Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Ζηλανδία: Έτρεξαν να σώσουν τις φάλαινες που έχασαν το δρόμο τους!

Γιατί; Ποιον πείραξε;


Τελών κυκλοφορίας ...το ανάγνωσμα!

Από τα ανεξήγητα και παράλογα με τα Τέλη κυκλοφορίας:
Α πολίτης αγόρασε αυτοκίνητο 1400 κ.ε. το 1996 και πληρώνει 302 € τέλη κυκλοφορίας.
Β πολίτης αγόρασε και έφερε το 2009 μεταχειρισμένο από τη Γερμανία ΙΔΙΟ αυτοκίνητο 1400 κ.ε., με ίδιο έτος κατασκευής, το 1996 (ίδια παλαιότητα), θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 184 € !!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τρελό τα ίδια ακριβώς αυτοκίνητα να πληρώνουν διαφορετικά τέλη κυκλοφορίας;

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ...

Ψάχνοντας τον Υπαλληλικό κώδικα βρήκαμε αυτό :
AΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν.3528/2007
Άρθρο 31: Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Άρθρο 31
Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή
1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.
2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης.
3. Δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας.
4. Ειδικές απαγορευτικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ.
Σημ. για τα ραδιοτηλεοπτικά μέγαρα του Νομού μας ισχύουν τα παραπάνω;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο Πατριάρχης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ έσπασε το δολοφονικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει Ισραήλ, Ευρωπαϊκή Ένωση……και ΗΠΑ στη Γάζα

Ο Λατίνος Πατριάρχης την ημέρα των Χριστουγέννων λειτούργησε μέσα στο μεγαλύτερο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του πλανήτη, των 1,5 εκατομμυρίων Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Κατήγγειλε το απάνθρωπο εμπάργκο 3 συνεχόμενων χρόνων. Δώρισε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο (δείτε το βίντεο) στους περήφανους και απροσκύνητους Παλαιστινίους της Γάζας και συναντήθηκε με τον Μουφτή των Μουσουλμάνων, σε μια εγκάρδια και αδελφική συνάντηση.
Εκεί πήγαν και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, τη γέννηση του Θείου βρέφους.
Άραγε τι θα πουν και θα δείξουν τα ΜΜΕ των λεγόμενων χριστιανικών ευρωπαϊκών κρατών;
«Πολιτισμένοι» πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάλληλοι του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος και των ΗΠΑ, εσείς δεν λέτε ότι είστε Χριστιανοί;
Μήπως είστε τα πιόνια των ναζί του 21ου αιώνα;
sibilla

Στο ΕΣΠΑ υδρευτικά έργα του Νομού Χαλκιδικής

Δύο σημαντικά έργα για την αποκατάσταση χρονιζόντων προβλημάτων ποιότητας και ποσότητας νερού στο Νομό Χαλκιδικής εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 3,85 εκατομμύρια ευρώ. ...>>>>>

Όπως τόνισε η κ. Λιονή, «στόχος των έργων που εντάχθηκαν είναι να δώσουν λύσεις για την ομαλή και ορθολογική υδροδότηση δυο Δήμων με σημαντικά προβλήματα στο πόσιμο νερό. Πρόκειται για τους Δήμους Καλλικράτειας και Μουδανιών της Χαλκιδικής, που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, ειδικά τους θερινούς μήνες, προβλήματα επάρκειας, αλλά και ποιότητας του νερού. Με τα δυο αυτά έργα θεωρούμε πως θα δώσουμε μια ικανοποιητική λύση στην υδροδότηση των πολιτών, με νερό ελεγμένο, απαλλαγμένο από επικίνδυνες ουσίες και κατάλληλο για οικιακή κατανάλωση. Στους δύο Δήμους συνολικά θα αξιοποιηθούν 12 υδρευτικές γεωτρήσεις. Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις αποδείχτηκαν προβληματικές και πλέον οφείλουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα τα προβλήματα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα διαμονής και διαβίωσης στις συγκεκριμένες περιοχές, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους παραθεριστές και τουρίστες. Τα έργα αυτά συμβάλλουν στον ειδικό στόχο του προγράμματος που είναι η βελτίωση και η ορθολογική διαχείριση των υποδομών περιβάλλοντος. Με τις σημερινές συνθήκες η υδροδότηση των οικισμών των συγκεκριμένων Δήμων ήταν εξαιρετικά προβληματική έως επικίνδυνη. Αποτέλεσμα ήταν είτε να απαγορεύεται η χρήση του νερού των υφιστάμενων γεωτρήσεων, λόγω ακαταλληλότητας, είτε να μην υπάρχουν επαρκείς ποσότητες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι επιπτώσεις, εκτός από κοινωνικές, περιβαλλοντικές, στην ποιότητα ζωής και στη δημόσια υγεία, είναι και οικονομικές, καθώς επηρεάζεται άμεσα το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Νομού Χαλκιδικής που είναι ο τουρισμός της. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από τον Αξονα Προτεραιότητας 7 ‘Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας’ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ».

Το πρώτο έργο αφορά στην ανόρυξη και αξιοποίηση επτά υδρευτικών γεωτρήσεων, στην κατασκευή των αντίστοιχων καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς νερού, αλλά και στην κατασκευή δυο υδατοδεξαμενών για την εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Καλλικράτειας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.725.694,65 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει επτά υδρευτικές γεωτρήσεις στην κτηματική περιοχή των τοπικών διαμερισμάτων Ν. Καλλικράτειας, Ν. Συλλάτων, Αγ. Παύλου, Ν. Γωνιάς και Λακκώματος του Δήμου Καλλικράτειας, την αξιοποίησή τους και την κατασκευή δύο υδατοδεξαμενών. Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου είναι η εξασφάλιση ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του νερού ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης νερού ή ποιοτικής υποβάθμισης του νερού ύδρευσης, καθώς και η αποφυγή ή ο έλεγχος των απωλειών νερού, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων, αλλά και στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού – τηλε-ελέγχου των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Μουδανιών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.124.040 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει πέντε υδρευτικές γεωτρήσεις με τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς πόσιμου νερού στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Μουδανιών, μια μεταλλική δεξαμενή πόσιμου νερού και ένα ασύρματο σύστημα τηλεχειρισμού – τηλεελέγχου των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου. Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων πόσιμου ύδατος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μουδανιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα υδροδότησης, λόγω έντονης πτώσης του υδροφόρου ορίζοντα και επιδείνωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις υδρευτικές γεωτρήσεις ορισμένων τοπικών διαμερισμάτων και η εξασφάλιση ποιοτικότερων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής.

Αγωγή του ΙΝΚΑ για τα τέλη κυκλοφορίας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η «Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ» και δύο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και ζητούν να ακυρωθεί η από 5.11.2009 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που αφορά τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και τον περιβαλλοντικό φόρο.
Υποστηρίζουν ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, όπως και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. ...>>>>>

Στην αίτηση ακύρωσης αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, τα τέλη κυκλοφορίας που αποτελούν φόρο, καθώς δεν έχουν «τον παραμικρό ανταποδοτικό χαρακτήρα», έπρεπε να στηριχθούν σε διάταξη νόμου και όχι σε ΠΝΠ. Το ίδιο ισχύει για τα περιβαλλοντικά τέλη, για τα οποία δεν καθορίζεται μάλιστα σε ποια είδους ανταποδοτική υπηρεσία του περιβάλλοντος θα αποδοθούν.

Επίσης, αναφέρεται ότι επιβάλλεται αυξημένο τέλος κυκλοφορίας στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με την επίκληση περιβαλλοντολογικών κριτηρίων, αλλά με μόνο κριτήριο την ημερομηνία κυκλοφορίας τους οχήματος στην Ελλάδα και τον κυβισμό του.

Ακόμη, αναφέρεται ότι παραβιάζεται συνταγματικά η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς επιβάλλονται αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα, των οποίων κάτοχοι είναι πολίτες μειωμένων εισοδημάτων.

Έτσι, οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα θα στερηθούν τη χρήση αυτοκινήτου αφού θα αναγκαστούν να τα εκποιήσουν ή να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι εμποδίζεται το εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ειδικά μεγάλου κυβισμού.

Στην αίτηση αναφέρεται, επίσης, ότι πριν από την επιβολή του περιβαλλοντικού φόρου, δεν προηγήθηκε όπως απαιτούν η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Νομοθεσία, «Στρατηγική Περιβαλλοντικής Εκτίμησης».
ethnos.gr

Προσυπογράφουμε...

«Παπαδιαμάντη Λόγος Ήθη και Πά(ν)θη»

Ο Θίασος «Ένεπε Μούσα» μετά την Πτολεμαΐδα και την Αρναία συνεχίζει τις παραστάσεις , του θεατρικού αναλογίου με τίτλο
«Παπαδιαμάντη Λόγος Ήθη και Πά(ν)θη» στο Πολύγυρο.
Το σενάριο, η επιμέλεια του σκηνικού χώρου και η σκηνοθεσία είναι του Μιλτιάδη Π. Μαρέτα.
Ερμηνεύουν : η Μελπομένη Χριστολιάκου και ο Μιλτιάδης Μαρέτας
Η μουσική επιμέλεια είναι του Αντώνη Κωνσταντινίδη
Παίζουν μουσική στην παράσταση ο Αντώνης Κωνσταντινίδης και η Μαρία Χαριστού.
Οι παραστάσεις θα δοθούν Δευτέρα 28,Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 9 το Βράδυ, στην αίθουσα «Χώρος Τεχνών», που βρίσκεται Εμμ.Παπά και Ρήγα Φεραίου στον Πολύγυρο, κοντά στην Εθνική τράπεζα.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ και ...γλιτώνεις!

Η ανακύκλωση απορριμμάτων θα σημαίνει πλέον και λιγότερα έξοδα για τους ΟΤΑ!
Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πληρώνουν για τα απορρίμματα με βάση τις ποσότητες που παράγουν και όχι με ένα φίξ ποσό που ίσχυε έως σήμερα, σύμφωνα με νομοσχέδιο της υπουργού περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.