Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Το Μοντελάκι...

Η Μαρία Δαμανάκη νέα Επίτροπος στην Ε.Ε.

Ευστρατία Ζαφειρίου, η Χαλκιδικιώτισσα «Κυρία» της Audi

Στην πατρίδα της δεν έβρισκε καν δουλειά, στη Γερμανία έγινε διευθύνουσα σύμβουλος ενός πολυεθνικού κολοσσού σε θέση-κλειδί: την αγορά της Ασίας. Στο ταξίδι της ζωής της από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής έως τη Γερμανία και το Πεκίνο την ακολουθεί ένα παράπονο: η Ελλάδα-Κρόνος που τρώει τα παιδιά της. Πώς μία Ελληνίδα μηχανικός-ταλέντο βγήκε από τον «κάλαθο των αχρήστων» της χώρας μας και έγινε υπεύθυνη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την Κίνα. ...

«Ενα κατσαβίδι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», έλεγαν παλιά στα εργοστάσια της Ανατολικής Γερμανίας. Η επένδυση στον επονομαζόμενο σταχανοφισμό (σ.σ.: λέξη που χαρακτήριζε την υπερεργασία κατά το πρότυπο του ακάματου Ρώσου εργάτη Σταχάνοφ) των Γερμανών μπορεί να μην πολυβοήθησε στην τελική σωτηρία του ανατολικού μπλοκ, αλλά να που ζει μέχρι και στις ημέρες μας.

Πιστή ακόλουθος του δόγματος είναι και μια Ελληνίδα μάνατζερ, μια γυναίκα που με τη διεθνή της παρουσία βοηθά κάπως στο να αλλάξει η εικόνα της χώρας μας, ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας.

Ο λόγος για τη Χαλκιδικιώτισσα κυρία Ευστρατία Ζαφειρίου, την 41χρονη μηχανικό που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία και την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας «Audi» στην Ασία.

Η πρόσφατη επίσκεψή της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, δυστυχώς, δεν έλαβε τη δημοσιότητα που θα έπρεπε. Υπήρξαν μόνο μικρές αναφορές στον Τύπο, σε μια περίοδο που μια απλή παρουσία ενός ποπ τραγουδιστή σε κάποιο νυχτερινό κέντρο ενδεχομένως να γινόταν θέμα πρώτης σελίδας. Ας είναι. Η κυρία Ζαφειρίου ξέρει να περιμένει. Αυτό έκανε, άλλωστε, μια ολόκληρη ζωή, από τη στιγμή που γεννήθηκε στην άσημη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Ποιος θα περίμενε ότι από ένα μικρό χωριουδάκι του ελληνικού Βορρά η μάνατζερ θα κατόρθωνε να γίνει το «μάτι» της γερμανικής πολυεθνικής στην πιο σημαντική αγορά του κόσμου;

Τα δύσκολα χρόνια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης

Η Ευστρατία Ζαφειρίου γεννήθηκε το 1968 και από νωρίς συνειδητοποίησε την αξία της μάθησης. Αν και δεν καταγόταν από εύπορη οικογένεια, οι δικοί της διέθεσαν όλα τα μέσα ώστε να κατορθώσει να πάει μπροστά. Η προσπάθεια αυτή, φυσικά, δεν ήταν εύκολη.

Η κατάσταση της χώρας μας στη δεκαετία του ’80 και η παντελής απουσία των εκπαιδευτικών μηχανισμών που προωθούν μαθητές-ταλέντα δυσκόλεψαν αρκετά τη ζωή της. Ωστόσο, σε πείσμα των κακουχιών και μιας χώρας που σαν σύγχρονος Κρόνος τρώει τα παιδιά της, η κυρία Ζαφειρίου πήγε μπροστά.

Η εισαγωγή της στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Στη συμπρωτεύουσα θα θέσει τις βάσεις για της μόρφωσή της, γι’ αυτό και δεν θα κόψει ποτέ τους δεσμούς της με την καθηγητική και φοιτητική κοινότητα της πόλης, δημιουργώντας μια σχέση ζωής μαζί τους. Είναι αυτή η αδιόρατη κλωστή που δένει όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που καταφέρνει να μένει αξέχαστη, αλλά -σε ένα παιχνίδι της κακής της τύχης και της κρατικής αδιαφορίας- ουδέποτε καταφέρνει να συγκρατήσει τα μεγάλα της μυαλά.

Η κυρία Ζαφειρίου παρακολούθησε τα πιο «ανδρικά» μαθήματα του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και αυτή της η επιλογή έθεσε τις βάσεις για να ασχοληθεί με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Πήγε στη Γερμανία για έξι μήνες με το Erasmus και… έμεινε

Οπως πολλοί Βορειοελλαδίτες, έτσι και η νεαρή μηχανικός, είχε οικογενειακές ρίζες στη Γερμανία. Η χώρα στην οποία μετανάστευσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας υποδέχτηκε στα τέλη του ’80 την κυρία Ζαφειρίου για τις μεταπτυχιακές τις σπουδές. Επρόκειτο για ένα απλό πρόγραμμα Erasmus, από αυτά που οι Ελληνες φοιτητές συνηθίζουν να παρακολουθούν περισσότερο για την εμπειρία τού να ζήσουν σε ξένες χώρες παρά για να εξασφαλίσουν περισσότερες γνώσεις. Ωστόσο, στην προκείμενη περίπτωση τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Πιάνοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά, η Βορειοελλαδίτισσα μηχανικός εντάχθηκε στην ομάδα έρευνας και τεχνολογίας της «Volkswagen». Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια σανίδα σωτηρίας για την ίδια, καθώς η προηγούμενή της επιλογή να επιστρέψει στην πατρίδα στέφτηκε από παταγώδη αποτυχία. Κι αυτό διότι οι προσφορές εργασίας που δέχτηκε ήταν κατώτερες των αναμενομένων.

Ή, πιο σωστά, δεν υπήρξαν καν προσφορές, γιατί η Ελλάδα έχει αναπτύξει μια μακρά παράδοση απόρριψης των ταλέντων της και επίδειξης αδιαφορίας για τους κόπους που αυτά έχουν καταβάλει. Μια κοινωνία που υιοθετεί το εύκολο, το άρπα-κόλλα, δεν θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες σε έναν άνθρωπο που σπούδασε, ξεχώρισε και ήρθε να προσφέρει.

Εκπρόσωπος της «Volkswagen» στις Βρυξέλλες

Η εργασία στην πρότυπη αυτοκινητοβιομηχανία «Volkswagen» αποδείχθηκε για την ίδια μεγάλο σχολείο. Πολύ σύντομα της ανατέθηκε η εκπροσώπηση του ομίλου στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τα περιβαλλοντικά θέματα. Επρόκειτο για ένα πόστο ευθύνης, καθώς όλοι γνωρίζουν τις αυστηρές ντιρεκτίβες της Κομισιόν για τους ρύπους. Με τη σκέψη ότι η αυτοβελτίωση είναι μονόδρομος, δεν έμεινε στις αρχικές της δάφνες. Επέλεξε να σπουδάσει, εκτός των άλλων, και Μάρκετινγκ, ώστε να μπορεί να εργαστεί στη συνέχεια με αντικείμενο το Trend Research, δηλαδή «την έρευνα των μελλοντικών τάσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες επηρεάζονται κυρίως από την οικονομία και την πολιτισμική διαφορετικότητα».

Οι ικανότητές της για άλλη μία φορά αναγνωρίζονται και της ανατίθεται μια ακόμα πιο υπεύθυνη δουλειά: αναλαμβάνει χρέη προσωπικής βοηθού του διευθύνοντος συμβούλου της «Audi» στη μητρική χώρα του ομίλου, τη Γερμανία.

Η συνέντευξη που της άλλαξε τη ζωή

Η Ελληνίδα μάνατζερ εξελίσσεται, έτσι, σε έναν σημαντικό παίκτη στη Μέκκα των αυτοκινήτων. Εχει την ευκαιρία να έχει πληροφόρηση από πρώτο χέρι για όλα τα θέματα του κολοσσού και να βελτιώσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Οπως τόνισε σε πρόσφατη ημερίδα όπου παρέστη, ο τρόπος με τον οποίο προσελήφθη στη θέση αυτή ήταν άκρως επεισοδιακός διότι επικαλέστηκε ένα χαρακτηριστικό της φυλής μας. Τι είχε συμβεί; Οταν αποδέχτηκε την πρόσκληση του διευθύνοντος συμβούλου της «Audi» να περάσει από συνέντευξη, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων.

Ενώ όλα εξελίσσονταν ομαλά, στην τελευταία και πιο καίρια ερώτηση ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Ο Γερμανός μάνατζερ επικεντρώθηκε στην ώρα προσέλευσής της στο γραφείο. Κι αυτό διότι ο ίδιος βρισκόταν εκεί από τις 6:30 το πρωί και απαιτούσε το ίδιο και από τους συνεργάτες του.

Τότε η κυρία Ζαφειρίου τού απάντησε ευθέως πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο λόγω της ελληνικής της καταγωγής. Βέβαια, απάντησε διπλωματικά ότι θα το έκανε, «αλλά χωρίς ευχαρίστηση». Αυτή η απάντηση, σύμφωνα με την ίδια, κέντρισε το ενδιαφέρον του συνομιλητή της και βοήθησε στην πρόσληψή της. Να λοιπόν που η αλήθεια σώζει και -γιατί όχι;- δίνει και ευκαιρίες.

Υπεύθυνη της πολυεθνικής στη Σανγκάη και στο Πεκίνο
Η επόμενη θέση ευθύνης της υπήρξε η διεύθυνση της στρατηγικής ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας «Audi» στην Κίνα. Γνωρίζοντας οι Γερμανοί τις μακραίωνες σχέσεις και τη συμπάθεια μεταξύ Κινέζων και Ελλήνων, επέλεξαν τη συμπατριώτισσα μας για τη θέση ευθύνης στη Σανγκάη και στο Πεκίνο. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στην Ασία, το οποίο δεν εμποδίστηκε από το γεγονός ότι είναι ταυτόχρονα και μητέρα τριών παιδιών. Στα επιτεύγματά της από την πανεπιστημιακή της έρευνα συγκαταλέγεται και η αριθμητική προσομοίωση που εφαρμόζεται σε εργοστάσιο παραγωγής λιγνίτη στο Μανχάιμ της Γερμανίας και επιτυγχάνει την εκτόξευση των ρύπων στην ατμόσφαιρα σε τέτοιο ύψος ώστε να μη μολύνουν τη γύρω περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο σημειώθηκε μείωση των ρύπων κατά 15%, με ένα μοντέλο που προτάθηκε να εφαρμοστεί με μηδαμινό κόστος και στο εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας. Παρά ταύτα τίποτα δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής, αφού οι Ελληνες αρέσκονται στην αναβολή. Μεγάλος της καημός, πάντως, είναι αυτό που εξομολογήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη: ότι η Ελλάδα δεν επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και γι’ αυτό οι Ελληνες θεωρούν μόνη διέξοδο την εργασία στο Δημόσιο.
Πηγή

Η Θάλεια Μπογδάνου , "Συνήγορος Κλίματος", εκπρόσωπος της Ελλάδος στη συνδιάσκεψη της Άγκυρας.

Συνάντηση των Ευρωπαίων "Συνηγόρων Κλίματος" θα γίνει το τριήμερο 21-23 Νοεμβρίου 2009 στην Άγκυρα!
Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Challenge Εurope», υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου, και φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά και καθοριστικά στον διάλογο για την κλιματική αλλαγή και να αποδείξει πως μεμονωμένα άτομα μπορούν με ειλικρινές ενδιαφέρον και καθοριστική συνεργασία να παρέμβουν και να κάνουν τη διαφορά σε έναν τόσο ευαίσθητο και σημαντικό τομέα.
Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Πολυγυρινή Θάλεια Μπογδάνου! ...

Θάλεια Μπογδάνου, 25 ετών, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Αρχικά έδειξε ενδιαφέρον για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Τμήμα Δασολογίας στην Ελλάδα. Μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Περιβαλλοντική Προστασία και Διαχείριση, εισήχθη στο συναρπαστικό κόσμο της διαχείρισης των αποβλήτων και της ενεργειακής απόδοσης. Μόλις ολοκληρώθηκε μια συνεργασία με μια συμβουλευτική εταιρεία για θέματα περιβάλλοντος και σήμερα είναι εθελόντρια στο “Edinburgh Community Backgreens Association”, ένα μικρό οργανισμό που προσπαθεί να βελτιώσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των νοικοκυριών. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν συμπεριφορά σε σχέση με την κλιματική αλλαγή όταν δουν και καταλάβουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο περιβάλλον. Περιμένει με ανυπομονησία να διαπραγματευθεί ιδέες με τοπικούς φορείς και αυτούς που διαμορφώνουν στρατηγικές πολιτικής.

Θα έχει ενδιαφέρον!

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. Μαγκριώτης Ι., υφ. Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, θα είναι την Κυριακή στον Πολύγυρο, για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης. Ενδιαφέρουσα η παρουσία. Μιας και είναι γνώστης των προβλημάτων της Χαλκιδικής, κυρίως προς Θεσσαλονίκη μεριά, θα βρεθεί χρόνος για καμιά ανταλλαγή απόψεων με τους αρμόδιους ντόπιους θεσμικούς ή θα υπάρχουν άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις και μη τον είδατε.
Ο Πολυγυρινός

Τακτική; – Βαθύ ΠΑΣΟΚ; ή Υγεία;

Μετά την παρέμβαση Παπουτσή, για την εισοδηματική πολιτική, διαβάζουμε σήμερα στον αθηναϊκό τύπο άλλες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στο σχέδιο νόμου της κας Μπιρπίλη για το Περιβάλλον. Τι να υποθέσουμε ότι συμβαίνει;
Είναι τακτική της κυβερνητικής διαβούλευσης; Είναι η αντίδραση του βαθέως ΠΑΣΟΚ; ή είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, δεν θέλει τους βουλευτές να είναι μόνο χειροκροτητές;
Αν συμβαίνει, που πιστεύω, το τελευταίο τότε υπάρχει ελπίδα.
Ο Πολυγυρινός

Ο Ταχυδρόμος μας έφερε γράμμα ... (Σ' ευχαριστούμε, καλέ μας άνθρωπε!)

Έκπληξη ήταν για μας ... χρόνια είχαμε να λάβουμε γράμμα ... μόνο λογαριασμούς: ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΦΟΡΙΑ - ΤΕΛΗ κυκλοφορίας - πιστωτικές κάρτες κ.λ.π., και μας γράφει ο φίλος μας:
"Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Δεν έχω άλλο τρόπο να μιλήσω μαζί σου γι' αυτό μέσα - μέσα θα σου γράφω κανένα γράμμα. Έχω αρκετά μαζεμένα.
Θα αρχίσω από ένα σχόλιο που με διάβασαν. Δε θα κρίνω πού πρέπει να παραβρίσκεται η Δημοτική αρχή, δικαίωμά της. Αλλά αν παρακολουθούσε και λίγο πολιτισμό, θα ήταν καθιστός και όχι όρθιος στη γωνία!
Έχετε παρακολουθήσει ότι τα φώτα της ΝΕΛΕ δε σβήνουν ποτέ; Το ρεύμα το πληρώνουν οι υπάλληλοι; Επίσης ...

έχετε περάσει κάτω από τη Νομαρχία απόγευμα και Σαββατοκύριακο; Τα κλιματιστικά δε σβήνουν ποτέ. Συν το καλοριφέρ. Ποιος πληρώνει, ο Νομάρχης;
Και ένα τελευταίο:
Κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο στους καλούς και χρηστούς επιτρόπους της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου;
Χαλάσανε την ξύλινη εξώπορτα και βάλανε την σιδερένια, για ασφάλεια; Δε νομίζω!
Να χαλάς εύκολο! Να διορθώνεις είναι δύσκολο! Πού είναι ο μεγάλος Αρχιτέκτονας; (μεγάλο γράμμα).
Υ.Γ. Κόψανε το δέντρο πίσω από τη Νομαρχία και κάνανε ένα κοτέτσι για να δουλεύουν λιγότερο οι υπάλληλοι;
Ευχαριστώ!"

Καλώς ήρθατε στην ΙΚΕΑ της κυρίας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα

Και το ΙΚΕΑ στην υπηρεσία της εσωκοματικής μάχης που διεξάγουν οι δελφίνοι της ελληνικής δεξιάς!
Ακατανόητο να έχει γίνει το γνωστό ΙΚΕΑ εκλογικό κέντρο της κυρίας Ντόρας. Οι υπάλληλοι του γνωστού καταστήματος, ακόμη κι όταν εργάζονται... τηλεφωνούν και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν την κορασίδα;
Αλήθεια, που βρήκαν οι υπάλληλοι του ΙΚΕΑ τις λίστες με τα μέλη της ΝΔ;
Τρέμε Αντωνάκη... τώρα και το ΙΚΕΑ με την οικογένεια! Εσύ, τουλάχιστον, έχεις τα blogs που τους έχωσες διαφήμιση ΟΠΑΠ και όσους τάισες αναλόγως.
Τώρα... εμείς που δεν έχουμε σχέση με τη δεξιά θα "τιμήσουμε" κάτάλληλα την πολυεθνική εταιρία που εμπλέκεται στη μάχη επιβίωσης της δεξιάς παράταξης: ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ της οικογένειας του αρχιερέα της ΑποσταCiaς!
ΠΗΓΗ

Ο Στανός έχει το δικό του blog. Καλή δύναμη!

Αυτά, Γιωργάκη, τα ξέραμε! Δεν είναι καινούρια! Είσαι ΜΑΓΚΑΣ να πατάξεις τη φοροδιαφυγή; Με πάγωμα των αποδοχών των χαμηλόμισθων χωριό δε γίνεται!

Ο Αρχηγός των ..."ατάκτων" 2!


"Δε γίνεται περισσότερο!!!
Ψάξτε το αρχείο της εφημερίδας "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" για περισσότερα!

-Τι αρχηγός (περιστασιακός) είναι!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Περί τηλεοπτικού διαλόγου Σαμαρά - Μπακογιάννη!


"ΠPOΣKΛHΣH για δημόσιο διάλογο και «εφ' όλης της ύλης» κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη προς τους δύο συνυποψηφίους της για την προεδρία της Ν.Δ. ..."
-Αλήθεια όταν το δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο τον πρότεινε ο Αβραμόπουλος γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΕ η Ντορούλα; Τι άλλαξε; Μήπως βλέπει την ήττα που έρχεται και ψάχνεται;

Ανοίξαμε και σας ... περιμένουμε!!!

Το Σύμβολο της Ενότητας για τη Ν.Δ.: "ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΤΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ"
Πιθανά να είναι πρωτοτυπία, τα γραφεία των Ντορικών στον Πολύγυρο, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς περί τίνος πρόκειται!!!
Αν συμβαίνει παντού... τότε, μάλλον, ετοιμάζονται τα Γραφεία του Νέου κόμματος για την περίπτωση ήττας της Ντόρας!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μπαίνουν σε τροχιά κινητοποιήσεων

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία που ξεπερνά το 90% των μελών του Γενικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκε από την ΟΕΝΓΕ απόφαση (κλικ εδώ) για κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας, στην οποία τονίζεται:
«Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε εξοργισμένοι καθώς διαιωνίζεται ο μακροχρόνιος εμπαιγμός μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. ...

Αρκετά υποστελεχωμένα Τμήματα Νοσοκομείων κλείνουν, πολύ περισσότερα αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα προγράμματα εφημεριών τους με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, δεδουλευμένες εφημερίες μας δεν πληρώνονται».
Έτσι λοιπόν το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι καλύπτει όλες τις μορφές κινητοποιήσεων που έχουν αρχίσει σε αρκετές Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών καθώς και όσων Γενικών Συνελεύσεων καταλήγουν εφεξής σε σχεδιασμούς δράσης."

Αποφασίστηκε ακόμη να προχωρήσουν οι γιατροί σε :

Ø 24/ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Νοεμβρίου 2009.
Ø Κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας για τον Δεκέμβρη μέχρι τα όρια της αμοιβής τους.
Επισημαίνουμε ότι σε οποιαδήποτε κινητοποίηση οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καλύπτουν τις ανάγκες των περιστατικών που προκύπτουν από την πανδημία της γρίπης.

Ενδεικτικά οι Ενώσεις και Νοσοκομεία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κινητοποίηση:
Ενωση Αχαΐας (κλικ εδώ)
Νοσοκομείο Κομοτηνής (κλικ εδώ)
Γιατροί Ν Έδεσσας (κλικ εδώ)
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ (κλικ εδώ)
ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ (κλικ εδώ)
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (κλικ εδώ)
Τα αιτήματα που θέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου, η οποία καταλήγει ζητώντας άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Υγείας. Σημειωτέον η Υπουργός παρότι ζητήθηκε κατ΄ επανάληψη, γραπτά και προφορικά, δε δέχτηκε να πραγματοποιήσει συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, πράγμα που πυροδότησε ακόμη περισσότερο το κλίμα των κακών σχέσεων που εγκαθίστανται ανάμεσα στην Υπουργό και τους γιατρούς.

Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία
Βαρνάβας Δημήτρης
μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Ο Δριβελέγκας στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας θα βρίσκεται από την Παρασκευή 20/11/09 έως την Κυριακή 22/11/09 στην Κωνσταντινούπολη όπου τα μέλη θα έχουν συνάντηση με τον Πατριάρχη και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Συνέλευσης.Τα "ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ" του Κάλιο, 20-11-2009