Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ…

Του Δρ. Κώστα Μυγδάλη αρχιτέκτονα μηχανικού.
Την παρελθούσα Πέμπτη, στην συζήτηση της Βουλής για το νέο φορολογικό νόμο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατά την προσφιλή τακτική των προκατόχων του και προκειμένου να στοιχειοθετήσει την κατηγορία των οικονομικών σκανδάλων εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε κατά κόρον στην γνωστή «υπόθεση Μαυράκη» κατά την οποία δήθεν ο καθ. Δημήτριος Μαυράκης , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κατά την περίοδο 1985– 1986, υπεξαίρεσε και ενθυλάκωσε από την επιχείρηση το ποσό των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών.
Η όλη διαχρονική προσπάθεια των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας κατασυκοφάντησης του κ. Μαυράκη αλλά εν τέλει, του κυβερνώντος κόμματος , βασίζεται σε μια υποθετική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να σχολίασε το γεγονός με την φράση :
«είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια».
Φράση ο ποία το πρώτον δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα « Το Βήμα» Όλα αυτά συνέβησαν κατά το σωτήριο έτος 1986
Έκτοτε το όνομα του καθ. Μαυράκη, ευκαίρως - ακαίρως, αναφέρεται σε κάθε περίπτωση σκανδαλολογίας, υπό των εριτίμων αρχηγών αλλά και άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά ο κ. Σαμαράς ότι «υπόθεση Μαυράκη» δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα και κράτησε όσο χρόνο χρειάσθηκε προκειμένου τα δικαστήρια της χώρας να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα με την έκδοση διαδοχικών αθωωτικών βουλευμάτων περί των ανύπαρκτων σκανδάλων. Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ούτε καν «αποχρώσες ενδείξεις» δεν υπήρχαν που να δικαιολογούν τη παραπομπή του στο ακροατήριο. Εκείνο που υπήρχε ήταν η λυσσώδης προσπάθεια διαπλεκομένων συμφερόντων να τον απομακρύνουν από τη Διοίκηση της ΔΕΗ και από τις προσπάθειες εξυγίανσης της. Αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και θα όφειλε ο κ. Σαμαράς να τα γνωρίζει.
Αναγκάζομαι να αναφερθώ σε όλα αυτά, επειδή ο καθ . Μαυράκης είναι στενός προσωπικός και οικογενειακός μου φίλος.
Με τιμά με την φιλία του από το 1978, όταν ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την ευθύνη της πολιτικής καθοδήγησης του ΠΑΣΟΚ στον νομό, περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Το ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική το έστησε ο Μαυράκης οδηγώντας τη δημοκρατική παράταξη μακριά από τους τραμπουκισμούς των παρακρατικών και μετεμφυλιακών μορφωμάτων που δρούσαν ακόμη και τότε στην ορεινή Χαλκιδική. Και «ο εορακώς μεμαρτύρηκεν».
Δεν επιθυμώ να αναφερθώ εδώ στην πολιτική ιστορία του αγαπητού μου φίλου, η οποία ξεκινάει πριν την δικτατορία, ούτε στην γνωστή πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, ούτε πολύ περισσότερο στην πολιτική του κρίση, την οποία βαθειά εκτιμώ, ούτε τέλος στο πολιτικό του ήθος το οποίο θαυμάζω, ήθος που τον οδήγησε να υπομένει με θάρρος όλη αυτήν την περιπέτεια και δοκιμασία της οικογένειάς του.
Θέλω όμως να θέσω δύο λαϊκού τύπου ερωτήματα μια και ο κ. Σαμαράς με εξαιρετική λαϊκίστικη αυθάδεια, για ακόμη μια φορά «.. της κείνων ρήμασι πειθόμενος..» προσπάθησε να στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε ένα τρανταχτό ψεύδος και να σπιλώσει για ακόμη μια φορά το όνομα και την υπόληψη του καθ. Μαυράκη, ενώπιον της κοινωνίας αλλά και ενώπιον των δύο του παιδιών.
Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται λέει ο λαός μας. Η Ν.Δ από τότε κυβέρνησε την χώρα δύο φορές. Είχε την δυνατότητα να ελέγξει κάθε περιουσιακό στοιχείο του κ. Μαυράκη και των πλησιέστερων συγγενών του. ‘Όπως επίσης και τα έξοδα και τον τρόπο διαβίωσης του. Θα διαπίστωνε τότε ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως το οποίο μπορεί να εγείρει την παραμικρή υποψία.
Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίον ο κ. Σαμαράς χειρίζεται τα πολιτικά πράγματα που του αναλογούν, σε μια στιγμή κρίσιμη για τον τόπο .
Χωρίς το παραμικρό αίσθημα ευθύνης, σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα, όπου εκτός των άλλων αμφισβητείται στο έπακρο η τιμή και η υπόληψη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου και ενώ ο κάθε πολίτης που διατηρεί ακόμη (άραγε για πόσο), σώας τας φρένας, καλείται να υπερασπισθεί αυτήν την εναπομείνασα υπόληψη , υπερασπιζόμενος τους θεσμούς, ο κ. Σαμαράς σπεύδει να ρίξει για ακόμη μια φορά το ανάθεμα προς έναν πολίτη, για τον οποίον η δικαιοσύνη έχει οριστικά και αμετάκλητα αποφανθεί αθωωτικά .
Θα μπορούσε βεβαίως ο κ. Σαμαράς να συλλέξει τις αναγκαίες πληροφορίες από τον ομογάλακτό του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος την περίοδο εκείνη του «σκανδάλου» και επί σειρά μηνών, ως ιδιοκτήτης σταθμού τηλεόρασης είχε εγκαταστήσει μόνιμη κάμερα επί 24ώρου βάσεως έξω από την κατοικία του καθ. Μαυράκη και παρακολουθούσε στενά αυτόν και την οικογένεια του.
Τα θυμάμαι όλα αυτά και θλίβομαι βαθύτατα, τριάντα τόσα χρόνια μετά, την απίστευτη ταλαιπωρία του αγαπητού μου φίλου, τα θυμάμαι σήμερα που πολύ μέσα στην κρίση που μας κύκλωσε τίποτε δεν διδαχθήκαμε με τον κ. Σαμαρά να συκοφαντεί , να αποφεύγει την αλήθεια και να οριοθετεί την πολιτική παρακμή της παράταξης του. Τελικά σκέπτομαι ότι είμαστε αδιόρθωτοι.
Η «περίπτωση Μαυράκη» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο ως παράδειγμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας για το πώς κατασκευάζονται ως ένοχοι από μεγάλα ενεργειακά αυτοί που προσπάθησαν να εξυγιάνουν ένα διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Δεν θυμάμαι βέβαια το ΠΑΣΟΚ να αντέδρασε ποτέ οργανωμένα σε αυτήν την προσπάθεια σπίλωσης του επιφανούς στελέχους του, πέρα από κάποιες μεμονωμένες τοποθετήσεις βουλευτών του. Ακόμη κι όταν αποδείχθηκε η πλαστότητα των περίφημων μαγνητοταινιών ακόμη κι όταν έγινε γνωστό ότι η πώληση ρεύματος προς την Αλβανία με παρότρυνση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε με οικονομικό όφελος για τη ΔΕΗ.
Δεν αναφέρομαι βέβαια γενικά και αόριστα αλλά σε συγκεκριμένους παράγοντες του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Κ. Σημίτης, επιστήθιος φίλος τότε του κ. Μαυράκη που όταν τελεσιδίκησαν αθωωτικά όλες οι ποινικές και αστικές διώξεις δεν είχε την ευαισθησία και το πολιτικό θάρρος να τον αποκαταστήσει ηθικά καθώς θα εθίγοντο τα κινήσαντα την συκοφαντία διαπλεκόμενα συμφέροντα όπως και οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος , Λαλιώτης, η κ. Β. Παπανδρέου και τα άλλα μεγαλόσχημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι, δημοσιογράφοι , πολιτικοί και κάθε είδους διαπλεκόμενοι που γνώριζαν καλά το εύρος της αλητείας αυτών που έστησαν την υπόθεση Μαυράκη. Γνωστά είναι τα ονόματα και ο ρόλος των προσώπων και ο κ. Σαμαράς οφείλει να τα γνωρίζει.
Αλλά και εδώ στους τοπικούς δικούς μας παράγοντες στη Χαλκιδική που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο άσκησαν πολιτική και κομματική εξουσία και που σε μεγάλο βαθμό οφείλουν την ανάδειξη τους στον Δημ . Μαυράκη και αναφέρομαι στους κ.κ Ξανθόπουλο , Πάχτα, Ευαγγελινό , Σαμαρά, Μπογδάνο κ. α
Ας βγουν επί τέλους να μιλήσουν για τον Μαυράκη και τη προσφορά του στην αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας στο Νομό μας εκείνα τα χρόνια και να μας πληροφορήσουν όλους πως οι ίδιοι γνώρισαν τον άνδρα και πως αξιολογούν μετά από τόσα χρόνια την στάση όλων όσων επί τριάντα χρόνια τον λοιδορούν και εκείνων που δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα να τον υπερασπισθούν.
Ο Δημ. Μαυράκης όταν κατηγορήθηκε δεν αρνήθηκε τη βάσανο της δικαστικής έρευνας, δεν ζήτησε την προσχηματική απαλλαγή του, δεν οχυρώθηκε πίσω από πολιτικές παραγραφές, προσήλθε με εμπιστοσύνη στο φυσικό δικαστή του και αθωώθηκε. Με ποιο δικαίωμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης και μέλος του κοινοβουλίου συνέπραξε στην παραγραφή των ποινικών ευθυνών των συναδέλφων του, νομιμοποιείται να συκοφαντεί καλυπτόμενος από τη βουλευτική ασυλία και τη θεσμική του ιδιότητα;
Στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, εκτός των άλλων που θα ζήσουμε , θα κυριαρχήσει, όπως δείχνουν τα πράγματα, ένας νέος λαϊκισμός που θα ζητάει ενόχους. Δεν είναι όμως αυτό το συμφέρον της πατρίδας. Συμφέρον είναι ό,τι είναι αληθινό, ό,τι υπηρετεί την πατρίδα.
Ας προσέξει ο κ. Σαμαράς, αν θέλει να είναι στ΄ αλήθεια ηγέτης στις δύσκολες περιστάσεις στις οποίες η παράταξη του οδήγησε την πατρίδα. Οι καιροί ου μενετοί….

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Μυγδάλη,
Θα έπρεπε να γνωρίζετε και μάλιστα πολύ καλά πως οι Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατάστρεψαν την Χώρα διαχρονικά και την λδήγησαν στο χείλος του γκρεμού στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα!Σήμερα κ. Μυγδάλη πληρώνουμε την ανεύθυνη πολιτική του Τσοβόλα δώστα όλα αλλά και δεκάδες ίσως και εκατοντάδες σημερινά εκατομμύρια ευρώ,τότε δραχμές,τα οποία αντί να δαπανηθούν σε έργα υποδομής για την Χώρα δαπανήθηκαν στην δημιουργία κομματικού στρατού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σε σπίτια τα οποία παραγγέλθηκαν από γυναίκες πρώην Πρωθυπουργών...ξέρεις εσύ...!Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες και το λαϊκίστικο κήρυγμα!Για να μην τον υπερασπίστηκε κανένας και να μην τον αποκατέστησε κανένας μάλλον θα γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αθωώθηκε τον οποίο υποθέτω πως ως φίλος του γνωρίζεις και εσύ...!Αν ο εν λόγω κύριος θεωρεί πως θίγεται από τα λεγόμενα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,ή ο ίδιος ή η οικογένειά του,ας κάνουν μήνυση τον κ. Σαμαρά!Αυτά που μας λέτε είναι ένα πολύ ωραίο πασοκτσίδικο μανιφέστο αλλά πέραν αυτού τίποτε περισσότερο και άνευ ουσίας!Εμένα πάντως κ. Μυγδάλη αν με κατηγορούσαν έτσι δημοσια και όντως ήμουν αθώος θα πήγαινα στο δικαστήριο,θα έκανα μήνυση και θα ζητούσα και αποζημίωση (ηθική και οικονομική)!Φροντίστε λοιπόν την επόμενη φορά που θα θέλετε να υπερασπιστείτε κάποιον να το κάνετε με περισσότερη εξυπνάδα και να ψαχτείτε λίγο πριν βγείτε δημόσια και αρχίσετε το κομματικό κήρυγμα και τις κομματικές κορώνες...Τι να είναι αυτό άραγε που σας οδηγεί αυτή την χρονική στιγμή να μας λέτε πόσο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είσαστε...ο νοών νοείτο...!!!

ladiavitis είπε...

Σκεφτείτε μονο φιλοι μου,με τα δις που επεσαν στη χωρα μας απο το 1981 και μετα το τι θα μπορουσαμε να κανουμε.... και στο τελος τι καναμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μυγδάλη γιατί δε βγαίνει ο κ. Μαυράκης να υπερασπίσει τον εαυτό του.Τόσο πολύ χρειάζεται τους αυτόκλητους σωτήρες? έπειτα αφού είναι αθώος άνθρωπος να φανταστώ πως δεν θα τον πείραζε να καταθέσει και ένα πόθεν έσχες των τελευταίων τριάντα χρόνων ακριβώς επειδή οι καιροί ου μενετοί.Να προτείνω και κάτι άλλο? ας κάνει μήνυση στο Σαμαρά. θα χει ενδιαφέρον

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΓΗΣΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Κ. ΜΥΓΔΑΛΗ ΝΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΡΗΜΑΞΕ ΚΑΙ ΚΕΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΘΩΟ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΑΛΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΡΙΚΟ.
ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΔΟΣΕΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Οι γαλαζοπράσινοι ΠασοκοΝουδούληδες πιάστηκαν πάλι στα μαλιά για υποθέσεις ανώδυνες,
ο ένας για τις κουρτίνες, ο άλλος για τον Μαυράκη (που μάλλον δεν υπήρξε τέτοιο σκάνδαλο).
και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσουνε τον Ελληνικό Λαό από τα πραγματικά σκάνδαλα, που διέπραξαν και οι δυό και καταλεηλάτησαν την χώρα από κοινού.
Κουβέντα για την Ζήμενς
κουβέντα για το φαγοπότι των Ολυμπιακών αγώνων
κουβέντα για τις αμυντικές δαπάνες που έφαγαν και οι δύο το καταπέταμα του ουρανού!
Και αυτά μόνο ενδεικτικά!
Και σεις παπαγαλάκια του δικομματισμού,
τι θέλετε να μας πείτε με την μπουρδολογία σας,
ό τι οι άλλοι έφαγαν περισσότερα;
Βαρεθήκαμε να σας ακούμε μόνο για τους άλλους,
πέστε κάτι για τους εκλεκτούς σας επιτέλους!
Δεν νομίζετε, πως έφθασε ο καιρός να φυλακισθούν ορισμένα κοντινά σας πρασινογάλαζα λαμόγια;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΣΣΑ είπε...

Όταν φταίει το γαϊδούρι δεν βαράμε το σαμάρι κ. Μυγδάλη...είστε ομολογουμένως πιστός φίλος του κ. Μαυράκη, αλλά θα περίμενα από εσάς να ασχοληθείτε περισσότερο με την κατάσταση στην οποία μας έφτασαν οι ομογάλακτοί σας και λιγότερο με συναισθηματικές παρορμήσεις

Ανώνυμος είπε...

Κωστα,
Για αλη μια φορα, λαθος χρονος,λαθος τοπος ,λαθος ονομα!

Ανώνυμος είπε...

ti na mas pei bre? ti? ayta ta metra poy pnigoyn tis laikes mazes 8a meinoyn sthn istoria.. erxese esy k moy kaneis istorikh anadromh? eleos eisai.. ti me endiaferei emena ti egine prin 30 xronia.. ti ginete twra blepoyme..

to pasok prospa8ei na kryftei sthn istoria.. alla kai ekei na to paei pali la8os einai

Y.G. ti grafane oi pasokoi stoys teixoys to 81'?? mipws.. lew mallon.. EOK KAI NATO TO IDIO SYNDIKATO

Ανώνυμος είπε...

Δρ. Κώστα Μυγδάλη,
ως γνήσιος Πασοκτζής γνωρίζεται άριστα την μέθοδο παραπλάνησης της κοινής γνώμης,και υπερασπίζεστε τον φίλο σας.
Το θέμα με την δήλωση του μέγιστου λαοπλάνου Ανδρέα δεν είναι αν ο Μαυράκης τα πήρε.(Μάλλον θα τα πήρε)
Το θέμα είναι ότι από την δήλωση (του λαοπλάνου) και μετά νομιμοποιήθηκε το λάδωμα και μπήκε και πλαφόν.(500 εκ.δρχ το '85)
Λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας,γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλο το τι γινόταν προ της δήλωσης στις Πολεοδομίες και τι γίνεται από της δήλωσης και μετά.
Για να μην αναφερθώ σε ολες τις υπηρεσίες μια-μια.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Μην τα κανείς ..όλα τέκνο μου ...σκατα ..σε παρακαλώ για τελευταία φορά

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είπε...

Φίλε 08 Μαΐου 2010 6:28 μ.μ., τι εννοείς;
Διαχειριστής Ρ2

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Μυγδάλη με τον Μαυράκη, τώρα τη μαθαίνω από τον ίδιο. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πλέον είναι πασίγνωστο ότι ο Δ.Μαυράκης λοιδωρήθηκε όσο λίγοι σ' αυτήν την κοινωνία και μάλιστα άδικα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είπε...

Φίλε των διαγραμένων σχολίων:
΄Οτι γράφουμε πρέπει να μπορούμε να τα αποδείξουμε κιόλας.
Διαχειριστής Ρ2

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο για την ρεσπέντζα επεδή διέγραψε ένα σχόλιο
για τον δρ Μυγ … της legas του βορρά στην Ιταλία συνασπιστήί τώρα
Κατηγορείται όποιον δεν γουστάρετε ή θέλετε να τον
ζημιώσετε, προωθείται άτομα με το αζημίωτο, κόβετε σχόλια όταν θίγονται άνθρωποι του σιναφιού σας και κυρίως προωθείτε μια γκεμπελική προπαγάνδα.
Θα είμαστε ενάντια στην εθικοσιαλ-κομμουνιστική Ιδεολογία α σας.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο κει εσείς που κανετε και κύριες αναρτήσεις και κατηγορείται
όποιον δεν γουστάρετε.
Αλλα ο βίος και η πολιτεία του ατόμου αυτού είναι γνωστη στη Χαλκιδική και κυρίως στους συμφοιτητές του στην Ιταλία

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζεις εσύ κάποιον συμφοιτητή του;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά από την περιοχή Ιωαννίνων

Ανώνυμος είπε...

DR MIGD..Άλλη μια συνιστώσα του Σύριζα που δεν την γνωρίζει ό κόσμος.
Συνιστώσα του φασισμού και της εκκλησίας ( και οι ΔΕΚΟ – ΔΕΚΟ ).
Βγάζει χολή ο Λίγκα του Βορρά και αυτός ξέρει γιατί του κοπήκαν τα σχέδιά του
τότε……………………..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ 11,57 ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.