Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Ανεκμετάλλευτοι θησαυροί

Ο επιβεβαιωμένος ορυκτός πλούτος μόνο στη Β. Ελλάδα εκτιμάται στα 20 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η απώλεια επενδύσεων από τη μη αξιοποίηση των αποθεμάτων χρυσού ξεπερνά τα 2 δισ.
Στο ποσό των 20 δισ. ευρώ υπολογίζεται -με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων- η αξία του επιβεβαιωμένου ορυκτού πλούτου στο υπέδαφος μόνο της Β. Ελλάδας, ενώ η απώλεια επενδύσεων από τη μη αξιοποίηση των αποθεμάτων χρυσού ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. ...>>>>>>

Αυτό επισημάνθηκε σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Οι θησαυροί της Β. Ελλάδος», στην οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Δ. Κούτρας, έκανε γνωστό πως έχει δρομολογήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ενός δισ. ευρώ για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, χρυσού και αργύρου στη Χαλκιδική.

Θλιβερό γεγονός χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), Κ. Παπαβασιλείου, τη μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και ενώ υπάρχει τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν τη βιώσιμη αξιοποίησή τους με όρους προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕ Κ. Μακεδονίας, Ν. Αρβανιτίδη, τα δυναμικά αποθέματα στις υπάρχουσες και στις νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος μπορούν να πολλαπλασιάσουν την υπολογιζόμενη αξία των 20 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), Σ. Μπαλτζής, ανέφερε το αδειοδοτικό ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο μέσος όρος χρόνου για την εξασφάλιση μιας άδειας στην Ελλάδα είναι 6-7 χρόνια, όταν στην Ευρώπη σε 6-7 μήνες γνωρίζεις αν θα την πάρεις ή όχι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοδική πορεία παρουσιάζει λόγω της κρίσης ο κλάδος του μαρμάρου, ενώ στο 22%-25% υπολογίζεται το 2009 η πτώση της ζήτησης τσιμέντου λόγω της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται πως ο μεταλλευτικός κλάδος συμμετέχει με περίπου 3%-4% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί άμεσα πάνω από 22.000 και έμμεσα πάνω από 90.000 εργαζομένους.

Επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. Ανάσα για τη Χαλκιδική

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, χρυσού και αργύρου έχει δρομολογήσει η «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Οπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δ. Κούτρας, αν υποτεθεί πως όλα τα κοιτάσματα μετά την εξόρυξη, μπλουτισμό και επεξεργασία θα είναι εμπορικής αξίας 10 δισ. ευρώ με σημερινές τιμές, τότε για 40 χρόνια θα αναλωθούν στη Χαλκιδική σχεδόν 8 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Ουσιαστικά θα μπορεί να ζει ο μισός νομός Χαλκιδικής για τουλάχιστον 40 χρόνια από τα μεταλλεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πιλοτικό σχέδιο ανάπτυξης για την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων και άλλες μεταλλοφόρες περιοχές της χώρας», τόνισε. Ο κ. Κούτρας παρουσίασε τις έως σήμερα δράσεις της εταιρείας στην Ολυμπιάδα, το Μαντεμ Λάκο και το κοίτασμα των Σκουριών, που απομακρύνουν την όχληση από τους οικισμούς, με μεθόδους που επιτυγχάνουν ασφάλεια από ενδεχόμενες κατακρημνίσεις και προστατεύουν τον υδροφόρο ορίζοντα.
ΠΗΓΗ

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφεις Ρ είναι από ανταπόκριση ή είναι το δελτίο τύπου της εταιρείας.
γιατί στην ημερίδα ακούστηκαν και διαφορετικές απόψεις οι οποίες κρύφτηκαν και από το κανάλι της Χαλκιδικής και από εσένα.
Τέλος όταν γράφετε κάτι να το διασταυρώνετε κιολας γιατί γελειοποιείστε όταν ο Κούτρας μας χαρίζει 30 χρόνια (TV Χαλκιδική) ευτυχίας και εσείς τα μετατρέπετε σε 40.
Οσο για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα που μας υπόσχεται ο κ. Κούτρας του προτείνω να κάνει μπάνιο με νερά από το Στρατώνι. Σταματάνε την τριχόπτωση και συμβάλουν στην τριχοφυία.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια απορία: αυτά τα δις που χάνονται όταν βρεθούν θα μας τα μοιράσουν ή θα καλύψουν με αυτά το δημόσιο χρέος? απορημένη ξανθιά

Ανώνυμος είπε...

Ρεσπ΄ρντσα έχει πάρει εργολαβικά το ρόλλο του υπερασπιστή της ελληνικός χρυσός

Ανώνυμος είπε...

kala kala... όταν ψοφίσουν όλα εκεί από τον καρκίνο και την μόλυνση θα χτίζουμε χρυσά νεκροταφεία... Έχει γέλιο η ιστορία με το πού μπορεί να φτάσει η ανθρωπότητα για χάρη του χρήματος...

Ξυπνατε ρε!!!! Νερό δεν έχουμε και χωρίς αυτό θα βγάλουμε βράγχια...


(ως πότε θα πληρώνουμε τα λάθη των γονιών μας;...)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς..Μη μασάτε όμως απ ότι κατάλαβα είμαστε πολλοί που δε παραμυθιαζόμαστε. Υπομονή μόνο να περάσουν οι εκλογές να μη μας λένε μ...ες ότι έχουμε και πολιτικές επιδιώξεις, και μετά οργανωθείτε..

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Ρ εισαι παντα διαλεκομενος

Ανώνυμος είπε...

στον 1.57

Να μας δώσεις την έννοια του υδροφόρου οριζοντα και να μας φέρεις τις χημικές αναλύσεις απο τα νερά του Στρατωνίου γιατι μάλλον θα εννοείς αλλη θαλασσα και όταν δεν γνωρίζεις τα αποθεματα σε μετάλλευμα της περιοχής να μην μιλάς.......

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιδέα 1:57 το μπάνιο στο Στρατώνι! Γιατί δεν το λες και στον εκπρόσωπό σας στην ημερίδα, μπας και φυτρώσει η καράφλα του!

Ανώνυμος είπε...

Στον 4.07
Μπορείς να μου πεις που βρίσκονται οι γεωτρήσεις που υδροδοτούν το Στρατώνι?
Για ποιό λόγο το χωριό αυτό που πνίγονταν απότα νερά χρειάστηκε να πάει τόσο μακριά?
Τι θα γίνουν οι νέες γεωτρήσεις του Στρατωνίου αλλά και αυτές της Ιερισσού που τροφοδοτούν και τα υπόλοιπα χωριά με τους οικισμούς και τα ξενοδοχεία όπου καλώς ή κακώς εκτός από τους επιχειρηματίες υπάρχουν και εργαζόμενοι?
Περιμένω απάντηση και όχι βρισιές.
Οσο για τις αναλύσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους. Με το πλήρωμα του χρόνου θα ενημερωθείς.

Ανώνυμος είπε...

κοιταξε το να μιλάς αόριστα για μόλυνση στη θαλασσα του Στρατωνιου ειναι οχι μονο ανέφθυνο αλλά και αντιδεοντολογικό. Τα παιδια μας κάνουν μπάνιο και εμείς. Πες νας λοιπον απο τι κινδυνευουμε και αμα ειναι να μυνήσουμε τους ιθυνοντες που επιτρεπουν την κολυμβηση.
Το Στρατώνι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το νερό. Απλά τόσο τα νερά των γεωτρύσεων όσο και των πηγών ειναι κακής ποιότητας. Τα περισσότερα νερά έχουν έρθει σε επαφη με το μεταλλείο και ειναι ιδιαιτερα σκληρα.

Ανώνυμος είπε...

Για τα νερά της θάλασσας μπορείς να ρωτήσεις το λιμεναρχείο. Επίσης μπορείς να συμβουλευτείς και τις μελέτες της TVX και τότε θα καταλάβεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει θέμα μόνο για το Στρατώνι αλλά και για τα νερά όλου του κόλπου.
Οσο για το πόσιμο νερό την απάντηση που ήθελα έδωσες μόνο που θα ήθελα να σκεφτείς πώς θα είναι η νέα γεώτρηση όταν θα ανοιξει μεταλλείο στις σκουριές. Και τότε να δούμε τι θα πίνουμε όλοι μαζί. Οχι μόνο όσοι κατοικείτε στο Στρατώνι.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια απορία 2:17, αν δεν έχουμε νερό τι να τα κάνουμε τα βράγχια;
'Ομως μπορείς να μου πεις πώς χανονται τα νερά από τις Σκουριές, αφού ο Ασπρόλακκας ειναι ήδη ξερός!!! Ποιός το ρουφάει τόσο νερό; Σήμερα πήγαινα στην Ιερισσό και σταμάτησα για να δώ αν έχει νερο ο λάκκος. Είναι τελείως ΞΕΡΟΣ!!! Μια βόλτα θα σε πείσει....

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάς με άσχετο ειχα λόγω ιδιοτητας στην παλια εταιρια επαφη με χημικές αναλύσεις τοσο της θαλασσας οσο και των πηγων απο τον Ασπρολακκα Κοκκινόλακκα Στολνας κλπ.
Τα ισχυρά ρευματα του κόλπου της Ιερισσου ειναι αυτα που καθαρίζουν την θαλασσα.
Πρόσεξε την απάντηση που δου έδωσα αναφορικα με την ποιότητα του νερού στο Στρατώνι. Δεν μίλησα για νερά που έχουν έλθει σε επαφη με απόβλητα αλλα με την μεταλλοφορία στην περιοχή. Η γεωτρηση π,χ που συναντάμε πηγαίνοντας προς τον Μ.Λακκο στα πάνω στρώματα έκοψε μετάλευμμα και κάποιες άλλες είχαν ιχνοστοιχια μετάλλων και υπάρχουν ιδιώτες που έκαναν γεωτρύσεις στα χωράφια τους και έκοψαν μετάλευμα.
Ξέρω πηγή που απολαμβάνουν το νερό της και περιέχεί μικροποσότητες απο μέταλλα. Κι όμως ειναι μακρια απο το μεταλλείο και μακρια απο καθε εξορυκτικη δραστηριότητα και φυσικά εμπλουτισμου. Το νερό της είναι στα όρια της καταλληλοτητας.
Εχεις υπ΄ όψι απ που υδροδοτητε το Στρατώνι. Απο την λεκάνη του Καρόλακκα και όχι απο την μεριά του Κακαβου αλλα απο του Κοκκινόλακα. Η απόσταση απο τις Σκουριές ειναι μεγάλη και τα νερά που χρησιμοποιουν τα άλλα χωρια και αυτά απέχουν απο τις Σκουριές

Πάντως χαιρομαι για το επίπεδο της συζήτησης που κανουμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:46, μήπως γνωρίζεις πόσες γαλάζιες σημαίες έχει ο κόλπος της Ιερισσού; Μήπως γνωρίζεις για τα δελφίνια και τους ιππόκαμπους στο Στρατώνι; Το μόνο που κατορθώνετε με τις βλακείες που διαδίδετε, είναι να φεύγουν όσοι τις διαβάζουν. Τα χωριά μας δεν κινδυνεύουν από την υποτιθέμενη μόλυνση και τον υποτιθέμενο καρκίνο. Να θυμάστε πάντα ότι η μεγαλύτερη μόλυνση είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ! Και μαζί μ΄ αυτήν, ο ξεριζωμός των νέων στην μιζέρια των μεγαλουπόλεων. Αν αυτό επιθυμείτε, χαλάλι σας! Τα βαποράκια θα σας ευγνωμονούν....

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ; ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο 1.57 ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.
ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ;
ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ;;;;;
ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι πότε θα συνεχίζοιν οι οικολόγοι να τρομοκρατούν τον κόσμο; Από πότε έγιναν ειδικοί και στο χρυσό; Γιατί τόση λύσσα όταν γράφεται κάτι για τα μεταλλεία; Ένα σωρό χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία έχουν μεταλλεία χρυσού και τα εκμεταλλεύονται κερδοφόρα. χωρίς πρόβλημα στο περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ποιές χώρες 9.47? Εγώ ξες είμαι και λίγο άσχετος και απλά παρακολουθώ την κουβέντα και βλέπω ότι η μία πλευρά έχει επιχειρήματα και η άλλη πιπιλίζει δύο λέξεις:(οι κακοί) οικολόγοι και ανεργία. Ανοίξτε τα μυαλά σας και τα αυτιά σας.Και μην ονειρεύεστε χρυσά κουκουνάρια.

Ανώνυμος είπε...

9.47 ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩΚαναδάς: Υποψίες για μαζικές δηλητηριάσεις
Υπερβολική ποσότητα μολύβδου στο νερό
07/10/2009 | 18:07 Τελευταία Ενημέρωση 18:10 07/10/2009

προηγούμενο 1 από 1 επόμενο
________________________________________
Μαζικά τεστ αίματος πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους κατοίκους της πόλης Buchans της επαρχίας Νιουφάουνλαντ του Καναδά, καθώς υπάρχει υποψία πως έχουν προκύψει μαζικές δηλητηριάσεις, εξαιτίας υπερβολικής ποσότητας μολύβδου.

Το πρόβλημα μάλλον προέρχεται από κάποιο παλιό ορυχείο. Κυβερνητικοί παράγοντες υποσχέθηκαν πως θα καθαρίσουν τη χωματερή των αποβλήτων του πρώην ορυχείου, παρότι το κόστος εκτιμάται σε εκατομμύρια δολάρια.

Σύνθετη αναζήτηση
Αποτελέσματα αναζήτησης
1. Ποιοι κρύβονται στη σκόνη του αμιάντου ; - monde-diplomatique.gr
Και μια χώρα « υπόδειγμα », όπως ο Καναδάς, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα ορυχεία αμιάντου που διαθέτει. Κι απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα σταματήσει μέχρι να ...
www.monde-diplomatique.gr/spip.php?... - Πριν από 11 ώρες - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες


ΜΙΛΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ , ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΡΥΧΙΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ, ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΛΥΒΔΙΑΣΗ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΙΑΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΙΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΙRUNA ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ????

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι κάτοικοι τις Β Χαλκιδικής
Οι υποστηρικτές των μεταλλείων έχουν απόλυτο δίκιο…
Αν φύγει η μαμά εταιρία και σταματήσει η εξόρυξη δεν θα έχουμε καμία ανάπτυξη και θα μας φάει η ανεργία… δείτε τι έπαθαν ο Μαρμαράς, η Νικήτη, τα Μουδανιά, η Κασσάνδρα, η Καλλικράτεια, που δεν έχουν μεταλλεία… Καμία ανάπτυξη… Θέλετε να μας φάει το σκοτάδι σαν αυτούς?

Σκύλος μαύρος

Ανώνυμος είπε...

μονο ως παραλογισμο μπορουμε να σκεφτουμε την μεταλευτικη εκμεταλευση του Κακαβου

ladiavitis είπε...

μονο ως παραλογισμο μπορουμε να σκεφτουμε την μεταλευτικη εκμεταλευση του Κακαβου

Ανώνυμος είπε...

1.23 αυτό ξαναπέστο ;) παραλογισμό μας πουλάνε και πολλοί τον αγοράζουν.

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους του "αγωνιστές":
Ένα είναι απολύτως σίγουρο. Τα κοιτάσματα θα παρθούν, συμφωνούν δε συμφωνούν οι «αγωνιστές οικολόγοι». Και στις Σκουριές, και στην Ολυμπιάδα, και στην Πιάβιτσα και στην Φισώκα και όπου αλλού υπάρχει ορυκτός πλούτος. Και αν δεν παρθούν τώρα από την εταιρεία, θα παρθούν στο μέλλον.

Και αν νομίζουν, όσοι σήμερα αντιδρούν, ότι τότε θα τους ρωτήσει κανείς, είναι πολύ γελασμένοι. Αυτοί που θα τα πάρουν, θα αφήσουν την περιοχή πρώτα να πεινάσει μερικά χρόνια, μπορεί να της ανάψουν και κανέναν πόλεμο για να ξεκαθαρίσουν το «ιδιοκτησιακό καθεστώς», αν δούν ότι με τους έλληνες δεν περπατάει η υπόθεση, και μετά θά 'ρθουν ως ειρηνοποιοί, θα καταλάβουν τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν και θα επιβάλουν και τους όρους εκμετάλλευσης.
Και όποιος νομίζει ότι αυτά τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, ας δεί λίγο, πόσο εύκολα εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική στο Κοσσυφοπέδιο, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Όλες αυτές οι χώρες έχουν ένα πολύ πλούσιο υπέδαφος. Ίσως να έρχεται και η σειρά της Βόρειας Ελλάδας; Δύσκολο θα ‘ναι, είδικά τώρα που η χώρα είναι αποδυναμωμένη; Τόσα χρόνια προετοιμάζουν την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης ξεσηκώνοντας μεθοδικά υπάρχουσες και μη «μειονότητες».
Νομίζει κανείς στα σοβαρά ότι θα τους εμποδίσουν κάποιοι γραφικοί ρομαντικοί τύποι, που θέλουν τον Κάκαβο για να κάνουν γιορτές την Πρωτομαγιά και να μαστουρώνουν ομαδικώς; Ή μήπως νομίζουν ότι θα τρομάξουν από την οργή κάποιων «τσαμπουκάδων» της περιοχής, που γενήθηκαν θυμωμένοι με τον εαυτό τους και την κοινωνία και βρήκαν τα μεταλλεία ως βαλβίδα εκτόνωσης αυτού του θυμού;
Επίσης να μην περιμένουν ότι θα κλάψουν οι Ευρωπαίοι για μας και τη μοίρα μας, όταν έρθει η διεθνείς ειρηνευτική δύναμη για να προστατέψει τα δικαιώματα των καταπιεσμένων μειονοτήτων; Θα ΄χει προετοιμαστεί καταλλήλως το επικοινωνιακό τοπίο.
Πάντως, και χωρίς πόλεμο να γίνει, όταν θελήσει το διεθνές καρτέλ του χρυσού να πάρει τα κοιτάσματα, θα το κάνει. Αυτοί που αντιδρούν σήμερα, μάλλον πιο πολύ τα συμφέροντα αυτού του καρτέλ εξυπηρετούν, παρά το καλό του περιβάλλοντος και της πατρίδας τους.

Ανώνυμος είπε...

1.35 το κείμενό σου είναι εξαιρετικό. Στο τέλος όμως υποδεικνύει παραίτηση. Όχι, δεν είναι έτσι. Όλοι οι άνθρωποι ξέρουμε ότι θα πεθάνουμε αλλά μέχρι τότε αγωνιζόμαστε να κρατηθούμε στη ζωή. Όταν ένα αγαπημένο μας πρόσωπο είναι βαριά άρρωστο κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει καλά ή να το κρατήσουμε το περισσότερο δυνατό στη ζωή. Έτσι και με ότι αγαπάμε.Και με τα μέρη που μεγαλώσαμε.Δεν έχει νόημα διαφορετικά. Θα γίνουμε ζόμπι που θα παραδίνονται στον πρώτο κίνδυνο από ηττοπάθεια.
ΥΓ. Πρωτομαγιά στον Κάκκαβο μπορείς να πας και χωρίς να μαστουρώσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

αντί για πραγματική ανάπτυξη, επιδοτούν για την καταστροφή. Σκέτους Αφρικάνους μας κατάντησαν. Τι να περιμένεις όμως από μια ξεπουλημένη τροϊκανή κυβέρνηση...
και θέλουν να λέμε κι ευχαριστώ για την καταστροφή που θέλουν να μας φέρουν...
Παλιοχωρινός

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε μεγάλε. Και οι Έλληνες τί θα κερδίσουν από αυτά τα χρυσάφια; Απολύτως τίποτε!!! Σκόνη, αρρώστιες και καταστροφή. Ούτε σε χώρα της Αφρικής δεν θα γράφαν τέτοιες σαχλαμάρες. Ντροπή.