Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Η ΔΑΣΚΑΛΑ διδάσκει εκ νέου ΑΝΘΡΩΠΙΑ!


Τελετή παράδοσης πυροσβεστικού οχήματος στην Πυροσβεστική υπηρεσία θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου 2010! Το πυροσβεστικό όχημα είναι δωρεά της γνωστής (από τη δωρεά ασθενοφόρου στο Κ.Υ. και πυροσβεστικού εξοπλισμού σε εθελοντές) ΔΑΣΚΑΛΑΣ από την Κασσάνδρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ.
Η τελετή θα γίνει στον Πολύγυρο παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!

Ιθαγένεια στους μετανάστες 2ης γενιάς!

Τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες 2ης γενιάς ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο έγινε με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά... είναι βέβαιο ότι ο Καρατζαφεροτέτοιος με τον Μπουμπούκο του θα αντιδράσει... αλίμονο, το παράξενο θα είναι να μην αντιδράσει!

Σάββατο, 19/12, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στον Καθολικό Ναό της Θεσσαλονίκης.Πληρώνουν παλιά γ......

Τη διαδικασία και τους χρόνους αποπληρωμής των οφειλών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία.
Συνολικά 1,2 δισ. θα πληρωθεί έως 31/12/09.
Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010, λαμβάνοντας υπόψη και την παροχή έκπτωσης, που ζητήθηκε από τους προμηθευτές.
Θα ακολουθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση, στις αρχές του 2010, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους συλλόγους των προμηθευτών.

Δωρεάν μασάζ!!!

Επιτέλους! Ανακοινώθηκε η κατασκευή του δρόμου Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Κώστας Μπογδάνος, με δήλωσή του χαιρέτισε την εξαγγελία του Υπουργού Υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, κατά την σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του δρόμου Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου!
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
: Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Ρέππας ανακοίνωσε δύο οδικά έργα: Τη σύνδεση Ρίου-Αντίρριου με τα Γιάννενα και αυτήν του Πολυγύρου με τη Θεσσαλονίκη!

38 δολάρια το κομμάτι ...


Μια ...μόδα που δεν έφτασε ακόμα στην Ελλάδα! και ...
φυσικά μιλάμε για την αγορά των αγαλματιδίων πολιτικών προσώπων!!!


Μικρή αποζημίωση...


"Είναι Σουηδή την απάτησε ο σύζυγος και του ζητάει αποζημίωση τη μισή του περιουσία, η οποία στο σύνολό της αξίζει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια!" (από τον τύπο)
-Καλά να του κάνει!!! Το γαϊδούρι! ... ρε, μήπως την απάτησε με ...άνδρα ... ρε, δεν εξηγείται διαφορετικά, δεν εξηγείται λογικά!

Ψάχνουμε μόνο για ...πολιτικές ευθύνες! Λες και είναι άγνωστες ή θα τις παραδεχθεί η μειοψηφία!

Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί στο σύνολό της η υπόθεση για την ζημιογόνο εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από την COSMOTE και να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες.

Από συνάντηση εργασίας...

Μετά την Κοπεγχάγη: Η πικρία είναι διάχυτη αλλά η ελπίδα παραμένει

Φίλες και φίλοι,
Πηγαίνοντας στην Κοπεγχάγη, γνωρίζαμε τις δυσκολίες που μας περίμεναν. Ελπίζαμε όμως και παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις έως την τελευταία στιγμή για τη δημιουργία μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας μεταξύ των 193 κρατών του ΟΗΕ, μιας συμφωνίας που θα συγκρατούσε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2ο C, μιας συμφωνίας που θα έδινε δικαίωμα στην ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές και τον πλανήτη.
Αυτή η συμφωνία δεν ήρθε ...>>>>>

ποτέ. Αντιθέτως, καταλήξαμε σε ένα άνευρο κείμενο μη-συμφωνίας, το οποίο αναφέρεται γενικόλογα και αόριστα στην ανάγκη μείωσης των εκπομπών, ώστε η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μην υπερβεί τους 2οC, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Τι ειρωνεία! Την ίδια στιγμή που «έκλεινε» το κείμενο, το οποίο για τυπικούς και μόνο λόγους ονομάστηκε «συμφωνία της Κοπεγχάγης», ένα άλλο κείμενο είχε προλάβει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Προερχόταν από τον ΟΗΕ και έδειχνε ότι, βάσει των δεσμεύσεων που έχουν σήμερα αναλάβει οι χώρες, οδηγούμαστε σε αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 3οC.
Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην αποτυχία της Κοπεγχάγης. Θα πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, να αφήσουμε λίγο χρόνο πριν αποκρυσταλλώσουμε την άποψή μας για τα ακριβή αίτια της αρνητικής κατάληξης στην Κοπεγχάγη. Παρόλα αυτά, μπορούμε σήμερα να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της συνδιάσκεψης:
1. ΗΠΑ – Κίνα. Οι δυο μεγάλοι ρυπαντές του πλανήτη, που μαζί ευθύνονται για το 42% των παγκόσμιων εκπομπών, έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους για να παγώσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, αναλισκόμενοι σε ζητήματα τυπικών διαδικασιών παρά ουσίας. Είναι οι δυο χώρες που πρωτοστάτησαν, μαζί με την Βραζιλία, τη Ν. Αφρική και την Ινδία, στη συγγραφή του κειμένου που αναφέρθηκε προηγουμένως.
2. Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διχογνωμίες στους κόλπους της ήταν γνωστές εδώ και καιρό. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως, ήταν η ολική κατάρρευση της δυναμικής της και η απίστευτη δυστοκία που επέδειξαν χώρες-κλειδιά στους κόλπους της. Για παράδειγμα, η Δανία ήταν η αρνητική έκπληξη. Όχι μόνο γιατί απέτυχε στη διοργάνωση της συνδιάσκεψης, αλλά και γιατί φρόντισε μέσω των παρεμβάσεων του Πρωθυπουργού της, κ. Ράσμουσεν, να χαμηλώσει από την πρώτη στιγμή τον πήχη των προσδοκιών. Στη μάχη της κλιματικής διπλωματίας, η ΕΕ έχασε με εκκωφαντικό τρόπο.
3. Ηνωμένα Έθνη. Η συνδιάσκεψη έπρεπε να καταλήξει σε ένα κοινό ανακοινωθέν-συμφωνίας, υπό την σκέπη του ΟΗΕ, που θα υπέγραφαν οι 193 χώρες που μετείχαν. Ο ΟΗΕ όμως επέδειξε τρομακτικές αδυναμίες στη διαχείριση του ζητήματος και αφέθηκε να παρασυρθεί σε έναν καταιγισμό παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των πιο ρυπογόνων χωρών του κόσμου. Η αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η κλιματική αλλαγή, παραμένει κυρίαρχο ζητούμενο μετά την αποτυχία της Κοπεγχάγης.
Σε αυτά ας προσθέσουμε και το ανεπίτρεπτο -όσο ανεξήγητο- γεγονός του αποκλεισμού των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων από τους χώρους της συνδιάσκεψης. Συνολικά, από τα τουλάχιστον 15.000 μέλη ΜΚΟ που βρίσκονταν μέσα στο Bella Center - ενημερώνοντας, πιέζοντας και δουλεύοντας εξουθενωτικά για μια καλή συμφωνία - μόλις 70 έως 90 έμειναν εντός του χώρου, τις δυο τελευταίες και κρίσιμες ημέρες των συζητήσεων. Οι επίσημοι λόγοι ήταν η ασφάλεια των ηγετών και η έλλειψη χώρου. Οι πραγματικοί λόγοι, όμως, θα πρέπει να αναζητηθούν περισσότερο στην ανάγκη εκμηδένισης της δυναμικής που είχαν επιδείξει όλες αυτές τις μέρες τα μέλη των ΜΚΟ. Μια κακή συμφωνία θα μπορούσε πιο εύκολα να επιτευχθεί (όπως και έγινε) αν απουσίαζαν από τις αίθουσες οι φωνές της κοινωνίας των πολιτών.
Αναφορικά με την Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μένουμε με μια γλυκόπικρη γεύση. Η στάση της Ελλάδας, που για πρώτη φορά μετείχε με τόσο πολυπληθή και καταρτισμένη αντιπροσωπεία, ήταν εποικοδομητική, με σημαντικές προτάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. η αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών της ΕΕ σε 30% έως το 2020 ή η κατάληξη σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία. Δυστυχώς, αυτή η ευχάριστη έκπληξη δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, η Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει από τη λογική και νοοτροπία του «μαύρου περιβαλλοντικά προβάτου». Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στην εθνική αντιπροσωπεία προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι ΜΚΟ Έτσι, και το WWF Ελλάς συμμετείχε στην εθνική αντιπροσωπεία, καλύπτοντας όμως τα δικά του έξοδα.
Εν κατακλείδι, στην Κοπεγχάγη όλοι οι πολίτες του κόσμου χάσαμε μια μεγάλη μάχη, όχι τον πόλεμο. Οφείλουμε να παραμείνουμε στις επάλξεις, υπερασπιζόμενοι τις επόμενες γενιές, το περιβάλλον και την ευημερία του συνόλου των ειδών του πλανήτη. Εξάλλου, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και του χρόνου, μιας και έχουν μείνει ανοιχτές όλες οι διαδικασίες για τη διάδοχο κατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για μια φιλόδοξη και ουσιαστική νέα παγκόσμια συνθήκη μείωσης των εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η κινητοποίηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολύ περισσότερο των πολιτών ανά τον κόσμο.
Το 2010 μπορεί να γίνει ένα νέο ορόσημο για τα περιβαλλοντικά κινήματα, αν ξεπεράσουμε γρήγορα την πικρία που μας άφησε η Κοπεγχάγη και δουλέψουμε με αφοσίωση για την εγκαθίδρυση μιας νέας ελπιδοφόρας συμφωνίας για το κλίμα. Σε αυτόν τον αγώνα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Η φωνή και δύναμη του WWF Ελλάς είστε εσείς, οι καθημερινοί πολίτες που στηρίζετε ηθικά και οικονομικά την οργάνωση.

Μείνετε μαζί μας, γιατί το κλίμα είναι στο χέρι όλων μας,
Δημήτρης Καραβέλλας γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς

Κύριε καθηγητά ... η κάνει κακό!

Παυλόπουλος:"Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τη θηλιά στο λαιμό του Έλληνα"!!!
-Εντάξει ρε Παυλόπουλε, είπες, κάποτε, ότι θα φύγεις μαζί με τον Καραμανλή, το "παραβλέπουμε", ... αυτό το θράσος όμως γιατί να περισσεύει!
-Τι ανοησίες είναι αυτές που λες;
-Ο Καραμανλής κατάλαβε τι "πρόσφερε" στη χώρα του και έβαλε φερμουάρ ΖΑΜΑ, εσύ γιατί μιλάς;
ΤΕΜΠΗ: "Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"!

Η μελέτη επικινδυνότητας για τα Τέμπη, η οποία εκπονήθηκε πριν από περίπου δέκα μήνες και υποβλήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έγκριση, βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια του και αραχνιάζει. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δρ Άγγελος Ουίλιαμς Λειβαδάς εκ μέρους της κοινοπραξίας “Μαλλιακός Κλειδί”, που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου. (δημοσίευμα)
Ο άνθρωπος εξαφανίστηκε... ο Σουφλιάς... και η παρέα του! "΄Εθαψε" τον καταλληλότερο (έβαλε και το Ντοράκι ένα χεράκι) "έθαψε" και την πατρίδα του με βράχους ο Σαρακατσιάνος (Λαρισαίος γαρ)!

ΕΥΧΕΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα που είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και με αισιοδοξία θα υποδεχτούμε το νέο έτος που έρχεται. Το ‘επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία’ που έψαλλαν οι άγγελοι τη νύχτα της γέννησης, ας ευχηθούμε να αγγίξει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να φέρει την ειρήνη, τη χαρά και την ευτυχία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής υπόσχεται ότι και κατά το νέο έτος θα συνεχίσει αμείωτα το έργο της και θα προσπαθήσει να φέρει σε πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια.
Εύχομαι στον καθένα προσωπικά Καλά Χριστούγεννα και κάθε οικογενειακή ευτυχία.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ο Αϊ-Βασίλης πάει με ... ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ στον Ταξιάρχη!!!

Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στην Ελληνική Κοινότητα του Νέου Ίζενμπουρκ για τις ανάγκες δασοπροστασίας της Χαλκιδικής

Οι Έλληνες μετανάστες, στην όμορφη πόλη του Νέου Ίζενμπουργκ (Neu Isenburg) στη Γερμανία, που απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από τη Φρανκφούρτη, μπορεί να είναι λίγοι αριθμητικά, κάνουν όμως πράγματα που σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα ακόμα και για μεγάλες ελληνικές κοινότητες της Διασποράς. Διακόσιοι είναι όλοι κι όλοι, από τους οποίους περίπου εξήντα τα μέλη της κοινότητας, της οποίας εδώ και δεκαεπτά χρόνια ηγείται ο δραστήριος Νίκος Μίχος, δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των ξένων στο Νέο Ίζενμπουργκ. Με δική του πρωτοβουλία, άλλωστε, ο δήμος της πόλης ...>>>>>

έχει παραχωρήσει, μέχρι σήμερα, δύο πυροσβεστικά οχήματα στην κοινότητα, με σκοπό να διατεθούν σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν ανάγκη. Στην τελετή παράδοσης του δεύτερου οχήματος, πριν από λίγες ημέρες, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής και εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο δήμαρχος της πόλης, Ντιρκ-Όλιβερ Κβίλινγκ, τόνισε την αμέριστη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κοινότητα για να συνεισφέρει στην δασοπροστασία της Ελλάδας. "Είμαι γνώστης της κατάστασης στην Ελλάδα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την δωρεά αυτή", τόνισε ο δήμαρχος του Νέου Ίζενμπουργκ, που κάθε χρόνο έρχεται για διακοπές στην πατρίδα μας. Γνωρίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ο Γερμανός φιλέλληνας είχε έρθει, από το περασμένο καλοκαίρι, σε άμεση επαφή με τις ελληνικές αρχές για τη δημιουργία και υποστήριξη εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών στην Ελλάδα. Η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε ακόμα, ο ίδιος, όμως, διαβεβαιώνει ότι θα επιμείνει, έχοντας την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του κ. Μίχου, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχει να πει. "Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Μίχος, είναι δημοτικός σύμβουλος στην πόλη μας και ως εθελοντής πυροσβέστης προσφέρει εδώ και 17 χρόνια τις υπηρεσίες του στους 35.000 κατοίκους του Νέου Ίζενμπουργκ", τονίζει ο κ.Κβίλινγκ. "Στην πόλη μας ζουν αλλοδαποί από 102 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα τους και περίπου 200 Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να είναι περήφανη όταν έχει τέτοιους πατριώτες στο εξωτερικό", τονίζει. Το πυροσβεστικό όχημα, με χωρητικότητα 2.500 λίτρων νερού, κανονάκι στην οροφή και δυνατότητα μεταφοράς έξι πυροσβεστών, θα προσφερθεί για τις υπηρεσίες δασοπροστασίας στην περιοχή της Χαλκιδικής. Η πρώτη ανάλογη είχε γίνει το 2000 στο Δήμο Κραννώνα, του Νομού Λάρισας, απ΄ όπου κατάγεται ο κ. Μίχος. Το νέο όχημα θα μεταφέρει στη Χαλκιδική ο ίδιος ο κ. Μίχος, όπως είχε κάνει και με το πρώτο. "Η άμεση σχέση μου ως εθελοντής πυροσβέστης στην πόλη μου με βοήθησε τα μέγιστα", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Νέο Ίζενμπουργκ ο κ. Μίχος. "Η ιδέα και οι προσπάθειές μου για την απόκτηση μεταχειρισμένων πυροσβεστικών αυτοκινήτων και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Συγκριτικά, θα ήθελα να αναφέρω ότι στη Γερμανία υπάρχουν 35.000 πυροσβεστικοί σταθμοί και 1.000.000 πυροσβέστες, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα 110 πυροσβεστικοί σταθμοί και 9.500 πυροσβέστες. Το κρατίδιο της Έσσης για παράδειγμα, με 8.000.000 κατοίκους (λίγο πιό μικρό από την Ελλάδα), έχει 2.600 πυροσβεστικούς σταθμούς", υπογραμμίζει. Ο κ. Μίχος ευχαριστεί θερμά την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, και ειδικότερα το πρόεδρο της, Κώστα Δημητρίου, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια.

Εκδηλώσεις για την προβολή της Ελλάδας Επετειακές εκδηλώσεις, με μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία, όπως αυτές για τη Μαρία Κάλλας, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Καβάφη, τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Καζαντζάκη είναι μερικές μόνο από τις αξιόλογες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο Ελληνογερμανικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Κίνησης", του Νέου Ίζενμπουργκ, από την ίδρυσή του, το 2005. "Η ιδέα ξεκίνησε το 2004, όταν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας διοργανώσαμε τη δική μας, Μικρή Ολυμπιάδα", τονίζει ο κ. Μίχος, πρωτεργάτης και αντιπρόεδρος της "Κίνησης". "Η επιτυχία της διοργάνωσής και η απήχησή της στην τοπική κοινωνία ήταν τόσο μεγάλη, που οι Γερμανοί δήμαρχοι όμορων περιοχών, μας ζήτησαν να την επαναλάβουμε με την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, κάτι που έγινε. Έτσι, η Μικρή Ολυμπιάδα μας έχει γίνει πλέον θεσμός και θα επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια, για να θυμίζουμε σε όλους τις αξίες του Ολυμπισμού", μας λέει. Πέρα από την αναπαράσταση της Αφής της Φλόγας, της Λαμπαδηδρομίας και των αρχαίων αγωνισμάτων, διοργανώθηκαν ακαδημαϊκές και λογοτεχνικές βραδιές, με τη συμμετοχή επιφανών ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων, ελληνικής και μη καταγωγής. Και όλα αυτά, όπως και οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από την Ελλάδα, όπως λέει, ενώ και η προσφορά όλων ήταν σε εθελοντική βάση. "Σημαντικό θεωρούμε να μην κοιτάμε τι κάνει η πατρίδα μας για εμάς, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την πατρίδα", τονίζει ο κ. Μίχος, οδηγός στο επάγγελμα και προσθέτει: "Με την 'Κίνησή' μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε, με τις δικές μας δυνάμεις, το σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας". Με τα χρόνια η "Κίνηση" (που έχει και δική της ιστοσελίδα: www.kinisis.de), μεγάλωσε και με τη συμμετοχή και άλλων ελληνικών συλλόγων της περιοχής μετεξελίχτηκε σε "Πολιτιστικό Κύκλο". Επιτυχία γνωρίζουν και οι παραστάσεις της χορωδίας και της λαϊκής ορχήστρας της Κίνησης, με τραγούδια Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, όπου εκτός από Έλληνες συμμετέχουν Γερμανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι ακόμα και μία Τουρκάλα, σολίστ.
ΠΗΓΗ

Τα προβλήματα του Δήμου Κασσάνδρας λόγω των πρόσφατων κατολισθήσεων.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης, , την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Κασσάνδρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Θα αναφερθεί στις ανάγκες , τα προβλήματα καθώς και τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα του Δήμου Κασσάνδρας, μετά τις πρόσφατες κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Μουδανιών – Κασσάνδρας.


Πώς να "καθαρίσουν" τα Τέμπη!

Ετήσια Συγκέντρωση και Γιορτή Κοπή Πίτας του Γ.Σ. «η Σιθωνία»

Όπως γνωρίζετε στο Δήμο Σιθωνίας, δημιουργήθηκε ένας νέος αθλητικός σύλλογος με έδρα τη Νικήτη, με την Επωνυμία Γυμναστικός Σύλλογος.(Γ.Σ) «Η Σιθωνία».
Η δημιουργία του συλλόγου αυτού είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, να δημιουργηθεί στίβος στη Χαλκιδική. Πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου είναι η ανάπτυξη στίβου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και συνείδησης, στη σωστή κινητική και φυσική ανάπτυξη του ατόμου. ...>>>>>

Στην αρχική φάση, δημιουργήθηκε σωματείο, και με απόφαση του πρωτοδικείου Πολυγύρου, τούτο είναι γεγονός. Το σωματείο έχει όλα τα απαραίτητα βιβλία και στοιχεία της Εφορίας. Ήδη υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός αθλητών και τα δελτία τους, έχουν εγκριθεί από την ομοσπονδία στίβου(ΣΕΓΑΣ). Ήδη ο σύλλογος εντάχθηκε στη δύναμή του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 άρχισαν προπονήσεις, με την επίβλεψη και προπόνηση από προπονητή-καθηγητή Φυσικής αγωγής, με τη συμμετοχή περίπου 40 αθλητών-τριών (ηλικίας 5 έως 13 χρόνων) από την περιοχή του δήμου Σιθωνίας Ο σύλλογος ήδη συμμετείχε και θα συμμετάσχει σε ορισμένους αγώνες στίβου της αθλητικής περιόδου 2008-2009-2010, αρμοδιότητας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Από τον Ιανουάριο του 2010, οι αθλητές- τριες του συλλόγου, θα συμμετάσχουν σε κατηγορίες ως εξής: Παμπαίδες /Παγκορασίδες(ΠΠ/ΠΚ) Α’(1996-97), ΠΠ/ΠΚ Β’(1998-99), ΠΠ/ΠΚ μίνι( 2000-2001), και λοιπά μίνι. Ανάλογα με την κατηγορία των αγώνων που θα προκυρήσονται θα συμμετέχουν οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση, κυρίως των μελών, γονέων και αθλητών-τριών, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 17:00, στο γυμνάσιο Νικήτης θα πραγματοποιηθεί ετήσια συγκέντρωση των μελών, γονέων και αθλητών-τριών του συλλόγου, γιορτή κοπή πίτας και θα τιμηθούν αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν κατά την περίοδο 2008-09 με κριτήρια: Μαθήματα, ήθος, παρουσία/ διάκριση στον στίβο (Πρόγραμμα και λεπτομέρειες στο συνημμένο παράρτημα). Σας παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
Με Αθλητικούς Χαιρετισμούς
Νίκος Παπαδημητρίου
Πρόεδρος