Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Τα "ΟΧΙ" δε χρειάζονται Μεταξάδες! Χρειάζονται ΛΑΟΥΣ!

Κρίμα! τέτοιου είδους αναρτήσεις σε δικά μας blogs! Κρίμα!
Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με τις αναρτήσεις άλλων blogs, αλλά στην περίπτωση αν σιωπήσεις ... συμφωνείς!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ;

Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Μήτσιου, αποφάσισε να εισάγει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 27/10/2009 κανονικά ως θέμα ημερήσιας διάταξης την γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. Προηγουμένως όμως, ως ο νόμος ορίζει, απέστειλε στους τρεις Δήμους (Αρναίας, Παναγίας, Σταγείρων-Ακάνθου) αίτημα να γνωμοδοτήσουν στην Νομαρχία εγκαίρως οι Δήμοι, με την διευκρίνιση ότι εάν έως τη συνεδρίαση του Ν.Σ. κάποιος Δήμος δεν στείλει γνωμοδότηση, τότε θα θεωρηθεί θετική η γνωμοδότησή του. ...

Συγκλήθηκαν εσπευσμένα τα Δημοτικά Συμβούλια, κινητοποιήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες, έλαβαν αποφάσεις και όλα κυλούσαν κανονικά και προοιωνίζετο η λήψη μιας αποφάσεως θετικής ή αρνητικής εκ του Ν.Σ. της 27-10-2009.
Όμως, την τελευταία στιγμή και πριν την Συνεδρίαση του Ν.Σ. ο Πνευματικός και Εφημέριος του Ι.Ησυχαστηρίου «Παναγία η Φοβερά Προστασία», π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου, κατέθεσε μία αναφορά, η οποία αστραπιαία διανεμήθηκε σε όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους και έγινε θέμα στην προσυνεδρίαση που είχαν και οι δύο παρατάξεις των κομμάτων και την οποία σας γνωστοποιούμε αυτούσια στο τέλος της παρούσας. Έτσι, όταν πλέον κατέβηκαν στην αίθουσα για την κανονική Συνεδρίαση, όλοι οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι είχαν μπροστά τους την εν λόγω αναφορά και αντί ως όφειλαν να ξεκινήσουν την συζήτηση του θέματος, ο Αντινομάρχης κ. Τζιρίτης εισηγήθηκε την αναρμοδιότητα του Νομαρχιακού Συμβουλίου δηλώνοντας εμμέσως πλήν σαφώς: «απελθέτω από εμάς το πικρόν ποτήριον της θετικής ή αρνητικής γνωμοδότησης επί του αιτήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ».
Έτσι τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αντί να αποφασίσουν τελεσίδικα και αρνητικά επί του αιτήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ ή έστω ακόμα και να γνωμοδοτήσουν θετικά, αναλαμβάνοντας όμως ο καθένας την ευθύνη του απέναντι στον Χαλκιδικιώτη, την Ιστορία, τον Τόπο μας, το Περιβάλλον, ως σύγχρονοι ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ, απέφυγαν να λάβουν θέση ΕΥΘΥΝΗΣ και δήλωσαν «αναρμοδιότητα».
Είναι δυνατόν το υπέρτατο όργανο έκφρασης των Πολιτών της Χαλκιδικής να δηλώνει «αναρμοδιότητα» για το παρόν και το μέλλον της Χαλκιδικής;
Είναι δυνατόν, το έτος 2009, οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι Πολιτών να «κρύβονται» πίσω από «αναρμοδιότητες» για να μην πάρουν θέση για τη Ζωή και το Περιβάλλον στη Χαλκιδική, για να αποφύγουν να επιλέξουν ΤΩΡΑ ή να «παντρευτούν» με τα δίκαια των Πολιτών ή θα «παντρευτούν» με τα συμφέροντα των ισχυρών χορηγών, διατηρώντας και τις δύο μεριές σε καθεστώς αρραβώνα;
Ο Νόμος 3220/2004, που παρέδωσε το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής, βορά σε χρυσοθήρες «για μια χούφτα δολλάρια» δίνει πράγματι τη δυνατότητα εκτέλεσης γεωτρήσεων χωρίς τη συναίνεση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής (μία ακόμη απόδειξη του «σκανδαλώδη» χαρακτήρα του Νόμου). Το Νομαρχιακό Συμβούλιο δύναται πράγματι να «κρυφτεί» πίσω από την κατά Νόμο αναρμοδιότητα. Χωρίς να σημαίνει πάντα ότι το νόμιμο είναι και ηθικό. Αφού λοιπόν το Νομαρχιακό Συμβούλιο υπερασπίζεται την αναρμόδιότητά του για το μέλλον της Χαλκιδικής, γιατί ενέγραψε το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη;
Γιατί απλά η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, υπό την πίεση των Πολιτών έχει πολλάκις δημοσίως δεσμευθεί ότι, ανεξάρτητα του Νόμου, δεν πρόκειται να προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση της Τοπικής Κοινωνίας.
Και αν η αντίδραση των Πολιτών δεν ήταν άμεση, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, τότε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, θα παρέβλεπε την «αναρμοδιότητα» και δειλά-δειλά θα συναινούσε στο αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ. Έτσι η Εταιρεία εκμετάλλευσης του Χρυσού και της Χαλκιδικής θα απεγκλωβιζόταν από τη δέσμευσή της και θα προχωρούσε έχοντας τη συναίνεση έστω και του αναρμόδιου Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Δηλαδή :
ή η εγγραφή στην ημερήσια διάταξη και οι γνωμοδοτήσεις των τριών Δήμων ζητήθηκαν εσπεσμένα και συνειδητά από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μήπως και προλάβουν κάποιοι να συνηγορήσουν στο αίτημα των χορηγών τους, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Πολίτες,
ή στο Νομαρχιακό Συμβούλιο εγγράφουν στην ημερήσια διάταξη ό,τι καθένας θέλει, στέλνουν στους Δήμους ό,τι καθένας ζητεί και μετά κατά την ημέρα και ώρα της συζήτησης ελέγχουν αν για το ζητούμενο έχουν την αρμοδιότητα.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ούτε αφελείς είναι, ούτε αγνοούν τις αρμοδιότητες και τους Νόμους που έχουν ορκιστεί να φυλάττουν.
Επί του παρόντος το μόνο που πρέπει να μην ξεχνούν είναι ότι η Ιστορία δεν φύλαξε θέση τιμητική για τους Πόντιους Πιλάτους. Και αν ακόμα από τις πράξεις και τις παραλείψεις του Πιλάτου οδηγηθήκαμε στη Σταυρική Θυσία, δεν άργησε να έρθει η Ανάσταση.
Ο των πάντων Κριτής-Πολίτης και βλέπει και επαγρυπνεί και δεν δηλώνει αναρμόδιος για τη Ζωή και το Περιβάλλον της Χαλκιδικής.
Όσο αφορά την υποβληθείσα αναφορά του πατρός Χριστοδούλου που επιδόθηκε και στους δύο παρευρισκομένους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Δριβελέγκα και κ. Λαφαζάνη, επισημαίνουμε αυτό που ειπώθηκε από τον Ιερομόναχο στον δεύτερο, ενώπιον πλήθους κόσμου: «Είσθε υποχρεωμένος κ. Βουλευτά να αγωνισθείτε για την ανάδειξη του σκανδάλου αυτού της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, μπροστά στο οποίο ωχριά το σκάνδαλο "Βατοπαιδίου", για το οποίο επιδείξατε περίσσιο ζήλο για την ανάδειξή του».
Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τώρα, αν οι αγωνιστές του Δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές της Δημόσιας περιουσίας θα ενεργοποιηθούν στην ανάδειξη του τεράστιου πολιτικοοικονομικού και περιβαλλοντικού αυτού σκανδάλου. Θα κατατεθεί από κάποιον που έλαβε γνώση στον αρμόδιο Εισαγγελέα; Θα επιληφθεί αυτεπαγγέλτως κάποιος Εισαγγελέας; Οψόμεθα.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Ν.Π.Ι.Δ.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ, 28.10.2009
Τηλ. πληροφοριών: 6955-499828
Υ.Γ.: Σας επισυνάπτουμε την προαναφερθείσα επιστολή.


Ἀρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ἀγγελόγλου

Πνευματικός & Ἐφημέριος Ι. Γ. Ἡσυχαστηρίου

«Παναγία, Ἡ Φοβερά Προστασία»

( Ι. Μητροπόλεως Ἱερισσοῦ, Ἁγ. Ὄρους & Ἀρδαμερiου)

Τ.Θ. 1, Τ.Κ. 63076 Μεγάλη Παναγία ΧαλκιδικῆςΠρος

1) Νομαρχιακούς Συμβούλους Ν.Χαλκιδικής

Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος

Υπ’όψιν: Προέδρου του Ν.Σ., κ.Δημ.Μήτσιου


2) Αξιότιμο Νομάρχη Ν. Χαλκιδικής,

κ. Αστέριο Ζωγράφο

Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος


27 Οκτωβρίου 2009

ΘΕΜΑ: «Στοιχεία που προέκυψαν περί της συμβάσεως μεταβίβασης

μεταλλείων Κασσάνδρας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της ε-

ταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», και η κατάθεσή τους εν όψει

της γνωμοδότησης του Ν.Σ. της Ν.Α. Χαλκιδικής στις 27 Οκτωβ-

ρίου 2009 για το θέμα ΜΠΕ: «Ερευνητικές γεωτρήσεις στην πε-

ριοχή Μεταλλείων Κασσάνδρας του Ν. Χαλκιδικής»

Η παρούσα να κατατεθεί και στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ στο εν λόγω θέμα.

---------------------------------------

Αξιότιμε Νομάρχα του Ν. Χαλκιδικής, κ. Ζωγράφο,

Αξιότιμε Πρόεδρε του Ν.Σ., κ. Μήτσιου,

Αξιότιμοι κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι,

Η Μ.Π.Ε. που κατέθεσε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. αφορά την μεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεμμάτων ολοκλήρου σχεδόν της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της με την σύμβαση που έγινε με το ελληνικό δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή επεισοδιακά τον Ιανουάριο του 2004.

Κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα και οι επίμαχες –περί ων ο λόγος-γεωτρήσεις γίνονται βάσει αυτής της σύμβασης μεταβίβασης, η οποία ενέχεται εξ υπαιτιότητος του Ελληνικού Δημοσίου και με συναίνεση της εταιρείας, στην μεγαλύτερη λήστευση του δημοσίου χρήματος και το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας χρυσοφόρου γης και περιουσίας. Τα σκάνδαλα «ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ», «SIEMENS», «ΟΜΟΛΟΓΑ», «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», «ΚΟΣΚΟΤΑΣ» κυριολεκτικά ωχριούν μπροστά σε αυτό. Σαφώς γνωρίζετε ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πλέον αξιόπιστο και υπερεθνικό όργανο, κατήγγειλε αυτή την σύμβαση και έστειλε το ελληνικό δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Καταθέτω την εν λόγω από 10.12.2008/7853 τελική 10σέλιδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ως ΣΧΕΤΙΚΟ 1) για τα Πρακτικά. Επίσης καταθέτω ως ΣΧΕΤΙΚΟ 2, δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «ΒΗΜΑ», το από 15 Μαρτίου 2009, που δημοσιεύει στοιχεία της παράτυπης και παράνομης μεταβίβασης και της λήστευσης του δημοσίου χρήματος, που ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εν όψει της σημερινής Συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έκανα εχθές ένα «σέρφινγκ» στο διαδίκτυο, στο οποίο υπάρχει πληθώρα αναφορών και καταγγελιών για την απάτη μεγέθους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (με αναφορά στην εν λόγω σύμβαση μεταβίβασης) και όπως δημοσιεύουν, τα στοιχεία είναι απολύτως τεκμηριωμένα από ανακοινώσεις της σημερινής ιδιοκτήτριας των μεταλλείων European Goldfields. Το καταθέτω για τα Πρακτικά της παρούσας Συνεδρίασης, ως ΣΧΕΤΙΚΟ 3.

Κύριε Νομάρχα, όλοι σας –μηδέ εξαιρουμένων των κομματικών παρατάξεων- επιδείξατε «ευγενή» άμιλλα στην ανάδειξη του «σκανδάλου» της Μονής Βατοπαιδίου για κάποια λίγα στρέμματα στην Ουρανούπολη, επειδή ζημιώθηκε το Δημόσιο συμφέρον.

Η υποτιθέμενη ζημία του δημοσίου από την μεταβίβαση στο Βατοπαίδι κάποιων στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, είναι κυριολεκτικά αστεία μπροστά στο σκανδαλώδες ξεπούλημα όλης σχεδόν της Β. Χαλκιδικής (317.000 στρέμματα). Η δημόσια ζημία είναι φοβερά δυσανάλογη· και εκεί είδαμε να αγωνίζονται όλοι οι φορείς με κάθε μέσο, θέλοντας μάλιστα ο καθένας να επιφέρει στον εαυτό του την επιτυχία της ανάδειξης του μικρού αυτού υποτιθέμενου σκανδάλου (ως προς τα λιγοστά στρέμματα που αφορούν την Ουρανούπολη). Στην καταλήστευση όμως εδώ του Δημοσίου χρήματος και της Δημόσιας περιουσίας, παρ’ ότι έχει αποφανθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όχι μόνον δεν βλέπουμε να ενδιαφέρεσθε, αλλά αντιθέτως βλέπουμε μια προθυμία «εξυπηρέτησης» των οικονομικών αυτών συμφερόντων που πλούτισαν άμεσα εις βάρος του ελληνικού Λαού. Επειδή πιστεύω στο καθετί που κάνετε ότι οφείλετε να έχετε ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον βάσει και του άρθρ. 106 παρ.2 του Συντάγματος (που ορίζει ότι «η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της εθνικής οικονομίας»), θέλω απλώς να σας υπομνήσω τα κάτωθι:

Είσθε πιστεύουμε γνώστες ότι καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο με την σύμβαση μεταβίβασης, είσθε γνώστες επίσης ότι τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα μεταβιβάσθηκαν σε καναδέζικη εταιρεία (off-shore;) ώστε να πληρώνει με ευνοϊκούς όρους τους φόρους στον Καναδά και όχι στην Ελλάδα.

Είσθε γνώστες ότι με την σύμβαση μεταβίβασης Ν.3220/2004 ΦΕΚ 15Α΄/ 28.1.2004, το ελληνικό δημόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώματα επί του εξορυσσομένου μεταλλεύματος, ούτε επί του εξαγωμένου συμπυκνώματος που γίνεται εξαγωγή του σε χώρες που διαθέτουν μεταλλουργία. Αντιθέτως η χώρα μας εισάγει στην συνέχεια μέταλλα πληρώνοντάς τα πανάκριβα.

Είσθε γνώστες ότι με τον Ν.3220/2004, το ελληνικό δημόσιο απάλλαξε την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ακόμα και από τους οποιουσδήποτε φόρους μεταβίβασης και λοιπούς φόρους (συμπεριλαμβανομένου και του φόρου εισοδήματος λόγω υπεραξίας, τέλη, τέλος χαρτοσήμου, εισφορά δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του δημοσίου).

Είσθε γνώστες όλων των μη αναστρέψιμων περιβαλλοντικών καταστροφών, καταστροφή υδροφορέων στις Σκουριές, Ολυμπιάδα, μόλυνση θάλασσας του Στρατωνίου κ.λ.π. και ότι με τον Ν. 3220/04 το ελληνικό δημόσιο όρισε ότι: «Για βλάβες του περιβάλλοντος ή ζημιές τρίτων, οι οποίες επήλθαν ή τα γενεσιουργά αίτια ανάγονται σε χρόνο πριν από την δημοσίευση που κυρώνει την παρούσα σύμβαση, η αγοράστρια δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη» (και συνεπώς υποχρέωση για αποκατάσταση – η «προίκα» των καταστροφών μένει σε εμάς).

Είσθε γνώστες ότι το δημόσιο δεν απαίτησε με την σύμβαση μεταβίβασης να προσληφθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ οι 472 εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι της πρώην TVX και ανέλαβε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και τους ενέταξε το 2005 σε πρόγραμμα επανακατάρτισης πληρώνοντας 28.000.000 ευρώ, σε δε 50 εξ αυτών δεν έδωσε καν ασφαλιστική κάλυψη (δείχνοντας ότι το δημόσιο δεν προέβαινε στην μεταβίβαση από ενδιαφέρον για τους τετρακόσιους και πλέον εργαζομένους).

Γνωρίζετε ότι η επιχειρούμενη επένδυση θα επιφέρει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην προ του Άθω περιοχή (προστατευόμενη από την Ουνέσκο), με μοναδικό όφελος την εξασφάλιση λιγοστών προσωρινών θέσεων ανθυγιεινής εργασίας που θα δίνουν στους λιγοστούς ηρωϊκούς μεταλλωρύχους τον αφ’ ενός μεν αναγκαστικά και άχαρο ρόλο των «νεκροθαφτών» και καταστροφέων της περιοχής τους, αφ’ ετέρου δε εργασία άκρως επιβλαβή για την υγεία και την ζωή τους. Πριν λίγες ημέρες θρηνήσαμε ακόμα έναν νεκρό, υπήρξε ένας ακρωτηριασμός άλλου μεταλλωρύχου και όπως γνωρίζετε, η Β. Χαλκιδική είναι η περιοχή με τις περισσότερες χήρες, ορφανά και θανάτους εργαζομένων από πνευμονοκονίαση, καρκίνο, χαλίκωση κ.λ.π. (βλ. επισυναπτόμενο στην παρούσα ΣΧΕΤΙΚΟ 4).

Γνωρίζει ο κ. Νομάρχης ότι ζήτησε προσωπικά ο ίδιος δημοσίως από τον υπουργό Κοινωνικής Ασφαλίσεως κ. Τσιτουρίδη την δημιουργία Σχολής εκπαίδευσης μεταλλωρύχων μέσω ΟΑΕΔ στο Στρατώνι, για να εκπαιδεύει το εργατικό προσωπικό της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» (και γνωρίζει τι συνέβη και δεν υλοποιήθηκε το αίτημά του, δια του οποίου το δημόσιο θα πλήρωνε και την εκπαίδευση ακόμα των εργατών της εταιρείας!)


Το Δημόσιο συμφέρον σας καλεί σήμερα επίσημα όχι να γνωμοδοτήσετε θετικά ή αρνητικά για την κατατεθείσα Μ.Π.Ε. της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., αλλά να αναλάβετε την ευθύνη της ανάδειξης του μεγαλύτερου ίσως μεταπολεμικού οικονομικού σκανδάλου, που αφορά την μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., δια της οποίας αντί «πινακίου φακής» ξεπουλήθηκαν 317.000 στρέμματα και οι αγοραστές πλούτισαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πριν ακόμα κυριολεκτικά «ανοίξουν το "μαγαζί", για να πουλήσουν ακόμα και αυτά που περιείχε (το «μαγαζί»), όπως π.χ. τους 300-400 χιλιάδες τόννους αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδος, που ήταν έτοιμο στοκ με περιεκτικότητα 25 γραμ. χρυσού στον τόννο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης και από την συνολική μεταβίβαση των μετοχών».

--------------------------

Επειδή είμαι κάτοικος του Δήμου Παναγίας και αυτή η Μ.Π.Ε. αφορά κυρίως τον Δήμο μας, καθότι η εταιρεία θέλει να προβεί σε 46 ερευνητικές γεωτρήσεις «περιχαράκωσης νέων κοιτασμάτων» στην περιοχή Σκουριές, Κερασιά, Τσικάρα και Αρβανίτη (όπου η τελευταία θέση είναι σε απόσταση ακτίνας σχεδόν 1 χιλιομέτρου από το Ησυχαστήριο «Παναγία η Φοβερά Προστασία»), θα ήθελα να εκθέσω και τα κάτωθι:

Στην σύμβαση μεταβίβασης Ν.3220/2004, ΦΕΚ 15Α΄/ 28.1.2004, στο άρθρο 3, με τίτλο: «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» και στις σελ. 350-351, σαφώς ορίζεται ότι η μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. «δικαιούται να ενεργεί χωρίς νέες άδειες γεωτεχνικές και μεταλλευτικές έρευνες εντός των ορίων των μεταβιβαζομένων παραχωρήσεων και μισθώσεων μεταλλείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μεταλλευτικού Κώδικα και Κώδικα Μεταλλευτικών Λατομικών Έργων (ΚΜΛΕ)».

Γιατί ενώ έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να ενεργεί γεωτεχνικές και μεταλλευτικές ερευνητικές γεωτρήσεις χωρίς άδειες, ζητά σήμερα την άδειά σας και την συναίνεσή σας; Αυτή η κίνηση της εταιρείας σε τι αποσκοπεί; Είναι γεγονός ότι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» κάνοντας χρήση του Ν.3220/2004 και του άρθρ. 3, πριν καταθέσει ενώπιόν σας την Μ.Π.Ε. σήμερα (27 Οκτωβρίου 2009), τον Ιούλιο του 2009 μετέφερε γεωτρύπανα και άρχισε τις γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών (βλ. επισυναπτόμενα στην παρούσα ΣΧΕΤΙΚΑ 5 και 6). Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία και να απαιτήσει αφ’ ενός μεν να σταματήσουν οι γεωτρήσεις, αφ’ ετέρου δε να πάρουν τα γεωτρύπανά τους αμέσως από την περιοχή.

Η εταιρεία κατ’ αρχήν δεν υπάκουσε, επικαλούμενη το άρθρ. 3 του Ν.3220/2004. Συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παναγίας στις 7/7/2009 και εξέδωσε την υπ’ αριθ. 86/7.7.2009 απόφασή του (βλ. ΣΧΕΤΙΚΟ 7) κατά και προς την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., δια της οποίας απαιτούν να σταματήσει άμεσα η ανόρυξη των γεωτεχνικών γεωτρήσεων και εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι η εταιρεία καταφρονεί την υπ’αριθ. 15/2007 απόφαση του Δ.Σ. (δια της οποίας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο Επενδυτικό Σχέδιο εξόρυξης για τις Σκουριές). Ενημέρωναν δε ότι εάν μέχρι τις 9/7/2009 δεν σταματούσε η ανόρυξη των γεωτρήσεων, θα ανέβαινε στις Σκουριές το Δημοτικό Συμβούλιο και θα συγκαλείτο Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου.

Επειδή η εταιρεία δεν σταμάτησε, οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέβηκαν στις Σκουριές και απαίτησαν να σταματήσουν οι γεωτρήσεις. Δεν εισακούσθηκαν κι έτσι στις 10/7/2009 συγκλήθηκε Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου, όπου η Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου εξέφρασε την καθολική της αντίθεση στο Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την εξόρυξη στις Σκουριές (βλ. επισυναπτόμενο στην παρούσα ΣΧΕΤΙΚΟ 8). Αμέσως πολλοί κάτοικοι μετέβησαν στις Σκουριές, όπου εγκαταστάθηκαν σε σκηνές και διέμεναν εκεί νυχθημερόν, απαιτώντας από την εταιρεία να σεβασθεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας, κι έτσι η εταιρεία αναγκάσθηκε να αποχωρήσει, αφού της είχε πλέον αποκλεισθεί η πρόσβασή της στις Σκουριές.

Στην συνέχεια, Επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι και επέδωσαν την από 14/7/2009 με Α.Π. 5121 απόφαση της Διευρυμένης Επιτροπής Αγώνος του Δήμου Παναγίας (βλ. επισυναπτόμενο στην παρούσα ως ΣΧΕΤΙΚΟ 9), δια της οποίας αιτούντο από την εταιρεία να «σεβαστεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας, αποσύροντας τα γεωτρύπανα από τις Σκουριές και αφαιρώντας από το Επενδυτικό Σχέδιο ανάπτυξης των μεταλλείων Κασσάνδρας όλο το σχέδιο που αφορά την συγκεκριμένη επένδυση στην θέση «Σκουριές». Η μη συμμόρφωσή σας με την θέληση της τοπικής κοινωνίας θα σημαίνει προκλητική καταφρόνησή της και θα ευθύνεσθε στο ακέραιο για ό,τι θα επακολουθήσει». Η προφορική απάντηση της εταιρείας στην Επιτροπή ήταν: «τα γεωτρύπανα θα τα πάρουμε, αλλά στην περιοχή σας δεν θα γίνει ό,τι θέλει η εταιρεία, ούτε ό,τι θέλει η τοπική κοινωνία, αλλά ό,τι θέλει και αποφασίσει το κράτος». Η συνέχεια ήταν ο υπουργός κ. Σουφλιάς, στις 2 0κτωβρίου 2009, 2 ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, και ενώ οριστικά «πήγαινε στο σπίτι του» και χαιρετούσε για πάντα την πολιτική, έσπευσε να υπογράψει την προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση-Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ, την ουσιαστική αδειοδότηση) του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Σήμερα ενώπιόν σας ο Δήμος Παναγίας κατέθεσε την υπ’αριθ. 144/2009 απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη ομόφωνα στις 25 Οκτωβρίου 2009 (βλ. ΣΧΕΤΙΚΟ 10), όπου γνωμοδοτεί αρνητικά ως προς την παρούσα Μ.Π.Ε. και γνωστοποιεί ότι εκφράζοντας την καθολική θέληση της τοπικής κοινωνίας, διατρανώνει ότι δεν επιθυμεί καμία απολύτως μεταλλευτική δραστηριότητα στον Δήμο Παναγίας.

Η εταιρεία είναι γεγονός ότι έχει εισπράξει την άρνηση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Παναγίας, η οποία έχει ποικιλοτρόπως εκφρασθεί και επισήμως δια του αρμοδίου αποφασιστικού οργάνου του Δήμου Παναγίας (του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου), και δια των αποφάσεων των φορέων του τόπου, και δια της Λαϊκής Συνελεύσεως του Δήμου Παναγίας. Έτσι, η εταιρεία προσπαθεί σήμερα να «εκμαιεύσει» από το Νομαρχιακό Συμβούλιο μία θετική γνωμοδότηση, ώστε να διατείνεται στην συνέχεια ότι έχει την κοινωνική συναίνεση, που για την περιοχή μας γνωρίζει ότι δεν την έχει. Εσείς γνωρίζοντας σήμερα ξεκάθαρα την θέληση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας, θα γνωμοδοτήσετε θετικά; Είναι ηθικό αυτό; Είναι αυτή η αλήθεια; Θα εκφράζετε έτσι εσείς την τοπική κοινωνία και τον Δήμο μας; Εμείς που με την ψήφο μας σας θέσαμε σε αυτή την θέση ώστε να μας εκπροσωπείτε, σε καμία περίπτωση δεν σας εξουσιοδοτούμε να γνωμοδοτήσετε αντίθετα με την θέλησή μας, η οποία νομίμως εκφράσθηκε από το μόνο αρμόδιο αποφασιστικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 10/7/2009.

Μετά τιμής,

Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και εφημέριος του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Εξοχώτατο Πρωθυπουργό, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

2) Εντιμότατη Υπουργό Περιβάλλοντος, κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

3) Εντιμότατο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟ

4) Εντιμότατη Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας,

κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

5) Εντιμότατο Υπουργό Οικονομικών, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

6) Εντιμότατο Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

7) Εντιμότατο Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

8) Αξιότιμη Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., κα ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

9) Αξιότιμο Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

10) Αξιότιμο Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

11) Αξιότιμο Πρόεδρο Οικολόγων, κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟ

12) Αξιότιμο Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Χαλκιδικής, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΓΙΩΝΑ

13) Αξιότιμο Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Χαλκιδικής, κ. Ι. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

14) Αξιότιμο Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Χαλκιδικής, κ. ΑΡΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

15) Αξιότιμο Δήμαρχο του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, κ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

16) Αξιότιμο Δήμαρχο του Δήμου Αρναίας, κ. ΛΑΖΑΡΟ ΛΑΖΑΡΟΥ

17) Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ.Όρους & Αρδαμερίου, κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ

18) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

19) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

20) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

21) Αξιότιμο Δημοσιογράφο κ. ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ

22) Αξιότιμη Δημοσιογράφο κ. Σ. ΚΟΤΣΩΝΗ

23) Εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

24) Εφημερίδα «REAL NEWS»

25) Εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ»

26) Εφημερίδα «ΒΗΜΑ»

27) Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

28) Εφημερίδα «VETO»

29) Εφημερίδα «O KOΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

30) Εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»

31) Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

32) Εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ» (τοπική εφημερίδα Ν. Χαλκιδικής)

33) Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» (τοπική Ν. Χαλκιδικής)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, ΩΡΑ 11:00
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Παρουσία έγκριτων νομικών και μηχανικών, του Δήμου Πολυγύρου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για να δημοσιοποιήσουμε τη δική μας λύση και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τους συντελεστές δόμησης.
Πριν 10 μήνες περίπου η Πολεοδομία “ανακάλυψε” μετά από 10 χρόνια ότι ...

κακώς εκδίδονται στον Πολύγυρο οικοδομικές άδειες με τους συντελεστές δόμησης των παλαιών πολεοδομικών σχεδίων. Θα πρέπει, κατά τη γνώμη της, να εκδίδονται με τον μέσο συντελεστή δόμησης κατά γειτονιά, σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο του '99.
Η διαφορά μεταξύ παλαιών και νέων συντελεστών είναι περίπου 40%. Δηλαδή απλά ο Πολύγυρος, αν γίνει αποδεκτή η παραπάνω άποψη, υποτιμάται αμέσως οικοπεδικά και οικοδομικά κατά 40% περίπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε την άποψη της Πολεοδομίας παρά τα τεράστια νομικά επιχειρήματα που την αντικρούουν. Επιδιώκει δε, την επαναφορά των συντελεστών δόμησης στα παλαιά τους μεγέθη με μια επιζήμια σε χρόνο και χρήμα Μελέτη. Κρατά όμηρους τους κατοίκους και την οικονομία του Πολυγύρου σε οικοδομική απραγία για τα προσεχή έτη.

Στην συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν όλες οι πτυχές του θέματος και θα παρουσιασθεί η δική μας πρόταση για λύση στο πρόβλημα. Μια λύση που με αδιαλαξία και αλαζονεία αρνήθηκε να συζητήσει η δημοτική αρχή.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε, πιστοί στον όρκο που δώσαμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των συνδημοτών μας.
Ο χρόνος, ο τόπος και ο τρόπος θα αποφασισθούν από τη συντονιστική “Επιτροπή για τον Πολύγυρο” και τους συμπολίτες μας.

Δημήτρης Βασιλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας

Οικογενειακός Γιατρός όλο το 24ωρο...

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ''ΔΙΠΛΟ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ - Μπάσκετ στη Γ΄ Εθνική

Με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Καλλικράτεια συνέχισε το Στρατώνι για το Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι από την αρχή με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ(4-11, 17-11, 17-22). Οι ομάδες συμβάδιζαν μέχρι της αρχές του 4ου δεκαλέπτου αλλά οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν ένα σερί 0-13 και καθάρισαν το παιχνίδι με τελικό σκόρ 66-80. ...

Την επόμενη αγωνιστική στο Κλειστό Ιερισσού το Στρατώνι υποδέχετε την Χαλκηδόνα στο πολύ μεγάλο ντέρμπι του Πρωταθλήματος και σε συνάρτηση με το πολύ κακό ξεκίνημα της Χαλκηδόνας(2 ήττες), που θεωρείτε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, έχει την ευκαιρία να βάλει της βάσεις για μια μεγάλη πορεία και στο φετινό μαραθώνιο. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ 66-80
Διαιτητές: Νέδογλου , Δημάδης
Δεκάλεπτα: 17-11, 27-29, 47-49, 66-80
Καλλικράτεια (Καραμουσαλίδης)
Τσέλιος 20(1), Τολιόπουλος 9(1), Μωυσιάδης , Μανουσάκης 17(2), Λάσκαρης , Χατζηγιοβανάκης , Τερσενίδης 2, Γλιάς 1, Μπαδέμας , Τεπετίδης 6, Χατζηαθανασίου 4, Γιαννακός 7(1)
Βολές: 13/17 , Φάουλ: 17 , Τρίποντα: 5
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 19, Πεγιάς 11(3), Τίλλ , Κουντουρατζόγλου 13(1), Μαρκίδης , Κατσαβαβάκης , Ντισλής 3(1), Μπούλης , Κοτζαγιάννης Α. Νουκάρης 17(1), Κοτζαγιάννης Θ. , Δασκαλόπουλος 17
Βολές: 14/19 , Φάουλ: 14 , Τρίποντα: 6

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ 67-80
ΦΛΟΓΗΤΑ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 56-77
ΔΡΥΜΟΣ - ΑΔΕΝΔΡΟ 80-70
ΔΙΑΒΑΤΑ - ΣΚΟΠΟΣ 103-107
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 52-57
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 60-49
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Αποτελέσματα αγώνων ΕΚΑΣΧ

A’ Ανδρών (2η Αγωνιστική )
Πολύγυρος 74 Ορμύλια 48
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Σχοινάς
Δεκάλεπτα: 17-15, 41-31, 66-42, 74-48
Πολύγυρος (Μπούμπας)
Αθανασόπουλος 2, Μπανάβας Χ. , Μπανάβας Ι. 4, Παπασαραφιανός 22(4), Στιβαχτάρης 2, Κουγιώνης 26, Σόμπατζης 7(1), Γισγάκης , Χαλκιόπουλος 5(1), Μυλωνάς Γ. , Μόμτσιας , Βλάχος 6
Ορμύλια (Χαλκιάς) ...

Καρατάσιος , Παπαδόπουλος 2, Λελεγιάννης 12(3), Ανδρεάδης Η. 3(1), Τζούμα 2, Ανδρεάδης Α. , Ντάλντος 1, Μπαμπάργιος 12, Αργυρόπουλος 16(1), Βενιαμίν , Κυρομίτης , Πλουμής
Αρναία 75 Τρίγλια 63
Διαιτητές: Ξέρας , Μαργαρίτης
Δεκάλεπτα: 15-20, 43-23, 58-35, 75-63
Αρναία (Μοσχόπουλος)
Αντωνίου 3, Αρβανίτης , Αργυρός Δ. , Χαριστός , Κουσίδης 14, Τσιάρας 6(1), Μπάτζιος 8(2), Ρεπάνης , Κυπαρισσάς 22(1), Πράντσις 12(1), Αργυρίου , Παπαγεωργίου 10
Τρίγλια (Τσομπανάκης)
Ζούπης 5(1), Γεώργογλου Ε. , Παντζάκης 26(4), Κουνάδος , Παπαδόπουλος , Καρράς 7(1), Σερεμέτης 1, Καραγιαννάκης 8, Καραμίτσιος 2, Δαμαρλής 8(1), Καρπούζης , Γεώργογλου Γ.
Παλαιοχώρι 21 Ιερισσός 68
Διαιτητές: Ξέρας , Μαργαρίτης
Δεκάλεπτα: 5-18, 12-34, 15-51, 21-68
Παλαιοχώρι (Μακαβός)
Παπακωνσταντίνου , Κουμαντσιώτης 5, Καραθανάσης 3(1), Βούζιος , Πολύζου , Γκαγκάνης Μ. 2, Μοσχόπουλος Α. , Κατσαμπρόκος , Κατσιρμάς , Ζολώτας , Μαύρος , Γκαγκάνης Α. 11
Ιερισσός (Κιακιλίδης)
Σαμαράς , Κουκόντζηλας , Κεσκεσιάδης 8, Συρόπουλος , Κόνσουλας , Ευθυμίου Π. 22(2), Μπάντης , Λέχος Β. 20, Κατσιφός 7, Ματάκος 5, Λέχος Χ. 5, Ευθυμίου Χ. 1
Μεταμόρφωση 39 Ουρανούπολη 42
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Τσακνή
Δεκάλεπτα: 2-9, 18-21, 26-30, 39-42
Μεταμόρφωση (Γιώργος)
Κατσαβαβάκης 2, Απεσλίδης 4, Αντωνίου-Αλβανός 4, Στράντζαλης 7(1), Χασάπης 6, Γκαδρής 9(3), Τσουλής 7, Κοτζαγιάννης
Ουρανούπολη (Θεοδώρου)
Ευθυμόπουλος 9, Τσινός 13(1), Κόκκινος Ε. 4, Κελέσης 6(2), Στουλούπης 2, Αντωνάκης 1, Αμανατίδης 3, Γεννάδιος , Παπαγεωργίου 4(1), Κόκκινος Σ. , Μουτζίκης
Νικήτη 38 Μαρμαράς 45
Διαιτητές: Θωμόπουλος , Πιπερόπουλος
Δεκάλεπτα: 9-8, 20-20, 31-30, 38-45
Νικήτη (Μουστάκας)
Μάντσιος , Μιχαλούδης 7, Πολυγυρνός-Καρράς 3, Σπύρου 3(1), Μαυρουδής , Καρλής , Χριστάκης 4, Κουτλιάνος 20(1), Χηνιτίδης 1, Λόγαρης , Σαλιάρης , Καρανικόλας
Μαρμαράς (Πατσουράκος)
Μιλκονίδης Π. 4, Κωτσίδης , Χατζηιωακειμίδης 7, Οζουνπλουμής 3, Αλεξιάδης , Καραστέριος , Παπαγιάννης , Καραισκάκης 12(2), Κοπάντσας , Δεληγιάννης 6, Ζήσης 11, Τσεπελίδης 2
Μουδανιά 68 Κασσάνδρα 42
Διαιτητές: Μαργαρίτης , Γατά
Δεκάλεπτα: 23-12, 40-24, 58-33, 68-42
Μουδανιά (Παυλάκης)
Κυριάκης , Λασκαρίδης , Ανανιάδης 22, Τσιάρας , Τσιγγελίδης 9(1), Χατζηαλέξης 1, Μαμούρης 3, Ιορδανίδης 4, Χατζηκωνσταντίνου , Γαροφάλλου 14(3), Τόμαν 15(2), Μαναβάκης
Κασσάνδρα (Σαμαράς)
Παραλής 3, Αρίστος , Τσιάλας , Κερμέντης 2, Ακλίδης , Μιχαηλίδης 17(3), Μιτελούδης , Σαμαράς 8 Παπαστεφάνου 6, Νικολής 6, Θώμος , Ανθόπουλος
Η Βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
Ιερισσός 4 138-84
Πολύγυρος 4 143-94
Ουρανούπολη 4 104-90
Αρναία 3 132-127
Μουδανιά 3 131-112
Ορμύλια 3 112-131
Τρίγλια 3 83-75
Κασσάνδρα 3 117-132
Μαρμαράς 3 91-107
Νικήτη 2 102-120
Παλαιοχώρι 2 72-130
Μεταμόρφωση 1 39-62
Η Μεταμόρφωση έχει 1 μηδενισμό
Οι σκορερ:
1) Παπασαραφιανός (Πολύγυρος) 55(8)
2) Μιχαηλίδης (Κασσάνδρα) 44(9)
3) Λέχος (Ιερισσός) 42(2)
4) Κουγιώνης (Πολύγυρος) 41
5) Ανανιάδης (Μουδανιά) 38
Επόμενη Αγωνιστική :
Ορμύλια - Νικήτη
Μαρμαράς - Μουδανιά
Κασσάνδρα – Παλαιοχώρι
Ιερισσός - Μεταμόρφωση
Ουρανούπολη - Τρίγλια
Αρναία - Πολύγυρος
Παιδικό Πρωτάθλημα (Α’ Φάση-5η Αγωνιστική)
Α’ Όμιλος
Στρατώνι – Ιερισσός 31-52
Ουρανούπολη - Νέα Ρόδα 0-20
Β’ Όμιλος
Μαρμαράς – Νικήτη 69-31
Παλαιοχώρι - Αρναία 20-0
Γ’ Όμιλος
Τρίγλια – Ορμύλια 45-63
Πολύγυρος Ρεπό
Δ’ Όμιλος
Καλλικράτεια –Μουδανιά 51-63
Κασσάνδρα - Πευκοχώρι 38-79
Πρωτάθλημα Κορασίδων (Α’ Φάση-6η Αγωνιστική)
Α’ Όμιλος
Στρατώνι – Ιερισσός 0-20
Ουρανούπολη Ρεπό
Β’ Όμιλος
Ορμύλια – Πολύγυρος 14-78
Τρίγλια Ρεπό
Γ’ Όμιλος
Πευκοχώρι – Καλλικράτεια 32-57
Κασσάνδρα Ρεπό
Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα είναι
Ιερισσός – Πευκοχώρι
Πολύγυρος - Καλλικράτεια
Επιμέλεια: Κ.Μ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τελείωσε η πρώτη Α΄ Φάση του Πρωταθλήματος Κορασίδων που διοργανώνει η Ε.ΚΑ.Σ.Χ. με νίκη της ομάδας μας στον εκτός έδρας αγώνα που έγινε το Σάββατο 24/10/2009 στη Νικήτη επί της ομάδας «ΑΕΤΟΙ» ΟΡΜΥΛΙΑΣ. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στο ανοιχτό γήπεδο της Ορμύλιας, αλλά λόγω της ολισθηρότητας του από τη βροχή που προηγήθηκε, αποφασίστηκε να γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νικήτης. .
Αναλυτικά το αποτέλεσμα και η σύνθεση της ομάδας του Α.Ο.Π. δίνονται παρακάτω: ...

Πρωτάθλημα κορασίδων ΑΕΤΟΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ 14 - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 78
ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Γκότζιου Δ. 2, Γρέκου Τ. 2, Αραμπατζάκη Μ. 2,Κρίκη Β. 10, Αμπαρά Μ. 16, Κρίκη Γ. 26, Ζούνη Δ. 20
Δεκάλεπτα: Α΄ (03 – 20), Β΄ (02 – 20), Γ΄ (04 – 18), Δ΄ (05 – 20)
Προπονητής: Τσοπουρίδης Αλέξανδρος
Σημ. Τα αποτελέσματα πάρθηκαν από το Φύλλο Αγώνα
Μετά από την παραπάνω νίκη οι κορασίδες μας περνάνε στην Ημιτελική Φάση του πρωταθλήματος στην οποία συμμετέχουν τέσσερις ομάδες (Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99 Σ.Κ., «ΕΥΡΩΠΗ 87» ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ & «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ).
Ο πρώτος αγώνας της Ημιτελικής Φάσης θα γίνει το Σάββατο 31/10/2009, ώρα 16:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου μεταξύ των ομάδων ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99 Σ.Κ. – «ΕΥΡΩΠΗ 87» ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ και ο δεύτερος την Κυριακή 01/11/2009, ώρα 12:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουδανιών μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
Τρίτη 03 / 10 / 2009 Αμπαράς Θ. Νίκος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ

Με επιτυχίες ξεκίνησαν και οι αθλητές του τμήματος ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα πλαίσια της Α΄ Φάσης του Κυπέλου Ελλάδος. Στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο 24/10/2009 στο περίπτερο (1) της Δ.Ε.Θ. σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 3 σετ - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 4 σετ
ΝΕΑΠΟΛΗ 0 σετ - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 4 σετ
Α.Σ. ΠΕΡΑ 0 σετ - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 4 σετ
Μετά από τις νίκες που σημειώθηκαν η ομάδα μας περνάει στην Β΄ Φάση
Δευτέρα 26 / 10 / 2009
Αμπαράς Θ. Νίκος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συνεδρίασε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο και μεταξύ των άλλων θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη ήταν και η γνωμοδότηση για το έργο :
«Ερευνητικές Γεωτρήσεις στην περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας του Ν. Χαλκιδικής».
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Χαλκιδικής για τη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου έχει να επισημάνει τα εξής: ...

Υπήρξε από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τον εισηγητή του θέματος ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ για τη μη συζήτηση του θέματος, επικαλούμενοι αναρμοδιότητα κατά τον νόμο.
Με σχετικό όμως έγγραφό της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά από τους αρμόδιους φορείς, (μεταξύ των οποίων και το Ν.Σ.), να της γνωστοποιήσουν τους λόγους, αν συντρέχουν, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την εκτέλεση του έργου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μεθοδευμένη, απαξιωτική και προσβλητική ενέργεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου, απέναντι στους κατοίκους και τα αιρετά όργανα της Βόρειας Χαλκιδικής που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και δε τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν δημόσια τη θέση τους για το παραπάνω θέμα. Πιστεύουμε ότι η μη συζήτηση του θέματος από το Ν.Σ. υποκρύπτει σκοπιμότητα που παραπέμπει εν λευκώ τις αποφάσεις στην περιφέρεια συμπεριφερόμενο ως Πόντιος Πιλάτος.

Τονίζομε για μια ακόμα φορά, την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας, σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή και θα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής με κάθε μέσο.

Το Γραφείο Τύπου

Μήνυμα της ΚΠΕ του Συνασπισμού για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου

Τιμάμε με βαθύ σεβασμό την επέτειο του ΟΧΙ στο φασισμό και τον πόλεμο.
Ο διαρκής αγώνας εναντίον του φασισμού, τα αντιπολεμικά κινήματα, οι διαχρονικοί αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία, αναδείχτηκαν σε οργανικές συνιστώσες της λαϊκής κινητοποίησης για κοινωνική δημοκρατία και χειραφέτηση, για κατακτήσεις στον τομέα των δικαιωμάτων και του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού. ...

Το έπος της Αλβανίας συνοδεύτηκε από το μεγάλο έπος της Εθνικής μας Αντίστασης. Ο ελληνικός λαός ήταν μεταξύ των πρώτων σε θυσίες στη διάρκεια του αντιφασιστικού αγώνα και η συμβολή του υπήρξε σημαντική στην αντιφασιστική νίκη και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό.
Το ΟΧΙ του 1940 αποτελεί πηγή έμπνευσης και σήμερα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που πρέπει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη. Η αγωνιστική στάση ζωής και οι θυσίες αυτών που επέλεξαν το δρόμο της προσφοράς και του κοινωνικού χρέους καταξίωσαν διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δημοκρατίας και πολιτισμού.
Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ σε κάθε είδους επέμβαση. ΟΧΙ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων και Παλαιστινίων. ΟΧΙ στη διχοτομημένη και κατεχόμενη Κύπρο. ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.
Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για τα STAGE και τις συμβάσεις έργου

Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει 233 παρεμβάσεις, τοποθετήσεις, ανακοινώσεις μέχρι και ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για το θέμα των stage. Το έφερε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία στην κεντρική πολιτική προεκλογική ατζέντα.
Η ευθύνη για την πολιτική ομηρία τόσων χιλιάδων νέων ανθρώπων ανήκει αποκλειστικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων. ...

Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ανασφάλιστη εργασία και τον εργασιακό μεσαίωνα, αφού τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, για τη μείωση των δημόσιων δαπανών.
Η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διευρύνει την ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων, προσφέρει δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων στους εργοδότες, αφού θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων μεγαλύτερων ηλικιών και οδηγεί στη συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο.
1. Η ανασφάλιστη κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα stage, που στην πραγματικότητα δεν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί τη μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που τα εφάρμοσαν. Πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό.
2. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία.
3. Να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο ή τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με stage και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους.
Αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα (συμβάσεις έργου, ενοικίαση εργαζομένων κλπ) και για να έχουν όλοι και όλες πλήρη, σταθερή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία.
Επειδή όμως όταν θέλεις να πολεμήσεις τη σκλαβιά δεν σκοτώνεις τους σκλάβους, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μεταβατικές ρυθμίσεις για όσους εργάζονται σε αυτές και κυρίως όταν καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις συμβάσεις έργου στο δημόσιο και αντί να κάνει διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό να τις μετατρέψει σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου δημιουργεί μία νέα γενιά συμβασιούχων και οδηγεί σε υπολειτουργία μία σειρά υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα προτείνει τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας την επόμενη πενταετία με την δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, τις μαζικές προσλήψεις στην παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία, διαφύλαξη του περιβάλλοντος, με την καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπου η χρησιμοποίηση δημόσιων πόρων πρέπει να συνοδεύεται από την υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Με την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την θέσπιση μέτρων για παρεμπόδιση των απολύσεων και με την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών. Χρειάζεται επίσης να αυξηθεί το επίδομα της ανεργίας στο 80% του μισθού και να δίνεται χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους καθώς επίσης και να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης των ανέργων.


Αθήνα 27-10-2009
Το Γραφείο Τύπου