Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Εκδρομή στην Καβάλα


Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ διοργανώνει εκδρομή στην Καβάλα την Κυριακή 13/12/09.
Πληροφορίες στα γραφεία της Λέσχης Χρυσοστόμου Σμύρνης 6 στα Ν. Μουδανιά καθημερινά μετά τις 6 το απόγευμα και στα τηλέφωνα 6932 697 172 και 6976 760 843

Υπάρχουν; Απάντηση υπάρχει;

Φίλος της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ επικοινώνησε μαζί μας, μετά την ανάρτηση, και μας είπε: "Οι φυλλάδες μπορούν να γράφουν ότι θέλουν αλλά τις διαψεύδει η πραγματικότητα! Αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του Προέδρου του Κτηματολογίου"!
Το ευχαριστούμε για την επικοινωνία! Εμείς αναζητήσαμε το βιογραφικό του νέου Προέδρου, το βρήκαμε ΕΔΩ , μπορείτε να το δείτε και σεις.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...

M. Χρυσοχοϊδης: "Τέρμα τα δακρυγόνα στις διαδηλώσεις"

Ναι, Χρυσοχοΐδη, να το κάνεις! Μην τα αντικαταστήσεις όμως με μηχανές γιατί κινδυνεύουν και οι αστυνομικοί και οι διαδηλωτές!
Και κάτι άλλο: Χθες στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του MEGA ήσουν απαράδεκτος!!! Θύμισες Πολύδωρα στις εποχές του! Δεν σου αξίζει μια τέτοια εικόνα... εκτός κι αν σου αρέσει!!!

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ παράκαμψη Πολυγύρου, Δεκέμβρης 2009!

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α. ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ
Στις 11 Νοεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων ακινήτων για την κατασκευή του έργου «Περιμετρική οδός Πολυγύρου, οδικό τμήμα Αγ. Βλάσης – οδός προς Βράσταμα». Υπενθυμίζεται ότι η έκταση των κτημάτων που απαλλοτριώνονται είναι περίπου 53.000 τ.μ.
«Το έργο της Ανατολικής Παράκαμψης έχει ενταχθεί από τον Φεβρουάριο του 2009 στο ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του συνεχίζονται απρόσκοπτα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας η δημοπράτηση της παρέμβασης αυτής θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Περιμένουμε και εμείς και όλοι οι κάτοικοι του Πολυγύρου το 2010 να ξεκινήσει αυτή η τόσο σημαντική για την πρωτεύουσα παρέμβαση, που θα εξασφαλίσει κατάλληλες συνθήκες μετακίνησης των πολιτών και θα αναβαθμίσει κυκλοφοριακά αλλά και περιβαλλοντικά τη ζωή όλων μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης. (www.poligiros.gr)
Και ήρθε ξανά η ώρα: ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 21 Απριλίου 2010, του δικαστηρίου για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων ακινήτων (μετά από αίτημα των ιδιοκτητών και χωρίς καμιά προσπάθεια από τη μεριά του Δήμου για εκδίκαση της υπόθεσης)!
-Η Δημοπράτηση του έργου θα γίνει στο 1ο 15νθήμερο του Δεκέμβρη;
-Θα γίνουν κινήσεις επίσπευσης των διαδικασιών ή θα περάσουμε κι άλλα "μαρτυρικά" καλοκαίρια;
-Ενημέρωση θα υπάρξει;

ΧΥΤΑ Πολυγύρου - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Είναι κι αυτό μια διαφορά! Διαφημιστικά σποτ του Δήμου Πολυγύρου στην εβδομάδα που πέρασε! Ένα για τα τουριστικά καταλύματα του Δήμου για τον Χειμώνα (καλό, πολύ καλό!)! Ένα για το ΧΥΤΑ και την Ανακύκλωση (κι αυτό πολύ καλό)! Η ΔΙΑΦΟΡΑ: Το μεν πρώτο από τύχη έφτασε σε τοπικά blogs για την προβολή του και με όσες μικρές δυνατότητες έχουν αυτά! Το δεύτερο στάλθηκε! Ε, βέβαια! Δεν ήταν υπεύθυνος το ίδιο πρόσωπο! Άλλος στο πρώτο, άλλος στο δεύτερο! Είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων! Μπράβο Θύμιο!

Όταν ο Λένιν... ακούει Μαζωνάκη

Τι απέμεινε από τον υπαρκτό;
Βρέθηκα στη Ρωσία το 2006. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τις εκδηλώσεις του Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ με την ευκαιρία της συνόδου των G8, στην Αγία Πετρούπολη.
Διαπαιδαγωγημένος με τις «επιτυχίες της μεγάλης χώρας του Λένιν που πρώτη στον κόσμο οικοδόμησε τον σοσιαλισμό», ένιωθα συγκίνηση που θα βρισκόμουν στη Μόσχα, έστω και δεκαπέντε χρόνια μετά την κατάρρευση... ...>>>>>

Στο ξενοδοχείο «Κόσμος» -χτισμένο στην Ολυμπιάδα της Μόσχας- με περίμενε η πρώτη μου έκπληξη. Οι κοπέλες που περίμεναν υπομονετικά στο σαλόνι τους πελάτες για να τους κρατήσουν συντροφιά τη νύχτα. Θαρρούσες ότι ήταν μέρος του προσωπικού...

Στο μεγάλο πάρκο μπροστά στο ξενοδοχείο δεσπόζει το μνημείο των κοσμοναυτών. Ένα πανύψηλο μνημείο, που με φέρνει πίσω στα παιδικά μου χρόνια, όταν στην Αθήνα ήλθε ο πρώτος Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν. Στο Θησείο, όπου ο Γκαγκάριν θα επισκεπτόταν το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η υποδοχή ήταν θριαμβευτική. Ακολούθησε η εντυπωσιακή έξοδος του Λεόνοφ από το διαστημόπλοιο και ο περίπατός του στο χάος. Ήμουν ενθουσιασμένος με τον πρωταθλητισμό της σοβιετικής πατρίδας στην κατάκτηση του διαστήματος, που αποδείκνυε... την υπεροχή του σοσιαλισμού.

Τώρα βρισκόμουν μπροστά στο μεγαλοπρεπές μνημείο με τα γλυπτά των κοσμοναυτών στη βάση και το «Βοσχόντ» που εκτόξευσε τον Γκαγκάριν. Το μνημείο υπό πλήρη εγκατάλειψη, σχεδόν δημόσιο ουρητήριο, βαμμένο με μπογιές και με μοναδικούς επισκέπτες μια παρέα νεαρούς Ρώσους που κατανάλωναν αφειδώς μπύρες. Μας κοίταζαν σαν ούφο να φωτογραφίζουμε και κρυφογελούσαν.

Η Κόκκινη Πλατεία παραμένει το σημείο αναφοράς της Μόσχας. Στο Μαυσωλείο του Λένιν οι ουρές είναι ατελείωτες. Το καλοκαίρι η αναμονή μπορεί να φτάσει και τη μιάμιση ώρα. Τώρα, όμως, κάποιοι τουριστικοί πράκτορες με ένα λαδωματάκι των υπευθύνων της φρουράς, που αντιστοιχεί σε δύο με τρία ευρώ στον κάθε επισκέπτη, σε βάζουν στο Μαυσωλείο γρήγορα, εκτός ουράς. Προτίμησα να στηθώ επί μία ώρα δίπλα σε ένα γκρουπ Ισραηλινών, που, αν και ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, περίμεναν υπομονετικά. Έτσι για τον Λένιν...

Βγαίνοντας από το Μαυσωλείο, με πολλές σκέψεις, με περιμένει άλλη μια μελαγχολία..

Καμιά εκατοστή παππούδες και γιαγιάδες, περιφέροντας σαν εικονίσματα δύο μεγάλες φωτογραφίες του Λένιν και του Στάλιν και με ένα προβληματικό κασετόφωνο να παιανίζει τον ύμνο της Σοβιετικής Ένωσης, έχουν μπει στην Κόκκινη Πλατεία και οδεύουν προς το Μαυσωλείο για να καταθέσουν λουλούδια. Γύρω-γύρω οι τουρίστες φωτογραφίζουν το θέαμα, ενώ οι νέοι περνούν αδιάφοροι. Το απαξιωμένο μνημείο των κοσμοναυτών και τώρα οι παππούδες με τον Στάλιν, απομεινάρια του ονείρου με το οποίο μεγάλωσα...

Δίπλα από την Κόκκινη Πλατεία, πίσω από το Ιστορικό Μουσείο, μας περιμένει η τελευταία έκπληξη. Εδώ συναντάς ό,τι θέλεις: σουβενίρ του Κόκκινου Στρατού, μπάντες που παίζουν, υπαίθριους ζωγράφους. Η ατραξιόν όμως είναι οι εκπληκτικοί σωσίες του Λένιν, του Στάλιν, του Μαρξ αλλά και του Τσάρου Νικόλαου. Μια φωτογραφία με κάποιον από αυτούς σου κόστιζε τότε πέντε ευρώ.

Ο Λένιν, σαραντάρης με το γενάκι και τα σπινθηροβόλα μάτια, την τραγιάσκα, το κοστούμι, με την «Πράβδα» να ξεπροβάλλει στο πέτο, χαμογελαστός, μας πλησιάζει και σε άπταιστα ελληνικά μας κουφαίνει:

- Ρε παιδιά, μήπως υπάρχει κανένα CD του Μαζωνάκη;

Αδυνατούμε να απαντήσουμε αμέσως, κοκαλωμένοι από το αναπάντεχο. Ένας Λένιν να σου ζητάει Μαζωνάκη!

- Όχι, του λέει κάποιος, ατύχησες. Αλλά πως έτσι;

- Α, μου αρέσει ο Μαζωνάκης. Έμεινα στην Αθήνα πέντε χρόνια. Στα Εξάρχεια έμενα και δούλευα οικοδομή χωρίς χαρτιά. Όταν ήλθε ο Καραμανλής με διώξανε! Εντάξει, εδώ βγάζω πιο πολλά λεφτά, μπορεί και εκατό ευρώ την ημέρα. Αλλά έχασα το ψάρεμα και το ουζάκι, λέει αναπολώντας.

- Και ο Στάλιν πού είναι σήμερα; τον ρωτάμε παρατηρώντας ότι ο Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς απουσίαζε.

- Α τον βλάκα! Είναι φίλος μου ο Στάλιν. Αλλά πίνει πολύ. Χθες τα κοπάνησε σε ένα μπαρ και σήμερα δεν εμφανίστηκε, μας λέει ο Λένιν.

Μας αποχαιρετάει δίνοντάς μας τη διεύθυνσή του για το CD του Μαζωνάκη.

Φεύγουμε από τη Μόσχα την επομένη το πρωί προς Αγία Πετρούπολη. Αλλά γι' αυτήν αξίζει να μιλήσει κανείς ξεχωριστά. Γιατί δεν χωνεύεται εύκολα να δεις το Λένινγκραντ να έχει καταληφθεί από Αμερικανούς πράκτορες λόγω... G8.
Πηγή

Το ΠΑΣΟΚ ήταν κατά του "κουκουλονόμου" ή κάνουμε λάθος;

Χαλκιδική: Τριάντα μικρά ξενοδοχεία στο σφυρί!

Περισσότερες από 30 ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής έχουν βγει μετά το τέλος της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου «στο σφυρί».
Οι αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων, κυρίως απλών και μικρών, έχουν αυξηθεί σημαντικά και πλέον ακόμη και οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων αναγνωρίζουν πως δεν πρόκειται μόνο για «ξεπεσμένες μονάδες», αλλά για σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες δεν είναι σε θέση να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση. ...>>>>>

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στον «Α», αναγνώρισε πως πλέον είναι πολλές οι ξενοδοχειακές μονάδες προς πώληση και στα δυο «πόδια», όμως διευκρίνισε πως «η απόσταση ανάμεσα στην ανακοίνωση πώλησης μέχρι την οριστική μεταβίβαση της μονάδας είναι πολύ μεγάλη»...

Σήμερα, τα προς πώληση ξενοδοχεία ξεπερνούν τα 30. Οι περιοχές στις οποίες έχουν βγει τα πωλητήρια είναι Ψακούδια, Μαρμαράς, Σκιώνη, Πολύχρονο, Πυργαδίκια, Μουδανιά, Γερακινή, Χανιώτη, Διονυσίου, Ουρανούπολη, Ορμύλια και άλλοι τουριστικοί οικισμοί στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, «οι λόγοι που αυξήθηκε ο αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που βγαίνουν στο... σφυρί είναι πρώτα από όλα η οικονομική κρίση, αλλά και η πτώση του τζίρου, που φέτος κυμάνθηκε στη Χαλκιδική γύρω στο 15%. Επίσης, βγαίνει το 2009 κι από την πλευρά της Πολιτείας δε βλέπουμε κανένα φως. Επικρατεί απογοήτευση. Την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές μας έχουν ξεκινήσει να διαφημίζονται διεθνώς, εμείς έχουμε τουρισμό που δε διοικείται. Η Πολιτεία είναι απούσα. Μόλις απέκτησε αρμοδιότητες η υφυπουργός... Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει μεγάλος προβληματισμός».

Λιγότερες αφίξεις

Η αλήθεια είναι πως η φετινή σεζόν έκλεισε με συνολική πτώση διανυκτερεύσεων στο 15%, όμως απείχε ευτυχώς από τις αρχικές προβλέψεις των ξενοδόχων για μείωση γύρω στο 30%, που θα σήμαινε και ραγδαίες εξελίξεις. Σε αυτό βοήθησε κυρίως η πολιτική των εκπτώσεων που ακολούθησαν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής και, παρά τη σημαντική μείωση των αφίξεων ειδικά από τη Ρωσία, τα Βαλκάνια έσωσαν τη Χαλκιδική, έστω κι αν τα εισοδήματα των τουριστών ήταν περιορισμένα, έστω κι αν χρειάστηκε να μετακινηθούν οδικώς κι όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες...
Για το 2010 οι ελπίδες έχουν περιοριστεί, δεδομένου ότι η Ελλάδα -και συνακόλουθα η Χαλκιδική- έχει ήδη χάσει κάθε πρόσβαση στον Ευρωπαίο τουρίστα και το τρένο της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της έναντι του ανταγωνισμού. Ολοι αυτοί οι λόγοι κάνουν ξενοδόχους να προβληματίζονται τόσο ώστε να βγάζουν προς πώληση τις επιχειρήσεις τους και, αν πιάσουν την τιμή που θεωρούν ικανοποιητική, δε θα διστάσουν -όπως υποστηρίζουν- να προχωρήσουν τελικά στην πώληση.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Τάσιος, «πράγματι υπάρχουν επιχειρήσεις που πωλούνται, αλλά είναι θέμα ζήτησης της αγοράς και κυρίως ο δρόμος για να φτάσουν αυτές οι επιχειρήσεις στην αλλαγή ιδιοκτησίας είναι πολύ μεγάλος».

Οι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί πιέζουν για μειώσεις των τιμών και οι ξενοδόχοι προσπαθούν να μην ενδώσουν, κρατώντας -όσο μπορούν- τις τιμές σε λογικά (κατά τους ίδιους) επίπεδα.
Πηγή

Η Παραμυθοχώρα, στο ΣΤΡΑΤΩΝΙ, άνοιξε τις πύλες της


H Παραμυθοχώρα, το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Στρατώνι Χαλκιδικής άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα, μέσα σε μία ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Τους επισκέπτες καλωσόρισαν από την Οργανωτική ομάδα της Παραμυθοχώρας, η κα.Βασιλογιαννάκη Ευγενία και ο κ.Τσανανάς Αλέκος.
Στη συνέχεια την λειτουργία των μικρών σπιτιών της Παραμυθοχώρας παρουσίασαν μικρά «ξωτικά», τα οποίοι με τα λόγια τους ταξίδεψαν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της Παραμυθοχώρας! ...>>>>>

Εκ μέρους του Δήμου και του Τ.Σ. του ΔΔ Στρατωνίου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κος Μ. Βλαχόπουλος και ο Πρόεδρος κ. Ν. Ζαγοράκης.

Ακολούθησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Χορωδία του Συλλόγου Πολιτισμού Στρατωνίου και την Μπάντα του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου.

Κατόπιν, ο Αι-Βασίλης έφτασε με το τρένο του και μαζί με νεαρούς επισκέπτες έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων. Ταυτόχρονα ο ουρανός του Στρατωνίου έλαμψε από εκατοντάδες πυροτεχνήματα κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο εορταστική.

Οι πρώτοι επισκέπτες είχαν ήδη μπει στην Παραμυθοχώρα που όπως φάνηκε είχε αρχίσει να «χιονίζει για τα καλά».

Στο κέντρο της Παραμυθοχώρας είχε στηθεί από τον Σύλλογο Γυναικών Στρατωνίου πλούσιος μπουφές με Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για όλους τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο Αι-Βασίλης μπήκε στο σπιτάκι του με τα παιδάκια ακούγοντας τι θα ήθελε να τους φέρει φέτος τα Χριστούγεννα, η αλήθεια είναι ότι στο τέλος, ο Ρούντολφ δεν μπορούσε να πετάξει με τόσα πολλά γράμματα πάνω στο έλκηθρο!

Όλοι οι επισκέπτες στην συνέχεια, έκαναν βόλτα με το τρενάκι μέσα στο Στρατώνι και επισκέφτηκαν το μεγάλο Λούνα Παρκ που υπάρχει δίπλα από την Παραμυθοχώρα για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιοι!

Φέτος η Παραμυθοχώρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Για το σκοπό αυτό, στο κέντρο της Παραμυθοχώρας στήθηκε το "δέντρο της αγάπης". Οι επισκέπτες της Παραμυθοχώρας που επιθυμούν να στηρίξουν αυτόν τον κοινωνικό σκοπό θα μπορούν να αγοράζουν κάποιο στολίδι και να το τοποθετούν στο δέντρο. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά ενός τροχήλατου αμαξιδίου, που θα δοθεί στη χρήση κάποιου παιδιού με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης στο αναψυκτήριο της παραμυθοχώρας διατίθεται βιβλίο από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του παιδικού χωριού.

Η Παραμυθοχώρα θα λειτουργήσει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τη 1 Ιανουαρίου Την περίοδο 4~22 Δεκεμβρίου λειτουργεί από 10πμ έως 2μμ και από 5μμ έως 9μμ Ενώ από τις 23 Δεκεμβρίου και μετά θα μένει ανοικτή καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Το ταξίδι στο όνειρο για τους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης πολιτείας περνάει μέσα από τα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί με τη βοήθεια των εθελοντών.

Στο το "Σπίτι του Αϊ-Βασίλη" o Αϊ-Βασίλης θα υποδέχεται τα παιδιά και θα τους προσφέρει αναμνηστικά δωράκια.

Στο "Σπίτι του Παραμυθιού" παραμυθούδες της περιοχής θα διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Σε αυτό το σπιτάκι επίσης τα παιδιά θα συναντούν συγγραφείς παιδικών παραμυθιών και βιβλίων όπως τις κ.κ. Φ. Κατσάλη, Θ. Χορτιάτη, Α. Χατζημανώλη, Κ. Καριζώνη και τον κ. Σ. Ζαφειρίου για να ακούσουν παραμύθια τους και να συζητήσουν μαζί τους.

Στο "Ταχυδρομείο" τα παιδιά θα γράφουν τα γράμματά τους προς τον Αϊ-Βασίλη.

Στο "Σπίτι των Κατασκευών", τα παιδιά θα μπορούν να φτιάχνουν με τη βοήθεια εθελοντών χριστουγεννιάτικες κατασκευές ενώ στο «Σοκολατόσπιτο» θα μπορούν να φτιάξουν το γλυκάκι τους.

Στο "Σπίτι των ξωτικών" θα... μένουν παιδιά και νέοι του Στρατωνίου, ηλικίας από 13 έως 23 ετών, που με τα πειράγματα και τις εκπλήξεις τους θα ταράζουν τα ήρεμα νερά της "Παραμυθοχώρας".

Το Παραμύθι συνεχίζεται....στο Στρατώνι Χαλκιδικής!

Για σας που μένετε Χαλκιδική μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένα τα εγκαίνια της Παραμυθοχώρας που θα προβληθούν από την εκπομπή της Κορίνας Ζολά στο τηλεοπτικό κανάλι SUPER την Τετάρτη στις 22:00 μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Πηγή

Το Μπάσκετ στη Χαλκιδική.

A’ Ανδρών (8η Αγωνιστική )
Ουρανούπολη 68 Ορμύλια 66
Διαιτητές: Ξέρας , Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα: 19-13, 34-28, 50-57, 68-66
Ουρανούπολη (Θεοδώρου)
Ευθυμόπουλος 10, Τσινός 14(2), Κόκκινος Ε. , Κελέσης 12(3), Στουλούπης 17, Αντωνάκης 2, Ρούσσος , Γεννάδιος 13, Δροσινός , Κόκκινος Σ. , Μουτζίκης , Τσιβίλογλου
Ορμύλια (Χαλκιάς)
Γουργούρης 2, Παπαδόπουλος , Λελεγιάννης 13(3), Ανδρεάδης Η. 4, Μπουρλής 19(3), Δέας , Βενιαμίν , Μπαμπάργιος 21(1), Πλουμής , Δήμητσας 7, Τσικούρης , Δρακάκης

Ιερισσός 76 Μαρμαράς 47
Διαιτητές: Ξέρας , Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα: 22-12, 37-25, 59-32, 76-47
Ιερισσός (Κιακιλίδης)
Κουκόντζηλας , Κεσκεσιάδης 26(4), Δενελεκίδης 4, Κόνσουλας 3(1), Ευθυμίου Π. 9(1), Ζηζηλιώτης 5(1), Μπάντης , Λέχος Β. 22(2), Κατσιφός 2, Ματάκος 1, Λέχος Χ. 2, Ευθυμίου Χ. 2
Μαρμαράς (Αλεξόπουλος)
Μιλκονίδης Π. 2, Λάζογλου 19, Καμπάς , Κατσάπας , Καίκης 5(1), Καραστέργιος , Καμπάς 3(1) , Καραισκάκης , Χατζηιωακειμίδης 14, Πατσουράκος , Δεληγιάννης 4, Ζουμπούλης

Κασσάνδρα 68 Αρναία 65
Διαιτητές: Εδιάρογλου , Παραλής
Δεκάλεπτα: 11-17, 21-35, 40-46, 68-65
Κασσάνδρα (Βαλάσης)
Παραλής , Αρίστος , Τσιάλας , Κερμέντης 6(2), Μιτελούδης 11(1), Μιχαηλίδης 27(2), Ακλίδης , Ματεντζίδης 4, Παπαστεφάνου 6(2), Νικολής 12(2), Θώμος 2, Ανθόπουλος Σ.
Αρναία (Μοσχόπουλος)
Τζιτζιρίκας , Αρβανίτης 3(1), Αργυρός , Ρεπάνης , Κουσίδης 7(1), Χαριστός , Μπάτζιος 18(2), Βασίλος , Κυπαρισσάς 18(5), Πράντσις 5(1), Αργυρίου , Παπαγεωργίου 14

Τρίγλια - Πολύγυρος
Διαιτητές: Θωμόπουλος , Γατά
Δεκάλεπτα:
Τρίγλια (Τσομπανάκης)
Τσήλιος , Ναλμπάντης , Παντζάκης , Δαμαρλής , Κουνάδος , Παπαδόπουλος , Σερεμέτης , Γεώργογλου Ε. , Καραμίτσιος , Καρράς , Καρπούζης , Γεώργογλου Γ.
Πολύγυρος (Μπούμπας)
Αθανασόπουλος Κ. , Βαλσαμής , Μπανάβας Ι. , Παπασαραφιανός , Στιβαχτάρης , Κουγιώνης , Μπανάβας Χ. , Γισγάκης , Χαλκιόπουλος , Μυλωνάς Γ. , Μόμτσιας , Βλάχος
Ο αγώνας δεν διεξήχθει λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου της Τρίγλιας.

Μεταμόρφωση 54 Νικήτη 43
Διαιτητές: Παραλής , Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα: 19-12, 26-22, 40-35, 54-43
Μεταμόρφωση (Κατσαβαβάκης Γ.)
Κεχαγιάς , Κατσαβαβάκης Μ. , Κατσαβαβάκης Γ. 5(1), Απεσλίδης 5, Αντωνίου-Αλβανός 10(3), Στράντζαλης 7(1), Χασάπης 6(1), Γκαδρής , Τσουλής 9(1), Βαγιωνάς , Μινέρος , Παπαδημητράκης 12(2)
Νικήτη (Μουστάκας)
Καρλής , Μιχαλούδης 13, Πολυγυρνός-Καρράς 4, Σπύρου 15(4), Μαυρουδής , Αλμπάντης , Χριστάκης 6(1), Καμπάνης , Μαραγκάς , Λόγαρης 5, Σαλιάρης , Καρανικόλας

Παλαιοχώρι 55 Μουδανιά 53
Διαιτητές: Σχοινάς , Γατά
Δεκάλεπτα: 17-11, 33-19, 43-29, 55-53
Παλαιοχώρι (Μακαβός)
Παπακωνσταντίνου 13(1), Κουμαντσιώτης 8(2), Κατσαμπρόκος , Βούζιος 11(2), Χαρδαβέλας , Παναιρλής , Μοσχόπουλος Α. , Καραθανάσης , Κατσιρμάς , Ζολώτας 14(3), Γκαγκάνης Μ. , Γκαγκάνης Α. 9
Μουδανιά (Παυλάκης)
Μαναβάκης , Λασκαρίδης , Ανανιάδης 1, Μπανάβας , Τσιγγελίδης 5(1), Χατζηαλέξης , Μαμούρης 5(1), Ιορδανίδης 38(2), Τυρχανίδης 4, Γαροφάλλου , Τόμαν , Κοκκινίδης

Η Βαθμολογία (Σε 8 αγώνες)

Ιερισσός 15 579-442
Ουρανούπολη 15 506-465
Πολύγυρος 14 527-336
Ορμύλια 13 489-490
Τρίγλια 12 429-333
Μουδανιά 12 493-453
Κασσάνδρα 12 449-484
Παλαιοχώρι 10 337-498
Μαρμαράς 10 347-461
Αρναία 10 520-524
Νικήτη 9 422-501
Μεταμόρφωση 8 325-436
Πολύγυρος και Τρίγλια έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Η Μεταμόρφωση έχει 1 μηδενισμό

Οι σκορερ:

1) Κουγιώνης (Πολύγυρος) 153(1)
2) Μιχαηλίδης (Κασσάνδρα) 150(18)
3) Κεσκεσιάδης (Ιερισσός) 146(12)
4) Λέχος (Ιερισσός) 139(10)
5) Ευθυμόπουλος (Ουρανούπολη) 139(3)
6) Παπασαραφιανός (Πολύγυρος) 134(17)
7) Παπαγεωργίου (Αρναία) 129(1)
8) Μπαμπάργιος (Ορμύλια) 124(5)
9) Κουσίδης (Αρναία) 120(7)
10)Ιορδανίδης (Μουδανιά) 113(3)

Επόμενη Αγωνιστική :

Ορμύλια - Ιερισσός
Μαρμαράς - Κασσάνδρα
Αρναία - Παλαιοχώρι
Πολύγυρος - Ουρανούπολη
Νικήτη – Τρίγλια
Μουδανιά - Μεταμόρφωση

Εφηβικό Πρωτάθλημα (3η Αγωνιστική)

Α’ Όμιλος

Ιερισσός - Ν. Ρόδα (αναβολή)
Στρατώνι Ρεπό

Β’ Όμιλος

Αρναία – Παλαιοχώρι 31-46
Νικήτη Ρεπό

Γ’ Όμιλος

Πολύγυρος – Μουδανιά 69-79
Ορμύλια – Φλογητά 20-0

Δ’ Όμιλος

Κασσάνδρα – Πευκοχώρι 51-37
Καλλικράτεια Ρεπό
Επιμέλεια: ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ

Ποιοι είναι τελικά οι κουκουλοφόροι και με ποιον;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πολυγύρου.

Συνεδριάζει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 στις 14:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:
1. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και αναμορφώσεις προϋπολογισμού (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
2. Κατανομή σε σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
3. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης έργου : «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Δ.Δ. Βραστάμων» (Εισηγ.: κ. Ιωάν. Οικονόμου)
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου.