Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Το ρεβεγιόν και η των αποδείξεων!

Σε λίγες ώρες έρχεται το 2010, αρχίζει η εφαρμογή του "πάνσοφου" μέτρου της συλλογής των αποδείξεων και εγώ σκέφτομαι για το αποψινό ρεβεγιόν και τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν σ' αυτό και καθ' όλη τη διάρκεια του 2010!
Το αποφάσισα...!!!
Ρεβεγιόν θα κάνω σε κανένα μπαρ της πόλης μας, για διάφορους λόγους.
Άνθρωπος του προγραμματισμού είμαι, τα κανόνισα όλα. Θα πιω μόλις δύο (2) ποτά, τρίτο δεν αντέχω (οικονομικά)!
Ο συμπαθής σερβιτόρος θα μου σερβίρει το ποτό, επειδή λόγω της "πελατοσυρροής" θα έχει το φόβο μην χάσει κανένα ποτό και του το χρεώσει το αφεντικό θα μου ζητήσει αμέσως να πληρωθεί προτού εγώ "βρέξω" τα χείλη μου με το αγαπημένο μου ουίσκι! Θα τον "εκδικηθώ"... θα του ζητήσω πάραυτα ΑΠΟΔΕΙΞΗ για να στείλω στον Παπακωνσταντίνου (με τη φορολογική μου δήλωση)!
"Φίλε την παλεύεις;" θα σκεφθεί ο σερβιτόρος και σε κάποια επιστροφή του θα μου τη φέρει! ...>>>>>

Εν τω μεταξύ το ποτό θα έχει τελειώσει κι εγώ θα πρέπει να εξαντλήσω το πλαφόν των δύο ποτών, ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος να παραγγείλω και το δεύτερό μου, θα πληρώσω Cash και θα ζητήσω και πάλι απόδειξη! Αυτή τη φορά σίγουρα δε θα την γλιτώσω, ο αγαπητός μου σερβιτόρος θα φωνάξει: "Φίλε δεν την παλεύεις! Δε βλέπεις που γίνεται χαμός;"
Με τούτα και με 'κείνα θα έχω πιει και το δεύτερο ποτό μου, δυνατότητα για τρίτο δεν θα υπάρχει και θα μου μείνει μόνο η "συλουή"! Δε βαριέσαι, θα έχω όλο το χρόνο να σκεφτώ πώς θα αντιμετωπίσω του χρόνου τη φορολογική μου δήλωση!
Εκτιμώ ότι θα καταφέρω να συγκεντρώσω περίπου 2.010 αποδείξεις ολόκληρο το 2010!
Σύμφωνα με όσα μου εκμυστηρεύτηκε ο φίλος μου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την υποβολή της Φ.Δ. θα πρέπει να φτιάξω και καταστάσεις τις οποίες θα συνυποβάλλω με την Φ.Δ. και στις οποίες θα φαίνονται: το ποσό, η ημερομηνία και το Α.Φ.Μ. των 2.010 αποδείξεων που θα έχω συγκεντρώσει, για να γλιτώσω ένα μέρος του φόρου!
Τρομάζω στην ιδέα της ταλαιπωρίας μου από μια τέτοια διαδικασία και ...νοιώθω την ανάγκη για τρίτο ποτό ... ήμαρτον ... με τι;
Αποφασίζω να ζητήσω από τη Διεύθυνση του μαγαζιού (ο σερβιτόρος δεν μπορεί) τρίτο ποτό βερεσέ, ευχόμενος ο σερβιτόρος να μη με έχει "καρφώσει" για την ταλαιπωρία που υπέστη με τις αποδείξεις!!!
Φθάνοντας μπροστά στον μπουφέ του αντικρίζω την επιγραφή: "ΤΟ ΒΕΡΕΣΕ ΠΕΘΑΝΕ" ... ξεροκαταπίνω και ... καληνυχτίζω το αφεντικό!
...Υποχρεωτικά θα συνεχίσω, τις σκέψεις μου, στο κρεβάτι ...! ...Κι ο καιρός; Τι καιρός κι αυτός, δε λέει να χιονίσει με τίποτα! ...Τουλάχιστο να έπεφταν από τον ουρανό ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!
-Όχι δεν μας τρέλαναν ακόμα, στα πρόθυρα της τρέλας μας έχουν φτάσει!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Μήπως σας χαμογέλασε η τύχη;Το με μεγαλύτερη διάρκεια ....κυνήγι!

ΕΙΚΟΣΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Με απόφαση του Νομάρχη Χαλκιδικής θα χορηγηθούν για το έτος 2010 είκοσι (20) άδειες πλανοδίου Υπαίθριου Εμπορίου εκ των οποίων οι δέκα (10) αφορούν στο υπόλοιπο των μη παρεληφθέντων αδειών του έτους 2009 και δέκα (10) νέες άδειες για το έτος 2010, ήτοι δέκα (10) άδειες για την πώληση πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας σε όλη τη χώρα και δέκα(10) άδειες για την πώληση λοιπών προϊόντων στην περιφέρεια μόνο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.
Δικαιούχοι άδειας ...>>>>>

από το συνολικό αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, τα πρόσωπα των κατωτέρω κατηγοριών, εφόσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, είναι άνεργα και έχουν υποβάλλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό(10%), άτομα με αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και τυφλοί,
β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα,
γ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό(10%), ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου. (του Ν.1370/1944 (ΦΕΚ 82 Α΄),
δ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), άτομα με αναπηρία πάνω από πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,
ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,
στ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.
ζ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό(5%) Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
Οι υπόλοιπες άδειες που απομένουν αδιάθετες χορηγούνται με κλήρωση, η οποία διενεργείται μεταξύ των ενδιαφερομένων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία χορηγούνται από τη Δ/νση Εμπορίου της Ν.Α.Χ., το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2010. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

ΕΥΧΕΣ

"Ένεπε Μούσα"

Ο Θίασος «Ενεπε Μούσα» συνεχίζει τις παραστάσεις , του θεατρικού αναλογίου με τίτλο
«Παπαδιαμάντη Λόγος Ηθη και Πά(ν)θη» στο Πολύγυρο,την Πρωτοχρονιά και στις 2 Ιανουαρίου (ημερομηνία θανάτου του Παπαδιαμάντη μετά από 99 χρόνια).
Το σενάριο, η επιμέλεια του σκηνικού χώρου και η σκηνοθεσία είναι του Μιλτιάδη Π. Μαρέτα .
Ερμηνεύουν : η Μελπομένη Χριστολιάκου και ο Μιλτιάδης Μαρέτας
Η μουσική επιμέλεια είναι του Αντώνη Κωνσταντινίδη
Παίζουν μουσική στην παράσταση ο Αντώνης Κωνσταντινίδης και η Μαρία Χαριστού.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 9 το Βράδυ, στην αίθουσα «Χώρος Τεχνών», που βρίσκεται Εμμ.Παπά και Ρήγα Φεραίου στον Πολύγυρο., κοντά στην Εθνική τράπεζα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ