Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Καλή Σαρακοστή! (πέφτει λίγο μακριά...!)

Μπροστά η Ντόρα (σε 1ο & 2ο γύρο) αλλά ...

...Μόνο από την εταιρία Focus (του Φλέσσα, ιδιοκτήτη της εταιρίας Civitas που έχει αναλάβει όλες τις προεκλογικές εκστρατείες της Ν.Δ. επί Καραμανλή)!
Εμφανίζει τη Ντόρα πρώτη ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα γκάλοπ!
Η Focus το έχει ξανακάνει. Και στις εθνικές εκλογές και στις περασμένες ευρωεκλογές! Είναι γρανάζι προπαγάνδας ενός προεκλογικού μηχανισμού. Της Ν.Δ. παλιά, της Ντόρας σήμερα.

Γιόγκα, «Δεν είναι γυμναστική αλλά βλασφημία» λέει η Εκκλησία

«... Η γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης. Δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης (...). Η ενασχόληση με τη γιόγκα είναι άρνηση της ορθοδόξου πίστεως και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος».
Πρόκειται για απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς το περασμένο καλοκαίρι. >>>>>>>>>>>>>>>>

Με αυτήν ήθελε να ενημερώσει τους πιστούς, όπως ανέφερε, ότι στον Πειραιά λειτουργούν κέντρα γιόγκα τα οποία οι ορθόδοξοι και κυρίως οι νέοι πρέπει να αποφεύγουν. «Οι τεχνικές της γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας» ανέφερε η ανακοίνωση, όπως και ότι στις διάφορες σχολές γιόγκα «διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το χριστιανικό όνομα».

Η Μητρόπολη Πειραιώς δεν είναι η μοναδική που «αφορίζει» τη γιόγκα υποστηρίζοντας ότι... βλάπτει τους χριστιανούς. Πριν από μερικές ημέρες παρόμοιες ανακοινώσεις για τη γιόγκα εξέδωσαν η Μητρόπολη Ρόδου και η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά. «Η γιόγκα είναι ασυμβίβαστη με την χριστιανική πίστη και εφιστούμε την προσοχή των πιστών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιαιρετικού γραφείου Ρόδου. «Δαιμονικές δυνάμεις»
Μάλιστα η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για να δείξει ότι η γιόγκα συνδέεται με άλλες θρησκείες διατυπώνει μία σειρά από ερωτήματα: «Αν η γιόγκα, όπως νομίζεται, δεν έχει θρησκευτική χροιά, πώς είναι δυνατόν να συνδέεται με θρησκευτικά χαρακτηριστικά; Πώς δικαιολογείται η εμφάνιση υπερφυσικών, δαιμονικών δυνάμεων αν πρόκειται για μια καθαρά γυμναστική άσκηση ή επιστημονική μέθοδο θεραπείας;».

Πώς εξηγείται όμως αρκετές μητροπόλεις σχεδόν ταυτόχρονα να προειδοποιούν τους πιστούς για τους κινδύνους από τη γιόγκα;

Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος του αντιαιρετικού γραφείου στη Μητρόπολη Ρόδου π. Μάξιμος, η ανακοίνωση δεν ε ξεδόθη επειδή υπάρχει αύξηση των κέντρων στην περιοχή. «Τέτοια κέντρα υπάρχουν παντού. Απλώς θέλουμε να προφυλάξουμε τους πιστούς μας από θρησκείες που είναι καμουφλαρισμένες με τη γυμναστική. Και αυτό, διότι διαπιστώνουμε πως υπάρχουν δάσκαλοι της γιόγκα που εκτός από τις ασκήσεις διδάσκουν και για τη μετενσάρκωση».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις ο Δρ Θεολογίας π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, από τη Συνοδική Επιτροπή κατά των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε πως εξεδόθησαν προκειμένου να ενημερώσουν τους πιστούς «ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς ένα σύστημα γυμναστικής και ευεξίας και ότι δεν είναι συμβατή με τον χριστιανισμό». Συμπληρώνει μάλιστα πως οι μητροπόλεις εκδίδουν ανακοινώσεις και ενημερώνουν τους πιστούς όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με κέντρα γιόγκα στην περιοχή τους.

«Δεν ασχολούμαστε με θρησκείες»
Οι υπεύθυνοι κέντρων όπου γίνονται μαθήματα γιόγκα στην Ελλάδα εκφράζουν την έκπληξή τους για τους «αφορισμούς» της Εκκλησίας. Όπως λένε, οι πολίτες που έρχονται στα κέντρα τους το κάνουν για λόγους υγείας. «Δεν ασχολούμαστε με καμία θρησκεία. Στη γιόγκα δεν μιλάει κανείς για μετενσάρκωση. Μιλάμε για εισπνοές, τη στάση του σώματος, πώς πρέπει να τρώμε σωστά. Πράγματα που παραπέμπουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον οποίο μάλλον δέχεται και η Εκκλησία» λέει στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Λυκομήτρου που είναι υπεύθυνη του πολυχώρου Εssence Ηuman Space στου Ψυρή, όπου παραδίδονται και μαθήματα γιόγκα. «Για παράδειγμα η forrest γιόγκα που διδάσκεται εδώ έχει να κάνει μόνο με εισπνοές και την άσκηση του σώματος. Και βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται να κάνουν γιόγκα το κάνουν διότι αναζητούν μια άλλη ποιότητα γυμναστικής και όχι για να βρουν πνευματικό δάσκαλο...» προσθέτει.

Παρόμοια είναι η άποψη που διατυπώνει η κ. Βιβή Λέτσου που διατηρεί στην Αθήνα κέντρο στο οποίο γίνονται μαθήματα γιόγκα. «Αυτό που λέει η Εκκλησία ακούγεται στενοκέφαλο. Η γιόγκα γίνεται για σωματική και πνευματική ευεξία. Σκεφτείτε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν γιόγκα. Το κάνουν κυρίως για να αντεπεξέρχονται στο στρες» τονίζει.
Πηγή

Καιρός ήταν!!!

"Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός των επισκέψεων σχολείων για την άνοιξη του 2010 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πολυγύρου. Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου έως την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 θα εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πολυγύρου, ξεκινώντας από αυτούς της πρωτεύουσας." (από ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου) ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: 30/1/09 "Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Πολύγυρο! Κάτι πρέπει να γίνει!"
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: 15/6/09 "Γιατί δε λειτούργησε, εδώ και ένα χρόνο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Πολύγυρο;"
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
: 5/11/09 "Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Πολύγυρο!"

Τα Σχολεία της Χαλκιδικής που κλείνουν από αύριο 27 Νοεμβρίου, λόγω γρίπης.

Με απόφαση του Νομάρχη Χαλκιδικής διακόπτονται τα μαθήματα στο Νηπιαγωγείο παραλίας Διονυσίου, στο 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, στο Β1 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, στο Δ2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Φώκαιας, στη Δ’ και ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσανδρείας, στο Δημοτικό σχολείο παραλίας Διονυσίου, στα τμήματα Γ’ Ψυκτικών, Γ’ Ηλεκτρονικών, Β’ Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών και ΑΤ1 του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών καθώς και στο Γ4 τμήμα του Γυμνασίου Κασσάνδρας, από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου , λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.

Όταν η "Αγία Οικογένεια" έκανε κουμάντο...


"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" 1991 - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σεμνότητα ή τύψεις;

Χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά αποδεικνύεται η διαμάχη για το προεδρικό αξίωμα στη Νέα Δημοκρατία. Χιλιάδες κόσμου καθημερινά ακούν τα ίδια πράγματα.
Ντόρα : « εγώ δεν εισηγήθηκα εκλογές – δεν εγκατέλειψα ποτέ την παράταξη κ.α. »
Αντώνης : « υπάρχουν στρατηγοί της ήττας – τέρμα στους μηχανισμούς κ.α.».
Και οι δύο δεν ξεχνούν να υποστηρίζουν τον τέως Καταλληλότερο.

Στα πεντέμιση χρόνια που κυβέρνησαν οδήγησαν τη χώρα στον πάτο. Τι διαφορετικό από την καταστροφική διακυβέρνηση του Καραμανλή μας προτείνουν;
Από σεμνότητα ή από τύψεις δεν μας λένε τίποτα για την ταμπακέρα;

Ο ΠολυγυρινόςΆνθρωποί μου...

Αλήθεια, πότε και ποιος εγκέφαλος σχεδίασε αυτά τα πεζοδρόμια στο "Λούκι", στον Πολύγυρο!
Μία βόλτα μέχρι εκεί θα πείσει τον κάθε δύσπιστο! Σαράντα (40) εκατοστά πεζοδρόμια!!!
-ΝΑΙ! στους δρόμους που κάνουν τώρα! 40 εκατοστά πεζοδρόμια!
Φαντασθείτε τώρα πως μπορούν να λειτουργήσουν αυτά τα πεζοδρόμια, μία μόνο λύση μπορεί να υπάρξει, και αυτή θα είναι αποτελεσματική αν δεν φυτευτεί κανένα δέντρο επί των πεζοδρομίων:
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ (!!!) του πεζοδρομίου και συγχρόνως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πορεία "Φάλαγγα κατ' άτομο" των πεζών!!!

ΠΡΟΣ ...ΛΥΣΗ, ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ !...

Από τα παλιά ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τι θα γίνει αύριο στη Ν.Δ.; (θα γίνει!)

Το περιμένουν όλοι και θα γίνει!
Κάτι "σημαντικό" που θα σηματοδοτήσει και νέες ταχύτητες στο ελάχιστο υπόλοιπο της κούρσας διαδοχής!
Αυτό που θα γίνει θα είναι καλό και θα βοηθήσει στην ενότητα της Ν.Δ., το μεθεπόμενο Σάββατο είναι πολύ μακριά! Όλα πρέπει να τελειώσουν αυτήν την Κυριακή!

Όλοι στον αγώνα ...

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου θα εμφανιστεί σήμερα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για να υποστηρίξει τους λόγους που τον έκαναν να τοποθετηθεί υπέρ της υποψηφιότητας Αντώνη Σαμαρά! Στο δελτίο των 9:00.
Θα περιμένουμε να ακούσουμε!
-Τι κρίμα όμως, ο Δήμαρχος με τα "σαμαράκια" είναι με τη Ντόρα!

Ξαναχτύπησε ο "τσαντάκιας" στον Πολύγυρο!


Για τέταρτη φορά, σε λιγότερες από δέκα μέρες, ο "τσαντάκιας" ξαναχτύπησε στον Πολύγυρο!
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, 25/11, και στον ιστορικό ιστό άγνωστος άρπαξε την τσάντα ηλικιωμένης κυρίας κι εξαφανίστηκε!
Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών ανησυχούν ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πολυγύρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Ø Η μείωση συντάξεων θα είναι πολιτικά παρανοϊκή και ανήθικη, όταν στη χώρα μας δίνονται οι χαμηλότερες συντάξεις στη ζώνη του ευρώ
Ø Η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ακραία αντικοινωνικό αναποτελεσματικό μέτρο.
Ø Να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα από νέους σταθερούς πόρους.
Ø Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να θυμάται την δεινή ήττα της κυβέρνησης Σημίτη όταν επιχειρήθηκε η προώθηση των μέτρων Γιαννίτση. >>>>>>>

H Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς οργάνωσε σήμερα στη Βουλή συζήτηση με θέμα τις εξαγγελλόμενες αλλαγές στο «Ασφαλιστικό» και τις εναλλακτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρονική παράταση για την αντιμετώπιση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας, προωθεί δραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Οι αλλαγές αυτές αφορούν αυξήσεις ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, δραστική περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κλπ. και βρίσκονται σε απολύτως αντίθετη κατεύθυνση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ο διάλογος που εξαγγέλθηκε διεξάγεται μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας για τα δημόσια ελλείμματα.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κάθε φορά που ψήφιζαν αντιασφαλιστικούς νόμους ισχυρίζονταν ότι έλυναν το ασφαλιστικό. Ο κ. Ρέππας το 2002 έλεγε ότι το έλυσε για τα επόμενα 30 χρόνια. Όμως κάθε φορά μετά από λίγα χρόνια έρχονταν να το «ξανασώσουν», πάντα σε βάρος των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
Στο ιδεολογικό οπλοστάσιο που επιστρατεύεται για το ξήλωμα του ασφαλιστικού συστήματος, βρίσκεται η περίφημη πληθυσμιακή γήρανση. Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και πρέπει να το πληρώσουν, παραμένοντας στις σκαλωσιές, τα καταστρώματα των πλοίων και τις αποθήκες μέχρι τα 70 τους χρόνια. Πρόκειται για χυδαίο και εξωφρενικό επιχείρημα. Αν το πρόβλημά ήταν η γήρανση του πληθυσμού, η μείωση δηλαδή των εργατικών χεριών, δεν θα είχαμε ούτε υψηλή ανεργία, ούτε χαμηλή απασχόληση. Πολύ περισσότερο δεν θα είχαμε διαλυμένη αγορά εργασίας με πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο στην επισφάλεια.
Την μαύρη τρύπα στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Τη δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια, είτε ανέχτηκαν ή και στήριξαν τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων. Η λεηλασία αυτή είχε πολλές μορφές. Άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών στις τράπεζες για πολλά χρόνια, τοποθετήσεις στον χρηματιστηριακό τζόγο και στα δομημένα ομόλογα, χαριστικές ρυθμίσεις προς όσες επιχειρήσεις κάνουν συστηματική εισφοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή και εισφοροκλοπή. Και ακόμα μια διαρκής πολιτική που αυξάνει την ανεργία και γενικεύει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας να είναι σήμερα είτε στην ανεργία είτε στην επισφαλή εργασία. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τη δραματική μείωση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης.
Είναι λάθος να αντιμετωπίζεται η κοινωνική ασφάλιση με κριτήριο τον έλεγχο των δημοσίων ελλειμμάτων. Η κοινωνική ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα. Και η πολιτική για την στήριξή της πρέπει να είναι μια πολιτική που αντιμετωπίζει την ανεργία και που ενισχύει την πλήρη σταθερή και ασφαλισμένη εργασίας σε βάρος των ελαστικών και ανασφάλιστων μορφών απασχόλησης.
Η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ακραία αντικοινωνικό μέτρο. Αλλά είναι και αναποτελεσματική, όπως έχει αποδειχτεί από αναλογιστική μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης αυτής, εάν αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, το ασφαλιστικό σύστημα θα κερδίσει μόνο 6 μήνες επιπλέον ζωής. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για τα επόμενα τριάντα χρόνια, πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης κατά 120 χρόνια. Θα πρέπει δηλαδή το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να φτάσει στο 185ο έτος. Δεν θα μας εκπλήξει αν ακούσουμε από τα παπαγαλάκια της καταστροφολογίας που αφθονούν στον δημόσιο χώρο, μια τέτοια πρόταση. Αλλά πρέπει προηγουμένως να βρεθεί το αθάνατο νερό.
Η μείωση συντάξεων θα είναι πολιτικά παρανοϊκή και ανήθικη, όταν στη χώρα μας δίνονται οι χαμηλότερες συντάξεις στη ζώνη του ευρώ και όταν οι 7 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν λιγότερα από 600 ευρώ μηναία. Κατά μία ευτυχή σύμπτωση πάντως, κανείς από την συμμαχία των προθύμων για το ξήλωμα του ασφαλιστικού συστήματος, δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις –κυρίως οι κατώτερες - και οι παροχές των κλάδων υγείας τους δεν αντέχουν τις νέες περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση. Αντίθετα χρειάζονται στήριξη και αναβάθμιση. Κυρίως σταθερή και αποτελεσματική χρηματοδότηση με άμεσα μέτρα όπως:

· Διασφάλιση των αποθεματικών των ταμείων και κρατική εγγύηση της περιουσίας τους στα επίπεδα που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.
· Αξιοποίηση της περιουσίας τους με κριτήρια ασφαλούς και εγγυημένης απόδοσης. Αυτό μπορεί να γίνει με την έκδοση νέων ειδικών κρατικών ομολόγων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, των οποίων τα επιτόκια να εναρμονίζονται με αυτά των νέων εκδόσεων ομολόγων, εφόσον αυτά είναι υψηλότερα.
· Αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, που βρίσκονται σε διπλάσια ποσοστά από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ και στερούν κάθε χρόνο από το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας 8 δις ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι αναγκαία η πλήρης μηχανοργάνωση των ασφαλιστικών ταμείων, και η κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεών τους με μόνιμο προσωπικό. Επίσης η ενίσχυση, των 13 ελεγκτικών κέντρων του ΙΚΑ από τα οποία σήμερα υπολειτουργούν μόνο 4, με προσωπικό, μέσα και πόρους, καθώς και ο άμεσος συντονισμός τους με τους άλλους δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είναι επίσης αναγκαία η κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων για τους κακοπληρωτές εργοδότες, καθώς και η επιβολή αυστηρότερων ποινών σε όσους χρησιμοποιούν ανασφάλιστη εργασία.
· Αποπληρωμή των χρεών τόσο του κράτους (12 δις ευρώ) όσο και των ιδιωτών (3,2 δις ευρώ) προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
· Ανάληψη από τις ιδιωτικοποιημένες και δημόσιες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και το δημόσιο, του κόστους που προκύπτει για τα ασφαλιστικά ταμεία από τις χιλιάδες πρόωρες εθελούσιες ή αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις προσωπικού και από τις εντάξεις των ελλειμματικών ειδικών ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
· Συνολική επαναδιαπραγμάτευση όλων μαζί των ταμείων με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, για τις τιμές των φαρμάκων και των παρεχόμενων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών. Πρώτα και κύρια όμως, αναβάθμιση του δημοσίου τομέα υγείας, ώστε να μειωθεί ο ρόλος και να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές επιδιώξεις του ιδιωτικού τομέα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να επαναθεσπιστεί η τριμερής χρηματοδότηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Κυρίως όμως να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα από νέους σταθερούς πόρους. Οι πόροι αυτοί, μπορούν να εξασφαλιστούν από τη φορολογία του κεφαλαίου και τη μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Προτάσεις για πρόσθετη χρηματοδότηση υπάρχουν πολλές. Από τη φορολογία επί των μερισμάτων έως την πρόσθετη φορολόγηση επί των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο. Από τα πρόστιμα που επιβάλλονται για φοροδιαφυγή έως την ειδική φορολόγηση όλων των επιχειρήσεων με δραστηριότητα γύρω από τα τυχερά παιχνίδια. Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων που παράγονται από την περιουσία της Εκκλησίας έως ειδικούς φόρους πάνω στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων του δημοσίου.

Με μια τέτοια πολιτική, που είναι απολύτως ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη, θα επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή των αποθεματικών που συστηματικά λεηλατήθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία επί δεκαετίες από κυβερνήσεις, τράπεζες και επιχειρήσεις.

Όλα θα κριθούν από τους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν γύρω από το θέμα του ασφαλιστικού. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να θυμάται την δεινή ήττα της κυβέρνησης Σημίτη όταν επιχειρήθηκε η προώθηση των μέτρων Γιαννίτση. Τα συνδικάτα εκτός από αναλογιστικές μελέτες και προτάσεις πρέπει να κάνουν και αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς θα υψώσει ισχυρά αναχώματα, απέναντι στην πολιτική που επιχειρεί να αποδιαρθρώσει το ασφαλιστικό σύστημα και να απαλλοτριώσει κατακτημένα κοινωνικά δικαιώματα.

26/11/2009
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Ο. Ν.Μουδανιών

Κανονικά συνεχίστηκαν οι προπονήσεις της ομάδας των ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ αφού δεν υφίσταται θέμα προπονητή. Η διοίκηση στηρίζει τον κ. ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ Κ. και όλοι μαζί παίκτες διοίκηση και τεχνικό επιτελείο έριξαν το βάρος στο ανέβασμα της ψυχολογίας έτσι ώστε την προσεχή Κυριακή η ομάδας να φύγει με το τρίποντο από τον Σοχό. >>>>>

Μάλιστα την Δευτέρα οι παίκτες χαλάρωσαν σε ξενοδοχείο της περιοχής απολαμβάνοντας σάουνα και υδρομασάζ. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού αρχηγού της ομάδας κ. ΜΩΥΣΙΑΔΗ Π. η βαθμολογία και η θέση του ΠΟΜ είναι πλασματική "ελπίζουμε είπε η κακοδαιμονία μας να σταματήσει στο Σοχο γιατί έχουμε αξιόλογο υλικό και θα έπρεπε να βρισκόμασταν ψηλά στην βαθμολογία"!
Επιμέλεια: Ν.Δ.

Aπεργία των γιατρών στις 30 Νοεμβρίου.

Η Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής απηύθυνε έκκληση στους γιατρούς να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη απεργία της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου λόγω της πανδημίας. Είναι θετικό το γεγονός ότι η Υπουργός αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που θα προκληθούν από κινητοποιήσεις των γιατρών. Θετικό είναι και ότι καταβάλει προσπάθεια να επιλύσει ορισμένα ζητήματα. Πλην όμως η προειδοποιητική απεργία της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιείται ακριβώς επειδή η οργή των γιατρών έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι λύσεις που δίνει η κυβέρνηση είναι ελάχιστα ικανοποιητικές. >>>>>

Είναι δυνατόν να μην δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι οι εφημερίες Νοεμβρίου δεν κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτες ; Είναι δυνατόν οι διορισμοί γιατρών που έπρεπε να έχουν γίνει από τον Ιούλιο να βρίσκονται ακόμη στο δρόμο και οι θέσεις ειδικευομένων να μην έχουν σταλεί στο ΚΕΣΥ για έγκριση 55 μέρες μετά τις εκλογές;
Οι γιατροί έχουν υπευθυνότητα και δεν παίζουν με το θέμα της γρίπης. Η ΟΕΝΓΕ δήλωσε με ρητό τρόπο πως τα περιστατικά γρίπης θα αντιμετωπιστούν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις. Ομοίως χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να αντιμετωπίσει και η κυβέρνηση τα ζητήματα που θέτουν με σαφήνεια οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Βαρνάβας Δημήτρης
μέλος στη Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ

................................................................................................................
Τα Νοσοκομεία και οι Ενώσεις που βρίσκονται ήδη σε κινητοποίηση: Ενωση Αχαΐας, Ενωση Ευβοίας, Νοσοκομείο Κομοτηνής, Γιατροί Ν Έδεσσας, Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ, Νοσοκομείο Γρεβενών, Ενωση Γιατρών Λάρισας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Ενωση Χανίων, Ενωση Θεσσαλονίκης, Κωσταντοπούλειο Ν. Ιωνίας, Νοσοκομείο Βόλου και ΚΥ Μαγνησίας.

Κυκλοφόρησε το πρώτο ψηφοδέλτιο στη Χαλκιδική!