Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «ΜΟΡΦΕΑΣ» της 25ης PHILOXENIA, στους «Καλύτερους των Καλύτερων» του ξενοδοχειακού κλάδου ! Τέσσερα βραβεία στη Χαλκιδική!

Οι «καλύτεροι των καλύτερων» του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου παρέλαβαν στο πλαίσιο της 25ης Διεθνούς Έκθεσης PHILOXENIA τα Βραβεία «ΜΟΡΦΕΑΣ», παρουσία του Υπουργού και της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου και Άντζελας Γκερέκου.
Τα Βραβεία «ΜΟΡΦΕΑΣ» απονέμονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αποσπούν τις καλύτερες βαθμολογίες από πιστοποιημένους «μυστικούς επιθεωρητές» της TUV-HELLAS, που εκτελούν την εν λόγω «μυστική αποστολή» τους για λογαριασμό της PHILOXENIA.
Οι νικητές των Βραβείων «ΜΟΡΦΕΑΣ» ...

Τον Χρυσό «ΜΟΡΦΕΑ» στην Κατηγορία «Ξενοδοχείο Πόλης» απέσπασε φέτος το “Classical King George Palace” και τα τέσσερα Αργυρά Βραβεία «ΜΟΡΦΕΑΣ» τα ξενοδοχεία “Life Gallery”, “Hotel Grand Bretagne”, “Xenia Volou” και “Classical Makedonia Palace”.
Τον Χρυσό «ΜΟΡΦΕΑ» στην κατηγορία «Παραθεριστικό Ξενοδοχείο (Resort)» απονεμήθηκε στο “Elounda Beach Hotel”, ενώ με Αργυρό «ΜΟΡΦΕΑ» βραβεύτηκαν το “Porto Sani Village”, το “Eagles’ Palace”, το “Aquila Porto Rethymno” και το “Meliton Beach Porto Carras”.
Τον Χρυσό «ΜΟΡΦΕΑ», στην κατηγορία «Ξενοδοχείο Boutique» απέσπασε το ξενοδοχείο “Life Gallery”, ενώ με Αργυρό «ΜΟΡΦΕΑ» βραβεύτηκαν τα ξενοδοχεία “Sani Asterias Suites”, Aguila Elounda Village”, “Ανωβολιός” και “Daios Luxury Living”.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ - Δελτίο Τύπου.

«Πόντιος Πιλάτος» η διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής προσέβαλε βάναυσα τη θέληση των κατοίκων της Βορείου Χαλκιδικής.
Πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2009 η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα συζητούσε μεταξύ άλλων θεμάτων, το έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ζητούσε από το όργανο, να γνωμοδοτήσει στην αίτηση έγκρισης «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για να πραγματοποιήσει στην Βόρειο Χαλκιδική, 90 περίπου «ερευνητικές γεωτρήσεις» βάθους 400 έως 600 μέτρων σε διάφορες περιοχές των Δήμων Αρναίας, Παναγίας και Σταγείρων-Ακάνθου. ...

Με νομικίστικα τεχνάσματα και ακολουθώντας στάση «Ποντίου Πιλάτου» η διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής αποφάσισε να μην συζητήσει το θέμα καθώς δήλωσε αναρμόδια, σύμφωνα με τον νόμο μεταβίβασης των μεταλλείων.

Σε μια προαποφασισμένη πράξη ο εισηγητής πρότεινε να επιστραφεί το έγγραφο στην Περιφέρεια αφού σύμφωνα με τον Ν.3220/2004 η εταιρεία «δικαιούται να ενεργεί χωρίς νέες άδειες γεωτεχνικές και μεταλλευτικές έρευνες εντός των ορίων των μεταβιβαζομένων παραχωρήσεων».

Παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες 200 και πλέον κατοίκων, του Δημάρχου Παναγιάς, Δημοτικών συμβούλων και εκπροσωπών φορέων, που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση ο Νομάρχης υπερασπίσθηκε με σθένος την παραπάνω θέση και η πλειοψηφία του οργάνου ψήφισε αδιαμαρτύρητα και έτσι το θέμα δεν συζητήθηκε.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη συμπεριφορά του Νομάρχη, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του εισηγητή και της πλειοψηφίας, οι οποίοι με την στάση τους προσέβαλαν βάναυσα τη θέληση των κατοίκων της Βορείου Χαλκιδικής που είναι αταλάντευτα εναντίον κάθε νέας μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Η Κίνηση πιστεύει πως η διοίκηση της Νομαρχίας απαξιώνει με αήθη τρόπο την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Παναγιάς και τη θέση πλήθος φορέων της περιοχής που αντιτίθενται σθεναρά σε μια τέτοια εξέλιξη για την περιοχή.

Η Κίνηση έχει τη άποψη πως τα όργανα της αυτοδιοίκησης έχουν υποχρέωση να στηρίζουν και να υπερασπίζονται την θέληση των τοπικών κοινωνιών και όχι να συμπλέουν και να συνηγορούν στην προσπάθεια των αδίστακτων κερδοσκόπων που εποφθαλμιούν τα μεταλλεύματα, προκαλώντας μη αναστρέψιμη καταστροφή στον τόπο μας.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα τον κατοίκων που λένε ένα τρανταχτό «ΟΧΙ» στα νέα μεταλλευτικά σχέδια που ετοιμάζονται για την περιοχή μας, αφού είναι και δικός της αγώνας.

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ...ΚΚΕ !...

"Ξεφτίλα για την Χαλκιδική - μετέφεραν νεκρό 80χρονο σε καρότσα φορτηγού"

Σήμερα στην Τρίγλια έγινε ένα ατύχημα. Ένας 80χρονος προσπαθώντας να ανέβει στο τρακτέρ του, γλύστρισε και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο Αγροτικός Ιατρός της Τρίγλιας διαπίστωσε τον θάνατο του και ζήτησε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών.
Επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο (που να βρεθεί;), έγινε διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών με τον 80χρονο νεκρό στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.
Ντροπή σας ξεφτίλες ανευθυνο-υπεύθυνοι με τους μεγάλους μισθούς, ρεζιλέψατε την Χαλκιδική για ακόμα μία φορά.
ΤΑ ΑΝΗΛΙΑ

Ο Α.Ο.Πολυγύρου συνεχίζει και διαφημίζει τη Χαλκιδική μας σε διεθνείς αγώνες.Στον διεθνή ημιμαραθώνιο (Βουκουρέστι) ο Δημήτρης Καπετάνος τερμάτισε μέσα σε έντονη βροχόπτωση 16ος ανάμεσα σε 313 διεθνείς συμμετοχές.
Επίσης συμμετείχε και τερμάτισε με τα χρώματα του Α.Ο.Πολυγύρου ο Στέλιος Διαμαντής στον αγώνα 4 χλμ.
(Ευχαριστούμε τον Δ.Τσαρτσάλη ο οποίος μας παραχώρησε τις φωτογραφίες για δημοσίευση.)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Συγχαρητήρια Δημήτρη, Στέλιο! Ευχόμαστε μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες!


"Τρέχουν" οι μειοψηφίες να βγάλουν το "φίδι από την τρύπα" αφού η πλειοψηφία τα κατάφερε - όπως τα κατάφερε!

Και μεις που νομίζαμε ότι λύθηκαν τα προβλήματα κυκλοφορίας με τα "σαμαράκια" τους!

Η κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά το Δήμο Πολυγύρου περιλαμβάνει:
Διαπλάτυνσεις/Διαμορφώσεις πεζοδρομίων στις οδούς:
1. Κωνσταντινουπόλεως από την οδό Σεφέρη έως την οδό 22ας Απριλίου
2. Καραγκάνη από την οδό Σεφέρη έως την οδό Χαρ. Τρικούπη
3. Παπαγεωργάκη από την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την οδό 22ας Απριλίου
4. Πολυτεχνείου από τη Χρ. Τρικούπη έως την Ιπποκράτους
5. Ασκληπιού από την οδό Ερασιστράτου ως την οδό Ελευθερίας, σε αυτή την οδό η διαμόρφωση αφορά κυρίως στη διατήρηση σταθερού επαρκούς πλάτους πεζοδρομίου σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων. ...

Επέμβαση σε βασικούς οδικούς άξονες (κατασκευή διαχωριστικής νησίδας)
στην οδό Ασκληπιού, από την οδό Ερασιστράτου ως την οδό Ελευθερίας. Προτείνεται η κατασκευή διαχωριστικής νησίδας εφόσον συνεχίσει το συγκεκριμένο τμήμα να λειτουργεί ως αμφίδρομο και η διαπλάτυνση- διαμόρφωση των πεζοδρομίων προβλέποντας και τη διαμόρφωση εδικών εσοχών στάθμευσης, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα της οδού και από άποψη κυκλοφορίας αλλά και στάθμευσης.
Διαμορφώσεις κόμβων
1. Ηρώων- 22ας Απριλίου- Παπαγεωργάκη
2. Μεταξά- Ακάνθου- Καραγκάνη
3. Καραγκάνη- Σεφέρη
4. Κωνσταντινουπόλεως- Σεφέρη (των τριών παραπάνω κόμβων οι διαμορφώσεις θα συνδυαστούν)
5. Ιπποκράτους- Ερασιστράτου
6. Ασκληπιού- Ερασιστράτου
7. Ιπποκράτους- Πολυτεχνείου
Εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών
1. Ασκληπιού- Τρικούπη
2. Ιπποκράτους- Πολυτεχνείου
3. Ιπποκράτους- Ερασιστράτου και
4. Μεταξά- Ακάνθου- Καραγκάνη, στον οποίο θα εξεταστεί και η εναλλακτική της διαμόρφωσης του κόμβου.
Μονοδρομήσεις
1. Μονοδρόμηση του τμήματος της Γαληνού, μεταξύ των οδών 22ας Απριλίου και Σεφέρη με φορά κατεύθυνσης προς την οδό Σεφέρη.
2. Η οδός Μακεδονίας προτείνεται να μονοδρομηθεί μεταξύ των οδών 22ας Απριλίου και Σεφέρη με φορά κατεύθυνσης προς την οδό 22ας Απριλίου.
3. Προτείνεται να μονοδρομηθεί το τμήμα της οδού Παπαδιαμάντη, μεταξύ των οδών 22ας Απριλίου και Σεφέρη, με φορά κατεύθυνσης προς την Σεφέρη.
4. Μονοδρόμηση της οδού 22ας Απριλίου από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Πολυτεχνείου με φορά κατεύθυνσης την οδό Πολυτεχνείου.
5. Μονοδρόμηση της οδού Σεφέρη από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Μακεδονίας με φορά κατεύθυνσης την οδό Μακεδονίας.
6. Επίσης προτείνονται οι μονοδρομήσεις των οδών Ερασιστράτου, Διοσκουρίδου μεταξύ των οδών Ασκληπιού και Ιπποκράτους.
7. Τέλος προτείνεται η αντιδρόμηση των οδών Καραγκάνη και Παπαγεωργάκη
Η ομάδα μελέτης πρότεινε ακόμη την ανανέωση της οριζόντιας σήμανσης και τη συμπλήρωση της κατακόρυφης καθώς και την εύρεση χώρων στάθμευσης. Τέλος μεσοπρόθεσμα (μετά την ολοκλήρωση των διαμορφώσεων κυρίως στην περιοχή Λούκι και των διανοίξεων κάποιων οδών) πρότεινε τις παρακάτω μονοδρομήσεις:
1. Ερασιστράτου, Διοσκουρίδου μεταξύ των οδών Ασκληπιού και Πολυτεχνείου
2. Καραμανλή, Παπανδρέου και η παραλλήλη τους μεταξύ των οδών Ερασιστράτου και Ιπποκράτους με κατεύθυνση της οδού Καρμανλή προς την οδό Ερασιστράτου
3. Ελευθερίας, Οδ. Ελύτη και Αγ. Χριστοφόρου καθώς και οι οδοί Μακεδονίας, Γαληνού, Παπαδιαμάντη μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου και Χ. Τρικούπη και οι τρεις, με κατεύθυνση της οδού Ελευθερίας προς την οδό Ιπποκράτους
4. Γαληνού στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπανικολάου και 22ας Απριλίου με κατεύθυνση την οδο 22ας Απριλίου

Καλό Χειμώνα - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ!

Ανοιχτή επιστολή του αγωνιστή Aρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου Aγγελόγλου για την μεταβίβαση των μεταλλείων

ΘΕΜΑ: «Στοιχεία που προέκυψαν περί της συμβάσεως μεταβίβασης μεταλλείων Κασσάνδρας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», και η κατάθεσή τους εν όψει της γνωμοδότησης του Ν.Σ. της Ν.Α. Χαλκιδικής στις 27 Οκτωβρίου 2009 για το θέμα ΜΠΕ: «Ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή Μεταλλείων Κασσάνδρας του Ν. Χαλκιδικής»
Αξιότιμε Νομάρχα του Ν. Χαλκιδικής, κ. Ζωγράφο,
Αξιότιμε Πρόεδρε του Ν.Σ., κ. Μήτσιου,
Αξιότιμοι κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ...

Η Μ.Π.Ε. που κατέθεσε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. αφορά την μεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεμμάτων ολοκλήρου σχεδόν της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της με την σύμβαση που έγινε με το ελληνικό δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή επεισοδιακά τον Ιανουάριο του 2004.

Κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα και οι επίμαχες –περί ων ο λόγος-γεωτρήσεις γίνονται βάσει αυτής της σύμβασης μεταβίβασης, η οποία ενέχεται εξ υπαιτιότητος του Ελληνικού Δημοσίου και με συναίνεση της εταιρείας, στην μεγαλύτερη λήστευση του δημοσίου χρήματος και το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας χρυσοφόρου γης και περιουσίας. Τα σκάνδαλα «ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ», «SIEMENS», «ΟΜΟΛΟΓΑ», «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», «ΚΟΣΚΟΤΑΣ» κυριολεκτικά ωχριούν μπροστά σε αυτό. Σαφώς γνωρίζετε ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πλέον αξιόπιστο και υπερεθνικό όργανο, κατήγγειλε αυτή την σύμβαση και έστειλε το ελληνικό δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Καταθέτω την εν λόγω από 10.12.2008/7853 τελική 10σέλιδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ως ΣΧΕΤΙΚΟ 1) για τα Πρακτικά. Επίσης καταθέτω ως ΣΧΕΤΙΚΟ 2, δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «ΒΗΜΑ», το από 15 Μαρτίου 2009, που δημοσιεύει στοιχεία της παράτυπης και παράνομης μεταβίβασης και της λήστευσης του δημοσίου χρήματος, που ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εν όψει της σημερινής Συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έκανα εχθές ένα «σέρφινγκ» στο διαδίκτυο, στο οποίο υπάρχει πληθώρα αναφορών και καταγγελιών για την απάτη μεγέθους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (με αναφορά στην εν λόγω σύμβαση μεταβίβασης) και όπως δημοσιεύουν, τα στοιχεία είναι απολύτως τεκμηριωμένα από ανακοινώσεις της σημερινής ιδιοκτήτριας των μεταλλείων European Goldfields. Το καταθέτω για τα Πρακτικά της παρούσας Συνεδρίασης, ως ΣΧΕΤΙΚΟ 3.

Κύριε Νομάρχα, όλοι σας –μηδέ εξαιρουμένων των κομματικών παρατάξεων- επιδείξατε «ευγενή» άμιλλα στην ανάδειξη του «σκανδάλου» της Μονής Βατοπαιδίου για κάποια λίγα στρέμματα στην Ουρανούπολη, επειδή ζημιώθηκε το Δημόσιο συμφέρον.

Η υποτιθέμενη ζημία του δημοσίου από την μεταβίβαση στο Βατοπαίδι κάποιων στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, είναι κυριολεκτικά αστεία μπροστά στο σκανδαλώδες ξεπούλημα όλης σχεδόν της Β. Χαλκιδικής (317.000 στρέμματα). Η δημόσια ζημία είναι φοβερά δυσανάλογη· και εκεί είδαμε να αγωνίζονται όλοι οι φορείς με κάθε μέσο, θέλοντας μάλιστα ο καθένας να επιφέρει στον εαυτό του την επιτυχία της ανάδειξης του μικρού αυτού υποτιθέμενου σκανδάλου (ως προς τα λιγοστά στρέμματα που αφορούν την Ουρανούπολη). Στην καταλήστευση όμως εδώ του Δημοσίου χρήματος και της Δημόσιας περιουσίας, παρ’ ότι έχει αποφανθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όχι μόνον δεν βλέπουμε να ενδιαφέρεσθε, αλλά αντιθέτως βλέπουμε μια προθυμία «εξυπηρέτησης» των οικονομικών αυτών συμφερόντων που πλούτισαν άμεσα εις βάρος του ελληνικού Λαού. Επειδή πιστεύω στο καθετί που κάνετε ότι οφείλετε να έχετε ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον βάσει και του άρθρ. 106 παρ.2 του Συντάγματος (που ορίζει ότι «η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της εθνικής οικονομίας»), θέλω απλώς να σας υπομνήσω τα κάτωθι:

Είσθε πιστεύουμε γνώστες ότι καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο με την σύμβαση μεταβίβασης, είσθε γνώστες επίσης ότι τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα μεταβιβάσθηκαν σε καναδέζικη εταιρεία (off-shore;) ώστε να πληρώνει με ευνοϊκούς όρους τους φόρους στον Καναδά και όχι στην Ελλάδα.

Είσθε γνώστες ότι με την σύμβαση μεταβίβασης Ν.3220/2004 ΦΕΚ 15Α΄/ 28.1.2004, το ελληνικό δημόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώματα επί του εξορυσσομένου μεταλλεύματος, ούτε επί του εξαγωμένου συμπυκνώματος που γίνεται εξαγωγή του σε χώρες που διαθέτουν μεταλλουργία. Αντιθέτως η χώρα μας εισάγει στην συνέχεια μέταλλα πληρώνοντάς τα πανάκριβα.

Είσθε γνώστες ότι με τον Ν.3220/2004, το ελληνικό δημόσιο απάλλαξε την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ακόμα και από τους οποιουσδήποτε φόρους μεταβίβασης και λοιπούς φόρους (συμπεριλαμβανομένου και του φόρου εισοδήματος λόγω υπεραξίας, τέλη, τέλος χαρτοσήμου, εισφορά δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του δημοσίου).

Είσθε γνώστες όλων των μη αναστρέψιμων περιβαλλοντικών καταστροφών, καταστροφή υδροφορέων στις Σκουριές, Ολυμπιάδα, μόλυνση θάλασσας του Στρατωνίου κ.λ.π. και ότι με τον Ν. 3220/04 το ελληνικό δημόσιο όρισε ότι: «Για βλάβες του περιβάλλοντος ή ζημιές τρίτων, οι οποίες επήλθαν ή τα γενεσιουργά αίτια ανάγονται σε χρόνο πριν από την δημοσίευση που κυρώνει την παρούσα σύμβαση, η αγοράστρια δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη» (και συνεπώς υποχρέωση για αποκατάσταση – η «προίκα» των καταστροφών μένει σε εμάς).

Είσθε γνώστες ότι το δημόσιο δεν απαίτησε με την σύμβαση μεταβίβασης να προσληφθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ οι 472 εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι της πρώην TVX και ανέλαβε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και τους ενέταξε το 2005 σε πρόγραμμα επανακατάρτισης πληρώνοντας 28.000.000 ευρώ, σε δε 50 εξ αυτών δεν έδωσε καν ασφαλιστική κάλυψη (δείχνοντας ότι το δημόσιο δεν προέβαινε στην μεταβίβαση από ενδιαφέρον για τους τετρακόσιους και πλέον εργαζομένους).

Γνωρίζετε ότι η επιχειρούμενη επένδυση θα επιφέρει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην προ του Άθω περιοχή (προστατευόμενη από την Ουνέσκο), με μοναδικό όφελος την εξασφάλιση λιγοστών προσωρινών θέσεων ανθυγιεινής εργασίας που θα δίνουν στους λιγοστούς ηρωϊκούς μεταλλωρύχους τον αφ’ ενός μεν αναγκαστικά και άχαρο ρόλο των «νεκροθαφτών» και καταστροφέων της περιοχής τους, αφ’ ετέρου δε εργασία άκρως επιβλαβή για την υγεία και την ζωή τους. Πριν λίγες ημέρες θρηνήσαμε ακόμα έναν νεκρό, υπήρξε ένας ακρωτηριασμός άλλου μεταλλωρύχου και όπως γνωρίζετε, η Β. Χαλκιδική είναι η περιοχή με τις περισσότερες χήρες, ορφανά και θανάτους εργαζομένων από πνευμονοκονίαση, καρκίνο, χαλίκωση κ.λ.π. (βλ. επισυναπτόμενο στην παρούσα ΣΧΕΤΙΚΟ 4).

Γνωρίζει ο κ. Νομάρχης ότι ζήτησε προσωπικά ο ίδιος δημοσίως από τον υπουργό Κοινωνικής Ασφαλίσεως κ. Τσιτουρίδη την δημιουργία Σχολής εκπαίδευσης μεταλλωρύχων μέσω ΟΑΕΔ στο Στρατώνι, για να εκπαιδεύει το εργατικό προσωπικό της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» (και γνωρίζει τι συνέβη και δεν υλοποιήθηκε το αίτημά του, δια του οποίου το δημόσιο θα πλήρωνε και την εκπαίδευση ακόμα των εργατών της εταιρείας!)

Το Δημόσιο συμφέρον σας καλεί σήμερα επίσημα όχι να γνωμοδοτήσετε θετικά ή αρνητικά για την κατατεθείσα Μ.Π.Ε. της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., αλλά να αναλάβετε την ευθύνη της ανάδειξης του μεγαλύτερου ίσως μεταπολεμικού οικονομικού σκανδάλου, που αφορά την μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., δια της οποίας αντί «πινακίου φακής» ξεπουλήθηκαν 317.000 στρέμματα και οι αγοραστές πλούτισαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πριν ακόμα κυριολεκτικά «ανοίξουν το “μαγαζί”, για να πουλήσουν ακόμα και αυτά που περιείχε (το «μαγαζί»), όπως π.χ. τους 300-400 χιλιάδες τόννους αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδος, που ήταν έτοιμο στοκ με περιεκτικότητα 25 γραμ. χρυσού στον τόννο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης και από την συνολική μεταβίβαση των μετοχών».

————————–

Επειδή είμαι κάτοικος του Δήμου Παναγίας και αυτή η Μ.Π.Ε. αφορά κυρίως τον Δήμο μας, καθότι η εταιρεία θέλει να προβεί σε 46 ερευνητικές γεωτρήσεις «περιχαράκωσης νέων κοιτασμάτων» στην περιοχή Σκουριές, Κερασιά, Τσικάρα και Αρβανίτη (όπου η τελευταία θέση είναι σε απόσταση ακτίνας σχεδόν 1 χιλιομέτρου από το Ησυχαστήριο «Παναγία η Φοβερά Προστασία»), θα ήθελα να εκθέσω και τα κάτωθι:

Στην σύμβαση μεταβίβασης Ν.3220/2004, ΦΕΚ 15Α΄/ 28.1.2004, στο άρθρο 3, με τίτλο: «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» και στις σελ. 350-351, σαφώς ορίζεται ότι η μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. «δικαιούται να ενεργεί χωρίς νέες άδειες γεωτεχνικές και μεταλλευτικές έρευνες εντός των ορίων των μεταβιβαζομένων παραχωρήσεων και μισθώσεων μεταλλείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μεταλλευτικού Κώδικα και Κώδικα Μεταλλευτικών Λατομικών Έργων (ΚΜΛΕ)».

Γιατί ενώ έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να ενεργεί γεωτεχνικές και μεταλλευτικές ερευνητικές γεωτρήσεις χωρίς άδειες, ζητά σήμερα την άδειά σας και την συναίνεσή σας; Αυτή η κίνηση της εταιρείας σε τι αποσκοπεί; Είναι γεγονός ότι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» κάνοντας χρήση του Ν.3220/2004 και του άρθρ. 3, πριν καταθέσει ενώπιόν σας την Μ.Π.Ε. σήμερα (27 Οκτωβρίου 2009), τον Ιούλιο του 2009 μετέφερε γεωτρύπανα και άρχισε τις γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών (βλ. επισυναπτόμενα στην παρούσα ΣΧΕΤΙΚΑ 5 και 6). Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία και να απαιτήσει αφ’ ενός μεν να σταματήσουν οι γεωτρήσεις, αφ’ ετέρου δε να πάρουν τα γεωτρύπανά τους αμέσως από την περιοχή.

Η εταιρεία κατ’ αρχήν δεν υπάκουσε, επικαλούμενη το άρθρ. 3 του Ν.3220/2004. Συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παναγίας στις 7/7/2009 και εξέδωσε την υπ’ αριθ. 86/7.7.2009 απόφασή του (βλ. ΣΧΕΤΙΚΟ 7) κατά και προς την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., δια της οποίας απαιτούν να σταματήσει άμεσα η ανόρυξη των γεωτεχνικών γεωτρήσεων και εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι η εταιρεία καταφρονεί την υπ’αριθ. 15/2007 απόφαση του Δ.Σ. (δια της οποίας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο Επενδυτικό Σχέδιο εξόρυξης για τις Σκουριές). Ενημέρωναν δε ότι εάν μέχρι τις 9/7/2009 δεν σταματούσε η ανόρυξη των γεωτρήσεων, θα ανέβαινε στις Σκουριές το Δημοτικό Συμβούλιο και θα συγκαλείτο Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου.

Επειδή η εταιρεία δεν σταμάτησε, οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέβηκαν στις Σκουριές και απαίτησαν να σταματήσουν οι γεωτρήσεις. Δεν εισακούσθηκαν κι έτσι στις 10/7/2009 συγκλήθηκε Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου, όπου η Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου εξέφρασε την καθολική της αντίθεση στο Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την εξόρυξη στις Σκουριές (βλ. επισυναπτόμενο στην παρούσα ΣΧΕΤΙΚΟ 8). Αμέσως πολλοί κάτοικοι μετέβησαν στις Σκουριές, όπου εγκαταστάθηκαν σε σκηνές και διέμεναν εκεί νυχθημερόν, απαιτώντας από την εταιρεία να σεβασθεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας, κι έτσι η εταιρεία αναγκάσθηκε να αποχωρήσει, αφού της είχε πλέον αποκλεισθεί η πρόσβασή της στις Σκουριές.

Στην συνέχεια, Επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι και επέδωσαν την από 14/7/2009 με Α.Π. 5121 απόφαση της Διευρυμένης Επιτροπής Αγώνος του Δήμου Παναγίας (βλ. επισυναπτόμενο στην παρούσα ως ΣΧΕΤΙΚΟ 9), δια της οποίας αιτούντο από την εταιρεία να «σεβαστεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας, αποσύροντας τα γεωτρύπανα από τις Σκουριές και αφαιρώντας από το Επενδυτικό Σχέδιο ανάπτυξης των μεταλλείων Κασσάνδρας όλο το σχέδιο που αφορά την συγκεκριμένη επένδυση στην θέση «Σκουριές». Η μη συμμόρφωσή σας με την θέληση της τοπικής κοινωνίας θα σημαίνει προκλητική καταφρόνησή της και θα ευθύνεσθε στο ακέραιο για ό,τι θα επακολουθήσει». Η προφορική απάντηση της εταιρείας στην Επιτροπή ήταν: «τα γεωτρύπανα θα τα πάρουμε, αλλά στην περιοχή σας δεν θα γίνει ό,τι θέλει η εταιρεία, ούτε ό,τι θέλει η τοπική κοινωνία, αλλά ό,τι θέλει και αποφασίσει το κράτος». Η συνέχεια ήταν ο υπουργός κ. Σουφλιάς, στις 2 0κτωβρίου 2009, 2 ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, και ενώ οριστικά «πήγαινε στο σπίτι του» και χαιρετούσε για πάντα την πολιτική, έσπευσε να υπογράψει την προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση-Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ, την ουσιαστική αδειοδότηση) του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Σήμερα ενώπιόν σας ο Δήμος Παναγίας κατέθεσε την υπ’αριθ. 144/2009 απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη ομόφωνα στις 25 Οκτωβρίου 2009 (βλ. ΣΧΕΤΙΚΟ 10), όπου γνωμοδοτεί αρνητικά ως προς την παρούσα Μ.Π.Ε. και γνωστοποιεί ότι εκφράζοντας την καθολική θέληση της τοπικής κοινωνίας, διατρανώνει ότι δεν επιθυμεί καμία απολύτως μεταλλευτική δραστηριότητα στον Δήμο Παναγίας.

Η εταιρεία είναι γεγονός ότι έχει εισπράξει την άρνηση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Παναγίας, η οποία έχει ποικιλοτρόπως εκφρασθεί και επισήμως δια του αρμοδίου αποφασιστικού οργάνου του Δήμου Παναγίας (του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου), και δια των αποφάσεων των φορέων του τόπου, και δια της Λαϊκής Συνελεύσεως του Δήμου Παναγίας. Έτσι, η εταιρεία προσπαθεί σήμερα να «εκμαιεύσει» από το Νομαρχιακό Συμβούλιο μία θετική γνωμοδότηση, ώστε να διατείνεται στην συνέχεια ότι έχει την κοινωνική συναίνεση, που για την περιοχή μας γνωρίζει ότι δεν την έχει. Εσείς γνωρίζοντας σήμερα ξεκάθαρα την θέληση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας, θα γνωμοδοτήσετε θετικά; Είναι ηθικό αυτό; Είναι αυτή η αλήθεια; Θα εκφράζετε έτσι εσείς την τοπική κοινωνία και τον Δήμο μας; Εμείς που με την ψήφο μας σας θέσαμε σε αυτή την θέση ώστε να μας εκπροσωπείτε, σε καμία περίπτωση δεν σας εξουσιοδοτούμε να γνωμοδοτήσετε αντίθετα με την θέλησή μας, η οποία νομίμως εκφράσθηκε από το μόνο αρμόδιο αποφασιστικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 10/7/2009.

Μετά τιμής,

Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και εφημέριος του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Εξοχώτατο Πρωθυπουργό, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

2) Εντιμότατη Υπουργό Περιβάλλοντος, κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

3) Εντιμότατο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟ

4) Εντιμότατη Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας,

κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

5) Εντιμότατο Υπουργό Οικονομικών, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

6) Εντιμότατο Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

7) Εντιμότατο Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αξιότιμη Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., κα ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

9) Αξιότιμο Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

10) Αξιότιμο Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

11) Αξιότιμο Πρόεδρο Οικολόγων, κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟ

12) Αξιότιμο Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Χαλκιδικής, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΓΙΩΝΑ

13) Αξιότιμο Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Χαλκιδικής, κ. Ι. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

14) Αξιότιμο Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Χαλκιδικής, κ. ΑΡΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

15) Αξιότιμο Δήμαρχο του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, κ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

16) Αξιότιμο Δήμαρχο του Δήμου Αρναίας, κ. ΛΑΖΑΡΟ ΛΑΖΑΡΟΥ

17) Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ.Όρους & Αρδαμερίου, κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ

18) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

19) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

20) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

21) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ

22) Αξιότιμη Δημοσιογράφο κ. Σ. ΚΟΤΣΩΝΗ

23) Εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

24) Εφημερίδα «REAL NEWS»

25) Εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ»

26) Εφημερίδα «ΒΗΜΑ»

27) Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

28) Εφημερίδα «VETO»

29) Εφημερίδα «O KOΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

30) Εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»

31) Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

32) Εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ» (τοπική εφημερίδα Ν. Χαλκιδικής)

33) Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» (τοπική Ν. Χαλκιδικής)

Γιατί δεν πήγε τελικά;

Συζητήσεις γίνονται, πολλά λέγονται, αρκετά γράφτηκαν!
-Γιατί δεν πήγε στην καθιερωμένη δεξίωση της Νομαρχίας Χαλκιδικής ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Χ. Καστανίδης; (28ης Οκτωβρίου)
Η άποψή μας είναι: Αν για ασήμαντο λόγο και χωρίς να ενημερώσει το Νομάρχη Χαλκιδικής την "έκανε με ελαφρά πηδηματάκια" είναι ΛΑΘΟΣ του! Αλλά...
Κάποιοι οφείλουν να σέβονται τους Πολίτες, κάποιοι ξέρουν καλά, πολύ καλά το λόγο! Πρόκειται για το τοπικό ΠΑΣΟΚ και για το Νομάρχη Χαλκιδικής!
Αφού γνωρίζουν το λόγο ας ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, όπως έχουν υποχρέωση!


Για το θέμα των συντελεστών δόμησης στον Πολύγυρο: Υπόμνημα της μείζονος μειοψηφίας προς το Νομάρχη Χαλκιδικής!

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Κύριε Νομάρχη
Είναι σε γνώση σας, ότι η Πολεοδομία Πολυγύρου, υπηρεσία της Ν.Α.Χ. της οποίας προΐστασθε, δεν χορηγεί οικοδομικές άδειες, από τον Σεπτέμβριο του 2008, για την ανέγερση οικοδομών, εντός του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως του Πολυγύρου, κατά παράβαση όλων των σχετικών διατάξεων που διέπουν την πολεοδόμηση.
Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2008, η Πολεοδομία Πολυγύρου αντελήφθη και εκτίμησε λανθασμένα και απαράδεκτα, ότι ύστερα από εννιά ολόκληρα χρόνια (που παρανομούσε κατά την εκτίμησή της), ότι η τροποποίηση του αρχικού Γ.Π.Σ. Πολυγύρου που έγινε με την υπ΄αριθμ. 6683/10-11-99 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας και αφορούσε επέκταση της πόλης κατά 890 στρέμματα, επέχει θέση νέου Γ.Π.Σ., άρα ισχύουν οι ...

απαγορεύσεις του άρθρου 4 του Ν.2508/97. Έτσι αυθαίρετα, χωρίς καμιά γραπτή απόφαση- γνωμοδότηση, η Πολεοδομία Πολυγύρου κατέβασε τους συντελεστές δόμησης σε όλες σχεδόν τις πολεοδομικές ενότητες του Πολυγύρου, αρνείται να παραλάβει και να εκδώσει οικοδομικές άδειες, και έχει οδηγήσει σε οικοδομικό μαρασμό όλο τον Πολύγυρο και φέρει σε αδιέξοδο δεκάδες συνδημότες μας αλλά και όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με την οικοδομή.

Κύριε Νομάρχη

Η εντολή που πήρε ο μελετητής από το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου σύμφωνα με την 99/1993 απόφασή του, ήταν να προχωρήσει στην επέκταση των 890 στρεμμάτων και όχι στην αλλαγή των υπαρχόντων συντελεστών δόμησης. Συνεπώς η μελέτη επέκτασης που εγκρίθηκε από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας ως ΄’έγκριση τροποποίησης Γ.Π.Γ. Πολυγύρου΄΄ με την 6683/1999 απόφασή του, ήταν εκκρεμής κατά την δημοσίευση του Ν. 2508/97. Εκκρεμούσε από το 1993.

Η μελέτη αυτή, κατά την παράγραφο 11 του άρθρου 4 του Ν.2508/97 αποπερατούται, με το δίκαιο βάση του οποίου άρχισε. Το δίκαιο αυτό είναι ο Ν.1337/83 που δεν δίδει κανένα δικαίωμα τροποποίησης των συντελεστών δόμησης. Δεν κρίνεται δε η υπόθεση αυτή με τον Ν.2508/97 και για έναν ακόμη λόγο. Δεν μπορεί να ισχύσει ο παραπάνω νόμος χωρίς να προηγηθεί ειδική πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης.

Αλλά ακόμη και αν επιμένει η Πολεοδομία Πολυγύρου, ότι η υπόθεση κρίνεται με βάση τον Ν.2508/97, υπάρχει η τροποποίηση της παραγράφου 8 του άρθρου 4 του νόμου αυτού (που έγινε με τον Ν.2545/97), η οποία αναφέρει ρητώς ότι η προβλεπόμενη απαγόρευση (για έκδοση οικοδομικών αδειών με Σ.Δ. πάνω από τον Μ.Σ.Δ. ) ΔΕΝ ισχύει για Γ.Π.Σ. που έχουν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου. Και το Γ.Π.Σ. Πολυγύρου ισχύει από το 1943.

Επίσης η πρόταση της Δ/νσης Πολεοδομίας Χαλκιδικής όπως αναφέρεται στο υπ΄αριθμ.πρωτ.15/2043/26-05-2009 έγγραφό της για επανακαθορισμό των συντελεστών δόμησης, που δυστυχώς υιοθετήθηκε από την Δημοτική Αρχή Πολυγύρου, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, όχι μόνο δεν έχει αναδρομική ισχύ, αντιθέτως κινδυνεύει να οδηγήσει τον Πολύγυρο σε τραγικές Πολεοδομικές καταστάσεις.

Κατόπιν όλων αυτών, με το παρόν υπόμνημά μας εκφράζοντας και τις ανησυχίες και την αγωνία των συνδημοτών μας, σας καλούμε να παρέμβετε ως προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Ν.Α.Χ., και να δώσετε εντολή να συνεχίσουν να εκδίδουν οικοδομικές άδειες με τους υπάρχοντες συντελεστές δόμησης, ως έπρατταν και πριν από το Σεπτέμβριο του 2008.
Με τιμή
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Κωνσταντίνος Μπογδάνος


ΕΠΕΙΓΟΝ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.
ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό ) (2310 993506 & 2310 993944)

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κάποιοι στην Νομαρχία αρέσκονται να παίζουν την Γάτα με το Ποντίκι.
Να λάβουν υπ' όψη τους ότι στην ΑΥΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΚΥΛΟΣ.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ.


Οι νικητές των βραβείων «Philoxenia Tourism Awards»

-Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός: Χαλκιδική (πρώτο βραβείο), Κρήτη, Λακωνία, Λευκάδα, Σαντορίνη.
- Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός: Πήλιο (πρώτο βραβείο), Ζαγοροχώρια (Ιωαννίνων), Καρπενήσι, Παρνασσός, Πιερία.
- Αγαπημένος αστικός προορισμός: Θεσσαλονίκη (πρώτο βραβείο), Αθήνα, Βόλος, Ιωάννινα, Ναύπλιο. ...

- Ομορφότερη ελληνική παραλία: Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας (πρώτο βραβείο), Εγκρεμνοί Λευκάδας, Ελαφόνησος, Κουκουναριές Σκιάθου, Ναυάγιο Ζακύνθου.
- Καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο: 3-5 Πηγάδια Ημαθίας (πρώτο βραβείο), Βασιλίτσα Γρεβενών, Καϊμάκτσαλαν Πέλλας, Παρνασσός, Σέλι Ημαθίας.
- Αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό: Ιταλία (πρώτο βραβείο), Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Τσεχία.

Τα "ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ" του Κάλιο, 30/10/09