Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Έκτροπα σε Grand Hotel από Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

"Φίλοι του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, γράφω για να καταγγείλω τα παρακάτω γεγονότα, που δυστυχώς μας γυρίζουν πίσω σε (πολύ) σκοτεινές εποχές:
Tην 8-9 Οκτωβρίου στο Grand Hotel της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνταν διεθνής συνάντηση Ευρωπαίων εταίρων (Παν/μια, Ιδρύματα και εταιρείες) στα πλαίσια του Promine, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων από φυσικούς πόρους. Προσκεκλημένοι ήταν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΒΑ Χαλκιδικής. Εμφανίσθηκε όμως (απρόσκλητη) και ομάδα “ακτιβιστών” “οικολόγων” του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων μαζί με διάφορους άλλους άγνωστης προέλευσης. Παρούσα φυσικά και η “ηγεσία” του Παρατηρητηρίου.
- Tα θλιβερά γεγονότα: ...

...Μεταξύ των “οικολόγων”, αρκετοί είχαν έρθει οπλισμένοι με ΡΟΠΑΛΑ, προκειμένου να συνετίσουν τους αντιπάλους. Απέκλεισαν με δημοκρατικές διαδικασίες την είσοδο και σε ρόλο πορτιέρη επιδόθηκαν σε face control, εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους δεν τους άρεσε η φάτσα τους. Κατά τη διάρκεια διαφόρων φραστικών διαξιφισμών προπηλάκισαν συνέδρους. Κάποιοι σύνεδροι, έδωσαν τόπο στην οργή και αποχώρησαν, αφού προηγουμένως είχαν εξυβρισθεί με το χειρότερο τρόπο από “οικολόγους” και “δημάρχους”. Σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση ψυχραιμότερων. Κάποιοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπαν τα δικά τους, λες και το συνέδριο είχε σαν θέμα τη Χαλκιδική. Τελικώς, μετά το κράξιμο που έφαγε, η “οικολογική” ομάδα αποχώρησε, αφού σκυλόβρισε και απείλησε χυδαία τους πάντες. Κάγκελο οι Ευρωπαίοι σύνεδροι, θλιβερή εικόνα διασυρμού.
- Το κράξιμο και τα ευτράπελα:
1) Κυρία “οικολόγος”, λαύρη κατά των μεταλλείων, ρωτήθηκε αν το δαχτυλίδι που φορούσε ήταν χρυσό. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι ήταν από…ΠΛΑΤΙΝΑ (!!!) Της παρατήρησαν ότι για το δαχτυλίδι που φοράει έχουν εξορυχθεί πάνω από 50 τόννοι μεταλλευμάτων και απάντησε ότι έχει τα λεφτά και το πληρώνει !!! Η νέα παρατήρηση ήταν ότι δεν μπορεί να θεωρείται οικολόγος, αφού με τα λεφτά της τελικά εκμεταλλεύεται μαύρους της Αφρικής για να έχει κοσμήματα κι ότι μόνον αν ερχόταν γυμνή, χωρίς τίποτε μεταλλικό επάνω της, θα δικαιούνταν να ομιλεί. Άλαλη η κυρία και ακολούθησε πανδαιμόνιο…
2) Ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου απαιτούσε δημόσια ομολογία από τους συνέδρους ότι η μεταλλεία έχει καταστρέψει το περιβάλλον. Διαφορετικά δεν θα τους άφηνε να συνεχίσουν! Σε αντίδραση παρευρισκομένων, απάντησε απειλώντας ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη δύσκολη θέση τους (!;) Κάποιοι του είπαν ότι είναι ανώφελο να συζητούν μαζί του, αφού ιδεολογικά είναι στο άλλο άκρο. Συμφώνησε χωρίς να υποψιάζεται την απάντηση που θα εισέπραττε από σύνεδρο, ο οποίος αφού διευκρίνισε δημοσίως ότι είναι αριστερός, απεκάλεσε κατάμουτρα τον κ. Παπαγεωργίου φασίστα !!! Στήλη άλατος ο κ. Παπαγεωργίου και ακολούθησε νέο πανδαιμόνιο…
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ. Αναζητείται βίντεο ή μαγνητοφώνηση. Τα γεγονότα δεν διαψεύσθηκαν, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώθηκαν, τόσο από το Παρατηρητήριο (που ζητάει στο blog του τα ονοματεπώνυμα όσων τόλμησαν να…του αντιμιλήσουν στο συνέδριο), όσο και στους σχετικούς διαλόγους των τοπικών blogs. Μπορούν δε να διασταυρωθούν πολύ εύκολα.
Σίγουρα ο καθένας έχει τη γνώμη του για τα Μεταλλεία χρυσού, αλλά τέτοιες πρακτικές ανήκουν σε σκοτεινούς χώρους. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει δυνατότητα να δημοσιεύσετε τα ανωτέρω."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

25 σχόλια:

΄'ΗΡΩΝ είπε...

...HΡΩΝΙΚΑ
Πάντοτε τους διέκρινε... δημοκρατική ευαισθησία, εκτός από κάποιες φορές που έπρεπε να την αποδείξουν με... πρόσφορα μέσα. Αυτή τη φορά φαίνεται, πως δεν αντιληφθήκατε το πόσο διαλακτικοί είναι και...δικαιολογημένα, βγήκαν οι άνθρωποι εκτός εαυτού!!!
(Και να φανταστείς, πως σεβάστηκαν και τον χώρο, αλλιώς θα σας φέρονταν αντιδημοκρατικά...)
ΉΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Οι κάτοικοι ζητούν το πάγωμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων εξαιτίας περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Τον αποχαρακτηρισμό των μεταλλευτικών περιοχών της Β.Χαλκιδικής και το οριστικό «πάγωμα» κάθε μεταλλευτικής δραστηριότητας, ζητούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι -κρατώντας πλακάτ και πανό με συνθήματα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα- πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «ProMine», στη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι συλλόγων και επιτροπών κατοίκων, διακόπτοντας επανειλημμένως τις εργασίες της εκδήλωσης, εξέφρασαν επίσης σοβαρότατες επιφυλάξεις για τα πρακτικά αποτελέσματα του «ProMine», το οποίο έχει -μεταξύ άλλων- ως στόχο τον εντοπισμό κοιτασμάτων μεταλλευτικής αξίας 100 δισ. ευρώ «κάτω» από ήδη υπάρχοντα μεταλλεία της Ευρώπης και περιλαμβάνει περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής (συν άλλες τρεις ευρωπαϊκές). Το έργο χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο ΕΕ, με στόχο την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής μεταλλευτικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγίας, Ιωάννη Μητροφάνη, η περιοχή αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τα οποία δεν αντισταθμίζονται από τα όποια οφέλη σε επίπεδο απασχόλησης. Οπως υποστήριξε, «οι κάτοικοι της περιοχής πεθαίνουν εξαιτίας των μεταλλείων», ενώ εξαιτίας μιας διερευνητικής στοάς 850 μέτρων, στην τοποθεσία «Σκουριές» στο όρος Κάκκαβος, έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα υδροδότησης, στους δήμους Αρναίας, Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας, καθώς αυτή αποστραγγίζει 200 κυβικά νερού/ώρα.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, Γραμματική Καραβασιλικού δήλωσε ότι σύλλογοι και φορείς πρόκειται να καταθέσουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά πρόσφατης απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα μεταλλεία και κατά σχετικής γνωμοδότησης του υπουργείου Πολιτισμού (από 16/6/2009).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συγκεντρωμένων, Γιάννη Δεληγιώβα, οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να προχωρήσουν τα σχέδια μεταλλευτικής εταιρίας για το δάσος των Σκουριών.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δρ οικονομικός γεωλόγος Νίκος Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που μετέχει στο έργο, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του ProMine διερευνώνται μεν νέα κοιτάσματα (χάρη στις νέες τεχνολογίες), αλλά κάτω από ήδη υφιστάμενα μεταλλεία -αυτό δεν σημαίνει ότι θα «ανοίξουν» νέα.

Υπενθύμισε ότι στόχος του έργου είναι επίσης η παραγωγή πέντε νέων νανο-προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και η μετατροπή των απορριμμάτων των μεταλλείων σε εμπορεύσιμα προϊόντα, με απώτερο στόχο τα μηδενικά απόβλητα, προς όφελος του περιβάλλοντος. Το έργο, είπε, στοχεύει επίσης στην ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, σε μια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης.

Από πλευράς ελληνικών εταιριών, στο ProMine μετέχουν η «Ελληνικός Χρυσός» και (από σήμερα) η «Ελληνικοί Λευκόλιθοι». Από το σύνολο του προϋπολογισμού των 17 εκατ. ευρώ, που μοιράζονται οι 27 εταίροι από 11 χώρες, η Ελλάδα «έχει λαμβάνειν» περί το 1 εκατ. ευρώ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό είναι η δημοσίευση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Τα υπόλοιπα αποτελούν φανυασιώσεις έμμισθου της Ελληνικός Χρυσός που πήρε αμπάριζα όλα τα Blog και αναδημοσιεύει ακριβώς το ίδιο κείμενο με τη λογική πες πες κάτι θα μείνει. Αξιος ο μισθός του την πλατίνα την έχει σίγουρη

Ανώνυμος είπε...

Respentza Τι ρόλο ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ??????????????Διακυνδυνεύεις τη φήμη σου δημοσιεύοντας ανυπόστατες δήθεν ....καταγγελίες ανωνύμων πληρωμένων αυτά που δημοσιεύεις ειναι εντελώς ανυπόστατα και λυπούμαστε πολύ που κάθε φορά μπαίνεις στον κοπο να το κάνεις. Ωφείλεις για άλλη μια φορά ΔΗΜΌΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ προς τους κατοίκους Μεγάλης Παναγίας προς το Δήμαρχο Παναγίας , προς όλο το ΔΣ προς όλους τους φ ορείς και συλλόγους του Δήμου Παναγίας και όλους τους εθελοντές "οικολόγους και μη" που δίνουν καθημερινά μάχη και να μπορείς εσύ και η οικογένειά σου να ονειρεύεσαι μια Χαλκιδική ελεύθερη από τοξικά και βλαπτικές ουσίες. Τι να σου πούμε??? Οσο για τα ρόπαλα και τον προπυλακισμό των συνέδρων είναι αποτέλεσμα της νοσηρής φαντασίας όλων όσων έχουν συμφέρον απ τη λειτουργία του Μεταλλειου Χρυσού. Επίσης επειδή αυτός ο πληρωμένος δολοφόνος ( και λέω δολοφόνος γιατί εγκληματεί προς το περιβάλλον και τους κατοίκους) έχει πάθει παράνοια , πρέπει να το πληροφορίσω πως δεν είμαστε τόσο μαλάκες να μην βινετοσκοπούμε όλη την κίνηση απ την αρχή( στον εξωτερικό χώρο) μέχρι και το τέλος. Υπάρχει όλο το υλικό ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΟ. Ενοιασας και γνωρίζουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Επίσης θα ζητήσουμε τα στοιχεία απ τη ρεσπέντζα και θα προβούμε σε μυνήσεις. Το βίντεο μιλάει από μονο του. ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙ ΣΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ν Τ Ρ Ο Π Η ΣΟΥ Α Μ Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ε!
εισαι καημένος εντελώς.Αλλά τι να γινει τα καλά και τα συμφέροντα σε έκαναν ανίκανο να βρεις αλλου είδους εργασία και κατήντησες να γράφεις υβριστικά κείμενα για να μπορέσεις να ζήσεις το τομάρι σου, που όπως φαίνεται το πούλησες πολύ φτηνά στην εταιρεία. Με αγάπη να χαίρεσαι την ....τίμια εργασία σου, χαιβάνι που με τριάκοντα αργύρια σε σέρνουν απ τη μύτη.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΗΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ" !!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ "ΑΚΤΩΡ" (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ , ΕΘΝΟΣ , MEGA κ.α.) . ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ . ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είπε...

Φίλε 13 Οκτώβριος 2009 10:48 πμ, δεν γνωρίζω πόσο κακό είναι κάποιος που διαφωνεί μαζί μου ή μαζί σου να γράψει την άποψή του, όταν μάλιστα έχεις τα περιθώρια του αντίλογου!
Στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις κι αυτό κάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ρεσπέντζα,

πρωτα από όλα να σε συγχαρω που δεν υποκύπτεις στον ¨οικολογικό¨ φασισμό και επιτρέπεις κάθε αποψη χωρίς φόβο και πάθος.
Ακολουθεί ένα κείμενο με πολύ σωστα στοιχεία για την μαγκια των οικολογούντων.

Τρία δισεκατομύρια Ασιατές, Κινέζοι και Ινδοί, θέλουν να μείνουν σε ένα σπίτι, να έχουν ένα αυτοκίνητο αντί να μένουν σε χωμάτινες τρώγλες και να μετακινούνται με ποδήλατα και κάρα σε θερμοκρασίες από -40 έως +50. Θέλουν και αυτοί να έχουν ένα επίπεδο ζωής όπως εσύ και το γρουπούσκουλό σου. Αλλά είπαμε: Αποικιοκράτες του κερατά. Ότι έχετε εσείς οι άλλοι δεν πρέπει να τα έχουν και ας ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Η Δύση με τη βιομηχανική της επανάσταση μόλυνε την ατμόσφαιρά με δισεκατομύρια τόνους αποβλήτων και διοξειδίου τουάνθρακα. Όλα καλά. Στη Βουλγαρία (που την ξέρεις καλά) δεν έβλεπες τον ήλιο από την μόλυνση. Όλα καλά. Τώρα όμως οι πλέμπα του πλανήτη δε μπορεί να αναπτυχθεί. Δε μπορεί να παράξει χάλυβα, χρυσό, νικέλιο για τις ανάγκες της. Πρέπει να παράξει χρυσό για σένα και την άλλη αποικιοκρατο-προοδευτουριά που είστε αραγμένοι στα εξοχικά σας στο Χολωμόντα. Η πλέμπα όμως ξύπνησε. Καταναλώνει και φωνάζει: Τέλος η εκμετάλλευση. Τα μεταλλεία μας παράγουν ΓΙΑ ΜΑΣ. Αν εσείς αποικιοκράτες ξεφτίλες έχετε ανάγκες σε μέταλλα, ξεστραβωθείτε και βγάλτε τα μόνοι σας. Τέλος τα κορόιδα. Άρεια φυλή της ξεφτίλας. Φραπεδόμαγκες της καρέκλας. Αυτά λένε καλέ μου φίλε. Από εδώ και μπρος θα τα λέμε συχνά. Θα σου μεταφέρω το τι λένε οι “αράπηδες” και οι “κιτρινιάρηδες” για κάτι ψευδο-πράσινους σαν και εσένα. Και επειδή μάλλον δε θα αντέξεις να μας φιλοξενείς για πολύ, μάλλον θα ανοίξουμε και εμείς ένα μπλογκ που προς τιμή σου θα το αφιερώσουμε στην απανταχού φραπεδο-προοδευτουριά που κυνηγάει τα μεταλλεία από τη χώρα των λευκών και τα σπρώχνει στη χώρα των υπολοίπων.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ συ ρεσπέντζα θα μας τρελλάνεις? ούτε καν ξέρεις τι σου γίνεται!!! Ή ξέρεις και απλά κάνεις τον ...Κινέζο???????????
Να δημοσιεύεις σίγουρα απόψεις που διαφωνούν αλλό όχι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!! Αλλο η διαφωνία και άλλο η ψευδείς ειδήσεις και μάλιστα με έναν εντελώς .....παραπλανητικό( πλην όμως πιασάρικο) τίτλο!!!!!!!!!!!! Νροπή σου !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕσπέντζα τώρα τελευταία πως γίνεται και ακούγεται η άποψη μονάχα της εταιρείας χρυσού. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΑΡΠΑΞΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΌΠΩς Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕς ψευτιές; είσαι για κλάματα και εσύ και αυτοί που τις γράφουν.

Ανώνυμος είπε...

τελικά απο μια δημοσιευση φανηκε το αποκρουστικο - αντιδημοκρατικο πρόσωπο των κατ΄επάγγελμα οικολογούντων.

Η αλήθεια δειχνει και φανερώνει χαρακτήρες και πρακτικές του σκοτεινου παρελθόντος ( ΕΚΟΦ ? )

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ μασ πτοούν Τα παρανοικά ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ Ζαβολιάρη που κάνεις τις καταγγελίες παντού, άκουσε λίγο τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει πως χάνεται σιγά σιγά τη γή κάτω απ τα πόδια σας και σίγουρα ο αγώνας μας αρχίζει και δικαιώνεται και αυτό σας κάνει να τρώτε τις σάρκες σας και να πέφτετε σε σημεία παράνοιας. Σαν τα κακομαθημένα παιδιά όταν δε γίνεται το δικό τους,αρχίζουν και χτυπούν τα πόδια τους στο πάτωμα και λένε ψέμματα για να συγκινήσουν τη ...μαμά τους. Κοπανηθείτε όσο θέλετε, συκοφαντείστε όσο θέλετε, πείτε όσα ψέμματα θέλετε, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΟΠΑΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗ ΣΠΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 2:48 τελικά πράγματι από ένα δημοσίευμα φάνηκε τελικά τι σοί άνθρωποι είναι οι όλοι αυτοί που θέλουν τα μεταλλεία χρυσού. το να λες την αντίθετη άποψή σου είναι δικαίωμα σου όμως το να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις αυτό σημαίνει πως είσαι προδότης της δημοκρατίας. Αν συναίβενε κάτι τέτοιο σίγουρα οι δημοσιογράφοι της καθημερινής όπως διαβάζω δε θα το άφηναν έτσι όπως και η ασφάλεια του ξενοδοχείου που σίγουρα θα έμπαινε στον κόπο να δώσει στη δημοσιότητα κάτι τέτοιες φωτογραφίες. Λοιπόν αφού έχεις τέτοια στοιχεία γιατί δε τα δημοσιεύεεις μαζί με το χειρόγραφό σου? Να τα δούμε και εμείς οι απ έξω και να μάθουμε την αλήθεια. Μήπως όμως δεν έχεις τελικά? Και έπειτα το Ιγμέ δε θα προέβαινε σε μυνήσεις δε θα έβγαινε ο διευθυντής του να κάνει δηλώσεις; Κάτι τέτοιο δε σηναίβει. Μονάχος σου κάνεις μια τέτοια καταγγελία. Μήπως και μονάχος σου την επινοησες; ΔΩΣΕ ΟΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩς ΕΔΩΣΕς ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και σίγουρα η ρεσπέντζα όπως όλα δείχνουν θα το δημοσιεύσεις. για να λάμψει η αλήθεια.Αν και απ αυτά που γράφεις κάτι μου λέει πως κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ποτέ γιατί κανένας άλλος εκτός από σένα δε μπήκε στο κόπο να το καταγγείλει. Γιατί άραγε? Και κρύβεσαι και πίσω απ την ανωνυμία.
ΔΗμοσιογράφος.

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιους αμετανόητους οικολογούντες το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στο troktiko.
Η σύγκριση με την ΒΑ χαλκιδική αναπόφευκτη...

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009
Φτώχεια, ερήμωση και ανεργία είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την Ευρυτανία

Η ερήμωση που έχει υποστεί αυτός ο νομός, που μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες έσφυζε από ζωή, είναι φοβερή. Ανεργία, φτώχεια, ελλιπής υποδομή, εσωτερική μετανάστευση, είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Ευρυτανίας.
Τα δύο εργοστάσια που έδιναν ζωή στο νομό...
η ΔΑΒΥΕ και η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" - έχουν κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια. Η "Ευρυτανία ΑΕ", που αποτελεί επιχείρηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με κύριο αντικείμενο εργασίας τις μελέτες για την αναβάθμιση του νομού, αυτή τη στιγμή είναι άνευ αντικειμένου, χρωστάει εκατομμύρια δραχμές στους εργαζόμενους (11 εκατ. στον καθένα!) και είναι ένα βήμα πριν την οριστική διακοπή της λειτουργίας της. Τα γύρω χωριά, χρόνο με το χρόνο, ερημώνονται, αφού οι κάτοικοί τους, που έχουν ως κύρια ασχολία την κτηνοτροφία, δεν μπορούν πλέον να ζήσουν από τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να αναζητούν την "τύχη" τους στα γύρω αστικά κέντρα. Ο τουρισμός και οι υπηρεσίες - δηλαδή ο τριτογενής τομέας παραγωγής - είναι ο μόνος που αποφέρει κάποια έσοδα στους κατοίκους του νομού. Και πάλι όμως, ακριβώς επειδή αποτελεί εποχιακή απασχόληση - κατά κύριο λόγο το χειμώνα - δεν μπορεί να "δώσει ψωμί" σε όλα τα νοικοκυριά του νομού...
Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι η παραπέρα εγκατάλειψη του νομού. Είναι η φτώχεια και η υποβάθμιση, για την οποία καμιά από τις κυβερνήσεις δεν έκανε τίποτα ώστε να την ανακόψει.Εκείνο πλέον που φαίνεται να ζητούν οι περισσότεροι είναι μια αφορμή για να φύγουν από τον τόπο. Όπως λένε πολλοί ..., "Ωραία είναι και εδώ, αλλά όλοι θέλουμε να φύγουμε και να ερχόμαστε μόνο για διακοπές"...
Η ερήμωση που έχει υποστεί αυτός ο νομός, που μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες έσφυζε από ζωή και από την άλλη η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου, με τις κορφές των βουνών να δίνουν το ξεχωριστό στίγμα. Όμως η ομορφιά αυτή που καθηλώνει τον επισκέπτη, αδυνατεί να "κρατήσει" τον ντόπιο πληθυσμό ο οποίος έχει ανάγκη και από τροφή, μιας και η ομορφιά δεν τρώγεται...

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιους αμετανόητους οικολογούντες το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στο troktiko.
Η σύγκριση με την ΒΑ χαλκιδική αναπόφευκτη...

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009
Φτώχεια, ερήμωση και ανεργία είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την Ευρυτανία

Η ερήμωση που έχει υποστεί αυτός ο νομός, που μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες έσφυζε από ζωή, είναι φοβερή. Ανεργία, φτώχεια, ελλιπής υποδομή, εσωτερική μετανάστευση, είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Ευρυτανίας.
Τα δύο εργοστάσια που έδιναν ζωή στο νομό...
η ΔΑΒΥΕ και η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" - έχουν κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια. Η "Ευρυτανία ΑΕ", που αποτελεί επιχείρηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με κύριο αντικείμενο εργασίας τις μελέτες για την αναβάθμιση του νομού, αυτή τη στιγμή είναι άνευ αντικειμένου, χρωστάει εκατομμύρια δραχμές στους εργαζόμενους (11 εκατ. στον καθένα!) και είναι ένα βήμα πριν την οριστική διακοπή της λειτουργίας της. Τα γύρω χωριά, χρόνο με το χρόνο, ερημώνονται, αφού οι κάτοικοί τους, που έχουν ως κύρια ασχολία την κτηνοτροφία, δεν μπορούν πλέον να ζήσουν από τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να αναζητούν την "τύχη" τους στα γύρω αστικά κέντρα. Ο τουρισμός και οι υπηρεσίες - δηλαδή ο τριτογενής τομέας παραγωγής - είναι ο μόνος που αποφέρει κάποια έσοδα στους κατοίκους του νομού. Και πάλι όμως, ακριβώς επειδή αποτελεί εποχιακή απασχόληση - κατά κύριο λόγο το χειμώνα - δεν μπορεί να "δώσει ψωμί" σε όλα τα νοικοκυριά του νομού...
Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι η παραπέρα εγκατάλειψη του νομού. Είναι η φτώχεια και η υποβάθμιση, για την οποία καμιά από τις κυβερνήσεις δεν έκανε τίποτα ώστε να την ανακόψει.Εκείνο πλέον που φαίνεται να ζητούν οι περισσότεροι είναι μια αφορμή για να φύγουν από τον τόπο. Όπως λένε πολλοί ..., "Ωραία είναι και εδώ, αλλά όλοι θέλουμε να φύγουμε και να ερχόμαστε μόνο για διακοπές"...
Η ερήμωση που έχει υποστεί αυτός ο νομός, που μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες έσφυζε από ζωή και από την άλλη η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου, με τις κορφές των βουνών να δίνουν το ξεχωριστό στίγμα. Όμως η ομορφιά αυτή που καθηλώνει τον επισκέπτη, αδυνατεί να "κρατήσει" τον ντόπιο πληθυσμό ο οποίος έχει ανάγκη και από τροφή, μιας και η ομορφιά δεν τρώγεται...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, επειδή ήμουν μέσα, είδα με τα ίδια μου τα μάτια τους τραμπουκισμούς καθώς και την απαράδεκτη συμπεριφορά των κάφρων που θέλουν να λέγονται και οικολόγοι.

Είναι γεγονός ότι ξύλο δεν έπεσε. Δεν έλειπε όμως πολύ. Έτοιμοι ήταν, αλλά δεν τους δόθηκε αφορμή. Επειδή δεν έπεσε ξύλο, δεν έγραψε τίποτα και η Καθημερινή. (Αν έπεφτε θα σου ΄λεγα εγώ. Έχει δώσει δείγματα γραφής και στο παρελθόν.) Πάντως, όποιος δεν το πιστεύει, ας ρωτήσει την ασφάλεια του ξενοδοχείου. Έτοιμοι ήταν να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αν δεν το έκαναν, ήταν επειδή δεν το ήθελαν οι υπεύθυνοι του ΙΓΜΕ.

Να 'στε σίγουροι, όσοι το ζητάτε, πως αν είχα Βίντεο, θα το ανέβαζα. Δυστυχώς δεν έχω.

Πάνω απ' όλα ντράπηκα απέναντι στους ξένους καλεσμένους, οι οποίοι δεν πιστεύαν στα μάτια τους. Ποιος π.χ. είναι ο κ. Δεληγιώβας που θα αποκαλέσει τους ανθρώπους αυτούς αποτυχημένους επιστήμονες; Είναι καλύτερος αυτός; Έχει να επιδείξει κανένα αξιόλογο επιστημονικό έργο που δεν είδαμε; Τί τον κάνει να νομίζει πως μπορεί να χλεβάζει ένα τέτοιο κοινό, λέγοντάς του ειρωνικά ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει απο-ανάπτυξη;

Πρώτον, υποτιμάς τη νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων και όλων μας φίλε, χωρίς να τό 'χεις. Είσαι πολύ λίγος και δεν πείθεις. Δεύτερον, δε μας ενδιαφέρει η από-ανάπτυξή σου, ειδικά όταν προβάλλεται μ' αυτόν τον τρόπο. Δε γουστάρουμε να πάμε να ζήσουμε στα βουνά και στις σπηλιές.

Αν το θέλεις, καν' το εσύ. Δε θα μας την επιβάλλεις όμως εμάς. Ευτυχώς το πολίτευμά μας είναι (ακόμα) δημοκρατία και όχι οικο-φασισμός

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είπε...

Προς τους φίλους που κατακρίνουν τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ:
Αγαπητοί, η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ως blog φιλοξένησε τις απόψεις κάποιου που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με σας και μάλλον και μια διαφορετική εικόνα των γεγονότων που περιγράφονται!
Επειδή δεν έχουμε γνώση και άποψη για το τι ακριβώς έγινε δεν πήραμε και θέση! Δεν είμαστε δημοσιογράφοι για να διασταυρώσουμε το τι ακριβώς έγινε και για το λόγο αυτό φιλοξενούμε και όλες τις απόψεις!
Η διεκδίκηση του απόλυτου και του μόνου ορθού από την πλευρά κάποιων δείχνει και τη νοοτροπία τους! Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν εάν δε φιλοξενούσαμε και τις δικές τους απόψεις!
Πολλές φορές στο παρελθόν φιλοξενήσαμε τις απόψεις σας και ΠΟΤΕ δε μας κατηγόρησε κανείς, από την άλλη πλευρά, με τον ίδιο τρόπο! Αυτό από μόνο του λέει πολλά!
Φίλοι μου, αν νομίζετε ότι κάποιοι ψεύδονται ή παραπλανούν με το βήμα που σας δίνει η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ μπορείτε να τους αντικρούσετε!
Με τον τρόπο λειτουργίας σας, στην περίπτωση, κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για έλλειψη δημοκρατικότητας, σεβασμού στο διάλογο και στην ελεύθερη έκφραση!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, και κάθε άλλου blog, αν φιλοξενούσε τη μία μόνο πλευρά, όπως επιθυμείτε εσείς!
Με εκτίμηση.

ΉΡΩΝ είπε...

...ΗΡΩΝΙΚΑ
Καλά, θα έχουν πολυυύ χρόνο στη διάθεσή τους, για να χωνέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα...Πρός το παρόν ψυχραιμία....
ΉΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Το αυθαίρετο στις Σκουρίες το γκρέμισαν;

Ανώνυμος είπε...

Ημουν κι εγώ εκεί. Τι να το κάνω το τι λένε οι εφημερίδες; Πάνε να μας βγάλουν τρελούς όσους είμασταν εκεί. Διάβασα την ανάρτηση δεν λέει πουθενά ότι έπεσε ξύλο, μιλάει για προπηλακισμούς. Υπήρχαν πράγματι κάποια άτομα με στιλιάρια στην είσοδο. Μπορεί να ήταν και μαγκούρες ορειβασίας. Υπήρχαν άτομα στη γαλαρία που έβριζαν ασταμάτητα τον κόσμο απειλώντας ότι θα τους γα…ουν. Δεν άκουγαν τίποτα, έκαναν σαματά, γιουχάιζαν και διέκοπταν συνέχεια όσους μιλούσαν στο βήμα. Ενας μπάρμπας οικολόγος σε μια διακοπή του συνεδρίου τράβηξε απ το γιακά Ευρωπαίους λέγοντας τους "go home". Ξεφτίλα εντελώς. Εβρισαν μια κυρία ότι κατέστρεψε το περιβάλλον και ότι τα έπαιρνε και αναγκάστηκε να φύγει σαν εγκληματίας. Δεν είναι αυτά προπηλακισμοί; Τι είναι, γλυκόλογα; Ποιός θέλει να κάνει μήνυση να πάμε μάρτυρες. Πρέπει να υπήρχε κάμερα ασφαλείας στην αίθουσα και να τα έχει βιντεοσκοπήσει. Και το συνέδριο λογικά θα πρέπει να είχε μαγνητοφώνηση για τα πρακτικά.
Ολα αυτά έγιναν από άτομα που οι ίδιοι οι διοργανωτές τους κάλεσαν να συμμετέχουν για να εκπροσωπήσουν τον κόσμο της Χαλκιδικής. Ποιος μπορούσε να φαντασθεί τι θα ακολουθούσε. Να ευχαριστούν τους διοργανωτές και το ΙΓΜΕ που δεν κάλεσαν την αστυνομία. Δεν το ήξερα ότι έπρεπε κανείς να κρατάει και βιντεοκάμερα. Σε ευρωπαικό συνέδριο πήγα. Την άλλη φορά θα φοράω πανοπλία, θα έχω κάμερα και θα είμαι συνδεδεμένος με δορυφόρο για απευθείας αναμετάδοση. Αν ποτέ ξαναγίνει στη Θεσσαλονίκη, γιατί οι Ευρωπαίοι όταν ακούν Θεσσαλονίκη θα τους σηκώνεται η τρίχα.

Ανώνυμος είπε...

Ρεσπέντζα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την αντικειμενικότητα. Θέλει θάρος για να παέι κανείς κόντρα στον οκολογικό παραλογισμό. Το ύφος μερικών εδώ μέσα που απειλούν τα λέει όλα. Να ρωτήσουμε αυτούς που συμμετείχαν στο συνέδριο να μας πουν τι έγινε. Αυτοί είναι οι μάρτυρες και πρέπει να ήταν καμμια κατοστή άτομα (τα κανονικά, όχι οι ουρανοκετέβατοι). Μπήκα σε κάποια μπλογκ και είδα ότι οι οικολόγοι που ήταν εκεί μασάνε τα λόγια τους και δεν διαψεύδουν τι έγινε. Βλέπω ότι κι άλλοι επιβεβαίωσαν τα γεγονότα. Γιατί τέτοια λυσσασμένη και ένοχη αντίδραση από τους οικολόγους; Μήπως επειδή η αλήθεια πονάει; Δεν έχουν πάρει χαμπάρι όσοι οικολόγοι έχουν γράψει εδώ τι αποκρουστική εικόνα παρουσιάζουν.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ? Τι εγινε στο Grand Hotel? Ηθελα να παρεμβω γιατι ειμαι αυτος που στην συγκεκριμενη «συμπλοκη» ειπα ότι «ειμαι αριστερος» και αντιθετος σε ορισμενες φασιστικες «οικολογικες πρακτικες». Κατά τον antigoldgreece αυτό θα «αποδείκνυε οτι ειμαι μη σοβαρος επιστημονας». Τελος παντων, μπηκα στον διαλογο –που δεν είναι διαλογος αλλα καθαρο βρισίδι από την πλευρα των φερόντων την πολιτική ιδιότητα του «κατοίκου» -συμφωνο με την ελληνικη παραδοση. Για να αποδείξω ότι ήμουν παρων θυμησα ότι ειμαι αυτος που αμφισβητησε ως «υποκριτικη την αποψη της ισορροπης αναπτυξης μεταλλευτικής βιομηχανιας, τουρισμου και άλλων δραστηριοτητων». Οτι ειμαι αυτος που ειπε ότι οι δηθεν οικολογικες αποψεις περι ηπιων μορφων αναπτυξης εχουν οδηγησει τους μισους Ελληνες «στον τουρισμο», δηλαδη στην καρα-κίτς οικοδομηση, στα μπαρ με μπομπες, στα αθλια δωματια που συνυπαρχουν με πολυτελή ξενοδοχεια και στα ξενυχταδικα της ελληνικης ακτογραμμης. Υπέθεσα ότι καποιος θα «θυμόταν» την αποψη μου ότι ο «εξοβελισμος της βιομηχανικης δραστηριότητας από την ομορφη Χαλκιδικη, τις ομορφες Κυκλαδες, τα ομορφα Επτανησα» και παει λεγοντας- εφερε στα μερη αυτά πλυντηρια μαυρου χρηματος και διακινησης ουσιων «προστιθεμενης αξιας» και μετετρεψε τους περηφανους Ελληνες σε μπαρμεν, πορτιερηδες και ρεντρουμαδες. Μια επιτυχια των οικολογικων κινηματων και της Αριστερας. Θα ρωτησετε: τι δουλεια εχει η Αριστερα? Εδώ μιλαμε για κινηματα πολιτων, κ.λπ. Θα σας πω μια ιστορια. Προηγουμένως σταχυολογω μερικα απ’οσα γραφτηκαν στο εν λογω blog τις προηγουμενες ημερες –το κανω σαν εισαγωγη στην ιστορια μου:
1. δεν αρμόζει σε σοβαρούς επιστήμονες να χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα το “αριστερός”, “δεξιός»
2. Δεν μιλάμε βέβαια για καθόλου μεταλλεία… μιλάμε όμως για έναν τομέα πολύ μικρότερου μεγέθους παγκοσμίως
3. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!
4. Να μην μπείτε καν στη διαδικασία να συζητήσετε με τα ανθρωποειδή για το πώς θα ήταν αν κάθε χώρα στηριζόταν στους δικούς της ορυκτούς πόρους
Εάν τα παραπανω υποδύονται εναλλακτικες προσεγγισεις σημειωνω ότι είναι κάκιστα επαναδιατυπωμενες αποψεις διανοούμενων των δεκαετιων ’60-’70. Οι δευτεροκλασατοι από αυτους ξεχαστηκαν ενώ οι επιφανεστεροι εκλεισαν τον κυκλο τους είτε σε ψυχιατρεια (π.χ. πνιγοντας την γυναικα τους) είτε εχοντας μετατραπει σε διανοούμενους της Ακροδεξιας.
Και τωρα η μικρη ιστορια που υποσχεθηκα: στα μεσα του ’80 η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα περασε οριστικα στην ιστορια αφηνοντας μερικα απολιθωματα πισω της. Την ιδια εποχη ένα μερος του ΠΑΣΟΚ καταλαβε ότι οι αναφορες του ’70 στα (κρυπτοφασισιτικα) κινηματα του Τριτου κοσμου ήταν απλως μια πλακα που τους εκανε ο Αντρεας Παπανδρεου. Τα 2 αυτά ρευματα πολιτικων ορφανων συναντηθηκαν με ένα διαφορετικού τύπου και ηθικης, νέο ρευμα: τις μεγαλες μασελες που κατ’ευφημισμον ονομαστηκαν «Τοπικη Αυτοδιοικηση». Η συναντηση των καταθλιπτικων τεως αγωνιστών με τους «αγωνιστες της περιφερειας» γεννησε αυτο που σημερα, με τροπο προσβλητικο, ονομαζουμε κοινωνικα κινηματα (προσβλητικο για τα κινηματα όπως τα εζησαν και τα περιεγραψαν ιστορικες μορφες της Αριστερας και της Αυτονομιας). Με αλλα λογια, η αναγκη καποιων να «υπαρξουν» (πολιτικα) και καποιων αλλων να «τ’αρπαξουν» (κανονικα) μετετρεψαν το οικολογικο κινημα στη Ελλαδα σε ένα απεραντο ντιβάνι ψυχαναλυτη (για τους μεν) και σε μια προσοδοφορα ενασχοληση (για τους δε). Συμπερασμα? Δεν ειμαστε δυο ομαδες ανθρωπων με διαφορετικη προσεγγιση στα ζητηματα της αναπτυξης και του περιβαλλοντος, αλλά, αντίθετα, δυο «στρατοί» που πολεμαμε, ο καθενας με την ηθικη του και τους στόχους του. Δανειζομαι τα λογια του R.Wolin: “η σαγηνη που ασκησε ο φασισμος στον μεταμοντερνισμο δεν αποτελει συγκυριακο φαινόμενο αλλά εχει ευρειες διαστασεις ..(υπαρχει) προιστορια της σχεσης της μεταμοντερνας σκεψης με την ακρα Δεξια. Η κοινη αντιπαθεια που ετρεφαν οι μεταμοντερνοι και οι υπερασπιστες του αντι-Διαφωτισμου για τον ορθο λογο και την δημοκρατια προδιδει μια σημαινουσα στρατηγικη σημασια –ολοι αυτοί συνοικουν στο εκρηκτικο εκεινο πεδιο οπου η Αριστερα συνανταται με την Δεξια”.

Ανώνυμος είπε...

MWRE SAN DEN NTREPESTE EKTOS APO PSEFTES PLEON EISTAI KAI DOLOFONOI!!!! TO AKOUTE REEEEE D O L O F O N O I!!!TERMA TA LOGIA RE MOU... ELATE STIS SKOURIES NA DEITE TI SAS PERIMENEI
EKLHSH PROS TOUS ERGATES KAI OXI STOUS PROEDROUS TA PAXYDERMA KAI TA PERIFEROMENA LIPH AYTOUS THA TOUS PAREI KI THA TOUS SHKWSH ANOXH TELOS STOUS PRODOTES!!!
SYXWRIANOI POU DOULEUTE STIS GALARIES META THN SHMERINH DOLOFONIKH PRAKSH KAIROS EINAI NA TOUS PAREI O DIAOLOS KAI TOUS PROEDROU SAS ALLA KAI TA AFENTIKA SAS SKISTE TOUS!!!
KAI OSOUS GRAFETE APO LARKO ELLHNIKOS XRUSOS KAI SIA VALTE TON SKASMO KSEROUME POIOI EISTAI OPWS KSERETE POIOI EIMASTE STO PROMINE DEN EGINE TIPOTA EKEI POU TAH GINEI TIS POPIS EINAI MESA STA GRAFEIA SAS DOLOFONOI!!!!
KATOIKOS MEGALIS PANAGIAS

Ανώνυμος είπε...

κανονίστε να γίνει σαν τη δολοφονία του γρηγοροπουλου. Κανονίστε μπροστά στο κέρδος σας να θεωρίτε την ανθρώπινη ζωή σαν κάτι αυτονόηταο που πρ΄πει να θυσιαστεί για να έχετε εσείς κότερα και βίλες. Οσο πιο γρήγορα ξυπνήσουν οι λαοί και δουν το έγκλημα που κάνουν όλοι αυτοί τόσο λιγότερα θύματα θα υπάρχουν. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που δεν κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Τίποτα δεν σας λέω. Πηγαίνετε στη Μεγάλη Παναγία και δείτε πόσες χήρες υπάρχουν. Πηγαίνετε και δείτε στο νεκροταφείο πόσοι άνθρωποι ειναι θαμένοι εκεί και εργάζονταν στο μεταλλείο. Υστερα μου λέτε αν αυτό βοηθάει στην ...ανάπτυξη. Βοηθάει την ανάπτυξη του μπομπολα και όλων των υπολοίπων. Πως παγιδεύουν τους ανθρώπους μέσα στις στοές και τους πίνουν το αίμα για να απολαμβάνουν αυτοί γκόμενες, καζίνα, κότερα και βίλες με πισινες. Είναι τόσο μάταια όλα αυτά. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩς.

Ανώνυμος είπε...

Ο θυμός και η οργή ξεχειλίζει.

Ανώνυμος είπε...

Ρεσπέντζα τότε να δημοσιεύεις και άρθρα της χρυσής Αυγής . αυτά γιατί δεν τα δημοσιεύεις?