Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Στον μικρό τον καφενέ μαζί τα ήπιαν ρεφενέ!

Δύο εκδηλώθηκαν δημόσια (Πάχτας - Τσιούφης) ένας, λόγω θέσης, όχι (Πελέκας) και ο τέταρτος ... το σκέφτεται (Βασιλάκης).
Συναντήθηκαν (πού αλλού) στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (απλοί "τύποι" και της διπλανής πόρτας είναι) για ένα κρασάκι και ανταλλαγή απόψεων! (το μπουκάλι J&B τσίπουρο είχε)
Η προσπάθεια έγινε από τη μεριά μας (και κρυφά, κάνουμε και τέτοια για τους αναγνώστες μας, και φανερά) δυστυχώς ήταν "σφήκες", τίποτα δε βγάλαμε!!! Το μόνο που κρυφοακούγαμε ήταν διαρκώς "Αντώνης" ... "Ντόρα" ...
Αν ξέρετε κάτι περισσότερο να το πείτε και σε μας να τους "βγάλουμε στο φανερό"!

Για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών

Η πρωτοφανούς σκληρότητας και μονομέρειας, άδικη, εκδικητική και εξοντωτική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά έρχεται να ενισχύσει την ανίερη συμμαχία Κυβέρνησης – εφοπλιστών - μεγαλοεισαγωγέων και μεγαλεμπόρων εναντίον των εργατών και εργαζομένων στον Ο.Λ.Π. και εναντίον των συμφερόντων της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Η απόφαση ενισχύει τον αυταρχισμό εκείνων που επιθυμούν να επιβάλλουν με τη βία τη μετατροπή του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά σε αποικία του κινέζικου μονοπωλίου και των συνεργαζόμενων με αυτό εφοπλιστών. ...

Παρακολουθήσαμε την ακροαματική διαδικασία και ακούσαμε έκπληκτοι να αξιολογούνται από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων τα φορτία με τα «χριστουγεννιάτικα στολίδια» ως υπέρτατης σημασίας αγαθά σε σύγκριση με τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας. Επιχειρήματα που ακούγονται ανεξαρτήτως κρίσης πάντα όταν αγωνίζονται οι εργαζόμενοι. Ντροπή! Στην Ελλάδα του νεοφιλευθερισμού η δικαιοσύνη αποδέχεται τις προτεραιότητες της αγοράς ως υπέρτατο κριτήριο ερμηνείας των νόμων και του Συντάγματος!
΄Όμως ο αγώνας των λιμενεργατών, των εργαζόμενων του Ο.Λ.Π., των πολιτών του Πειραιά και της ελληνικής κοινωνίας για το δημόσιο λιμάνι του Πειραιά και για την ακύρωση της σύμβασης με την Cosco δε σταματά εδώ. Δεν θα τον απαξιώσουν ούτε οι δικαστικές αποφάσεις, ούτε οι πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. χθες, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σήμερα, ούτε οι ιδιοτέλειες ισχυρών κερδοσκόπων.
Για το ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα να παραμείνει δημόσιο το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά θα διατηρηθεί ως ζωντανή και επίκαιρη διεκδίκηση μέχρι την οριστική ικανοποίησή του.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι. Εκείνοι θα αποφασίσουν. Τους εμπιστευόμαστε. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας.
To Γραφείο Τύπου

Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!!!

Συμμαχίες δυνατές!

Υπό αυστηρή επιτήρηση η Οικονομία!!!

Αναξιοποίητα περιουσιακά στοιχεία Δήμου Πολυγύρου!

Είναι γνωστοί, Πολυγυρινοί, που απ' αγάπη στον τόπο τους άφησαν την περιουσία τους ή μέρος αυτής στο Δήμο Πολυγύρου!
Γνωστές είναι σε όλους οι οικίες: Κότσιανου, Τραγανού, Παραλή, όπως και το κληροδότημα της Δασκάλας μας, της αείμνηστης Κούλας Δούκα, για το Γηροκομείο Πολυγύρου!
Δυστυχώς όλα αυτά μέχρι σήμερα αναξιοποίητα, με ευθύνη όλων των Δημοτικών αρχών και την αδιαφορία των Πολιτών που δε το ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ!
-Αλήθεια, αυτοί οι Πολυγυρινοί αν μας βλέπουν από κει που είναι, τι θα λένε;


ΗΜΑΡΤΟΝ: Θα δίνουμε σωστά στοιχεία!

Δεσμεύσεις για σωστά στατιστικά στοιχεία και μείωση του ελλείμματος έδωσε στους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
-Ήταν και ανίκανοι και ψεύτες!
Η ΑΝΕΡΓΙΑ που έκρυβαν οι φωστήρες του Καραμανλή!

Η εγγεγραμμένη ανεργία την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου εκτοξεύτηκε στο 12,8% , με αποτέλεσμα οι άνεργοι να ανέρχονται στις 640.000 .
Τα στοιχεία ανέργων του ΟΑΕΔ ήταν επί ένα χρόνο επτασφράγιστο μυστικό, αφού σταμάτησαν να δημοσιοποιούνται από πέρυσι τον Νοέμβριο.
Το παρατηρητήριο απασχόλησης εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι άνεργοι ενδέχεται να φτάσουν στους 700.000 ενώ ακόμα πιο δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ, που υποστηρίζει ότι αν η ελληνική οικονομία παραμείνει σε κατάσταση ύφεσης και μέσα στο 2010 τότε ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τους 800.000.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Σαμαρά - Αβραμόπουλου.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
I. Δ Ε Σ Μ Ε Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε
1. Για την εξασφάλιση της ενότητας της παράταξης και της εσωτερικής συνοχής της, προκειμένου όχι μόνο να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά η αρνητική συγκυρία, όπως διαμορφώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά και να δημιουργηθεί στους πολίτες που μας στηρίζουν και στον κόσμο γενικότερα, αίσθημα αισιοδοξίας, προοπτικής, ταχύτατης και δυναμικής ανάκαμψης.
2. Η ευθύνη ...

αυτή βαρύνει ακόμη περισσότερο τα στελέχη τα οποία, από την πολιτική τους διαδρομή, το έργο τους στους κυβερνητικούς τομείς ευθύνης που ανέλαβαν και την παρουσία τους στην κοινωνία γενικότερα, κατεγράφησαν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και οπαδών μας, ως οι πλέον κατάλληλοι για τη διασφάλιση της ενότητας και τη δημιουργία της προοπτικής επανόδου μας στην πολιτική πρωτοκαθεδρία της χώρας. Με νέες αρχές, ιδέες και πολιτικές, προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα, στο πλαίσιο της ριζοσπαστικής, φιλελεύθερης και δημοκρατικής ιδεολογίας, που είναι ο ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας μεταπολιτευτικά.

II. Ε Γ Γ Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε

3. Τη συντεταγμένη και διάφανη διαδικασία ανάδειξης στο μέλλον της ηγεσίας από την ευρύτερη κοινωνική βάση της παράταξης.

4. Τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των καταστατικών πλαισίων, που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ενότητα, συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα στην λειτουργία του κόμματος, στην κοινοβουλευτική του δράση και στην αναβαθμισμένη και ενεργή παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

5. Την ανάδειξη ενδυναμωμένης της ιδεολογίας της παράταξης και της λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, με βάση την ιδρυτική πράξη του κόμματός μας το 1974, όπως αυτές διαμορφώνονται στα νέα κοινωνικοπολιτικά και διεθνή δεδομένα, με γνώμονα τον Άνθρωπο και την Κοινωνική Συνοχή, με στόχο τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής και σύγχρονης Κεντροδεξιάς.

III. Π Ρ Ο Ω Θ Ο Υ Μ Ε

6. Την προσαρμογή των Πολιτικών και Αρχών μας στα νέα δεδομένα στο διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τονίζοντας την βαθειά πίστη της παράταξής μας στην Ελεύθερη Δημοκρατική Οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κατοχύρωση των εθνικών δικαίων της χώρας, την προάσπιση των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα πλαίσια μιας ισχυρής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας πλήρως και εποικοδομητικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέχρι τη δημιουργία συνθηκών επανάκτησης της εξουσίας.

7. Την δημιουργία του πρώτου ουσιαστικά στην Ελλάδα αστικού Κόμματος Αρχών, που διεκδικεί την Διακυβέρνηση της Χώρας, χωρίς νεποτισμό, πολιτικά κληρονομικά δικαιώματα, αδιαφανείς διαδικασίες, προσωπικούς μηχανισμούς και αποφάσεις ερήμην της βάσης. Με άλλα λόγια, ανοιχτό Κόμμα.

8. Την κοινή πεποίθησή μας, ότι ο Πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που πρόσκεινται στην ιδεολογία και τις Αρχές της Παράταξης. Για το λόγο αυτό, θα αποκαταστήσουμε από την επόμενη της εκλογής, πλήρη συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες αποφάσεις της Παράταξης που θα οδηγήσουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση της χώρας.

IV. Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

9. Αμέσως μετά την Εκλογή Προέδρου και μέχρι το Πάσχα 2010, θα συγκληθεί Τακτικό Συνέδριο το οποίο:

α. Θα εγκρίνει τις καταστατικές αλλαγές

β. Θα διαμορφώσει τις θέσεις του Κόμματος:

- για το νέο Εκλογικό Νόμο,

- τη Διαφάνεια στην Πολιτική και στο Πολιτικό Χρήμα,

- τη διεύρυνση της Παράταξης ώστε να επαναπατριστούν όλοι οι πολίτες, οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές στράφηκαν, είτε προς την ακροδεξιά, είτε προς την κεντροαριστερά.

γ. Θα διαμορφώσει επίσης τις θέσεις που αφορούν:

- τη σχέση της εκτελεστικής εξουσίας με τα ΜΜΕ,

- τα μεγάλα εθνικά θέματα,

- τα θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας,

- τα θέματα Ασφάλειας και Καθημερινότητας,

- τα κοινωνικά θέματα και την κοινωνική συνοχή.

10. Το σύνολο των κοινών μας αυτών πρωτοβουλιών και αμοιβαίων δεσμεύσεων, στα πλαίσια των κοινά αποδεκτών Αρχών μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα προσδώσει την απαιτούμενη δυναμική, αποφασιστικότητα και προοπτική στην Παράταξή μας, ώστε σε κλίμα ενότητας, συλλογικότητας και ευθύνης να βρεθεί αυτή και πάλι στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων και να αναλάβει την Ευθύνη να βγάλει τη Χώρα από το τέλμα της οικονομικής κρίσης και των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων.

11. Τελικά αναλαμβάνουμε την Ευθύνη και δεσμευόμαστε με τις κοινές μας προσπάθειες, να ξαναδώσουμε στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη το κύρος, την αξιοπιστία και την προοπτική που δικαιούται για τους Αγώνες της και τη μεγάλη συμβολή της στη Σύγχρονη Ιστορία της Χώρας».

ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ...

Μια ευχάριστη διάψευση!

Στα πόδια μας ήταν και δεν το πήραμε "χαμπάρι"!
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου μας παρουσιάζει τις δραστηριότητές του μέσα από το δικό του blog!
Συγχαρητήρια στους δασκάλους μας! Καλή συνέχεια!

Ο Αβραμόπουλος στηρίζει Σαμαρά!

Με δήλωσή του ο Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Σαμαρά!
Αμηχανία στο στρατόπεδο της Ντορούλας αφού πλέον αισθάνονται το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους!
Αναμένεται η αντίδραση της "Κόρης" που εντός των επόμενων ημερών (γράψτε το) θα απαντήσει με 50 υπογραφές εν ενεργεία Βουλευτών της Ν.Δ.!!!

Η Ν.Δ. θα βρει πρόεδρο...


... Η ΝΙΚΗ Πολυγύρου πού θα βρεί!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Διευρ. Δήμου Πολυγύρου

Ο Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων του Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου καλεί όλα τα μέλη του την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για απολογισμό της προσωρινής Διοίκησης και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Κίνηση Αβραμόπουλου εντός της ημέρας!


Νέα δεδομένα στο θέμα της διαδοχής στη Ν.Δ. και νέα δυναμική για τον υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά!
Εντός της ημέρας, πιθανά και την επόμενη ώρα, ο Αβραμόπουλος αναμένεται να δηλώσει την στήριξή του στον Σαμαρά!

Διοικητικό πρόβλημα στη ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στη ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!
Μετά τα αγωνιστικά προβλήματα προέκυψαν και Διοικητικά. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί και χωρίς να γνωρίζει κανείς από το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Καμπάνης, υπέβαλε "ραδιοφωνικά" την παραίτησή του στην εκπομπή του Ν. Ζέλιου και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου!
Χθες, Δευτέρα 9/11, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να αποφασίσει την πρόσληψη προπονητή! Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να αναλάβει την ομάδα ο Φώτης Φλέσσας, στη συνέχεια και αφού συζητήθηκαν και άλλα θέματα της ομάδας έληξε η συνεδρίαση χωρίς να φαίνεται κανένα απολύτως πρόβλημα, αντίθετα το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο!
Το τι προέκυψε στη συνέχεια και οδήγησε στην παραίτηση του Προέδρου το γνωρίζουν πολύ λίγοι! Όταν μάθουμε θα σας ενημερώσουμε!