να διοικεί τον ευατό του"


ο αηδιασμένος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αηδιασμένε (κατά το πως υπογράφεις),

Σαφώς και όλοι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους κατέχοντες εξουσία (πρόσεξε: τους κατέχοντες)... Αυτούς που κατήχαν την εξουσία πριν από 6 - 7 χρόνια, έπρεπε να τους κρίνουμε πιο νωρίς (έλεος πια)...

Μάλλον δε ζεις στη Χαλκιδική ή μάλλον νομίζεις ότι ζεις στη Χαλκιδική για να διατείνεσαι ότι ο κος Πάχτας δεν έκανε τίποτε για το Νομό του... (έλεος - δις!!!)

Όσο για την Μητσάκα και την κάθε Μητσάκα που αναρωτιέται 6 χρόνια μετά, ενώ 6 χρόνια πριν (και περισσότερα κατά το παρελθόν) ήταν στο πλευρό του κου Πάχτα, τα σχόλια είναι περιττά για όσους κατοικούμε σ' αυτόν τον τόπο (στην πραγματικότητα δηλαδή).

Όσο για την επένδυση χρυσού: οι λέξεις "ρημάδϊ". "αποτρόπαια λεηλασία" κλπ, δεν υπήρχαν 15 ή 20 ή και 30 χρόνια πριν... Ξαφνικά τώρα έχουν γίνει η "πιπίλα" του κάθε "οικολογούντα"!!! Καμία Εταιρία στο έδαφος χώρας της Ε.Ε. δεν μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα όσο αφορά στο περιβάλλον... Η διασ΄φαλιση της λειτουργίας της, περνά μέσα από τη διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων που τίθενται ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή...

Κι επειδή "η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει, τώρα που σε λίγο δε θα υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και μισθούς, τώρα που καταρρέει όλο το πολιτικοοικονομικό σύστημα και κλειδωνίζεται από άκρου σε άκρο" (κατά τα λεγόμενά σου)... ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ....

Ντροπή σε όλους και αλοίμονο αν δεν πάρουμε θέση υπέρ της Ανάπτυξης...

Ανώνυμος είπε...

άποψή σου για όσα λές, όσο για την ανάπτυξη που επικαλείσαι, μάλλον έχεις κάποια χρόνια να ακούσεις ειδήσεις και να ενημερωθείς από εφημερίδες.

αφιέρωσε και λίγο χρόνο σ΄αυτά κι όχι ενημερώνεσαι μόνο από τη ρεσπέντζα...

"δεν είναι δυνατό να δεχθεί ο λαός της Β. Χαλκιδικής, μέσα στο σπίτι του, "αυτούς" που σε άλλους τόπους διώχνουν"

Με κυάνιο ή χωρίς κυάνιο η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική

αυτή είναι η ανάπτυξη που διατείνεσαι και ντροπή μας αν δεν πάρουμε θέση υπέρ της?

μακάριοι οι πτωχοί ...τω πνεύματι....

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο να κινδυνολογείς σε βρίσκω παρά να παραθέτεις σοβαρά στοιχεία, πρεσβευτή της "άλλης" ανάπτυξης (να μας πεις και που την είδες αυτήν την άλλη ανάπτυξη)...

Όσο για το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματοι" ταιριάζει γάντι σε όσους ξαφνικά θυμήθηκαν να γίνουν τιμητές της οικολογίας...

Λυπάμαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος να πει στον κόσμο μας επιτέλους... για ποιο από τα χρυσά ανταλλάγματα που έδωσε ο "τέως" υφυπουργός στο όνομα του λαού στους Καναδούς... για την τιμή ...να υποχρεωθούμε, να καταναλώσουμε και να χρεοκοπήσουμε. Μας πλήρωσαν να καταστρέψουμε καλλιέργειες,δάσος ,νερά,γη ,ζωικό κεφάλαιο ..επίκειται ο αέρας ...μας επιδότησαν να καθόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

6.07
και πολυ καλα κανεις
που λυπασε!!!
γιατι αν πας να βαλεις ποδι
στον Κακαβο εμεις...
δεν θα σε λυπηθουμε καθολου!!!
ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΥΠΕΣ ΟΡΝΕΑ
ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙΤΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το επίπεδο των οικολογουντων.
Βρισιές και απειλές και βέβαια τσάμπα μάγκες.
Μάθετε πρώτα έκφραση κι ύστερα ελάτε να μας πείτε για αγάπη στο περιβάλλον λες και εμείς θελουμε την καταστροφή.
Δουλειές και ανάπτυξη και περιβάλλον θελουμε .
Και άκου όλα γίνονται

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑΤΙ?ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ?ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΙ ΓΙΑΤΙ; ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ; ΑΠΑΡΝΙΘΙΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΩ ΣΩΛΟΝ ΤΩΝ ΚΩΣΜΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΠΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ; ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ; ΠΕΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ;ΑΠΑΝΤΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

μια απάντηση από τον Χρ.Παχτα σε επώνυμη και πλήρως τεκμηριωμένη επιστολή ..δεν δικαιούμαστε όλοι να διαβάσουμε ...τι φόβο αποδεικνύει στου ψηφοφόρους και το λαό ..

Ανώνυμος είπε...

απο 8.29 προς 9.09
1ον δεν ειμαι οικολογουντας
ετσι οπως εσεις συμπεριφερεστε το μονο που θα δηλωσω ειναι οτι ειμαι ιθαγενης!
εσυ παλι απο που εισαι χε..κα και το πιο πιθανο ειναι οτι δεν εισαι ιθαγενης!
2ον την βια και τις βρισιες ψαξε γυρω απο τ5ο συναφι σου και μετα ελα να μας πεις για το τι κανω εγω!!
τα εχω δει με τα ιδια μου τα ματια!!!
εκτος και αν αυτο ειναι ακομα μια οφθαλμαπατη οπως ισχυριζεστε οταν το στρατωνι και μεγαλο μερος του κολπου ηταν κατακοκκινο...ειχε πλυμμηρηση απο χειμερινους γαυρους κολυμβητες!!
μεχρι την τσεπη σου βλεπεις κυριος και φενεται απο τα γραφουμενα σου στα @@ σου ο τοπος και το μελλον του!!!
και ναι αν ειναι να μεταναστευσουμε εμεις απο τον τοπο που γεννηθηκαμε θα σε προτεινα να το σκεφτεσαι απο τωρα γιατι ειναι πολυς ο κοσμος που δεν θελει να μεταναστευση περιβαλλοντικα για την χαρη καποιων ανοητων αμετανοητων επειδη του πετανε ενα ξεροκομματο,και επιμενει πως αυτο ειναι αναπτυξη..

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ ΠΡΟΫΠΟΘΈΤΕΙ ΑΪΦΟΡΊΑ.Η ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΘΑ ΈΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΟΡΊΖΟΝΤΑ ΔΗΛ.ΜΙΑ ΑΡΧΉ ΚΑΙ ΈΝΑ ΤΈΛΟΣ.
ΟΠΌΤΕ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΗΛΊΘΙΟ ΝΑ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΊΑ.ΑΝΤΙΘΈΤΟΣ ΈΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΌ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως πολιτεύτηκε ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ και οδήγησε την χώρα με πλαστά στοιχεία στο Ευρώ με όλα τα επώδυνα επακόλουθα, έτσι θα οδηγήσει και τον Δήμο στον όλεθρο. Τόσα χρόνια που ήταν υπουργός δεν μας έσωσε και τώρα έρχεται ως σωτήρας. Μια χαρά τα λέει η επιστολή. Αυτός ο κύριος θεωρεί την Βόρεια Χαλκιδική τσιφλίκι του,όπως τότε που έλυνε και έδενε με το παχτικό παρακράτος που είχε δημιουργήσει στην περιοχή. Πού ήταν τόσα χρόνια; Τι το μεγάλο και καταπληκτικό έκανε στην Β. Χαλκιδική με τα τόσα λεφτά που διαχειρίστηκε; Τίποτε. Εκτός από το Μητροπολιτικό παλάτι στην Αρναία, για να ακούει τα "εξοχώτατος" και" εντιμότατος" από τον Νικόδημο.Τώρα τι ζητά; Μα φυσικά την εξουσία να ξανακάνει την περιοχή άνω κάτω για το δικό του όφελος. Αν του το επιτρέψουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Πάχτας θέλει να αναπτύξει την περιοχή κάνοντάς την πλυντήριο όλων των μεταλλευμάτων της Μακεδονίας. Αντί να δώσει βάση στον πολιτισμό, στο καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, στον παραθαλάσσιο, ορεινό και θρησκευτικό τουρισμό, ονειρεύεται να μας αναπτύξει μέσω των μεταλλείων. Θέλει έτσι να ξοφλήσει όσες επιταγές έμειναν εκκρεμείς όταν έφυγε εν μιά νυκτί κλοτσηδόν από το υπουργείο. Τα συμφέροντα που στηρίζονταν τότε πάνω του έρχονται σήμερα να τον παλινορθώσουν, αδιαφορώντας για το μέλλον της περιοχής. Θα εκμεταλλευτούν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα κλείσουν τα στόματα του κόσμου με παχυλές αμοιβές και πρόσκαιρη μείωση της ανεργίας και από την άλλη θα ανοίξουν σε όλα τα νεκροταφεία τάφους για μικρούς και μεγάλους. Οι κύριοι αυτοί θα καταστρέψουν το περιβάλλον και θα φέρουν τον καρκίνο στην πόρτα μας. Τι προτιμάμε; Γεμάτους τάφους; Σίγουρα όχι. Τότε ας μη δώσουμε στον κύριο αυτόν και στην παρέα του την ευκαιρία να μας οδηγήσει εκεί.Ο λαός της Βόρειας Χαλκιδικής θέλει και πρέπει να ζήσει, όσο κι αν αγωνίζονται κάποιοι για το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Μητσάκα....Αν είναι δυνατόν....σκελετός απο το ντουλάπι της ιστορίας του Πασοκ στον νομό...
Εναντίoν του Πάχτα...να μας φιλάει ο θεός....
Πάντα επίκαιρο το έμετρο παλιού φίλου για την κυρία....
Της Μαριγούλας ο καημός, ...τσα, λούσα και χορός..

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω με λύπη ότι το «παιδί» τρέχει… και δεν απαντά ..ευλογημένο να είναι...