Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Ο Αρσενικός κι η ... βρεγμένη γάτα!

Χοντρό επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Μανώλη και του Νικήτα Κακλαμάνη έγινε σήμερα το μεσημέρι στο ΣΕΦ. "Θα σε ξεσκίσω εάν συνεχίσεις να στέλνεις μηνύματα με χρήματα του Δήμου για να στηρίζεις τη Ντόρα. Εάν δεν σταματήσεις το παραμάγαζο με τη Ντόρα θα σε διαπομπεύσω με στοιχεία που θα δώσω στη δημοσιότητα", έλεγε ο Μανώλης.
Κάτωχρος ...

ο Κακλαμάνης ο οποίος συνοδευόταν από 3 συνεργάτες του ανταπάντησε σκληρά : "Τι θα μου κάνεις ρε Μανώλη; Εγώ θα σε σκίσω. Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου", έλεγε ο Δήμαρχος, μιλώντας χαμηλόφωνα για να μην γίνει αντιληπτό το επεισόδιο. Ο Μανώλης είχε τον τελευταίο λόγο. "Πρόσεχε Νικήτα γιατί θα σε ισοπεδώσω. Εγώ είμαι αρσενικό και μιλάω πάντα πολιτικά", του είπε ο Μανώλης και ο Κακλαμάνης έφυγε σαν τη βρεγμένη γάτα...
Από fimotro μέσω ΑΕΤΟΥ

Κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στην Ιερισσό με θέμα τα μεταλλεία

Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει αύριο στις 6:00 μμ στο Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου με αποκλειστικό θέμα τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ώστε να τεθούν και να συζητηθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με τα μεταλλεία:
-Η εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη, το Συμβούλιο Επικρατείας και ο Ναός-αρχαίο μνημείο του Αγίου Νικολάου.
-Οι εξελίξεις εν όψει της επερχόμενης λήξης της αδειοδότησης στις 31 Δεκεμβρίου 2009.
-Η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική ...

Εκτίμηση/Αξιολόγηση του “Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που υπέγραψε ο κ. Σουφλιάς στις 2 Οκτωβρίου και
-Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στους Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου, Παναγίας και Αρναίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κατεβαίνουν αύριο σε απεργία, για να παραστούν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κυκλοφορούν επίσης δυσάρεστες φήμες που μιλάνε για πιθανά επεισόδια από ομάδα εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν αν δυναμιτίσουν την αυριανή συνεδρίαση. Όλα τα ανωτέρω θέματα είναι φλέγοντα για το Δήμο, όμως δεν έχουν έρθει ποτέ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την επικείμενη λήξη της αδειοδότησης της εξόρυξης και την πιθανά ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, θα υπάρχουν πολύ σύντομα εξελίξεις που το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει.
Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα αφορούν ΑΜΕΣΑ τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα επεδίωκαν να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστούν οι θέσεις τους. Η “γραμμή” του διχασμού της κοινωνίας, γνωστή και από τις προκατόχους της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, μπορεί να ωφελεί την εταιρεία, σίγουρα όμως ζημιώνει και τους εργαζόμενους και την περιοχή.

Μαρία Καδόγλου
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι!

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Η απεργία αρχίζει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Διακόπηκε το παιχνίδι Π.Α.Ο.Διοικητηρίου - ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Διακόπηκε το ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ Π.Α.Ο. Διοικητηρίου και ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου, λόγω τραυματισμού ενός εκ των τριών διαιτητών.
Το παιχνίδι θα ...συνεχιστεί, από το λεπτό της διακοπής (7ο) , σε ημερομηνία που θα ορισθεί από την ΕΠΟ.
Η Ν. Καλλικράτεια ηττήθηκε με 1-0 από την Ομάδα του Εδεσσαϊκού.
Ο Π.Ο. Μουδανιών σήμερα είχε ρεπό.
Οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Τα Σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας προκήρυξαν 24ωρη απεργία την Δευτέρα 09/11/2009 για να παραστούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου στην Ιερισσό στις 18:00, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την μελλοντική ανάπτυξη των μεταλλείων. Η συζήτηση γίνεται μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.
www.e-stratoni.gr

Στην παρανομία για τη σημαία του Πολυτεχνείου

Νεολαίοι του ΠαΣοΚ φιλονικούν με το κόμμα αρνούμενοι πεισματικά να παραδώσουν το ματωμένο σύμβολο στη Βουλή ή στον πρύτανη του ΕΜΠ
Είναι κάποιοι πιτσιρικάδες, μέλη της Νεολαίας ΠαΣοΚ, που άρχισαν ήδη να εκνευρίζουν τον νέο Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Σ. Ξυνίδη. Είναι οι ίδιοι που είχαν εκνευρίσει πέρυσι τέτοια εποχή και τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση. Πρόκειται για τους «νεολαίους της σημαίας», όπως συνθηματικά τους αποκαλούν ...

στο κυβερνών κόμμα, οι οποίοι επιμένουν πεισματικά να κρατούν σε μυστικό μέρος, ίσως και σε σπίτια «συντρόφων» τους, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, αρνούμενοι πεισματικά να την παραδώσουν στο ΠαΣοΚ και πολύ περισσότερο στον πρύτανη του Πολυτεχνείου ή ακόμη και στη Βουλή των Ελλήνων, όπως πέρυσι επισήμως τους ζητήθηκε. Και το ερώτημα που ανακύπτει δεν είναι ποιος έχει τη σημαία του Πολυτεχνείου, αυτό απαντάται εύκολα, την έχει από το 1982 η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠαΣοΚ, δηλαδή η ΠΑΣΠ, αλλά πού βρίσκεται η σημαία. Στο ερώτημα αυτό, πλην ίσως του κ. Κ. Πανταζή, γραμματέα της Νεολαίας του ΠαΣοΚ, ουδείς μπορεί να απαντήσει.

«Είναι τυχεροί που δεν είμαι πια γραμματέας και γλίτωσαν τη διαγραφή» λέει τώρα ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος πέρυσι είχε ανακοινώσει την πρόθεση του ΠαΣοΚ να δοθεί η σημαία, η οποία φυλάσσεται από την ΠΑΣΠ, στη Βουλή των Ελλήνων για φύλαξη. Μια πρόταση την οποία έκανε δεκτή ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρης. Μόνο που ο κ. Ραγκούσης δεν είχε τη σημαία. Την είχαν καλά φυλαγμένη οι «πιτσιρικάδες» του κόμματος, οι οποίοι και αρνήθηκαν να την παραδώσουν. Το «μπαλάκι» ωστόσο με τη θέση αυτή του κ. Ραγκούση πάει στον νέο Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος κ. Ξυνίδη, ο οποίος όμως ως τώρα δεν έκανε καμία κίνηση ώστε είτε να δοθεί η σημαία στη Βουλή των Ελλήνων είτε να διαγράψει τον κ. Πανταζή και τους νεαρούς συντρόφους του.

▅ Διαμάχες
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος πάντως δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα, ούτε του ετέθη ποτέ ζήτημα από την κυβέρνηση να διεκδικήσει τη σημαία. Πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ ωστόσο, όπως ο κ. Μ. Παπαϊωάννου, δεν συμφωνούν με την επίσημη θέση του κυβερνώντος κόμματος, να δοθεί δηλαδή η σημαία στη Βουλή ( «άλλωστε όταν έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρχε τότε Βουλή», λέει χαριτολογώντας) και ζητεί η σημαία να δοθεί εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στην ΕΦΕΕ, αν και όταν αυτή συγκροτηθεί σε σώμα.

Με «συμμάχους» και τους «μεγάλους» του ΠαΣοΚ, όπως τον κ. Παπαϊωάννου και σιωπηρώς τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Χρ. Παπουτσή, πάλαι ποτέ πρόεδρο της ΕΦΕΕ (που ήταν από τους πρώτους που έδειξαν τον δρόμο, όπως λέγεται, να φυλάσσεται η σημαία σε διάφορα σπίτια), οι «πιτσιρικάδες» του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τον γραμματέα Νεολαίας κ. Πανταζή πήραν πρόσθετο θάρρος και δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν ούτε και εφέτος στην επέτειο του Πολυτεχνείου να την παραδώσουν στη Βουλή και κυρίως ότι «δεν τους αγγίζουν οι όποιες απειλές για διαγραφές» : «Εμείς πιστεύουμε ότι η σημαία του Πολυτεχνείουείναι ένα σύμβολο αγώνων της νέας γενιάς και ιδιαίτερα του φοιτητικού κινήματος. Πιστεύουμε ότι ανήκει σε αυτό. Και συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι πρέπει να ανήκει στην ΕΦΕΕ. Αυτός ανάμεσα σε άλλους είναι και ένας λόγος που εμείς δίνουμε και θα δώσουμε ολόθερμα τη μάχη για την ανασυγκρότησή της», λέει ο κ. Πανταζής, αλλά δεν αποκαλύπτει πού βρίσκεται η σημαία. Απλώς η σημαία την ημέρα της πορείας θα εμφανιστεί στην είσοδο του Πολυτεχνείου, φρουρούμενη από μέλη της ΠΑΣΠ. Ως τις 17 Νοεμβρίου θα φυλάσσεται σε κάποιο από τα σπίτια των «πιτσιρικάδων» Στη διαμάχη έχουν εισέλθει και τα άλλα κόμματα με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει ότι «η σημαία του Πολυτεχνείου δεν έχει θέση στα κομματικά γραφεία του ΠαΣοΚ. Δεν έχει θέση σε κανένα κόμμα. Ανήκει στη νεολαία που αντιστέκεται» και κατηγορεί τη Νεολαία του ΠαΣοΚ ότι «καπηλεύεται το ιστορικό αυτό σύμβολο του αντιδικτατορικού νεολαιίστικου κινήματος». Ακολούθησε το ΚΚΕ που κατηγόρησε με τη σειρά του τους νεολαίους του ΠαΣοΚ για σφετερισμό των συμβόλων της αντίστασης κατά της δικτατορίας, αλλά και η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τους πρυτάνεις του εδώ και πέντε χρόνια να αποστέλλουν τέτοια εποχή επιστολή στον εκάστοτε Γραμματέα του ΠαΣοΚ, ζητώντας να τους παραδοθεί επιτέλους η σημαία.

Η σημαία όμως όλον τον χρόνο είναι άφαντη, αφού, όπως βεβαιώνει ο κ. Πανταζής, βρίσκεται καλά φυλαγμένη σε διάφορα σπίτια, πολλές φορές και σε... χρηματοκιβώτια, ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν το ακριβές μέρος φύλαξης και φρούρησής της. Ποιους συνεπώς φοβούνται οι νεολαίοι του ΠαΣοΚ ότι θα τους «κλέψουν» τη σημαία, τη στιγμή που, όποιος και να είναι ο κάτοχός της, θα πρέπει το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου να την «κατεβάσει» στην οδό Πατησίων για να τεθεί επικεφαλής της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία; Ενώ μόλις ολοκληρωθεί η πορεία, η σημαία περνάει στα χέρια της ΠΑΣΠ, τυλίγεται προσεχτικά και από τότε οι πάντες αγνοούν την τύχη της.

▅ Θεματοφύλακες
Θα αναρωτηθεί κανείς αν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται να φρουρείται και να φυλάγεται ένα σύμβολο της νεοελληνικής αντίστασης κατά της χούντας. Οι νεολαίοι του ΠαΣοΚ συμφωνούν ότι όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, λέγοντας ότι η σημαία όντως δεν τους ανήκει και δεν είναι ιδιοκτησία και αποκλειστικότητά τους. Δεν μπορούν ωστόσο, λένε, να παραδώσουν τη σημαία πουθενά, τη στιγμή που και η Πανσπουδαστική (πρόσκειται στο ΚΚΕ) φυλάσσει με τη σειρά της τις σφραγίδες και τα πρακτικά τής τότε ΕΦΕΕ. Με δυο λόγια, η ΠΑΣΠ και η Πανσπουδαστική αποτελούν, κατά τους νεολαίους, «θεματοφύλακες» των συμβόλων της ΕΦΕΕ. Η μία παράταξη, όταν η ΕΦΕΕ περιέπεσε σε απραξία, πήρε τη σημαία και η άλλη τις σφραγίδες και το αρχείο. Η ΠΑΣΠ άλλωστε εμφανίζεται διατεθειμένη να παραδώσει τη σημαία στην ΕΦΕΕ, με την προϋπόθεση ότι θα συγκροτηθεί σε σώμα, και εκπρόσωποί της δηλώνουν ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά στο να γίνει Πανσπουδαστικό Συνέδριο: «Και στο προεδρείο που θα αναδειχθεί,εμείς θα παραδώσουμε τη σημαία», λένε υπερηφάνως. Η διαγραφή όμως από το ΠαΣοΚ κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, αφού η ηγεσία του κόμματος ζήτησε η σημαία να πάει στη Βουλή. Τι θα κάνουν συνεπώς οι νεολαίοι; Για να αποφύγουν τη διαγραφή και να λήξει η όλη η ιστορία με τη σημαία, προτείνουν να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση (ως εναλλακτική λύση) με τις άλλες πολιτικές παρατάξεις για την τύχη της σημαίας του Πολυτεχνείου, της οποίας «εμείς είμεθα θεματοφύλακες και όχι νομείς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Νεολαίας κ. Πανταζής.

Από τη «Βραδυνή» ως τα σπίτια της ΠΑΣΠ
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ η διαφιλονικούμενη σημαία σύμβολο της αντίστασης; Την επομένη της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο κάποιοι βρήκαν μια ματωμένη σημαία και τη φυγάδευσαν στα γραφεία της εφημερίδας «Βραδυνή» στην Ομόνοια. Την παρέδωσαν μάλιστα στα χέρια του τότε εκδότη της εφημερίδας Τζώρτζη Αθανασιάδη. Πώς βρέθηκε όμως στα χέρια του η συγκεκριμένη σημαία και υπό ποιες συνθήκες, ως σήμερα παραμένει άγνωστο. Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη , υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, είχε πει κάποτε ότι «ο τρόπος με τον οποίον βγήκε η σημαία από το Πολυτεχνείο ήταν αδύνατον να γίνει αντιληπτός από τους περισσότερους, διότι πρώτο μέλημα ήταν να διασωθούν οι 10.000 άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί».

Ο τρόπος διαφυγής της σημαίας από το Πολυτεχνείο παραμένει άγνωστος. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το 1974 (με τη μεταπολίτευση) η σημαία έφθασε στην ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γ. Σταματάκη της ΚΝΕ. Στην πορεία της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975, τη σημαία κρατούσαν οι κκ. Στ. Τζουμάκας, Σταματάκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης (ΚΚΕ Εσωτ. τότε). Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια του κ. Τζουμάκα της ΠΑΣΠ, προέδρου στην ΕΦΕΕ. Από τον κ. Τζουμάκα η σημαία πέρασε στον κ. Παπουτσή, ο οποίος παρέμεινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ ως το 1980, όντας μάλιστα τελευταίος που θήτευσε σε αυτή τη θέση. Εν συνεχεία το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ αδυνατούσε να συγκροτήσει προεδρείο, ώσπου να περιπέσει σε οριστική απραξία το 1995. Μετά τον κ. Παπουτσή η σημαία πέρασε στα χέρια (και στη φύλαξη πια) του κ. Φ. Χατζημιχάλη, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στα χέρια του κ. Ι. Τσαμπουργκέλη . Από το 1982 η σημαία «έφυγε» από τα γραφεία της ΕΦΕΕ στην οδό Ιπποκράτους και πέρασε στην... παρανομία, στη μυστική φύλαξή της δηλαδή σε σπίτια στελεχών της ΠΑΣΠ.
TO BHMA

Οικογενειακή συζήτηση!

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ΘΕΜΟΣ ΚΟΜΙΣΤΗΣ - ΣΙΟΥΤΗ

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2009
ΔΗΛΩΣΗ
Για δεύτερη κατά σειρά Κυριακή δέχομαι μια αήθη και απαράδεκτη επίθεση από την εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» με διαστρέβλωση και παραποίηση γεγονότων για υποθέσεις που χειρίστηκα με απόλυτα νόμιμο και ηθικό τρόπο ως δικηγόρος κατά τους κανόνες της επιστήμης και του λειτουργήματός μου.
1. Δεν υπήρξα ποτέ συνήγορος ...

του κου Χριστοφοράκου. Αυτό που η εταιρία SIEMENS είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρία, στην οποία συμμετείχα, ήταν η περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρίας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο κάποιου ελέγχου αυτά της ζητούντο. Η άποψη που εκφράσαμε, όπως και το δημοσίευμα αναφέρει, ήταν ότι σύμφωνα με το νόμο η εταιρία SIEMENS έπρεπε να αποτανθεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώνεται ότι, όλα τα ανωτέρω συνέβησαν πολύ πριν η αλλοδαπή ελεγκτική εταιρία έρθει στην Ελλάδα για έλεγχο της SIEMENS και βεβαίως, πολύ πριν η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με την λεγόμενη υπόθεση Χριστοφοράκου.

2. Αναφορικά με τη συμμετοχή μου στις επιτροπές που αναφέρει το δημοσίευμα: στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως και στην επιτροπή του διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμμετείχα στην μεν πρώτη ως τακτικό μέλος, στη δε δεύτερη ως αναπληρωματικό υπό την ιδιότητά μου της καθηγήτριας του Διοικητικού Δικαίου, μετά από υπόδειξη της Νομικής Σχολής. Στο πολυμελές και όχι κομματικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας, ορίστηκα μετά από πρόταση του προέδρου του, καθηγητή και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Νανόπουλου. Λόγω φόρτου εργασίας συμμετείχα σε δύο μόνο συνεδριάσεις του Συμβουλίου αυτού. Από τις παραπάνω θέσεις, για την πρώτη έλαβα μία ελάχιστη αποζημίωση ενώ για τις δύο επόμενες δεν έλαβα καμία απολύτως αμοιβή.

3. Στην υπόθεση της Μονής Τοπλού υπήρξα δικηγόρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λασιθίου (την οποία και εκπροσώπησα στο Συμβούλιο της Επικρατείας), δηλαδή της τοπικής κοινωνίας που επιθυμούσε το συγκεκριμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης, και όχι της αγγλικής εταιρίας την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία

4. Στην υπόθεση του Βοτανικού υπήρξα δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων, του οποίου αρμοδιότητα ήταν η αποκαλούμενη «διπλή ανάπλαση» (Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού). Δεν ήμουν δικηγόρος της κατασκευάστριας εταιρίας «Βωβός», την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία.

5. Δεν είμαι «προσωπάρχης» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ως καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου είμαι σύμβουλος του Πρωθυπουργού για νομικά ζητήματα, όπως ακριβώς αναφέρεται και στην πράξη διορισμού μου και παρέχω αποκλειστικά νομικές υπηρεσίες.

Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου διαδρομή άσκησα το επάγγελμά μου σύμφωνα με το νόμο και τη δεοντολογία, όπως οφείλει να κάνει κάθε δικηγόρος κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, χωρίς αυτό να μπορεί να θεωρηθεί ασυμβίβαστο ή κώλυμα για το λειτούργημα το οποίο έχω κληθεί να υπηρετήσω τώρα. Για αυτό το θέμα, το οποίο είναι γενικότερου ενδιαφέροντος για κάθε νομικό επιστήμονα και δικηγόρο, ζητώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών του οποίου είμαι μέλος, να τοποθετηθεί".
Πηγή

Ο Α. Σαμαράς στον Πολύγυρο.


Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, τελικά, θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ,
Ο Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πολύγυρο και θα μιλήσει στα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ.

Στο Χαριλάου εθεάθη...

Υποστηρικτής της Ντόρας και σύνεδρος της Ν.Δ.(αξιωματούχος της Νομαρχίας Χαλκιδικής) εθεάθη στο Χαριλάου χθες...!!!
Την κρυάδα την πήρε από την μία "αγαπημένη" του (ΑΡΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ 0-0)!
Από την άλλη "αγαπημένη" του μάλλον προς τα εκεί πάει (προηγείται ο Σαμαράς)!
-Κάτι ξέρει και δεν πήγε στο Συνέδριο!Ο Σαμαράς "καβάλησε" τη Ντόρα, σύμφωνα με το VETO!

Για όλους - όλους να είναι, και ΟΧΙ σαν αυτό των Βουλευτών, ... και αναδρομική ισχύ, να δεις πώς λύνεται το οικονομικό !

Οι ... φορτηγατζήδες!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Α.Ο.Πολυγύρου

Χθες Σάββατο 07/11/2009 αγωνίστηκε το παιδικό και το αντρικό τμήμα σε αγώνες που έγιναν εκτός έδρας. Η παιδική ομάδα ηττήθηκε από την ομάδα του Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ στον αγώνα της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος παίδων. Να σημειωθεί ότι η ομάδα μας αγωνίστηκε με πολλές απουσίες παικτών λόγω ίωσης. Μετά από την ήττα αυτή ο Α.Ο.Π. κατατάσσεται στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της Χαλκιδικής ενώ στον τελικό του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν οι ομάδες των ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και του Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ. ...

Ημιτελική φάση πρωταθλήματος παίδων Α.Ο.Κ. Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ 77 - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 58
Α.Ο. Κ. Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ: Χριστούδας, Μαυρουδής Ε., Μπατζής, Μαυρουδής Χ., Κοπαντσάς 8, Καμπουράκης, Κανατάς 25, Παρλαμέντας, Καμπάς 13 (1), Καϊδατζής 5 (1), Τσεπελίδης 12, Κατσαμπάς 14 (2)
Προπονητής: Καμπάς Γεώργιος
Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Μυλωνάς Γ. 20, Χρήστου Χ. 2, Κουγιουμτζής 2, Χριστίδης, Τσιπέλης, Χρήστου Ν., Αμπαράς Μ. 4, Βαχαρακίδης 30
Προπονητής: Μπούμπας Άγγελος
Δεκάλεπτα: Α΄ (26 – 12), Β΄ (20 – 20), Γ΄ (18 – 14), Δ΄ (13 – 12)
Η αντρική ομάδα συνεχίζει το σερί των νικών αφού νίκησε και την ομάδα της ΝΙΚΗΤΗΣ σε εκτός έδρας αγώνα. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από παίκτες και προπονητή αποδίδει καρπούς στη διάρκεια των αγώνων.
Πρωτάθλημα ανδρών Α.Ο. ΝΙΚΗΤΗΣ 48 - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 92
Α.Ο. ΝΙΚΗΤΗΣ: Καρλής, Χρηστάκης 2, Καρανικόλας 4, Σπύρου 13 (3), Μαράγκας
Πολυγυρνός, Μάντσιος, Μιχαλούδης 13, Χηνιτίδης 14, Σαλιάρης, Λόγαρης, Λυδιανός 2.
Προπονητής: Μουστάκας Γιάννης
Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Χαλκιόπουλος 6, Μπανάβας Χ., Μπανάβας Ι 6 (1), Σομπατζής 5 (1), Στιβαχτάρης Γ. 3 (1), Κουγιώνης Χ. 30, Βαλσαμής Γ. 4, Γισγάκης Μ., Αθανασόπουλος Κ. 17, Μυλωνάς Ν., Μόμτσιας Α., Παπασαραφιανός 21 (1)
Προπονητής: Μπούμπας Άγγελος
Δεκάλεπτα: Α΄ (20 – 24), Β΄ (15 – 27), Γ΄ (07 – 21), Δ΄ (06 – 18)
Κυριακή 08/11/2009
Αμπαράς Νίκος