Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Άντε με το καλό!!! ΄Αρχισαν νέες μετρήσεις!

"Ικεί π' μας χρουστούσαν μας πήραν κι του βόδ"

Και μόνη της η παροιμία στον τίτλο, του θυμόσοφου λαού μας, αρκούσε για απάντηση στους αυτόκλητους και χωρίς επιχειρήματα υπερασπιστές της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Πολυγύρου!
Αφού δεν "έχει καμιά δουλειά με το έργο" όπως διατείνονται σήμερα, τι τις ήθελε τις καθημερινές δηλώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι: "Η Ανατολική Παράκαμψη ολοκληρώνεται... ότι το έργο δημοπρατείται αρχές Δεκεμβρίου...".
Στις 25-2-2009 η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εντάσσει το έργο στο ΕΣΠΑ. Στην ανακοίνωση που συνόδευε την απόφαση ένταξης αναφέρεται ότι το έργο έχει ολοκληρωμένη μελέτη από το 2006!!! Άρα το έργο μπορούσε να ενταχθεί και να κατασκευασθεί από το 3ο Κ.Π.Σ. ...>>>>>

Η Νομαρχία Χαλκιδικής με έγγραφό της από 21-12-2005 (βλέπε εικόνα δεξιά) έκανε την πρόταση για ένταξη του έργου στο 3ο Κ.Π.Σ., υποβάλλοντας όλα τα σχετικά απαραίτητα έγγραφα, το τεχνικό δελτίο, τον Κτηματογραφημένο κατάλογο για τις απαλλοτριώσεις και την Μελέτη που σύνταξε η Π.Κ.Μακεδονίας και που κατά μεγάλο μέρος χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Χαλκιδικής.
Αυτά τα πράγματα είναι γνωστά, στους ασχολούμενους με το θέμα, όπως γνωστά είναι και τα επιχειρήματα του Δημάρχου Πολυγύρου στο Δημοτικό Συμβούλιο ("ιστορική" συνεδρίαση) περί "στενού δρόμου" ή δήθεν "μη ύπαρξης μελέτης" και παράλληλοι "παλικαρισμοί" του τύπου "εμείς θα κάνουμε καλύτερη μελέτη"!!! (Να θυμηθούμε και την προσωρινή λύση του δρόμου από Άγιο Χριστόφορο!!!)
Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στην ιστορία, όπως στην ιστορία θα μείνει και η "ταμπέλα" παραμονή ευρωεκλογών χωρίς ανάδοχο του έργου!!!
Φυσικά το έργο κάποια στιγμή και θα γίνει! Αλλά για κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, που γίνεται στην πόλη και στο Δήμο μας, όποιος κι αν είναι ο φορέας εκτέλεσής του, ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρεται η Δημοτική Αρχή!
Τρία όμως χρόνια πήγαν χαμένα! Η Δημοτική Αρχή δε θέλησε να πάρει καμιά πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των διαδικασιών, για πίεση στην τότε κυβέρνηση, για δημοπράτηση ενός έργου υπερώριμου! (τουλάχιστον ας το κάνει στη σημερινή κυβέρνηση)
Πάντα περίμενε τις ανακοινώσεις του Νομάρχη ή της Περιφέρειας για να βγει μετά και να τις "παπαγαλίζει"! (τότε είναι "δικό μας" το έργο και το προβάλλουμε!)
Σήμερα που το έργο κινδυνεύει και πάλι με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση (λόγω αναβολής της εκδίκασης του προσδιορισμού της αποζημίωσης των απαλλοτριωμένων εκτάσεων) πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για "ξεμπλοκάρισμα" και επίσπευση των διαδικασιών!
Αν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν πάρουν πρωτοβουλίες μπορούν και πρέπει να το κάνουν και πάλι οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο! Μάλλον είναι καιρός να δραστηριοποιηθεί εκ νέου η Επιτροπή Αγώνα. Δεν πρέπει να χαθεί άλλη ευκαιρία, άλλος χρόνος! Το καλοκαίρι του 2010 πρέπει να υπάρχει εργολάβος στο έργο! Διαφορετικά...
Η αγανάκτηση θα τους "πνίξει" ΟΛΟΥΣ ... περσινούς και ΦΕΤΙΝΟΥΣ υπεύθυνους!!!

"Κάθισε" και πάλι ο δρόμος στις "Έξι Βρύσες"


Κλειστός και πάλι ο δρόμος στις "Έξι βρύσες", στον Πολύγυρο, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και του γνωστού προβλήματος του θολωτού αγωγού!
Μια τεράστια πληγή στην καρδιά του Πολύγυρου ... και να δούμε πώς θα γιατρευτεί!

(Φωτο από παλαιότερη καθίζηση)

Αλέκα: Τέλος ο διάλογος, κηρύσσουμε πόλεμο !!!

H ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΘΥΕΛΛΑ

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις φράσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ότι «το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία» και ότι «η χώρα βρίσκεται στην εντατική», έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αποτελεί τραγωδία για την Ελλάδα ότι ο Πρωθυπουργός της επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική τρομοϋστερία, ενώ συνιστά κωμωδία η σύγκριση αυτών των καταστροφολογικών απόψεων με τις γνωστές προεκλογικές τοποθετήσεις, ότι γνωρίζει την οικονομική κατάσταση κι ότι στη χώρα υπάρχουν χρήματα. ...>>>>>

Τέτοιου είδους πρωθυπουργικές δηλώσεις πανικού και δημοσιονομικής τρομοκρατίας εξυπηρετούν μόνο τους πιο ακραίους κερδοσκοπικούς κύκλους που κατά κύματα επιτίθενται σε βάρος της χώρας και υποβοηθούν την καταλήστευση του ελληνικού λαού.

Η δημοσιονομική τρομοϋστερία της κυβέρνησης έχει ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει άλλοθι για την πλήρη αθέτηση των όποιων προεκλογικών δεσμεύσεων και να καλλιεργήσει το έδαφος για τη θύελλα των εισπρακτικών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που θα επέλθουν στο όνομα του κατευνασμού των διεθνών αγορών και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, μιμούμενος μετεκλογικά την προεκλογική κινδυνολογία του κ. Καραμανλή, ακολουθεί την χειρότερη δυνατή συνταγή με τις χειρότερες δυνατές συνέπειες για την οικονομία και τον ελληνικό λαό.

10/12/2009
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τις επιδοτήσεις των Αγροτών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
(Από τα πρακτικά της βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Συνεχίζουμε με τη συζήτηση της υπ’ αριθμόν 200/7-12-2009 επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την άμεση επιβολή των επιδοτήσεων στους παραγωγούς. ...>>>>>

Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των αγροτών και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών, μετά τη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου η κυρία Υπουργός δήλωσε ότι οι επιδοτήσεις θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης σε κάθε νομό, απέρριψε δε τις προτάσεις για χορήγησή τους με ταμειακή διευκόλυνση από την ΑΤΕ.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί, στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν τις επιδοτήσεις τους το καλοκαίρι, αφού είναι γνωστό ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και η ψηφιοποίηση έχει καθυστερήσει σημαντικά. Οι επιδοτήσεις δεν είναι απλώς αναγκαίες για να κάνουν γιορτές οι αγρότες και να μαζέψουν τις ελιές τους, αλλά είναι και ουσιαστικός παράγοντας για να μην καταρρεύσει πλήρως η τιμή του ελαιολάδου.
Για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι οι αγρότες, οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν να εισπράξουν άμεσα τις επιδοτήσεις.
Ερωτάται, λοιπόν, η κυρία Υπουργός:
1. Θα χορηγήσει άμεσα τις επιδοτήσεις σε όλους τους παραγωγούς ανεξαρτήτως αν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση ή όχι;
2. Και εάν αυτό είναι αδύνατον λόγω κοινοτικών περιορισμών, θα καταβάλει τις επιδοτήσεις μέσω ταμειακής διευκόλυνσης από την Αγροτική Τράπεζα;».
Θα απαντήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχαήλ Καρχιμάκης.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κύριε Πρόεδρε, κύριε συνάδελφε, νομίζω ότι ήσασταν την περασμένη εβδομάδα, όταν απάντησα στο συνάδελφο κ. Κεγκέρογλου και ήμουν αρκετά σαφής. Είπατε ότι έχετε την εντύπωση. Νομίζω ότι είχατε μία πρώτη εικόνα του τι ακριβώς υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση της καταβολής των ενισχύσεων, τι προβλήματα υπάρχουν.
Σας λέω ότι χθες δεχθήκαμε τον έλεγχο των κοινοτικών, οι οποίοι είναι πολύ δύσπιστοι, εξαιτίας των συμπεριφορών και των παλινωδιών της προηγούμενης κυβέρνησης. Όταν έπρεπε η ψηφιοποίηση να έχει αρχίσει από τον Οκτώβριο τουλάχιστον του 2008, ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις. Από τον Μάη του 2009 έως τον Οκτώβρη είχαμε γύρω στο 30% ψηφιοποίηση -πολύ χαμηλό ποσοστό- και περάσαμε σε μία συστηματική καθημερινή προσπάθεια, έτσι ώστε σήμερα που μιλάμε να έχουμε πάνω από 70%. Αυτό αποδεικνύει πραγματικά ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την περίοδο αυτή ήταν σε μία λογική χάους, σε μία λογική άνευ σχεδίου, χωρίς στόχο. Είπα και στις προηγούμενες απαντήσεις μου σε συναδέλφους, ότι υπήρχε μία περιπτωσιολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων με μοναδικό στόχο το πολιτικό όφελος, το πελατειακό όφελος.
Έτσι, λοιπόν, οδηγηθήκαμε στο να μην υπάρχει ενασχόληση με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο σε όλα τα επίπεδα και στο πώς θα αλιεύσουμε ψήφους. Αυτό μας οδήγησε σε καταστάσεις, οι οποίες είναι δυσάρεστες και καλούμαστε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και όχι μόνο αυτό, γνωρίζετε πολύ καλά πώς κατανεμήθηκε το προσωπικό –και δεν άκουσα να πείτε σ' αυτό τίποτα- πώς κατανεμήθηκε ο μεγάλος όγκος στα Τρίκαλα και στην Αθήνα, για να κάνουμε σήμερα -γιατί μας έθεσαν και οι κοινοτικοί αυτό το θέμα χθες- ανακατανομές προσωπικού έτσι ώστε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται στην ψηφιοποίηση, για να μην έχουμε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μας επιτρέπουν να πληρώσουμε.
Καταβάλουμε μία πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια. Και συμφωνούμε απόλυτα όλοι σε αυτή την Αίθουσα, ότι δεν είναι οι επιδοτήσεις μόνο για τους αγρότες, είναι οι επιδοτήσεις που θα καταβληθούν, που είναι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο σύνολό τους, που θα ενισχύσουν και την τοπική οικονομία, την κάθε τοπική οικονομία, την τοπική ζήτηση για να κινηθεί η αγορά και ειδικά τις παραμονές των εορτών ή μέσα στις γιορτές.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχω να σας πω είναι ένα. Θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρώσουμε την ψηφιοποίηση, για να μπορέσουν τελικά οι Έλληνες παραγωγοί, οι Έλληνες αγρότες, να έχουν χρήματα τα Χριστούγεννα για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Κάνουμε πραγματικά τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Και πραγματικά θα ήθελα να σας ακούσω να μιλάτε και να κάνετε και κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για το τι μετεξέλιξη υπήρξε σε αυτό το θέμα και τι καθυστερήσεις υπήρχαν. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες αγρότες.
Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Η κυρία Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει το λόγο για τρία λεπτά για να αναπτύξει την ερώτηση της.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υφυπουργέ, βεβαίως ήμουν την προηγούμενη Παρασκευή εδώ και σας άκουσα να λέτε στον συνάδελφο κ. Κεγκέρογλου, που είχε μία ανάλογη ερώτηση, ότι θα δοθεί προκαταβολή στους αγρότες. Δεν μας είπατε το ύψος της προκαταβολής που θα δοθεί όταν θα τελειώσει η ψηφιοποίηση.
Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα. Με εγκαλέσατε να κατηγορήσω την προηγούμενη κυβέρνηση. Εγώ θα κατηγορήσω όλους όσους ευθύνονται για τα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει. Και θέλω να σας πω εδώ, ότι για την καθυστέρηση –η κυρία Μπόελ έχει απαντήσει στις 23/9/2008 σε ερώτηση του τότε Ευρωβουλευτή μας και σημερινού συναδέλφου εδώ, του Δημήτρη Παπαδημούλη- έχουμε πληρώσει από το 1999 έως το 2007 για κακοδιαχείριση επιδοτήσεων ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Θα ήθελα να σας πω, ότι το πρόβλημα όσον αφορά το θέμα της ψηφιοποίησης έχει δημιουργηθεί γιατί καθυστέρησε να δοθεί. Μάλιστα, δόθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ χωρίς κανέναν διαγωνισμό και τεχνικές προδιαγραφές. Να σας πω και το άλλο, ότι επέλεξαν φθηνές λύσεις χρησιμοποιώντας κυρίως το άπειρο και ανεκπαίδευτο προσωπικό χωρίς επιστημονική κατάρτιση και αυτό οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα.
Όμως, θέλω να μου πείτε, σε τι ευθύνονται οι αγρότες μας. Ενώ προχθές η κυρία Υπουργός από το βήμα της Βουλής σε επερώτηση του ΚΚΕ απάντησε ότι θα δοθούν οι επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, εγώ θέλω να πω τι έχει αλλάξει, γιατί ενώ δεν ήμουν εδώ, έχω διαβάσει από τα Πρακτικά ότι με οποιονδήποτε τρόπο θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σίγουρα όταν δεν παίρνουν οι αγρότες την επιδότησή τους και ειδικά στις περιοχές που σήμερα συλλέγουν τις ελιές, θα υπάρξει πρόβλημα και στον εμπορικό κόσμο και στους ίδιους τους αγρότες οι οποίοι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν να πληρώσουν μεροκάματα σε αυτούς που μαζεύουν τις ελιές τους. Βέβαια, αυτό καταλαβαίνετε ότι θα τους φέρει στη δύσκολη θέση να δώσουν και την ίδια τους την παραγωγή σε πολύ χαμηλότερη τιμή –ήδη είναι χαμηλές οι τιμές- και αυτό θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.
Κύριε Υφυπουργέ, θέλω να μου πείτε δύο πράγματα: Θα πρέπει να τελειώσει η ψηφιοποίηση για να δοθούν τα χρήματα; Επίσης, πόσο θα είναι το ποσοστό της προκαταβολής που θα δώσετε στους αγρότες μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου;
Βέβαια, να πούμε ότι θα έπρεπε να είχαν δοθεί τα χρήματα αυτά από τις 15 Οκτωβρίου χωρίς καμία ευθύνη των αγροτών. Και αν κάποιοι επιτήδειοι είναι αυτοί που αντί να δηλώσουν δέκα στρέμματα, δηλώνουν τριάντα στρέμματα, αυτοί θα έπρεπε να έχουν τσιμπηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τόσων χρόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τώρα και Γεωργίας τα προηγούμενα χρόνια και να μην βάλλεται το σύνολο όλων των αγροτών και ειδικά των μικρών και μεσαίων σε αυτήν την κατάσταση.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ο Υφυπουργός κ. Μιχαήλ Καρχιμάκης έχει το λόγο.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κύριε Πρόεδρε, βεβαίως δεν ευθύνονται παραγωγοί, οι αγρότες που περιμένουν τα χρήματά τους. Αλίμονο εάν υπάρχει ένας μέσα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα που να πει ότι ευθύνονται οι αγρότες. Σίγουρα δεν ευθύνονται.
Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο, ότι με τις συμπεριφορές αυτές της ασυνέπειας και των πελατειακών λογικών –που υπονοήσατε- είπατε ότι έχουμε δεχθεί πρόστιμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνουν!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Δόθηκαν πρόστιμα επί ΠΑΣΟΚ!

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Μην με διακόπτετε! Σας παρακαλώ! Δεν σηκώθηκα να μιλήσω όταν μιλούσατε, παρά το ότι διαφωνώ με πολλά από όλα λέτε.
Βεβαίως, δόθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ και υπάρχει και απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικυρώνει αυτήν την απόφαση.
Ξεχάσατε να αναφερθείτε στο ότι έγινε ένας διεθνής διαγωνισμός από την προηγούμενη κυβέρνηση για την ανάθεση της ψηφιοποίησης χωρίς να υπάρχει κοινή Υπουργική Απόφαση και κατέρρευσε. Εάν η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν άρχιζε αυτήν τη διαδικασία από τον Μάιο του 20098, σήμερα σας πληροφορώ ότι δεν θα είχαμε καμία δυνατότητα να διαπραγματευτούμε τίποτα.
Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που διαθέτουμε, έτσι ώστε να φθάσει η ψηφιοποίηση στο 100% για να μπορούμε να πληρώνουμε.
Σας επαναλαμβάνω, οι κοινοτικοί είναι στην Ελλάδα και μας ελέγχουν. Θέλει προσοχή στο πώς διατυπώνουμε όλα αυτά που λέμε σ’ αυτό το ζήτημα.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν έτσι ώστε οι άνθρωποι, οι παραγωγοί να είναι ικανοποιημένοι μέσα στις γιορτές.
Σας ευχαριστώ.

Και στην Καλλικράτεια σταματούν οι εργασίες στο Κέντρο Υγείας!!!


Δεν σταματούν μόνο οι εργασίες της επέκτασης στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής!
Η κατάσταση αποτυπώνεται στο έγγραφο της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.
Ο κ. ΤΙΠΟΤΑ έτσι είχε οραματιστεί την αναμόρφωση - αναβάθμιση του ΕΣΥ.
(κλικ στο έγγραφο για άνετη ανάγνωση)

Τσελέντης: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό ....


Μπράβο στον διακεκριμένο Έλληνα σεισμολόγο!
Το πέτυχε διάνα, προς τα εκεί πάει η δουλειά!!!
Μεγάλος σεισμός ...στην οικονομία!

Αστειότητες……

Σαμαράς: "Οι δυσμενείς αξιολογήσεις των διεθνών οίκων δεν οφείλονται τόσο στη σοβαρή δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο στην αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα της Κυβέρνησης".
Αντώνη αποφάσισε! Δεν μπορεί να λες ότι ο πρώην ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ, για τον Καραμανλή πρόκειται, έλεγε την αλήθεια προεκλογικά για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τώρα να λες ότι φταίει η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα της Κυβέρνησης. Δηλ. για την κατάσταση της οικονομίας φταίει π.χ. ότι δεν τοποθετήθηκαν γρήγορα οι Γ.Γ. των περιφερειών;
Ο Πολυγυρινός

Τα "θεριά" δεν θα αντιδράσουν; Θα το δεχθούν έτσι απλά οι "αιμοβόροι" του τραπεζικού συστήματος;

«Ασχοληθείτε με τα προβλήματα της Παιδείας»

Παραιτήθηκε ο Κίττας, η δήλωση του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως εξής:
"Με αφορμή τα γεγονότα της Κυριακής στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου μας θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς που νοιάζεστε για τα προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια τη νεολαία μας και βεβαίως θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μία ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος. Ελάχιστη, ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Ετσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι' αυτές. ...>>>>>

Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν τον ναό της ελεύθερης σκέψης, τον ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά.

Δεν έχει καμία σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω, λοιπόν, ό,τι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε.

Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να τη δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ισως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες. Τελειώνω με μια ευχή: να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της Παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες."

Πώς πάμε οικονομικά;

Τελικά λεφτά δεν υπάρχουν…….

Η αντίδραση των οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης, η αντίδραση των αγορών, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, δείχνουν ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν νέα μέτρα. Το στοίχημα της κυβέρνησης του ΓΑΠ δεν είναι αν υλοποιεί το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών.
Το στοίχημα είναι αν θα μπορέσει να πείσει, Ευρώπη και αγορές, για την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και, τους πολίτες, για την κοινωνική δικαιοσύνη.
Τελικά λεφτά δεν υπάρχουν…….
Ο Πολυγυρινός

Κυβέρνηση στην εντατική

Πολλοί εντός κι εκτός Πασόκ πιστεύουν εδώ και χρόνια πως ο Παπανδρέου είναι λίγος, πολιτικός με νου περιορισμένης ευθύνης. Το αν έγινε Πρωθυπουργός προφανέστατα οφείλεται στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή.
Το ζήτημα είναι, αν έχει αποφασίσει να μείνει στην ιστορία ως εθνικά επικίνδυνος. Δεν ξέρω αν δηλώσεις του τύπου « κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία » αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις, ωστόσο στις 4 Οκτωβρίου κλήθηκε να κυβερνήσει από τον ελληνικό λαό. Αυτό όμως που παράγεται καθημερινά από τότε είναι ακατάσχετη κινδυνολογία και ρίψη ευθυνών στους προηγούμενους. ...>>>>>

Αποδεχόμενοι ότι το 2007 η Νέα Δημοκρατία δεν πολυκατάλαβε γιατί βγήκε, ας ρίξουμε το ανάθεμα στη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Η κυβέρνηση εξελέγη ωστόσο, επειδή όλοι πίστεψαν πως έχει σχέδιο, τόσο για την οικονομία όσο και για τα υπόλοιπα θέματα. Ότι γνώριζε για την κατάσταση της οικονομίας.

Το να κάθεται όμως καθημερινά και να περιμένει το βαθμό που θα μας τα χώσει ο διεθνής οικονομικός τύπος, οι διεθνείς οικονομικοί οίκοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι και να αναβάλλει για αύριο αυτό που θα έπρεπε να γίνει από χθες, συνιστά την ολοκλήρωση του εγκλήματος για την οικονομία.

Δεν γνωρίζω αν ο Παπανδρέου ζήλεψε το « δυστυχώς επτωχεύσαμεν » που εξεστόμισε ο Τρικούπης. Καλό όμως είναι, αφού περάσαμε τα 2/3 των 100 πρώτων προφανώς χαμένων ημερών να δούμε κάτι σε σχέδιο. Στα σποτ προεκλογικά σήκωναν τα μανίκια έτοιμοι να κυβερνήσουν. Ε.. ας το κάνουν επιτέλους.
pistolero