Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Gummy Bear

Για τα έργα στο νομό Χαλκιδικής.

Τι είπαν για το Γηροκομείο Πολυγύρου: Καπλάνης - Μπογδάνος - Βασιλάκης

Κάνει θραύση!!!

Aλέξανδρος Γρηγορόπουλος: "Μη με ξεχνάτε"

Κάθε φορά που ακούω φωνές στο δρόμο,
η πόρτα τρίζει, ανοίγεις και μπαίνεις.
Με πάνινα παπούτσια κι εκείνη τη μπλούζα
MARVIN AND FRIENDS
και τη μπλέ ριγέ ζακέτα σου.
"Μή με ξεχνάτε " μου λές
κι όλο κοιτάζεις στα χαμένα.
"Υπάρχει ελπίδα ρε φίλε;" ρωτάς
κι εγώ δεν ξέρω τι να πω. ...>>>>>

Κοιτάζω πίσω και τρέχω εκεί,
γωνία Μεσολογγίου και Τζαβέλλα,
εκεί που σ'άφησα για να σε ξαναβρώ.
Μπερδευω κόσμους μεταξύ τους,
σπάω το χρόνο , ανακατεύω τα κομμάτια.
Τα Πολυτεχνεία, τους Δεκέμβρηδες, τις χαμένες επαναστάσεις,
που ζεσταίνονται σα φυλλαράκια,
σα φυλλαράκια σε μια γωνιά στην άσφαλτο
που σκάνε μύτη μόλις ανάβει φωτιά.
"Οι ουτοπίες ρε φίλε, οι ουτοπίες..."
σ'ακούω να μουρμουρίζεις.
Δεν εισαι πια δεκάξι, μεγάλωσες,
μακρύναν τα μαλλιά σου,
βαθύνανε τα μάτια σου σα θάλασσες.
Πέρασες απ'την άλλη μεριά αλλά να...,
όποτε βλέπω άδεια καρέκλα
και τον καφέ ν'αχνίζει μόνος στο τραπέζι,
σε σκέφτομαι και λέω πως είσαι συ...
Αραγε ήσουνα στο λάθος μερος, τη λάθος στιγμή;
Η εχει απλά η ζωή εναν τρόπο να μιλαει,
και διάλεξε εσένα να τα πείς,
να πείς τη "λέξη και το γράμμα"
χωρίς να βγάλεις ένα αχ την ώρα που έπεφτες;
Να πείς πως κάναμε πίσω, πως το ξεχάσαμε το όνειρο,
το καταδώσαμε έτσι απλά για ένα τίποτα,
για μια "ζωή" σε εισαγωγικά,
μ' ένα κλεμμένο εισιτήριο στην τσέπη,
μια δανεική διαδρομή λίγο πιο πέρα.
Λιγο πιο πέρα που;;;;
Α ρε φίλε, καταμόναχο αγριμάκι,
μια στάλα ουρανός ήσουνα μόνο,
ενα φωσάκι τόσο δα μά κοίτα...
Ενα παιδί σαν όλα τα παιδιά,
που όμως μια ανάσα, ενα γέλιο του τρελό,
ενα αντριλίκι παιδικό,
ζυγίζει αλήθεια πιο βαριά
απ'όλες τις υπέροχες κοσμοθεωρίες.
Σου χρωστάω, σου χρωστάμε
αυτή τη στάλα ουρανό,
αυτή τη στάλα ουρανό ρε γαμώτο...
Καθε φορά που μυρίζει καπνια και δακρυγόνα,
ανοίγεις την πορτα και μπαίνεις.
Με πάνινα παπούτσια κι αυτή τη μαύρη μπλούζα Marvin and friends.
"Mή με ξεχνάτε ρε φίλε,μη με ξεχνάτε" μου λες
Γιώργος Σαρρής
δια μέσω sibilla

Όλοι μια γροθιά…….

Διαβάζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς όρισε σκιώδη υπουργό για το ΠΕΧΩΔΕ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δικαίωμά του.
Ο Κυριάκος τηλεφωνικό κέντρο έχει, σταδίες και ταχύμετρα, αν τα λέω καλά, έχει; ή θα χρειαστεί νέα αγορά……..
Ο Πολυγυρινός
Μηχανοποιημένη συγκομιδή ελιάς!


Την Τρίτη στο Αγρίνιο η πρώτη απόλυτα μηχανοποιημένη συγκομιδή της ελιάς

Οι πρώτες εκμεταλλεύσεις του συστήματος πυκνής γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας έχουν ήδη συμπληρώσει 3 χρόνια από την εγκατάστασή τους και είναι έτοιμες προς συγκομιδή. Με την ευκαιρία αυτή ο πρόεδρος της Ελαιοκομικής Α.Ε., κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, και ο πρόεδρος της Geoplant Α.Ε.Ε.Γ.Ε. / Geolivo.gr, κ. Λαϊνάς Παναγιώτης, απευθύνουν πρόσκληση για την πρώτη απόλυτα μηχανοποιημένη συγκομιδή της ελιάς στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 πμ, στο Αγρίνιο. ...>>>>>

Η αρχική συγκέντρωση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αχελώου στη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας (γεωγραφικό στίγμα και οδηγίες στο Web Site: www.geolivo.gr).
Η Geoplant ΑΕΕΓΕ και η ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΑΕ, αποτελούν τους επίσημους αντιπροσώπους της Ισπανικής Agromillora Iberia και των φυτών Olint. Η ποικιλία που θα συγκομιστεί είναι η Ελληνική Κορωνέικη, που στην επιλογή I-38 είναι απόλυτα συμβατή με το σύστημα Πυκνής Γραμμικής Ελαιοκαλλιέργειας.

Η μηχανή συγκομιδής που θα χρησιμοποιηθεί είναι η σύγχρονη New Holland VX 7090 της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ που αποκτήθηκε από τις δύο εταιρείες για τον σκοπό αυτό.

Όπως αναφέρουν οι δύο πρόεδροι στην σχετική ανακοίνωση «Πιστοί στη δέσμευσή μας για τη διατήρηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Ελληνικού Ελαιολάδου, θεωρούμε πως η απόλυτη εκμηχάνιση της καλλιέργειας αποτελεί μονόδρομο για μια οικονομικά βιώσιμη κι ανταγωνιστική ελαιοκαλλιέργεια. Είμαστε βέβαιοι πως η στιγμή αυτή, από καταβολής της ελαιοκαλλιέργειας, είναι ιστορική και σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία αυτή».
Πηγή

Ποιοι φοβούνται τους Δεκέμβρηδες;

Άρθρο του Α. Τσίπρα στο http://www.protagon.gr/
Πριν από έναν χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις σφαίρες ενός αστυνομικού όπλου. Αυτό που ακολούθησε ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη.
Ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης εκδηλώθηκε αστραπιαία σε ολόκληρη την Ελλάδα σαρώνοντας το γενικό κλίμα παραίτησης και πολιτικής απάθειας μέσα στο οποίο φαινόταν να ζει η ελληνική νεολαία. Και έφερε σε αδιέξοδο το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, το οποίο είχε αποφασίσει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την εκδοχή του «μεμονωμένου ατυχούς γεγονότος»...>>>>>

Είναι προφανές ότι αυτή η παράλογη και ωμή δολοφονία ήταν η σπίθα. Το εύφλεκτο υλικό ήταν τα συσσωρευμένα αδιέξοδα της νέας γενιάς. Αδιέξοδα γνωστά και ομολογημένα. Η τεράστια κρίση του εκπαιδευτικού συστήματος, το αβέβαιο εργασιακό μέλλον, που στερεί από τους νέους ανθρώπους την προοπτική της ανεξαρτησίας και της ατομικής ελευθερίας, η σοβαρή οικονομική κρίση και η εργασιακή και οικονομική επισφάλεια. Με λίγα λόγια, η βεβαιότητα ότι αυτή η γενιά θα ζήσει τη ζωή της χειρότερα από ό,τι έζησαν όλες οι προηγούμενες γενιές μέχρι σήμερα.
Αυτά τα προβλήματα γέμιζαν διαρκώς το ποτήρι, που ξεχείλισε με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Και έτσι προκλήθηκε αυτό το πρωτοφανές κύμα οργής, που ξέσπασε σε δρόμους, πλατείες και έξω από αστυνομικά τμήματα. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Την ώρα που οι βασικοί εκφραστές του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος και τα μεγάλα ΜΜΕ προσπαθούσαν να παρουσιάσουν αυτό το ξέσπασμα μόνο ως τυφλή βία πάνω σε βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων, δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά διαδήλωναν επί μέρες με μαζικό, δυναμικό, αλλά ειρηνικό τρόπο. Και σχεδόν ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων συγκροτώντας τις μαζικότερες οργανωμένες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που υπερασπίστηκε, χωρίς να λογαριάσει το κόστος, το δίκαιο και τα αίτια αυτής της εξέγερσης. Και το πλήρωσε. Πολύ γρήγορα η δημόσια συζήτηση σταμάτησε να επικεντρώνεται στα εύφλεκτα υλικά και εστιάστηκε στα αποκαΐδια. Και όσοι τολμήσαμε να εστιάσουμε στον ορθό λόγο μετατραπήκαμε σε ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού. Δεν μετανιώσαμε και δεν κάναμε πίσω. Υπερασπιστήκαμε από θέση αρχής την εξεγερμένη νέα γενιά από την οργανωμένη συκοφαντία και παραπληροφόρηση. Και επιμόνως φέραμε στο προσκήνιο τα αδιέξοδα που προκαλούν τον θυμό της. Και ταυτόχρονα καταθέσαμε προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο. Προτάσεις που αφορούσαν τον περιορισμό της καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της εργασιακής επισφάλειας.
Εξακολουθούμε να μη μετανιώνουμε για τον Δεκέμβρη. Για τη σκληρή μάχη αρχών που δώσαμε απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Δεν μετανιώνουμε, κυρίως, γιατί πιστεύουμε ότι τα αιτήματα αυτά παραμένουν ενεργά στη συνείδηση της κοινωνίας και αναδεικνύονται πιο ζωντανά, πιο ξεκάθαρα και πιο ώριμα στους επόμενους κοινωνικούς αγώνες.
Ένα χρόνο μετά, ξέρουμε περισσότερα. Ξέρουμε ότι η σπίθα της αμφισβήτησης υπάρχει στις καρδιές των νέων ανθρώπων.
Ξέρουμε ότι η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική στρατηγική, που, για να συσσωρεύσει κέρδη στους λίγους, οδηγεί την κοινωνία σε βαθιά κρίση, δεν έχει ούτε την υποστήριξη ούτε τη συναίνεση που θα ήθελε για να προχωρήσει.
Ξέρουμε ότι το να δηλώνεις αριστερά και να μοστράρεις τα σφυροδρέπανα δεν σε θέτει κατ' ανάγκη απέναντι στο σύστημα εξουσίας.
Το κυριότερο όμως που ξέρουμε είναι ότι το σύστημα εξουσίας, παρά τη φαινομενικά απόλυτη κυριαρχία του, έχει σοβαρές αδυναμίες και φοβάται.
Όχι τα ξεσπάσματα βίας, γιατί αυτά ξέρει ότι μπορεί να τα διαχειριστεί προς όφελός του. Φοβάται όμως τον κόσμο που διεκδικεί τα αυτονόητα στους δρόμους, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας. Φοβάται τον επόμενο Δεκέμβρη, που θα ξεσπάσει πιο συνειδητά, πιο οργανωμένα, με ξεκάθαρα διατυπωμένα τα πολιτικά και κοινωνικά του αιτήματα: Aντίσταση, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια.

Η Κλήρωση για το Παγκόσμιο


Με Αργεντινή, Νότια Κορέα και Νιγηρία κληρώθηκε η Εθνική Ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει στη Νότια Αφρική.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ

Δημοπρατείται στις 22 Δεκεμβρίου 2009 το έργο «Κατασκευή Πάρκου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Έμπροσθεν των Αποθηκών Καλυβών».
Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού αποτελεί η ανάπτυξη ενιαίου κεντρικού χώρου, διαστρωμένου με έγχρωμους κυβόλιθους, όπου θα επιτρέπεται ακόμη και η διεξαγωγή ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Προβλέπονται ακόμη: κυκλικός χώρος παιδικής χαράς με επίστρωση ειδικού δαπέδου ασφαλείας, περιμετρικός διαχωρισμός επιφανειών πρασίνου και καλλωπιστικών φυτών με κράσπεδα κήπου καθώς και πρόβλεψη μικρού σιντριβανιού για την ξεκούραση και αναψυχή των πολιτών.

ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί…

«Θέλω να εκφράσω κι εγώ τη συμπάθειά μου στην καθαρίστρια, τη συνδικαλίστρια γι' αυτό που έγινε στο αυτοκίνητό της. Βέβαια, όταν μιλάμε για κρίση στην οικονομία και μία καθαρίστρια έχει ένα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό, δείχνει ότι ίσως δεν υπάρχει τόση κρίση στα φτωχότερα στρώματα! Νομίζω ότι βιτριόλι στο αυτοκίνητο δεν δικαιολογεί να της χαριστεί ένα τριάρι! Μία γκαρσονιέρα ίσως!».
Γ. Καρατζαφέρης ...>>>>>

Ξέρασε τα εμέσματα του μιλώντας στην βουλή τους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφύρερ αναφερόμενος στη συνδικαλίστρια καθαρίστρια απ' τη Θεσσαλονίκη, το αυτοκίνητο της οποίας περιέλουσαν με καυστικό υγρό μπράβοι των αφεντικών της.
Τόση χυδαιότητα και προστυχιά σπάνια συναντάς σε μια τοποθέτηση λίγων λέξεων.
Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί …
βαθύ κόκκινο

Ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης χάνοντας τα στελέχη του ένα-ένα (προς Σαμαρά) ξεσπάει στον Τσίπρα!

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων


Eκοιμήθη πριν από λίγη ώρα πλήρης ημερών ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπασχε από πολλά προβλήματα υγείας. (ΤΑ ΑΝΗΛΙΑ)
Να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός Σπυρίδων υπηρέτησε την εκκλησία, επί σειρά ετών, ως αρχιμανδρίτης στον Πολύγυρο.

Πάγωσαν….. δεν πάγωσαν……

Οι αγρότες περιμένουν τις γιορτές για να χαρούν και όχι για να τρελαθούν.
Οι δηλώσεις, της κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, περί παγώματος του προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής, το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν τις ενισχύσεις λόγω της μη ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, δημιούργησαν πανικό.
Πήραν φωτιά τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και τι δεν ακούσαμε, θυμηθήκαμε τι έγινε από το 1992 μέχρι σήμερα. Το τραγικό στην ιστορία είναι η συνεργασία και η συνεννόηση των δύο κυβερνητικών βουλευτών.
Ο ένας λέει ότι, όπως ενημέρωσε η υπουργός την αντίστοιχη ομάδα του ΚΤΕ, παγώνουν τα προγράμματα νέων αγροτών διότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου δε φρόντισε να δεσμεύσει τα ανάλογα ποσά, λείπουν 187 εκ. ευρω για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.
Ο άλλος, λέει ότι, δεν πάγωσε τίποτα.
Τελικά κάνει κρύο ή μου φαίνεται;
Ο Πολυγυρινός

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένας χρόνος από το αυθόρμητο, μαζικό, πανελλαδικό ξέσπασμα της Νεολαίας. Μια εξέγερση εναντίον αυτών που δολοφόνησαν και εναντίον όλων εκείνων που κάνουν τη ζωή των νέων αβίωτη από την αδικία, την ανασφάλεια, τις διακρίσεις και την καταστολή.
Το πολιτικό σύστημα, το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο προσπάθησε να ακυρώσει στη συνείδηση της κοινωνίας την εξέγερση των νέων, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον αγώνα τους αποδίδοντας τους σκοτεινά ελατήρια και προθέσεις. Τους φοβήθηκαν.
Τότε και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η Νεολαία ...>>>>>

έχει λόγους που εξεγείρεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Ιδιαίτερα σήμερα που οι νέοι και οι νέες είναι τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι εκείνοι που πληρώνουν την οικονομική κρίση με μαζική ανεργία, με μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ, με εργασιακή ανασφάλεια, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα. Υποσχέσεις που ξεχνιούνται μόλις γίνουν κυβέρνηση και αντικαθίστανται από την κρατική καταστολή, την επιτήρηση, την αστυνομική βία. Χθες η ΝΔ. , σήμερα το ΠΑΣΟΚ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο. Το κάναμε πέρυσι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, υποστηρίζουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου
4/12/2009
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα με ουσία! Όπως αρμόζει σε Πρόεδρο Δημοκρατίας!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία. Δεν ξεχνιέται και δεν μικραίνουν οι διαστάσεις της στο υποσυνείδητο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Εκφράζω ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή μου στους γονείς του και στους δικούς του ανθρώπους.
Εκφράζω ακόμη μία φορά την πίστη μου και τις ενοχές μου απέναντι στην νέα γενιά, στην οποία χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας.
Ελπίζω ότι η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι.


Πολύ καλό για να 'ναι αληθινό! (Μας έκαναν τόσο δύσπιστους!)

Δεξιός γαρ…..

Με αφορμή το φιάσκο επιλογής Ειδικού Γραμματέα σε ΔΕΚΟ, του υπ. Oικονομίας, ξαναχτύπησε το βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Είναι κρίμα να αμφισβητείται μια πρωτοποριακή, διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία λόγω Κουτούπη. Η περίπτωση Κουτούπη πρέπει να γίνει μάθημα για περισσότερη προσοχή και όχι για εγκατάλειψη της πρωτοποριακής διαδικασίας επιλογής και στελέχωσης του Δημόσιου τομέα.
Ο κ. Κουτούπης, δεξιός γαρ, επιβεβαίωσε ότι η χώρα επί 5 και πλέον χρόνια ήταν δέσμια των «νταβατζήδων»…
Ο Πολυγυρινός