Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Στην ... πρωτεύουσα της Χαλκιδικής συμβαίνουν αυτά;

Δείτε και τη συνέχεια....


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Φίλε, αν τα είχες σβήσει όλα θα γλιτώναμε και από το "μπελά" της ανάρτησης! Όλα τα έκρυψες!

Ντόρα ή Σαμαράς. Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα;

Έχω παρακολουθήσει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις και τα σχόλια στελεχών , μεγαλοστελεχών, διαφόρων κομματικών παραγόντων, παρατρεχάμενων, απλών ανθρώπων, επαγγελματιών της παράταξης και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, σχετικά με τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία.
Ομολογώ πως η παράταξη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της. Η όποια εξέλιξη μετά από τις εσωκομματικές εκλογές αναπόφευκτα θα επηρεάσει την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία σίγουρα δε θα είναι ή δεν θα πρέπει να είναι το έκτρωμα που απέτυχε να δώσει στον ελληνικό λαό μια διαφορετική εναλλακτική σε σχέση με τα ανδραγαθήματα των κυβερνήσεων Πασόκ, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς. ...

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν δεν είναι Ντόρα ή Αντώνης. Είναι ποιος μπορεί ως άλλος Ηρακλής να καθαρίσει το ταχύτερο με την κόπρο του Αυγείου στην παράταξη και από κει κι έπειτα να παρουσιάσει μια πολιτική πρόταση που επίκεντρο θα έχει τον Έλληνα πολίτη που έχει φορτωθεί στην καμπούρα του κάθε ανεπάρκεια και λαμογιά των τελευταίων τριάντα ετών.

Είναι σπουδαίο να έχεις ξεκάθαρη πολιτική πλατφόρμα. Είναι ακόμη σπουδαιότερο να πείθεις πως μπορείς να κυβερνήσεις. Το σύνθημα πλέον μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που επιτείνει την εδώ και χρόνια εγκατασταθείσα στη χώρα μας κρίση θεσμών και αξιών- αυτών που προέρχονται από αριστερά και δεξιά υγιή κούτελα- είναι γρήγορα και αποτελεσματικά. Η «νέα» Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να γυρίσει πίσω. Συνιστώ λοιπόν στους φίλους νεοδημοκράτες ψυχραιμία. Δε χρειάζονται γραφικότητες, ακόμη κι αν διαφωνούμε μέχρι θανάτου με Ντόρα, Αντώνη ή Ψωμιάδη. Ακούστε, συγκρίνετε, αντιπαρατεθείτε και ψηφίστε, αλλά όχι άλλο σκουπιδαριό. Όσοι το βλέπουν ως μάχη πολιτικής επιβίωσης, αν τους ευνοήσει η συγκυρία και εκλεγεί ο υποψήφιος της προτίμησής τους, να είναι σίγουροι πως θα είναι και οι πρώτοι που θα κριθούν με το σκληρότερο τρόπο από το υγιές κομμάτι της παράταξης. Οι πολιτικοί φίκοι μας περισσεύουν. Δε χρειάζεται η παράταξη άλλους αναρριχητές.

Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω πως η συμμετοχή στις εκλογές πρέπει να θεωρηθεί εκ προοιμίου απαραίτητη. Η δημοκρατία δεν επιτυγχάνεται με τους ολίγους και πάλι καλά αυτό το πήραμε χαμπάρι νωρίς και ανοίξαμε τις διαδικασίες εκλογής.

Άντε να τελειώνουμε, γιατί έτσι όπως το πάει το Πασόκ με τις παλαιάς καλής συνταγής παλινωδίες του, δε γινόμαστε σοβαρό κράτος ούτε το 2050. Κι αν μερικοί έχουν την εντύπωση ότι ο Γιωργάκης συμμαζεύει το κράτος, θα τα πούμε για τα καλά σε λίγο καιρό. Υπομονή Αργείοι.

Pistolero

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!! Κέρδισε με 0-1 την Ουκρανία!

Προβάδισμα Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση!

Καταλληλότερος για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 44% έναντι 28% της Ντόρας Μπακογιάννη εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Flash.
Η δημοσκόπηση έγινε στις 16 και 17 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.204 ατόμων.
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 44% απάντησαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι καταλληλότερος για την προεδρία. ...

Αντίστοιχα, το ποσοστό της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν 28% ενώ του Παναγιώτη Ψωμιάδης 14%.
Ειδικότερα, στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 41,4% με τη Ντόρα Μπακογιάννη να ακολουθεί με 40,8% και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να συγκεντρώνει το 9,5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα, ποιον θα επιλέγατε για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 44,6%, η Ντόρα Μπακογιάννη 27,8% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 17,8%. Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν σε ποσοστό 42,6% ότι θα επέλεγαν Αντώνη Σαμαρά, σε ποσοστό 39,7% τη Ντόρα Μπακογιάννη και σε ποσοστό 14,6% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σε ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 49% έναντι 46,4% της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εξάλλου, σε ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, που δηλώνουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται οριακά με 50% έναντι 49,2% του Αντώνη Σαμαρά.

Στο ερώτημα, ποια είναι σημαντικότερη στήριξη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά ή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη, η στήριξη Αβραμόπουλου συγκεντρώνει ποσοστό 61% έναντι 23% του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν σε ποσοστό 52% ότι σημαντικότερη είναι η στήριξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά ενώ σε ποσοστό 36% έκριναν ότι σημαντικότερη είναι η στήριξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη.
ΠΗΓΗ

Για τον υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά!

Ο τέως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνης Σαμαράς εδώ και μερικές ημέρες παριστάνει τον πιστό θεματοφύλακα των αρχών του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
Αν κάτι έμαθε από τη άγονη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού είναι το θέατρο.
Όχι το καλό (με αυτό δεν ασχολήθηκε) αλλά το μελό.
Το μελόδραμά του, αυτόν τον καιρό, της διαδοχής στη ΝΔ, κάνει πολλούς, εντός και εκτός ΝΔ, να τον θαυμάζουν. Απορείτε τι θαυμάζουν από τον συγκεκριμένο πολιτικό; Θαυμάζουν το μπλε φόντο της εθνικόφρονος σκηνογραφίας που ο ίδιος φιλοτεχνεί για τον εαυτό του, θαυμάζουν ίσως και το ρεπερτόριό του. ...

Παριστάνει τον καραμανλικό, τον πραγματικό επίγονο του Καραμανλή (του Κωνσταντίνου, όχι του Κώστα).
Μόνον αυτός, λέει, τιμά το «δάκρυ του Εθνάρχη»!
Λέει αλήθεια;
Όχι φυσικά. Το 1994, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ακόμα πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για «κατάκοπες πολιτικά ηγεσίες» ενώ αποκαλούσε τις πολιτικές επιλογές του Καραμανλή «αδύναμη ή ανεπαρκή στάση».
Οι υπερπατριωτικές εμμονές του εντέλει ενόχλησαν πολύ την προεδρία που διέρρευσε στον Τύπο την έντονη ενόχλησή της. Η ενόχληση εκείνη έγινε οργή όταν ο Αντώνης Σαμαράς πλειοδότησε υπέρ της πρότασης Μιλόσεβιτς για δημιουργία «συνομοσπονδίας Νέας Γιουγκοσλαβίας-Ελλάδας-Σκοπίων». Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που φυσικά είχε τη διορατικότητα να μη θέλει να συνδέσει τη θέση της Ελλάδας με τα αποσταθεροποιημένα από τους δολοφονικούς εθνικισμούς Βαλκάνια, δεν δίστασε να βρεθεί στον αντίποδα του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας την πρόταση Μιλόσεβιτς «εξωπραγματική και επικίνδυνη».
15 χρόνια μετά, ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει στη λήθη των γεγονότων εκείνων και διαδίδει ψευδώς ότι τιμούσε το «δάκρυ του Εθνάρχη».
Όσοι δηλαδή τον θαυμάζουν, επιδοκιμάζουν και το συστηματικό ψέμα του;
Ας μιλήσουν όμως τα γεγονότα, όπως είχαν καταγραφεί στον ημερήσιο Τύπο της εποχής:
13.4.1992: Ο Σαμαράς αποπέμπεται από υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά την συνάντηση κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Προηγουμένως, είχε προσπαθήσει να επιβάλει στον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς τους περιβόητους «7 όρους» του, όρους που εξόργισαν συλλήβδην όλο το πολιτικό σύστημα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οργισμένος θα πει στους συνεργάτες του ότι όσο θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σαμαράς δεν θα διαβεί το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, κάτι που έγινε.
Φθινόπωρο του 1994: Το Σεπτέμβριο του 1994, ο Σαμαράς έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να στηρίξουν κοινό υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από τη δήλωση του Ανδρέα την 1η Οκτωβρίου 1994 ότι «δεν θα γίνουν εκλογές την άνοιξη» αφού θα εκλεγεί πρόεδρος. Ο Κων. Καραμανλής έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να παραιτηθεί δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του (η οποία κανονικά έληγε τον Μάιο του 1995), όπως και πράγματι έγινε. Ο Σαμαράς, γνωρίζοντας το γεγονός αυτό, εξαπολύει αλλεπάλληλες επιθέσεις στον Καραμανλή, την κληρονομιά του οποίου σήμερα επικαλείται. Αναλυτικά:

*15.9.1994: Επίθεση Σαμαρά στον πρόεδρο Κ. Καραμανλή και τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου (από τις εφημερίδες):
«Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο», «παρεμποδίζουν», «Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει... κι εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει με πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες». «Η Πολ.Αν. δεν δέχεται συμβιβασμό με τα Σκόπια ή οποιονδήποτε άλλο προκλητικό γείτονα».
*10.10.1994: Σαμαράς: «Να φύγει ο Καραμανλής».
*11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά: «Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει... Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα».
*13.10.1994: Σαμαράς κατά Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου: «Είναι παράγοντες αστάθειας». «Ο πρόεδρος της “Άνοιξης” από την Καλαμάτα, όπου περιοδεύει τις δύο τελευταίες ημέρες, επιτέθηκε για τρίτη φορά εναντίον των δυο κορυφαίων θεσμικών παραγόντων, αλλά με οξύτερο τρόπο από τις προηγούμενες. Έκανε λόγο για “κατάκοπες πολιτικά ηγεσίες” που “από εγγυητές σταθερότητας έχουν εξελιχθεί σε παράγοντες ανασφάλειας και αστάθειας”». «Νέα σφοδρότατη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, από την Καλαμάτα όπου περιοδεύει. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά, εν τούτοις είναι η σφοδρότερη επίθεση που κάνει ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης εναντίον των δύο αυτών θεσμικών παραγόντων. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η καρδιά του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στην κρίση κορυφής που υπάρχει στη χώρα και αναφερόμενος στους κ. Καραμανλή και Παπανδρέου είπε ότι ‟από εγγυητές σταθερότητας έχουν εξελιχθεί σε παράγοντες ανασφάλειας και αστάθειας”. Δίνοντας διευκρινίσεις για την επίθεσή του αυτή και αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι όταν «επί μακρόν χρόνον η ύπατη εξουσία της χώρας αφήνει να εκκρεμούν πρωτοβουλίες ή αποφάσεις που επιβάλλει ο θεσμός, δημιουργείται τότε επικίνδυνη αδράνεια και κενό και δεν υπηρετείται η σταθερότητα αλλά η αστάθεια». «Άκομψο, αγενή και πολιτικά προπετή» χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις αντιδράσεις προστέθηκε και αυτή της Ν.Δ., που αφού κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι «αργά ανακάλυψε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι κατάκοπος», αναρωτήθηκε αν αυτό δεν το γνώριζε όταν πέρυσι έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. («Ελευθεροτυπία», 14.10.1994).
*14.10.1994: Νέα επίθεση Σαμαρά κατά Κ. Καραμανλή: «Στην επίθεσή του κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού επέμεινε και χθες ο Αν. Σαμαράς και απαντώντας σε κυβέρνηση και Ν.Δ., που τον κατηγόρησαν για τις προχθεσινές δηλώσεις του, δήλωσε: «Όταν εκκρεμούν εκρηκτικά θέματα που η τελική τους εξέλιξη θα σφραγίσει την τύχη της Ελλάδας και του Ελληνισμού, ουδείς έχει το δικαίωμα –όποιος και αν είναι αυτός– να προτάσσει τους τύπους ή το πρωτόκολλο για να καλύψει την αδύναμη ή την ανεπαρκή στάση του». Ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης πρόσθεσε ότι «υπέρτερο αγαθό και από τις λεγόμενες “ιστορικές ηγεσίες”, είναι και θα είναι η ασυμβίβαστη υπεράσπιση του μέλλοντος του τόπου» («Ελευθεροτυπία», 15.10.1994).
*16.11.1994: «Σαμαράς πάλι κατά Καραμανλή»: «Σε νέα επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς. Σε συνέντευξή του, στο “Μέγκα”, είπε ότι δεν μπορεί ο Κ. Καραμανλής να λέει ρητά του τύπου “ο κόσμος χάνεται και εμείς τραγουδάμε”, όταν δεν έχει αποπέμψει κανένα νομοσχέδιο... ή δεν έχει ακόμη προκαλέσει πανεθνική διάσκεψη για το Κυπριακό...» («Ελευθεροτυπία», 13.11.1994).
*4.12.1994: Αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Κ. Καραμανλή στο προεδρικό μέγαρο. Από τα ρεπορτάζ της επομένης: «Απ’ όλους, πάντως, συζητήθηκε η απουσία από τη δεξίωση του Αντώνη Σαμαρά. ... Κύκλοι του Προέδρου δεν δυσκολεύτηκαν να μας πουν πως ο κ. Καραμανλής “δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις πρόσφατες επιθέσεις του κ. Σαμαρά εναντίον του”».
*20.12.1994: Σε επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Μιλόσεβιτς υποβάλει την πρόταση της «συνομοσπονδίας Νέας Γιουγκοσλαβίας-Ελλάδας-Σκοπίων». Ο Σαμαράς την χαρακτήρισε «άκρως ενδιαφέρουσα θέση», ενώ ο πρόεδρος Κ. Καραμανλής «για πρώτη φορά ως πρόεδρος» έκανε, όπως σημειώνει ο Τύπος, μια «ασυνήθη παρέμβαση», χαρακτηρίζοντάς την «εξωπραγματική και επικίνδυνη».
*3.1.1995: Ο Σαμαράς σε συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία» στην ερώτηση: «Έχετε αφήσει κατά μέρος τις οξύτατες επιθέσεις κατά των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου και τις αναφορές σε “πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες” και έχετε στραφεί σε άλλα θέματα», απαντά: «Απορώ πού και πώς κρίνετε ότι υπάρχει αλλαγή στη στάση μας».
Για την αποστολή: Νίκος Οικονόμου

Μεγάλη μας ΤΙΜΗ!


Πολύγυρο (18:00) και Μουδανιά (21:00) θα επισκεφθεί την Κυριακή, 22/11/09, ο Πανίκας!
-Ο λόγος;
-ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ την ΠΡΟΕΔΡΙΑ της Ν.Δ.! Θέλει να μας πείσει!

Νομάρχης Χαλκιδικής: "Στελέχη της Μπακογιάννη είναι ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ διχαστικής πολιτικής"!!!

Τη δήλωση πήραμε από τον ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ.

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ !

1α Καθέτως : Ο Προϋπολογισμός του 2010...

Ένας Εργαζόμενος των μεταλλείων Κασσάνδρας απαντά σε "Οικολόγους"

"Θέλοντας να συμφωνήσω μαζί σας για ν’ ανοίξουμε διάλογο, θα πω ότι είναι όπως τα γράφετε, ότι δηλαδή ήταν μεθοδευμένο το δημοτικό συμβούλιο και ότι όποιες επιστημονικές απόψεις και στοιχεία που αναφέρετε είναι αλήθεια. Και ακόμη ότι η προσπάθειά σας εδώ και 15 χρόνια για μια περιοχή χωρίς μεταλλευτικές δραστηριότητες είναι σκοπός μιας οικολογικής ευαισθησίας που έχετε για τον τόπο μας.
Κάνοντας μια διαδρομή στη διάρκεια των 15 χρόνων βλέπω μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα με αποτέλεσμα ...

να φύγει η TVX και να κλείσει το εν λόγω μεταλλείο. Μετά ο αγώνας μεταφέρθηκε στη Στρατονίκη, προσπαθώντας να κλείσει και κει το μεταλλείο Μαύρων Πετρών, με μόνο αποτέλεσμα το διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Και τώρα στη Μ. Παναγία/Σκουριές. Και όλος αυτός ο αγώνας με κυρίαρχο σύνθημα:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Θα μας πείθατε κύριοι όχι μόνο εμάς που είμαστε εργαζόμενοι, αλλά και μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας, εάν μετά την αποχώρηση της TVX Hellas σας βλέπαμε μπροστάρηδες σ’ έναν αγώνα απορρύπανσης της Ολυμπιάδας και εννοώ τα 2,5 εκατομμύρια αποβλήτων που βρίσκονται στη λίμνη τελμάτων Ολυμπιάδας.

Ή για την περιβαλλοντική ρύπανση του Στρατωνίου από προηγούμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες (προ του 1978). Τις βλέπετε;
Τι προτάσεις κάνατε; Η καταγγελία δεν φτάνει.

Έτσι δεν μπορείτε να μιλάτε τώρα, για τα εκατομμύρια τόνων τελμάτων που ΘΑ δημιουργηθούν στις Σκουριές.

ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Και τι εννοώ με το ΤΙΠΟΤΑ: το Μάιο του 2008 η Ελληνικός κατέθεσε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εκκρεμεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, που προβλέπει την εκμετάλλευση των 2,5 εκ. τόνων αποβλήτων που θα της αποδώσουν 300.000 χρυσοφόρου πυρίτη. Το υπόλοιπο τέλμα είναι αδρανές και μπορεί να διατεθεί για διάφορους σκοπούς.

Πολλοί από εσάς ήταν – είναι μέλη δημοτικών συμβουλίων – φορέων – οργανώσεων και όλοι πιστεύω παραταξιακά κάπου ανήκετε. Σας ΕΡΩΤΩ: Φέρατε θέμα επιτακτικά σε κανένα δημοτικό συμβούλιο, πιέσατε κανέναν βουλευτή να καταθέσει κάποια επερώτηση στη Βουλή «Τι γίνεται κύριοι με την προώθηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων;», που κατέθεσε η κακιά Ελληνικός Χρυσός όπως λέτε που ήρθε να πάρει τον υπόγειο πλούτο της περιοχής και να μας αφήσει και έναν κρανίου τόπο με εκατομμύρια απόβλητα;
ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Έτσι για να έχουμε σήμερα μία Ολυμπιάδα καθαρή και να μην αγωνιούμε αν βρέξει και σπάσουν τα φράγματα και έχουμε μία ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή σε ξηρά και θάλασσα που θα μας εκθέσει παγκοσμίως και σαν χώρα και σαν δήμο, με τις όποιες συνέπειες κυρίως από πλευρά τουρισμού, όπως εσείς λέτε.

Ερώτημα και θέλω απάντηση:
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;

Θα πάρουμε όλοι από λίγο στα σπίτια μας;

ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Αντιθέτως βλέπουμε διαχρονικά θέμα των δημοτικών συμβουλίων ή επερωτήσεις βουλευτών για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες (π.χ. επερώτηση γυναίκας βουλευτού από 17/08/2009 με θέμα «Τα δασικά οικοσυστήματα της Β. Χαλκιδικής μετατρέπονται σε μεταλλεία») που αν δεν είχε το όνομά της, θα νόμιζε κάποιος ότι είναι εισήγηση του κύριου εκφραστή της προσπάθειάς σας. Και για να κλείσω τη σκέψη για την εν λόγω κυρία, δεν αναφέρω το χώρο που ανήκει, διότι δεν έχει να κάνει με κομματική αντιπαράθεση. Αλλά θα πω ότι δεν πουλάει πλέον στους εργαζόμενους και την κοινωνία το παιχνιδάκι που παίζουν κάποιοι χρόνια τώρα. Δηλαδή, κλείσιμο μίας παραγωγικής διαδικασίας για περιβαλλοντικούς δήθεν λόγους και μετά φταίει ο κακός εργοδότης ή η ανάλγητη πολιτεία που δεν έκαναν τίποτα και έμεινε ο κόσμος άνεργος. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη δεν πουλάει φίλοι μου. Γιατί αν πουλούσε, με τη σαπίλα του δικομματισμού που βιώσαμε τόσα χρόνια, έπρεπε ο κόσμος να είναι μαζί σας και όχι να ψάχνετε τη πόρτα της βουλής. Γιατί αν συνεχίσετε έτσι δε θα την ξαναβρείτε.

Δεν μας ΠΕΙΘΕΤΕ κύριοι για τις οικολογικές σας ευαισθησίες όπως τις προτάσσετε. Γιατί εάν η τόσο έντονη προσπάθειά σας για την μεταλλευτική δραστηριότητα (παραστάσεις σε υπουργεία, προσφυγές στο ΣτΕ, άρθρα σ’ εφημερίδες, αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση) εξαντλιόταν σε προσπάθειες συλλογικές δημιουργίας υποδομών για το Δήμο μας, σήμερα θα είχαμε ένα Δήμο πρότυπο, κύριοι. Εκμεταλλευτήκατε κύριοι τη διαχρονική ανικανότητα της πολιτείας ν’ απαντήσει στο ερώτημα, αν θέλει τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας ή όχι. Εκμεταλλευτήκατε κύριοι τη δυνατότητα που παρέχει το νομικό σύστημα να προσφεύγει ο καθένας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν είναι τυχαίο κατά τη γνώμη μου ότι καταλαμβάνουμε μία από τις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτός είναι ίσως ένας λόγος που η οικονομική μας κατάσταση βρίσκεται σ’ αυτό το χάλι και η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Μία ανικανότητα κύριοι που επέτρεψε πολλούς από σας να φορέσετε το μανδύα της οικολογίας δήθεν, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι πίσω απ’ αυτή τη φορεσιά κρύβονται άλλα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (να φύγει ο ένας «νταβατζής» να έρθει ο άλλος).

Βλέπουμε να έχουν γίνει εκλογικές αναμετρήσεις - δημοτικές, νομαρχιακές, βουλευτικές - με βασικό αντικείμενο το κατά πόσο είμαστε υπέρ η κατά των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας. Πολλοί αναδείχτηκαν μέσα απ’ αυτές εις βάρος μας. Ειδάλλως δε θα τους ήξερε κανένας. Πολλοί κάλυψαν την πολιτική τους ένδεια μέσα απ’ αυτόν τον αγώνα.

ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ!

Γιατί βλέπουμε μια μονόπλευρη ευαισθησία σας για το περιβάλλον. Αλήθεια κύριοι που τόση άποψη έχετε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες, μήπως πρέπει να πάτε αύριο στη θέση Καρόλακκας/Κοκκινόλακκας για να δείτε ποιες μονάδες πετούν τα απόβλητά τους και αν έχουν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως προβλέπεται; Εκτός εάν η οικολογική σας ευαισθησία βλέπει μόνο επιλεκτική περιβαλλοντική ρύπανση. Και πόσα άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει ο Δήμος μας και η Χαλκιδική γενικώς.

Κύριοι, για να μην αδικήσω κανέναν, θα αναφερθώ σε μερικούς που θεωρώ ότι έχουν πραγματική οικολογική ευαισθησία και κινούνται με γνώμονα αυτήν (φίλε Θανάση) θα πω ότι οι εκφραστές της προσπάθειας αυτής που γίνεται δεν πείθουν για τους λόγους που προανέφερα. Και σας λέω φίλοι μου, ότι η γνώμη μου είναι ότι στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας (δημόσιο χρέος, δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλή ανεργία κλπ.) βλέπω φίλε Θανάση ν’ αποφασίζουν κάποιοι για την περιοχή μας χωρίς εμείς να έχουμε καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις και προβληματισμούς για κάτι καλύτερο. Εσείς μάλλον θα μείνετε με την άρνηση και το τίποτα, χωρίς να μπορέσετε να προσφέρετε κάτι ουσιαστικό στον τόπο μας. Διότι, κατά τη γνώμη μου, μία σύνθεση απόψεων και προτάσεων, που θα έλεγε «ναι» στις μεταλλευτικές δραστηριότητες κάτω από αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλει η ελληνική Πολιτεία και η Ευρώπη, είναι η μόνη λύση για να πάμε μπροστά. Διότι η οικολογία κατά τη γνώμη μου Θανάση, είναι ΚΑΙ να διασφαλίζεις τις παραγωγικές διαδικασίες που θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία σε μία περιοχή. Και να αποδώσεις αυτές τις παραγωγικές διαδικασίες μετά το τέλος τους σε άλλη χρήση, π.χ. το μεταλλείο μετά το τέλος και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος να γίνει πόλος έλξης τουρισμού (μεταλλευτικό μουσείο, προσβάσιμες στοές, αναπαραστάσεις της διαδικασίας εξόρυξης κλπ.) σ’ έναν τουρισμό ποιοτικό και όχι άναρχο, μαζικό που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις ώστε να έχει και διάρκεια.

Όλα αυτά που ανέφερα ξεκινούν σαν ανάγκη που με κάνει πλέον ν’ απαντήσω στους διάφορους χαρακτηρισμούς που γίνονται για εμάς τους εργαζόμενους: «πουλημένοι», «τσιράκια της εταιρείας», «χεσμένοι», «κότες» κλπ. Είναι μία κατάθεση απλών επιχειρημάτων δικών μου και πολλών πολιτών της περιοχής, όπως πιστεύω. Είναι μία απάντηση στο ότι η μονόπλευρη στόχευση κάποιων για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή μας, δεν πείθει και χρήζει ανάγκης ύπαρξης επιχειρημάτων.

Εκτός αν η οικολογική σας ευαισθησία περιορίζεται στις καταγγελίες για σημερινά η μελλοντικά περιβαλλοντικά προβλήματα χωρίς να έχετε συμβάλλει με πράξεις και ενέργειες για την απορρύπανση των περιοχών που αναφέρω από προηγούμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες. Διότι τ’ απόβλητα και της Ολυμπιάδας και του Στρατωνίου η Ελληνικός Χρυσός τα κληρονόμησε. Διότι αν μας είχατε δώσει έστω ένα δείγμα γραφής των όσων λέω, προσωπικά ούτε καν θα τολμούσα να γράψω όλα αυτά και σίγουρα θα είχατε πάρα πολλούς συμπαραστάτες στον πολύχρονο αγώνα που κάνετε μέχρι σήμερα. Γιατί και μεις οι εργαζόμενοι έχουμε περιβαλλοντικές ευαισθησίες και δεν ξεπουλάμε τόσο εύκολα όσο μας εμφανίζετε ούτε την υγεία τη δικιά μας, ούτε αυτήν των παιδιών μας.

Η ΘΕΣΗ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη.

Γιάννης Αστερίου, εργαζόμενος στην Ελληνικός Χρυσός

Υ.Γ. θα απαντήσω σε όποιον μου αναφέρει πέρα από καταγγελίες γεγονότων του χθες, του σήμερα ή του αύριο τι έχει κάνει ο ίδιος με στοιχεία πλέον (έγγραφα, ημερομηνίες κλπ.) για τα θέματα που έθεσα
ή τι προτίθεται να κάνει."

Αυτός είναι ο ...αρχηγός ... των "ατάκτων"!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Την χρησιμοποίησε... την έπλυνε και τη στεγνώνει, κρεμασμένη με μανταλάκια, ...για επόμενη χρήση!!!

Σ' έναν καφέ και το μισό Ευρώ είναι σημαντικό! Τι κάνει αυτή η οικονομική κρίση!!!

Είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!