Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Ντόρα και Βαγγέλης!Πρόγραμμα «Challenge Εurope» και "Συνήγοροι του κλίματος"!

Οι «Συνήγοροι Κλίματος» αναλαμβάνουν δράση και στη χώρα μας. Δεκαέξι νέοι και νέες έως 35 ετών που επελέγησαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Challenge Εurope» υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου στοχεύουν στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ομάδα των «Συνηγόρων Κλίματος» απαρτίζεται από τους: Αννα Λουράντου 29 ετών Αθήνα - Παρίσι, Βεατρίκη Γιαννακοπούλου 31 ετών, Χριστίνα Κονταξή, 29 ετών Θεσσαλονίκη, Ειρήνη Χασάπη 29 ετών Αθήνα, Ελένη Χριστοπούλου 30 ετών Κέρκυρα, Ευάγγελος Πουλής 29 ετών Αθήνα, Ιωάννα Οικονομίδη 23 ετών Αθήνα, Κατερίνα Δαδαμόγια 28 ετών Κοζάνη, Κατερίνα Καραντζή 29 ετών Αθήνα,Lily Mordechai 25 ετών Αθήνα, Νίκος Κατσουλάκος 27 ετών Αθήνα, Σωτήρης Σκουλούδης 27 ετών Αθήνα, Θάλεια Μπογδάνου 25 ετών Πολύγυρος, Βασίλης Νικολόπουλος 33 ετών Αθήνα,Βίκτωρ Δημούλης 27 ετών Αθήνα και Jennifer Hinton 27 ετών Αθήνα. ...

Το πρόγραμμα, που έχει θέσει τις βάσεις του ήδη από πέρυσι σε 15 ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις, φέτος ανοίγεται περισσότερο και περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Τουρκία.
Το «Challenge Εurope» φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά και καθοριστικά στον διάλογο για την κλιματική αλλαγή και να αποδείξει πως μεμονωμένα άτομα μπορούν με ειλικρινές ενδιαφέρον και καθοριστική συνεργασία να παρέμβουν και να κάνουν τη διαφορά σε έναν τόσο ευαίσθητο και σημαντικό τομέα.
Επιπλέον, θα παρέχει υποστήριξη και πόρους σε όσους προχωρούν σε δράσεις ενάντια στην κλιματική κρίση και οι «Συνήγοροι του Κλίματος» θα προτείνουν λύσεις ενάντια στην αλόγιστη κατανάλωση άνθρακα.
Οι ιδέες των Συνηγόρων θα πρέπει να καταλήξουν σε εφαρμόσιμες προτάσεις για την αλλαγή της πολιτικής, των πρακτικών των επιχειρήσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Παράλληλα, θα αναζητηθούν συνεργασίες με κρατικούς φορείς, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ειδικούς ακαδημαϊκούς και οργανισμούς, ώστε οι Συνήγοροι του Κλίματος να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν όλες τις παρεχόμενες γνώσεις ώστε να αναπτύξουν στο έπακρο τις ιδέες τους.
ΕΘΝΟΣ

Αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ*
Έχεις ένα δωμάτιο κλειστό για πεντέμισι χρόνια. Και ξαφνικά, ανοίγει ένα παράθυρο. Αυτονόητα, υποδέχεσαι μάλλον ευχάριστα τον φρέσκο αέρα. Διότι, ακόμη και στην περίπτωση που είναι γεμάτος δηλητηριώδεις ρύπους, σε σχέση με αυτόν του κλειστού δωματίου είναι καταρχάς φρέσκος.
Κάπως έτσι φαίνεται να προσλαμβάνει σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Πρόσφατη είναι σχετική δημοσκόπηση της Καθημερινής όπου αποτυπώνεται μια αποδοχή της νέας κυβέρνησης σε ποσοστό 85%.

Η αίσθηση συνολικής απαξίωσης που είχε αναδυθεί την τελευταία περίοδο λειτουργεί παραμορφωτικά και γιγαντώνει τις θετικές πτυχές πολλών από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης.

Αυτό το κλίμα ευφορίας δεν είναι εχθρός μας, όπως πολλοί νιώθουν. Βραχυπρόθεσμα βοηθάει βέβαια τον Παπανδρέου να κερδίσει τις εντυπώσεις, μακροπρόθεσμα όμως, και αφού μαζί με την αποδοχή γιγαντώνονται και οι προσδοκίες, αυτό το κλίμα ευφορίας μπορεί να γίνει, αντιστρόφως, αρνητικό. Πώς λοιπόν αυτή η αντιστροφή θα προκαλέσει διάθεση σύγκρουσης και όχι απλώς απογοήτευση; Μήπως εδώ ανοίγει ένα ζήτημα για τον αντιπολιτευτικό ρόλο της Αριστεράς στη νέα συγκυρία;

Οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις ανέδειξαν μια από τις βασικές παραμέτρους που καθορίζει (μαζί με άλλες, όπως οι προηγούμενες κινηματικές διεργασίες, οι προσδοκίες του εκλογικού σώματος κλπ.) τις σχετικές επιδόσεις του χώρου μας. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προεκλογικά σαφείς αιχμές και δεν καταφέρνει να ορίσει την ατζέντα (ευρωεκλογές) τα αποτελέσματα τείνουν να είναι αρνητικά. Αντιθέτως, όταν επιλέγει να επικεντρώσει τη δράση και τις αναλύσεις του σε συγκεκριμένα ζητήματα και με σαφείς προτάσεις (βουλευτικές εκλογές, επισφαλής εργασία), τότε ορίζει την ατζέντα και πετυχαίνει αποτελέσματα που εκπλήσσουν. Αυτό παραμένει το μεγάλο ζητούμενο και όλο τον υπόλοιπο καιρό: να ορίζουμε την ατζέντα, να χρησιμοποιούμε τη συγκυρία για να προβάλουμε τη δική μας αντίληψη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταρχάς, είναι σαφές πως μια κριτική απόλυτη και ισοπεδωτική τύπου ΚΚΕ --ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ την αξίζει-- θα εκληφθεί όχι ως ριζοσπαστισμός αλλά ως μιζέρια και άρνηση. Τι κάνουμε λοιπόν; Η στρατηγική δεν αλλάζει: προσπαθούμε να πετύχουμε τον καλύτερο συνδυασμό κινηματικής εγρήγορσης και προγραμματικής ετοιμότητας. Η φόρμα όμως με την οποία θα το κάνουμε πρέπει να εξειδικευτεί. Χονδρικά, υπάρχουν τρεις άξονες.

Πρώτον, υπάρχουν τα ζητήματα στα οποία διαφωνούμε απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτά της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων. Εδώ, δεν έχουμε παρά να συμβάλλουμε στην οργάνωση των σχετικών κοινωνικών αντιστάσεων, να συμμετέχουμε στις κινηματικές διεργασίες και να τις επηρεάζουμε προς αριστερή κατεύθυνση, να αντιπροσωπεύουμε τα κινήματα και τους φορείς τους στο πολιτικό-κοινοβουλευτικό επίπεδο. Επίσης, να ζητάμε από το ΠΑΣΟΚ να τηρήσει τα υπεσχημένα όπου αυτό έχει νόημα (όπως στο λιμάνι του Πειραιάή το 1 δις για την Παιδεία) και να συγκρουόμαστε σφοδρά προβάλλοντας στους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς τις προτάσεις μας. Πράγματα, δηλαδή, που έχουμε δείξει πως ξέρουμε να τα κάνουμε καλά.

Δεύτερον, υπάρχουν κινήσεις του ΠΑΣΟΚ ορθές επί της αρχής (και έτσι τις εκλαμβάνει όλος ο κόσμος), οι οποίες απηχούν και δικές μας θέσεις. Αυτές θα πρέπει να τις αποδεχόμαστε ως καταρχήν θετικές αλλά μετά να πλειοδοτούμε, προβάλλοντας με ένταση τη δική μας αντίληψη για τα ζητήματα. Για παράδειγμα, να επιδοκιμάσουμε τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος (δική μας πρόταση ήταν!) αλλά να προτείνουμε συγκεκριμένες πολιτικές, χωρίς τις οποίες --και αυτό να το πούμε εμφατικά-- θα παραμείνει μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Να αποδεχτούμε την υπαγωγή της επιστημονικής έρευνας στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας (και αυτή δική μας πρόταση ήταν), αλλά να αντιπαρατεθούμε εκθέτοντας τις προτάσεις μας για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στον τομέα αυτό. Να δεχτούμε την κίνηση με τα υβριδικά κρατικά αυτοκίνητα (αντί να την απαξιώνουμε μίζερα), αλλά να τν χρησιμοποιήσουμε για να τονίσουμε πως αν δεν δοθούν κίνητρα για να αλλάξουν όλοι τα ΙΧ τους με υβριδικά κι αν δεν ακολουθηθεί μια πολιτική ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, τότε είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Τέλος, υπάρχουν τα ζητήματα στα οποία και πάλι συμφωνούμε με τις αρχικές εξαγγελίες, αλλά θα «σηκώσουν» ισχυρή δεξιά, πολιτική και κοινωνική, αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαγγείλει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, χορήγηση υπηκοότητας στους δεύτερης γενιάς, ενώ συζητάει την κατάργηση κάθε θρησκευτικής ορκωμοσίας και την απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τις δημόσιες υπηρεσίες. Εδώ θα «σφυρίξουμε αδιάφορα» ή θα γίνουμε μια ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση που θα πιέσει ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, θα προκαλέσει γεγονότα σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας ένα κοινωνικό προοδευτικό ρεύμα που θα υποστηρίζει αυτές τις αλλαγές και θα επιβάλει στον Παπανδρέου να μην κάνει πίσω; Και ειδικά στα ζητήματα των μεταναστών, ξέρουμε πως παίζονται ανθρώπινες ζωές…

Με λίγα λόγια, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το ΠΑΣΟΚ ως μεγεθυντικό φακό για να προβάλουμε τις δικές μας θέσεις. Δεν χρειάζεται να σπεύσουμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο, θα το κάνει το ΠΑΣΟΚ από μόνο του. Θα πρέπει όμως, όταν το συμβεί αυτό, να έχουμε οικοδομήσει τέτοιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες ώστε να μας ακολουθήσουν στον αγωνιστικό και προγραμματικό δρόμο που θα τους προτείνουμε. Το ευτύχημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη ακολουθεί μία τέτοια τακτική. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, αποτυπώνει, νομίζω, με τον καλύτερο τρόπο την προτεινόμενη εδώ αντιπολιτευτική μέθοδο.

*Ο Σταύρος Παναγιωτίδης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΝ

Γενικοί Γραμματείς με ...δόσεις!

Τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσε η κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου υπουργού.
Αναλυτικά οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς έχουν ως εξής: ...


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Οικονομικών : Πλασκοβίτης Ηλίας, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων : Σπινέλλης Διομήδης, Καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Γενική Γραμματεία Εμπορίου : Κομνηνός Στέφανος, Οικονομολόγος, MSc

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή : Σπυράκος Δημήτριος, Δικηγόρος και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής : Μαθιουδάκης Κώστας, Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνειου

Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης : Καλτσά Μαρία, Αρχιτέκτων Μελετητής

Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων: Ανδρεαδάκης Ανδρέας, Πολιτικός Μηχανικός Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος

Πηγή

Κρούσμα Νέας Γρίπης και στο Παλαιοχώρι!

Κρούσμα Νέας Γρίπης και στο Παλαιοχώρι!
Υπομονή από τους πολίτες και υπευθυνότητα με ταχύτητες από τους αρμόδιους φορείς χρειάζεται!
Μπόρα είναι θα περάσει!

ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

From: ΙΑΚΩΒΟ ΤΙΓΚΑ Ε.Δ.Υ.Ν.Α.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Date: 02 Nov 2009
Time: (01:32:49)
Όσον αφορά τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος πιστεύω & προτείνω να καταργηθούν ως Διοικητική πράξη & διαδικασία. Εδώ & 4 χρόνια αν δεν με απατά η μνήμη μου υπάρχει Νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η γνωμοδότηση θα γίνεται από το οικείο ΟΤΑ. Η ρύθμιση αυτή έμεινε ανενεργή επειδή οι ΟΤΑ δεν έχουν προσωπικό. Προτείνω με Νομοθετική ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν τις προδιαγραφές των υπό ίδρυση καταστημάτων τους από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες. ...

Αφού προχωρήσουν στην εφαρμογή & εφ όσον υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις κατά την επιθεώρηση προτείνω σκληρά μέτρα. Αποφυγή μηνύσεων αλλά θυροκόληση ακαταλληλότητας του καταστήματος εκ της Υγειονομικής Υπηρεσίας για συγκεκριμένο χρόνο. Θα ακολουθήσουν απόψεις για την ηχορύπανση & την Α5/3010/87 Υ.Δ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.
Πηγή

Οι "Συνήγοροι του Κλίματος"

Λίγες εβδομάδες πριν από την αμφιβόλου αποτελεσματικότητας Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, οι νέοι της Ευρώπης παίρνουν το κλίμα στα χέρια τους! Ανήσυχοι για τις επιστημονικές μελέτες, βιώνοντας τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που «κληρονόμησαν» εξαιτίας των επιλογών των προηγούμενων γενεών, οι «Συνήγοροι του Κλίματος» αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν τις κοινωνίες τους και να αναλάβουν δράση!...

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Βρετανικού Συμβουλίου που λαμβάνει χώρα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Challenge Europe». Δεκαπέντε «Συνήγοροι του Κλίματος» επελέγησαν σε κάθε μία από αυτές και αποτελούν την «ομάδα δράσης» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναλαμβάνοντας να φέρουν σε πέρας μια σειρά από προγράμματα που οι ίδιοι επιλέγουν για τον κοινό, παγκόσμιο σκοπό.

Η πρότυπη οικολογική κοινότητα του Comrie, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Εδιμβούργο της Σκωτίας, φιλοξένησε τους Συνηγόρους του Κλίματος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να εφοδιαστούν έτσι με νέες ιδέες και κίνητρα για τη συνέχεια της δύσκολης αποστολής τους.

Από τη Φινλανδία που ίσως «ευνοηθεί από την κλιματική αλλαγή» σύμφωνα με ορισμένες… επικίνδυνες απόψεις, μέχρι την Ουγγαρία και την Τουρκία που βιώνουν τις καταστροφικές πλημμύρες ως αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος, οι νέοι καταθέτουν στη zougla.gr που βρέθηκε μαζί τους τη δική τους διάσταση για την παγκόσμια πρόκληση του 21ου αιώνα.

Η προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων στη «διψασμένη» για ενέργεια Δανία θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 που παράγει η χώρα, ενώ με την καλλιέργεια της ευαισθητοποίησης για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών στην πατρίδα μας θα αποφευχθούν οι καταστροφές που βιώνουμε σε ετήσια πλέον βάση, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον φυσικό και όχι μόνο πλούτο μας. Οι ιδέες των «Συνηγόρων του Κλίματος» προβληματίζουν… ευχάριστα.
Δείτε και τα σχετικά βίντεο στο σύνδεσμο: Zougla

e @ διαδικασία...

Είναι γεγονός, αν και για να είμαστε ειλικρινείς μας ξάφνιασε, ότι επικροτήσαμε την ανοιχτή διαδικασία επιλογής των Γ. Γραμματέων, που για πρώτη φορά είδαμε να εφαρμόζεται. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως η καθυστέρηση έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του κράτους και δημιουργεί ερωτηματικά ( ως προς τα μαγειρέματα δηλαδή ).
Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, λέει ότι αυτή η διαδικασία είναι η πρώτη που δείχνει την πρόθεσή του για διαφάνεια και αξιοκρατία.
Κι αυτό σωστό και το επικροτούμε.
Όμως εδώ κοντεύει να διαλυθεί το σύμπαν, πόσο πρέπει να περιμένουμε ακόμα για να δούμε μια κυβέρνηση, που οι πολίτες της έδωσαν απλόχερα ότι ζήτησε, να δρα στο σύνολό της;
Είναι κρίμα να αμφισβητείται η ουσία της διαδικασίας και να χάνεται στις συμπληγάδες της τεχνοκρατικής διαδικασίας.
Ο Πολυγυρινός

Νέα Γρίπη και Νοσοκομείο Πολυγύρου!

Στο Νοσοκομείο Πολυγύρου λειτουργεί Ιατρείο Γρίπης η είσοδος του οποίου είναι από εκεί που μπαίνουν τα ασθενοφόρα, από την πύλη δίπλα απο το εκκλησάκι του Νοσοκομείου.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν τα άτομα που έχουν πυρετό >38 c, βήχα, πονόλαιμο , μυαλγίες κ.α, να προσέρχονται στο Νοσοκομείο από την είσοδο που προαναφέρθηκε και αφού βάλουν μία μάσκα - βρίσκονται κρεμασμένες έξω από την είσοδο -θα τους υποδεχθεί εκεί κάποιος υπάλληλος ο οποίος θα αναλάβει τα περαιτέρω. Διαφορετικά, αν ο ασθενής που έχει τη Νέα γρίπη κυκλοφορεί στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων μαζί με άλλους ασθενείς, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και στους υπόλοιπους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι με την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού: τόσο ιατρικού, όσο και νοσηλευτικού για να λειτουργήσει σωστά το ιατρείο γρίπης.
Ο ίδιος γιατρός που βρίσκεται στο τακτικό εξωτερικό ιατρείο καλείται να αντιμετωπίσει τα περιστατικά που προσέρχονται στο ειδικό ιατρείο της γρίπης.
Υπάρχει άμεση ανάγκη απόσπασης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που θα στελεχώσει το ιατρείο γρίπης για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες οι οποίες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες με την πανδημία της νέας γρίπης.

Η Νέα Γρίπη στη Χαλκιδική! Η διαδικασία διάγνωσης.

Από τα 7 δείγματα που στάλθηκαν την Κυριακή 1/11/09 ,το ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε μέχρι σήμερα ότι τα 4 ήταν θετικά για τον ιό Η1Ν1(Νέα γρίπη): Τα δύο από το Λύκειο Πολυγύρου, ένας μαθητής από την Τρίγλια που πάει στο Λύκειο Ν. Μουδανιών και ένας μαθητής του Γυμνασίου Αρναίας. Όπως φαίνεται η διασπορά είναι σε όλη τη Χαλκιδική. Η κατάσταση των μαθητών εξελίσσεται ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Διαδικασία διάγνωσης:
Ο γιατρός παίρνει δειγματοληπτικά -όχι από όλους τους ασθενείς - φαρυγγικό επίχρισμα ή στοματικό έκπλυμα και το στέλνει σε ειδικό εργαστήριο στο ΑΠΘ - μακάρι να μπορούσε το εργαστήριο του Νοσοκομείου Πολυγύρου να έκανε το σχετικό τεστ - το εργαστήριο του ΑΠΘ στέλνει τα αποτελέσματα στην Αθήνα, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και εκείνο τηλεφωνικά ενημερώνει τον γιατρό εφημερίας ή την αδελφή για το αποτέλεσμα το οποίο το έχουμε συνήθως μετά από 48 ώρες. Στη συνέχεια οι γιατροί ενημερώνουν τον ασθενή και του δίνουν οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσει τόσο την ασθένειά του αλλά και τους τρόπους προφύλαξης των συγγενών και φίλων του.

Με μεγάλη δυναμική η υποστήριξη Σαμαρά στη Χαλκιδική! Δείτε 150 υπογραφές στήριξής του!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Η εκλογή νέου ηγέτη για μια παράταξη είναι η κορυφαία στιγμή ευθύνης για τη συμμετοχή όλων των μελών, οπαδών και φίλων.
Εκτιμούμε και σεβόμαστε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή και αναγνωρίζουμε το αίσθημα προσφοράς και ευθύνης που τους διακατέχει.
Στόχος όμως και προοπτική αυτής της διαδικασίας είναι η εκλογή ενός Προέδρου που θα επαναφέρει την ελπίδα, την υπερηφάνεια και τη συσπείρωση στην πληγωμένη παράταξή μας. ...

Ενός Προέδρου που θα βαδίζει στα χνάρια του Καραμανλισμού και της γνήσιας Κοινωνικής και Λαϊκής Δεξιάς, χωρίς μηχανισμούς και κομματικές παρέες.

Ενός Προέδρου που θα σηματοδοτεί το πολιτικό στίγμα της παράταξής μας αλλά και με αποδοχή από τον λαό και τους απλούς ψηφοφόρους.

Ενός Προέδρου που θα είναι εγγυητής της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της ευθύνης, της ενότητας και της αλληλεγγύης στη λειτουργία του κόμματος μας.

Είμαστε ακράδαντα πεπεισμένοι ότι για την προοπτική αυτή , εγγύηση αποτελεί η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην Προεδρία της παράταξής μας. Ενός πολιτικού άνδρα που απέδειξε ότι έμεινε πιστός διαχρονικά στις αξίες της παράταξης αλλά και με προσωπικό και πολιτικό κόστος κράτησε ψηλά τις αξίες της εθνικής μας υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας. Ο λαός χρειάζεται ηγέτη αλλά χρειάζεται και ελπίδα.

Καλούμε όλους τους Χαλκιδικιώτες και όλους τους Έλληνες, να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά και όλοι ενωμένοι την επόμενη μέρα να ξεκινήσουμε το αγώνα που θα ξανακάνει τη Ν.Δ. πρωταγωνίστρια των εξελίξεων γιατί είναι η παράταξη που έδινε πάντα τον βηματισμό και την προοπτική για την ανάπτυξη και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Στηρίζουν την υποψηφιότητα Σαμαρά:
1 ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ανθεμούντα
2 ΑΝΕΓΡΟΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Εργατικό Κέντρο
3 ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ανθεμούντα
4 ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ Δημοτικός σύμβουλος Αρναίας
5 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Πρ.Τ.Σ.Πευκοχωρίου
6 ΒΑΤΖΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου
7 ΒΕΡΒΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.Σ Τοπικής Αγ.Προδρόμου
8 ΒΟΪΒΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Δ.Σ. Τοπικής Παλλήνης
9 ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ζερβοχωρίων
10 ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Πρόεδρος ΕΠΣΧ
11 ΒΡΑΣΤΑΜΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Πρ.Τοπ.Συμβ.Παλιουρίου
12 ΓΑΛΑΡΙΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πρ.Τοπ.Συμβ. Γαλαρινού
13 ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΔΑ ΚΑΛΟΥΔΑ Δ.Σ. Τοπικής Σιθωνίας
14 ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Καλλικράτειας
15 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τορώνης
16 ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ.Σ Τοπικής Τορώνης
17 ΓΙΑΚΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωην Πρόεδρος ΝΟΔΕ
18 ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος
19 ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ.Σ. Συλλογου κυνηγών Ν.Μουδανιών
20 ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Πρόεδρος Τοπικής Στρατωνίου
21 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΑΚ.ΜΜΕ
22 ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.Σ Τοπικής Κασσανδρείας
23 ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ.Σ Τοπικής Σιθωνίας
24 ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Αρναίας
25 ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρ.Τοπ.Συμβουλίου Δ.Δ Ριζών
26 ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος Δ.Σ ΕΠΣΧ
27 ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου
28 ΓΚΟΓΚΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Γενικός Γραμματέας Ν.Α.Χ
29 ΔΕΒΕΛΕΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πρ.Τοπ.Συμβ. Δ.Δ. Πυργαδικίων
30 ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ Πρ.Ενωσης Κάμπιγκ
31 ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ.Σ Επιμελητηριου
32 ΔΡΑΜΟΥΝΔΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τορώνης
33 ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τρίγλιας
34 ΖΑΓΓΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρ.Δημοτικού Σύμβουλίου Πολυγύρου
35 ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ Πρ.Τοπ.Ν.Μουδανιών-Δημ.Σύμβουλος
36 ΖΑΧΟΣ ΑΔΑΜΟΣ Δ.Σ Τοπικής Αρναίας
37 ΖΙΩΒΑ ΜΑΡΛΑ Δ.Σ Τοπικής Παλλήνης
38 ΖΟΥΠΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Δ.Σ Τοπικής Καλλικράτειας
39 ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Μέλος ΝΟΔΕ
40 ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Ιατρικός Σύλλογος
41 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΛΛΙΑΣ Φαρμακευτικός Σύλλογος
42 ΚΑΖΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιατρικός Σύλλογος
43 ΚΑΛΘΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
44 ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αντιπρ.Νομαρχιακού Συμβουλίου
45 ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πρ.ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου
46 ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ.Σ Τοπικής Σιθωνίας
47 ΚΑΡΑΒΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ζερβοχωρίων
48 ΚΑΡΑΒΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρώην Δημαρχος Ζερβοχωρίων
49 ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Κασσανδρείας
50 ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτευτής
51 ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αντιδήμαρχος Καλλικράτειας
52 ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος ΝΟΔΕ
53 ΚΑΡΑΤΖΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Τ.Σ Αγ.Παντελεήμωνα
54 ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου
55 ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ Δ.Σ. Τοπικής Πολυγύρου
56 ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Μέλος ΝΟΔΕ
57 ΚΑΣΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αντιδήμαρχος Τρίγλιας
58 ΚΑΣΣΑΜΑΝΩΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Δ.Σ Τοπικής Ν.Μουδανιών
59 ΚΑΤΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ντιδήμαρχος Παλλήνης
60 ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος
61 ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Τοπικό Συμβουλιο Δ.Δ Σημάντρων
62 ΚΟΚΟΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ.Σ Τοπικής Αρναίας
63 ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ζερβοχωρίων
64 ΚΟΥΒΕΛΑ ΜΑΡΙΑ Δημοτικός Σύμβουλος Τορώνης
65 ΚΡΟΜΥΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δημοτικος Σύμβουλος Μ.Παναγίας
66 ΚΥΡΓΙΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ Τοπική Αρναίας
67 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πρ.Αγροφυλάκων Κενρ.Μακεδονίας
68 ΚΥΡΙΑΦΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος
69 ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ.Σ. Τοπικής Ν.Μουδανιών
70 ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Δ.Σ. Τοπικής Σιθωνίας
71 ΛΑΝΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρωην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
72 ΛΑΝΤΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρώην Δ.Συμβ. Σιθωνίας
73 ΛΑΦΤΣΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Καλλικράτειας
74 ΛΕΜΟΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης
75 ΛΕΜΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος Τ.Σ. Χανιώτης
76 ΛΙΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου
77 ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ.Σ. Επιμελητηρίου
78 ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μέλος Δ.Σ Αγρ.Συνεταιρισμού Ν.Τενέδου
79 ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μέλος Δ.Σ ΕΠΜΕ
80 ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Πρόεδρος Φαρμακευτικού Σύλλογου
81 ΜΑΡΖΙΒΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πρωην Τ.Σ Ν.Μαρμαρά
82 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.Σ.Επιμελητηριου
83 ΜΕΛΑΝΔΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ.Σ.Τοπ.Οργ.Πολυγύρου
84 ΜΙΓΔΑΝΗ ΑΝΝΑ Πρώην γραμματέας ΔΑΠ
85 ΜΙΓΔΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρ.Τοπ.Οργ.ΑΓ.Νικολάου
86 ΜΙΓΔΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γραμματέας Αλιευτικού Συλλόγου
87 ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Δημοτικός Σύμβουλος Αρναίας
88 ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τρίγλιας
89 ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τρίγλιας
90 ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τρίγλιας
91 ΜΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ
92 ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ζερβοχωρίων
93 ΜΠΟΣΝΑΚΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ Δ.Σ Επιμελητηριου
94 ΜΠΟΣΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρόεδρος Τοπικής Παλλήνης
95 ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.Σ Τοπικής Καλλικράτειας
96 ΜΩΙΣΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Πρ.Συλλ.Παλινοστούντων ΄΄Μεγας-Αλεξαν
97 ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Πρόεδρος Δ.Δ.Μαραθούσας
98 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Αντιπρ.Τοπικής Οργάνωσης Αγ.Νικολάου
99 ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημ. Σύμβουλος Παλλήνης-Μέλος ΝΟΔΕ
100 ΝΤΕΜΠΛΑΣ ΚΥΠΠΑΡΙΣΗΣ Δήμαρχος Τορώνης
101 ΞΥΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σιθωνίας
102 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.Σ Επιμελητηριου
103 ΟΡΤΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Πρ.Τοπ.Συμβ.Λακκώματος
104 ΠΑΓΩΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Πρόεδρος Δ.Σ.Τοπ.Δ.Δ. Μεταγγιτσιου
106 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Αρναίας
107 ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ.Σ.Τοπικής Ζερβοχωρίων
108 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρ.Αθλητικού Συλλ.Σιθωνίας
109 ΠΑΠΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ Πρόεδρος Τ.Σ. Ποτίδαιας
110 ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.Σ Τοπικής Ν.Μαρμαρά
111 ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Πρόεδρος Δ.Δ.Ζερβοχωρίων
112 ΠΑΧΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρώην Διοικ.Νοσοκομείου Χαλκιδικής
113 ΠΟΥΤΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Πρ.Συλλ.Βιοτεχνιών - Βιομηχανιών
114 ΡΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Καλλικράτειας
115 ΡΕΒΕΝΙΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δήμαρχος Σιθωνίας
116 ΡΟΚΟΥ ΑΝΝΑ Δ.Σ. Εμπορικου Συλλογου
117 ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Δ.Σ Τοπικής Ν.Μαρμαρά
118 ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Μέλος ΟΝΝΕΔ
119 ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Πρ.Πολιτ.Οργανισμού Χαλκιδικής
120 ΣΑΡΒΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Πρ.Συλλ.Ποντίων Λακκώματος
121 ΣΕΡΔΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Τοπικής Αρναίας
122 ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης
123 ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Φαρμακευτικός Σύλλογος
124 ΣΤΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τέως Βουλευτής
125 ΣΤΑΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μέλος Δ.Σ του συλλόγου Πολυτέκνων
126 ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Τέως Πρόεδρος Κοιν.Αμμουλιανής
127 ΣΥΡΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρώην Δήμαρχος Ορμύλιας
128 ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Μουδανιών
129 ΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠρόεδροςΤοπικής Πολυγύρου
130 ΤΖΗΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.Σ Επιμελητηρίου
131 ΤΖΙΡΟΥΔΑΣ ΦΩΤΗΣ Πρόεδρος Τ.Δ. Φλογητών
132 ΤΖΙΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αντινομάρχης Έργων
133 ΤΟΥΜΠΑΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Τοπ.Συμβούλιο Δ.Δ. Πλαγίων
134 ΤΣΑΓΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Πρ. Τ.Σ Ν. Πλαγίων
135 ΤΣΑΚΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φαρμακευτικός Σύλλογος
136 ΤΣΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος
137 ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τορώνης
138 ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Πρ.Αγρ.Συνεταιρισμού Πλαγίων
139 ΤΣΙΚΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠρόεδροςΤοπικής Καλλικράτειας
140 ΤΣΟΥΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος
141 ΦΑΛΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Τορώνης
142 ΦΥΡΓΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μέλος ΝΟΔΕ
143 ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ.Σ. Τοπικής Κασσανδρείας
144 ΧΑΙΔΕΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ζερβοχωρίων
145 ΧΑΡΕΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Πρ. Τοπικού Συμβουλίου Ν. Γωνιάς
146 ΧΑΣΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.Σ Τοπικής Σταγείρων -Ακάνθου
147 ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΥ ΦΩΤΗΣ Πρόεδρος Π.Ο.Μ
148 ΧΩΡΙΝΟΣ ΟΘΩΝ Πρώην πρόεδρος Ν.Μαρμαρά
149 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μέλος Δ.Σ.Συλλόγου δασκάλων
150 ΨΑΘΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ.Σ.Τοπικού Συμβ.Συλλάτων(Σωζόπολη)

Ευχαριστούμε ...ΕΛΓΑ!!!

Θέμα: «Ο αγώνας για καλύτερα σχολεία δεν μπορεί να σε οδηγεί στη φυλακή»

Πριν από λίγες μέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Δ. Παπαγεωργίου, με έγγραφη παραγγελία προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ζήτησε να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος όσων συμμετέχουν σε σχολικές καταλήψεις, ανεξάρτητα από το εάν θα υπάρξει σχετική καταγγελία από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων. ...

Σε προηγούμενη παρέμβασή του μάλιστα επισήμαινε ότι πρέπει οι καθηγητές να εκδηλώσουν «την συμβουλευτική τους παρέμβαση ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά τους στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα», οι γονείς να αντιληφθούν ότι η «στάση τους να μην αποτρέπουν τους μαθητές από τις καταλήψεις» συνιστά «ποινικό αδίκημα παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 του ΠΚ)» και ότι «εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται από τους παραμένοντες στους χώρους αυτών καταληψίες, οι Αρχές οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 334 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα, το αυτόφωρο πλημμέλημα της διακοπής και διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως πέντε ετών.

Θεωρεί η κυβέρνηση ότι:

οι μαθητές της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν αξιοπρεπή σχολεία πρέπει να καταλήξουν στη φυλακή;
όσοι γονείς παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις των σχολείων τους και να αγωνίζονται δυναμικά για το μέλλον τους διαπράττουν ποινικό αδίκημα;
οι εκπαιδευτικοί που δεν καλούν τους μαθητές τους να παραμείνουν απαθείς και αμέτοχοι, παραβιάζουν το λειτούργημά τους;
πολιτικά ζητήματα, όπως αυτά που αναδεικνύει το μαθητικό κίνημα, αντιμετωπίζονται με αυτόφωρα, εισαγγελείς και αποδιοπομπαίους τράγους (αφού φυσικά στα δικαστήρια θα οδηγηθούν μόνο κάποιοι «πρωταίτιοι», ώστε να «συνετιστούν» οι υπόλοιποι);
Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ποια είναι η πολιτική θέση της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις των σχολείων τους, υλοποιώντας αποφάσεις γενικών συνελεύσεων;

2. Σε ποιες κινήσεις θα προβείτε προκειμένου να μη συρθούν μαθητές στα αστυνομικά τμήματα, τα κρατητήρια και τα δικαστήρια με αφορμή την παραγγελία του κ. Παπαγεωργίου ή άλλων εισαγγελικών αρχών;

3. Προτίθεσθε να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων, αγνοώντας τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ηρώ Διώτη
Αναστάσιος Κουράκης
Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Mιχάλης Κριτσωτάκης

Θέμα: «Εργασιακή αποκατάσταση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών»

Εδώ και χρόνια διαιωνίζεται η άδικη μεταχείριση των συμβασιούχων πυροσβεστών και η εργασιακή τους ομηρία. Η προηγούμενη κυβέρνηση, με ανυπόστατα επιχειρήματα και δικαιολογίες, αρνήθηκε την αποκατάστασή τους, τη μονιμοποίησή τους δηλαδή, ως εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. ...

Την ίδια λογική φαίνεται να υιοθετεί και η νέα κυβέρνηση παρά τις πολλαπλές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων στελεχών τής τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι δυναμικό που θα έπρεπε να ενταχθεί μόνιμα στην Υπηρεσία», είτε ότι «οφείλει η κυβέρνηση, οφείλει το κράτος να τους προσλάβει ως αορίστου χρόνου», καθώς και άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις-δεσμεύσεις που έκαναν τότε σημερινοί υπουργοί.

Ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ το 2008 δήλωσε αναφορικά με τους συμβασιούχους πυροσβέστες: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οι πάγιες ανάγκες του Δημοσίου πρέπει να συμπληρωθούν με κανονικές συμβάσεις, με κανονικές προσλήψεις, μέσα από ένα σύστημα διαφανές, αξιοκρατικό. Ένα παράδειγμα. Έχουμε πυροσβέστες. Ξέρετε ότι υπάρχουν πυροσβέστες, οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται κάθε χρόνο για έξι, εφτά, πέντε μήνες; Και όμως, μετά από έξι, εφτά, χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ένα δυναμικό που θα έπρεπε να ενταχθεί μόνιμα στην Υπηρεσία; Αυτές είναι οι πάγιες ανάγκες».

Ακόμη, στην τηλεμαχία στις 22/9/2009 δήλωσε: «Δεν αρκεί μόνο για τα δάση που χάσαμε ζωές και περιουσίες. Δεν αρκεί να χτυπάμε το χέρι στο έδρανο και να λέμε θα πάρουμε αποφάσεις, θα προχωρήσουμε κλπ. Χρειάζεται να φτιάξουμε υπηρεσίες πυροσβεστών, να τους στηρίξουμε, να στηρίξουμε με αρκετό και ικανό δυναμικό. ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ που πολλά χρόνια έμειναν εποχικοί, να βοηθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στην προστασία των δασών. Αυτό είναι που χρειάζεται για να προστατέψουμε αυτή την περιουσία την ανεκτίμητη για τη χώρα μας».

Είναι ανάγκη λοιπόν να υπάρξει άμεσα πολιτική βούληση για τη δίκαιη λύση του προβλήματος αυτού, καθότι η περαιτέρω καθυστέρηση τής αποκατάστασης των συμβασιούχων αποτελεί πλέον κοινωνικό σκάνδαλο.

Επιπλέον, σε περίπου 350 συμβασιούχους πυροσβέστες δεν χορηγήθηκε ούτε το εφάπαξ βοήθημα των 500€ ούτε η αύξηση που προβλεπόταν στην ΣΣΕ για το 2008. Κάποιοι από τους 350 αυτούς συμβασιούχους απουσίαζαν από το Πυροσβεστικό Σώμα εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαν στρατευθεί

Συγκεκριμένα, παρά τον δεσμευτικό χαρακτήρα της υπ’ αρ. 32/2009 Διαιτητικής Απόφασης για ολική καταβολή του επιδόματος, γίνεται λόγος αυθαίρετα για μερική και αναλογική των μηνών απασχόλησης καταβολή.

Πέραν τούτου όμως, προέκυψε κώλυμα στην καταβολή του επιδόματος αυτού, αφού ανεξέλεγκτα τίθεται ως προϋπόθεση για τους δικαιούχους να έχουν εγγραφεί ως μέλη για το έτος 2008 στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, παρά το ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από την 32/2009 ΔΑ ούτε από σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να εξετάσουν άμεσα και να προωθήσουν τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών.

Θα εφαρμοστεί η 32/2009 ΔΑ, ώστε να καταβληθεί ολόκληρο το προβλεπόμενο ποσό του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους χωρίς πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις.

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μουλόπουλος Βασίλης
Κουράκης Αναστάσιος
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ

Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου και το Τμήμα Βόλεϊ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τον απροσδόκητο χαμό του Γιάννη Σπανού, αγωνιστή και φίλου του αθλήματος.
Ο Γιάννης Σπανός υπήρξε βολεϊμπολίστας του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια προπονητής του Π.Ο. Μουδανιών. Διετέλεσε και προπονητής της Ανδρικής Ομάδας Βόλεϊ του Α.Ο.Πολυγύρου στο παρελθόν.
Τα τελευταία χρόνια ήταν γενικός γραμματέας του Π.Ο. Μουδανιών και επικεφαλής του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου.
Το Νοέμβριο του 2008 εξελέγη μέλος του ΔΣ της ΕΠΕΣΘ και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης.
Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ...

ΣΥΡΙΖΑ: για την έκτακτη εισφορά 5-10% στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και την αύξηση του ΕΤΑΚ για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 600.000 ευρώ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για έκτακτη εισφορά 5-10% στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και την αύξηση του ΕΤΑΚ για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 600.000 ευρώ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η έκτακτη εισφορά στα υψηλά κέρδη δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι ...

για τη διατήρηση της μόνιμης φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου. Όπως η έκτακτη αυτή εισφορά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη για άμεσα μόνιμα μέτρα αύξησης των συντελεστών φορολογίας για τα μεγάλα κέρδη, τα υψηλά εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες.
Η έκτακτη ενίσχυση, επίσης, στους οικονομικά ασθενέστερους δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη άμεσης, μονιμότερης αύξησης των λαϊκών εισοδημάτων, που βρίσκονται ιδιαίτερα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Πολύ περισσότερο, οι έκτακτες εισφορές δεν μπορεί να αποτελέσουν το επικοινωνιακό «τρικ» για να χρυσωθεί το χάπι της επερχόμενης φοροκαταιγίδας και των μόνιμων επιδρομικών αυξήσεων στους έμμεσους φόρους, που θα πληρώσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Όλα δείχνουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση που θα πάρει έκτακτα «ψίχουλα» από τους πλούσιους, προκειμένου να επιβάλλει «ευκολότερα» μόνιμη και στο διηνεκές φοροκαταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων. Η αρχή ήδη έγινε με τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, που έγιναν στο όνομα, τάχα, της «πράσινης ανάπτυξης».
To Γραφείο Τύπου

Τα Κέντρα Εμβολιασμού Νέας Γρίπης στη Χαλκιδική.

Θα μας τρελάνουν εντελώς!!!

Αποσπάσθηκαν από τα Κέντρα Υγείας του νομού, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για να στελεχώσουν το Ιατρείο της "άτυπης πνευμονίας" λόγω της αναμενόμενης εμφάνισης κρουσμάτων της νέας γρίπης!
Το παραπάνω Ιατρείο λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως για την αντιμετώπιση των περιστατικών!
Σήμερα στον Πολύγυρο με 8 (τουλάχιστον) διαπιστωμένα κρούσματα νέας γρίπης, δύο τμήματα του Λυκείου Πολυγύρου κλειστά, ένα Νηπιαγωγείο που είχε κλείσει, λόγω νέας γρίπης, και άνοιξε πριν λίγες μέρες, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ να ανακαλέσουν τις αποσπάσεις!!!
-Τελικά θα τρελαθούμε εντελώς!!! Ποια μυαλά σκέφτονται τέτοια πράγματα!

Έφυγε ο Γιάννης Σπανός.

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα η οικογένεια του βόλεϊ θρηνεί, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Αρχηγού μας Γιάννη Σπανού, όλοι μας συγκινημένοι θα θυμόμαστε το έργο του και την προσφορά του στο άθλημα αλλά και στην κοινωνία.
Η κηδεία του θα τελεσθεί την Πέμπτη 05/11/2009 ώρα 10:00 στα Νέα Μουδανιά .
Διοίκηση Βόλεϊ Π.Ο.Ν.Μουδανιών
Μαυροφρύδης ΑλέξανδροςΕθελοντισμός...

Εμείς δεν ξέρουμε απ' αυτά ... ο Κύρτσος ξέρει, ο Κύρτσος τα λέει!

Η φτώχεια πάει πανηγύρι!


Όταν για 2.500.000 Έλληνες είναι "ανάσα" το επίδομα των 300 €, καταλαβαίνει κανείς τι φτώχεια υπάρχει στην ελληνική κοινωνία!Κλάμααα ... για τα "χαράτσια"!!!

Διαμαρτύρονται για την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων (με κέρδη άνω των 5.000.000 €) και για τους μεγαλοϊδιοκτήτες!!!
-Σοβαρά γι' αυτούς θα πονέσουμε;
Εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής, της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου ο Γιάννης Δριβελέγκας.

Με 31 θετικές ψήφους, που ξεπερνά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην επιτροπή, ο Γιάννης Δριβελέγκας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής, της Βουλής των Ελλήνων, παραγωγής και εμπορίου.
Η επιτροπή επεξεργάζεται θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος.