Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Ποιοι αλήθεια είναι οι σαγματοποιοί; "Μανούλες" είναι σε κάτι τέτοια!

Ανοιχτή Διακυβέρνηση...

Πολύ λόγος, και δικαιολογημένα, για το θέμα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης!
Τα πράγματα καθυστέρησαν πολύ, ίσως και δικαιολογημένα γιατί είναι κάτι το καινούριο! Αλλά για τη Χαλκιδική μας...
Μαθαίνουμε, και δε χωράει αμφισβήτηση, ότι τουλάχιστον δύο συντοπίτες μας έχουν υποβάλλει αίτηση για τη θέση Γ.Γ. υπουργείου και όχι μόνο!
Πρόκειται για δύο δικηγόρους, από Πολύγυρο και Μουδανιά!
Δε βλέπουμε όμως να έχουν καμιά τύχη οι αιτήσεις τους... Ονόματα δε θα σας πούμε, ...μας το είπαν off the record !

Όποιος πρόλαβε ...

Την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Παράλληλα, τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη .
Ήδη υπεγράφη από το Υπουργικό Συμβούλιο νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα λάβει αριθμό ΦΕΚ αύριο.
Όπως ανέφερε ο Παπακωνσταντίνου, η απόφαση της κατάργησης λήφθηκε γιατί το μέτρο της απόσυρσης δεν έχει περιβαλλοντικό νόημα, δεν ενισχύει την ελληνική οικονομία καθώς δεν υπάρχει εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ τέλος έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος. ...

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το εκτιμούμενο ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όσοι έχουν αποσύρει έως σήμερα τα ΙΧ αυτοκίνητά τους θα τύχουν των ευεργετημάτων της προηγούμενης πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι τροποιοιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη ΙΧ αυτοκινήτων σε σχέση με αυτό που ορίζονταν στην προηγούμενη πράξη Σουφλιά.

Με τη νέα ρύθμιση επιβαρύνονται λιγότερο τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα και επιβαρύνονται περισσότερο τα μεγάλου κυβισμού που είναι και ενεργοβόρα.

Στη νέα ρύθμιση τα τέλη κυκλοφορίας χωρίστηκαν σε τέσσερις κλάσεις ανάλογα με το έτος και τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση τα τέλη κυκλοφορίας κυμαίνονται από 0 έως 68 ευρώ για ΙΧ αυτοκίνητα-μοτό μικρότερα των 301 κυβικών από 28 έως 96 ευρώ για ΙΧ 301 έως 785 κυβικά, από 94-187 ευρώ για ΙΧ από 786 έως 1357 κυβικά, από 184 έως 352 ευρώ για ΙΧ από 1358 έως 1928 κυβικά, από 428 έως 671 ευρώ για ΙΧ από 1929 έως 2357 κυβικά και από 562 έως 880 ευρώ για ΙΧ άνω των 2357 κυβικών.

Η Μπιρμπίλη είπε ότι το μέτρο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου για την πολιτική αυτοκινήτου και τη βιώσιμη κινητικότητα όπως είναι ο τεχνικός έλεγχος, οι κάρτες καυσαερίων, η ενίσχυση του ρόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα δίκτυα των πεζοδρόμων, των ποδηλατοδρόμων, της ήπιας κυκλοφορίας, η αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης κλπ
.

Τι δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης για την κλοπή του περιπολικού!

Τα "ορφανά" τι θα απογίνουν!

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ

"Ξεκίνησε σήμερα 2 Νοεμβρίου 2009 η γεωτεχνική έρευνα στο θολωτό οχετό στις Έξι Βρύσες, η οποία περιλαμβάνει δύο δειγματοληπτικές γεωτρήσεις σε επιλεγμένες θέσεις κατά μήκος του οχετού.
Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της έρευνας, για δύο ημέρες, θα ισχύσουν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Ακόμη θα γίνει περίφραξη του χώρου εκτέλεσης των γεωτρήσεων και θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες κατά τη διάρκεια της νύχτας."
(ανακοίνωση Δήμου Πολυγύρου)
........
-Όχι, μην το περιφράξετε κι αυτό!
-Τώρα και το κάνετε και το φωνάζετε ότι το κάνατε!
Ναι, μόλις τελειώσουν με τα ΜΕΓΑΛΑ έργα, που έχουν ξεκινήσει, θα ασχοληθούν και μ' αυτά!

Ο Χρήστος Υφαντίδης στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

"Θέλω να ευχαριστήσω τη Δοίκηση της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που στάθηκαν δίπλα μου στη προσπάθεια για μια καλή πορεία της ομάδας!
Η προσπάθεια ήταν κοινή, προσπαθήσαμε όλοι μας αλλά δυστυχώς δε φέραμε την ομάδα μας στο επιθυμητό επίπεδο!
Πολλές φορές συμβαίνουν αυτά ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα δε "δένουν" μεταξύ τους εξ αιτίας κάποιου άγνωστου, πραγματικά άγνωστου δεν είναι σχήμα λόγου, παράγοντα. Στις περιπτώσεις αυτές όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο κάνουν πίσω!
Μιλήσαμε με τη διοίκηση της ομάδας και καταλήξαμε στην κοινή απόφαση λύσης της συμφωνίας μας! Εύχομαι στην ομάδα καλή συνέχεια. Η ΝΙΚΗ και ο Πολύγυρος θα μείνουν στην καρδιά μου, σας ευχαριστώ όλους!"

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ...

Απέσυρε την υποψηφιότητά του!!! Πάντα φρου-φρου κι αρώματα ήταν ο τύπος! Ο κ. Τίποτα!

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.
» Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.
» Για το λόγο αυτό, επέμεινα,...

από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

» κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.

» Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.

» Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης. Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του. Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.

» Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.

» Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.

» Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία. Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας.»

Ο Κύρτσος τα γράφει!

Δεν τα λέμε εμείς...! Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Α.Ο.Πολυγύρου

ΒΟΛΕΪ
Στον εκτός έδρας αγώνα που έγινε την Πέμπτη 29/10/2009 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ευόσμου η ομάδα μας ηττήθηκε από την ομάδα Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα μας στο πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αργήσουν να έρθουν και οι νίκες.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ: Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ 3 σετ - Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 0 σετ
ΠΟΝΤΟΙ ΑΝΑ ΣΕΤ: (1ο) 25 –19 (2ο) 25 – 20 (3ο) 25 – 22
Προπονητής: Μπιζέτας Αποστόλης
ΜΠΑΣΚΕΤ
Με νίκη εκτός έδρας συνέχισε ...

την πορεία της η ομάδα των ανδρών μας. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 30/10/2009 στην Αρναία και η νίκη αυτή είναι η τρίτη σε ισάριθμους αγώνες. Ήταν μια δύσκολη αναμέτρηση με αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ αλλά η υπερπροσπάθεια των παικτών μας απέφερε τη νίκη.
Αναλυτικά το αποτέλεσμα και η σύνθεση της ομάδας του Α.Ο.Π. δίνονται παρακάτω: Πρωτάθλημα ανδρών Μ.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ 58 - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 61
ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Μυλωνάς Γ., Αθανασόπουλος Μ., Μπανάβας Ι., Παπασαραφιανός Σ. 14 (3), Στιβαχτάρης Γ. 6 (2) , Κουγιώνης Χ. 19,Σομπατζής Ν. 10 (1), Γισγάκης Μ., Χαλκιόπουλος Φ. 1,Μυλωνάς Ν. 5 (1), Αθανασόπουλος Κ. 2, Βλάχος Χ. 4
Δεκάλεπτα: Α΄ (18 – 15), Β΄ (16 – 18), Γ΄ (14 – 17), Δ΄ (10 – 11)
Προπονητής: Μπούμπας Άγγελος
Ο τελευταίος αγώνας του Β΄ Γύρου της Α΄ Φάσης του Πρωταθλήματος Παίδων που ήταν προγραμματισμένος την Κυριακή 01/11/2009 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας της ΤΡΙΓΛΙΑΣ, δεν έγινε λόγω μη εγκυρότητας των αθλητικών δελτίων της αντίπαλης ομάδας. Σκορ του αγώνα (20 – 0).
Στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ σε αγώνα που θα γίνει το Σάββατο 07/11/2009 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρναίας, ώρα 16:00. Με νίκη στον παραπάνω αγώνα η ομάδα μας θα αγωνιστεί στον τελικό αντιμετωπίζοντας την νικήτρια ομάδα του άλλου ημιτελικού μεταξύ των ομάδων ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99 Σ.Κ. – Π.Ο. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.
Τέλος οι κορασίδες μας ηττήθηκαν στον αγώνα της ημιτελικής φάσης που έγινε την Κυριακή 01/11/2009 στο Κλειστό Γυμναστήριο των Μουδανιών αντιμετωπίζοντας την ομάδα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ και έτσι τερμάτισαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα κατακτώντας μια θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Νομού.
Πρωτάθλημα κορασίδων Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 27 – «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 62
Ο τελικός του πρωταθλήματος κορασίδων θα γίνει την Κυριακή 15/11/2009 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου

Πολύγυρος 02/11/2009
Αμπαράς Νίκος

Αποτελέσματα Γ΄ Εθνικής στο Μπάσκετ. Οι ομάδες της Χαλκιδικής.

ΣΚΟΠΟΣ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 77-75
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΔΡΥΜΟΣ 79-77
ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 75-83
ΑΔΕΝΔΡΟ - ΦΛΟΓΗΤΑ 79-57
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 64-73
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΔΙΑΒΑΤΑ 72-61
Επιμέλεια: Κ.Μ.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Μεγάλη νίκη για το Στρατώνι επί της Χαλκηδόνας σε ένα αγώνα θρίλερ, με τους φιλοξενούμενους να επιβεβαιώνουν ότι η θέση τους στην βαθμολογία είναι πλασματική. Με αυτή τη νίκη το Στρατώνι απέκτησε πλεονέκτημα 3 βαθμών από το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την 3η μόλις αγωνιστική. Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι με πάθος , ένταση , ανατροπές αλλά και αψιμαχίες στο τέλος του αγώνα. Το Στρατώνι ξεκίνησε δυνατά(9-4 στο 4') και διατήρησε ένα προβάδισμα μέχρι ...

το 15' , όμως οι φιλοξενούμενοι με πιο πολλές επιθετικές λύσεις πήραν το προβάδισμα και είχαν την πρωτοπορία μέχρι το 35'. Εκεί η ομάδα το Δημήτρη Μύθου με καλή άμυνα έδειξε να καθαρίζε το ματς αλλά μία χαμένη βολή στα 5'' και ένα τρίποντο του Τουλούμη στο 1'' έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι με ανεβασμένη ψυχολογία από το χιτσκοκικό φινάλε του κανονικού αγώνα πήραν τα ηνία και είχαν το προβάδισμα με 90-91 2' πριν τη λήξη έχοντας χάσει και 4 βολές. Όμως το Στρατώνι με τεράστια ψυχικά αποθέματα και με τη βοήθεια του κόσμου έκανε ένα σερί 6-0 και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στην Γ' Εθνική. Την επόμενη Κυριακή η ομάδα μας φιλοξενείτε από την νεοφώτιστη Δόξα Δρυμού σε μία καυτή έδρα, με τους γηπεδούχους να έχουν ρεκορ 2-1 μέχρι τώρα.
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 96-91
Διαιτητές : Καρκατσέλας , Ταρενίδης Κ.
Δεκάλεπτα : 23-21, 43-48, 61-61, 82-82 κ.α. , 96-91
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 10, Πεγιάς 9, Τίλλ 2, Κουντουρατζόγλου 11(1), Μαρκίδης , Κατσαβαβάκης , Ντισλής 33(2), Μπούλης , Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης 10(1), Κοτζαγιάννης Θ. , Δασκαλόπουλος 21
Βολές: 22/32, Τρίποντα:4 , Φάουλ:28

Χαλκηδόνα (Γεροφώτης)
Βασιλειάδης 22, Δήμου 6(2), Μιχαηλίδης 11(1), Τουλούμης 10(2), Συντρίδης , Παραλικάκης 12, Τσακαλαίδης 17(1), Ευαγγελίδης , Νταράκης 13
Βολές: 21/28, Τρίποντα:6 , Φάουλ:32
Επιμέλεια: Κ.Μ.